Guiden handler om SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG (Årgang 04/2020 - 11/2020)

Købsguide: SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG (04/2020 - 11/2020)

Hvad skal du vide inden du køber en SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG?

Før man køber en SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG, er det vigtigt at kende til bilens stærke sider. Den har en kraftig 1,5 liters turbobenzinmotor, som giver 150 hestekræfter og en drejningsmoment på 250 Nm.

Dette giver bilen god kraft. Den bruger også kun 6,5 liter brændstof på 100km (16,7 km/L) hvilket er godt for pengepungen og miljøet. Bilen har et smart system, som hjælper med at spare brændstof ved at genbruge energi, når bilen bremser.

Bagagerummet i denne bil er stort. Der er plads til 495 liter, men hvis man folder de bageste sæder ned, bliver der endnu mere plads - op til 695 liter. Dette gør bilen perfekt til familier eller folk der skal have meget med på tur.

Men husk at tjekke de månedlige omkostninger ved at eje en sådan bil. Selvom prisen på selve bilen kan virke tiltalende, kan de løbende udgifter såsom forsikring, vægtafgift og vedligeholdelse hurtigt løbe op.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Seat Leon?

Seat Leon kommer i forskellige typer, som passer til mange behov. Hver variant har sin egen stil og egenskaber. Her er de varianter du kan vælge imellem:

  1. Seat Leon ST (Stationcar): Denne model er perfekt for folk, der har brug for plads. Den har meget plads bag i bilen.
  2. Seat Leon Hatchback: Denne er mindre end stationcar-modellen. Den passer godt til bykørsel og folk, der sjældent skal have meget med.
  3. Seat Leon FR: Dette er den sportslige model. Den ser skarp ud og kører hurtigt. Den har specielle dæk og flot design indeni.
  4. Seat Leon X-Perience: Perfekt for eventyrlystne mennesker. Modellen har firehjulstræk og kan køre i hårdere terræn.
  5. Cupra Leon: Det er den mest kraftfulde version af Seat Leon med en stærk motor og hurtig acceleration. Passer til dem, der elsker hastighed.
  6. e-Hybrid: Dette er en plug-in hybridmodel. Den spare på brændstof og kan køre på el alene for kortere ture.

Hver af disse modeller giver forskellige oplevelser bag rattet, fra familievenlige biler til mere eventyrlige eller sportsorienterede valgmuligheder.

Hvad er fordele og ulemper ved Seat Leon?

FordeleUlemper
Kraftfuld 1,5-liters turbobenzinmotor med 150 hk.Kvaliteten af materialer i kabinen er lavere end forgængeren.
Brændstoføkonomi på 6,5 l/100km (16,7 km/L) Komplekst betjeningssystem kan være udfordrende at navigere i.
Mere plads til både passagerer og bagage.Omkostningsbesparelser har negativ effekt på nogle områder.
Omfattende sikkerhedsudstyr.Nogle sikkerhedsfunktioner kræver ekstra betaling.
Mildhybrid teknologi med 48-volt batteri.

Hvordan klarer Seat Leon sig i test?

Seat Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG klarer sig rigtig godt i test. Den viser imponerende brændstoføkonomi med kun 6,5 liter benzin per 100 kilometer. Bilen har en kraftfuld motor på 150 hestekræfter og et moment på 250 Nm, hvilket giver gode køreegenskaber.

Den er udstyret med adaptiv dæmperkontrol, som gør kørslen endnu bedre. Dette viser, at Seat Leon er en bil med både styrke og smart teknologi.

Desuden er den en del af Volkswagens bilfamilie gennem MQB evo-platformen. Det betyder, at den deler mange tekniske features med Volkswagen Golf, Skoda Octavia og Audi A3. Kofferraummet er rummeligt med plads til 495 liter, som kan udvides til 695 liter.

Disse detaljer gjorde bilen til en stærk konkurrent i sin klasse i testperioden fra april til november 2020.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Seat Leon?

Der findes flere biler, der minder om SEAT Leon. Disse biler giver gode valgmuligheder for købere.

  1. Ford Focus Turnier har en rummelig kabine og tilbyder god kørekomfort. Den er kendt for sin stærke motor og effektive brændstoføkonomi.
  2. Hyundai i30 Kombi står ud med sit moderne design og højteknologiske funktioner. Bilen er også prisvenlig sammenlignet med konkurrenterne.
  3. Opel Astra Sports Tourer imponerer med sin store kabine og bagagerum. Den er også værdsat for sine sikkerhedsfunktioner og komfortable køreegenskaber.
  4. Renault Mégane Grandtour tilbyder en balance mellem stil, rummelighed og teknologi. Dens motorvariation giver mulighed for at vælge lige det, der passer til ens behov.
  5. Volkswagen Golf Variant deler mange af sine kvaliteter med SEAT Leon, da de begge kommer fra Volkswagen Group. Denne model byder på holdbarhed, pålidelighed og en stærk motorperformance.

Disse alternativer lever hver især op til forskellige krav fra bilkøbere, alt fra brændstoføkonomi til kabinekomfort og teknologiske features.

Hvor langt kører SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG på literen?

SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG kører 6,5 km på en liter. Den har en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse. Dette hjælper bilen med at køre hurtigt. Den kan gå fra 60 til 100 km/t på kun 5,3 sekunder.

Bilen er god for dem, der vil have en bil, der kan køre langt på literen og stadig være hurtig.

Hvilken motor har en SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG?

Denne bil har en 1,5-liters turbobenzinmotor. Denne motor er stærk med 150 hestekræfter. Den har også et 48-volt batteri, hvilket gør den til en mildhybrid. Denne kombination hjælper med at spare på brændstoffet.

Bilen kører 6,5 liter pr. 100km (16,7 km/L) hvilket er godt for miljøet og din pung.

Denne motor arbejder sammen med en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse. Det betyder, at bilen skifter gear hurtigt og glidende. Dette gør kørslen både sjov og effektiv. Med denne teknologi får du en bil, der er klar til lange ture og hurtige sving.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG?

SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG har 150 hestekræfter. Denne styrke kommer fra en 1,5 liters turbobenzinmotor. Denne motor giver bilen kraft til at køre hurtigt og effektivt.

Med disse hestekræfter kan bilen nå en topfart på 221 km/t. Dette viser, at SEAT Leon ikke kun er praktisk, men også har god ydeevne. Kraften i motoren passer godt til folk, der vil have en bil, der føles sjov at køre.

Hvad er tophastigheden for en SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG?

Tophastigheden for denne bil er 221 km/t. Den har en kraftfuld motor på 150 hestekræfter. Dette gør den hurtig og stærk på vejen. Den bruger en syv-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

Denne gearkasse hjælper med at gøre kørslen glat og effektiv. Den har også mild hybridteknologi. Dette betyder, at den bruger både benzin og elektricitet for at spare på brændstoffet.

Med disse egenskaber er den en af de bedste i sin klasse for dem, der søger en bil med god ydeevne og økonomi.

Hvor hurtigt accelererer en SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG fra 0-100 km/t?

En SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG klarer turen fra 0 til 100 km/t på blot 8,4 sekunder. Dette viser bilens stærke motor og hurtige reaktion. Denne evne gør den til et godt valg for dem, der sætter pris på hurtighed og effektivitet i deres bilkøb.

Bilens præstation understreger dens rolle som en både praktisk og sporty stationcar, klar til forskellige kørselsbehov.

Hvad er dimensionerne på en Seat Leon?

En Seat Leon har en tilladt totalvægt på 1.420 kg. Bilen kan laste op til 570 kg. Dette er vigtigt for bilkøbere at vide, da det viser, hvor meget bilen kan bære. Bagagerummet rummer 495 liter, men hvis man klapper bagsæderne ned, stiger dette tal til 695 liter.

Dette giver god plads til bagage og indkøb.

Ladekanten i bilen er 66 centimeter høj. Dette gør det lettere at læsse ting ind i bagagerummet. Seat Leon er også designet med tanke på komfort. Folk, der er næsten 2 meter høje, kan sidde på bagsædet uden problemer.

Disse dimensioner gør Seat Leon til et godt valg for dem, der leder efter en bil med god plads og komfort.

Hvor stort er bagagerummet i en Seat Leon?

Bagagerummet i en Seat Leon Sportstourer 1.5 eTSI ACT FR DSG er rummeligt. Det har plads til 495 liter. Når man klapper bagsæderne ned, bliver pladsen endnu større. Så kan man fylde op til 695 liter.

Det er smart for familier eller dem, der skal have meget med, når de kører. Bagagerummet kan udvides til 905 liter op til vinduerne og til 1465 liter op til taget. Den lave ladekante på 66 cm gør det let at læsse store ting ind.

Lyset i bagagerummet kommer fra en enkelt lampe. Dette lyser ikke hele rummet helt op. Men det kan hjælpe om aftenen. Bagsædernes ryglæn kan foldes ned uden besvær. Dette gør bilen praktisk og fleksibel for forskellige behov.

Denne bil passer godt til dem, der har brug for et stort bagagerum og fleksibilitet.

Kan man få anhængertræk på en Seat Leon?

Ja, man kan få anhængertræk monteret på en Seat Leon. Dette gør bilen endnu mere praktisk for dem, der har brug for at trække en trailer eller campingvogn. Med anhængertræk bliver Seat Leon et godt valg for folk, der nyder udendørs eventyr eller har behov for at transportere store ting.

Seat Leon med anhængertræk kan trække en god vægt. Det betyder, at ejere kan bruge deres bil til mere end bare kørsel til og fra arbejde. De kan nemt tage på ferie eller flytte større genstande uden problemer.

Dette gør Seat Leon til en alsidig bil, der passer til mange behov.

Hvad må en Seat Leon trække på anhængertrækket?

En Seat Leon kan trække en vis vægt med sit anhængertræk. Dette er vigtigt at vide for dem, der planlægger at bruge bilen til at transportere tunge ting eller en trailer. Seat Leon Sportstourer 1.5 eTSI ACT FR DSG kan håndtere op til 1.420 kg i totalvægt.

Det betyder, at bilen og dens indhold sammen må veje dette. For lasten alene giver bilen mulighed for at lægge op til 570 kg i bagagerummet eller på anhængertrækket.

Dette tal fortæller ejerne, hvor meget de kan pakke eller hvilken størrelse trailer de sikkert kan koble til bilen. At kende denne grænse er afgørende for sikker kørsel og for at undgå skader på køretøjet.

Hvis man overvejer at bruge sin Seat Leon til at trække en båd, campingvogn eller andet tungt udstyr, skal man sikre sig, at den samlede vægt ikke overstiger bilens kapacitet på 1.420 kg.

Hvilke fælge kan man få til en Seat Leon?

Seat Leon har mange muligheder for fælge. Dette giver bilen et unikt look. Her er listen over valgmuligheder:

  1. Fælgene starter ved 16 tommer og går op til 19 tommer. Dette giver et bredt udvalg til forskellige smag.
  2. Kunder kan vælge mellem flere designs og finish, fra klassisk til sporty.
  3. Materialerne varierer mellem aluminium og stål. Dette afhænger af modellen og hvad man foretrækker.
  4. Seat har også vinterdæk og fælge som ekstra udstyr. Det gør bilen klar til koldere vejr.
  5. Man kan få fælgene med forskellige dækbredder og højde - forhold, så de passer perfekt til bilen.
  6. Sportslige fælge er en mulighed for dem, der ønsker et mere dynamisk look.
  7. Seat giver garanti på fælgene, så man kan føle sig sikker på sit valg.

Disse muligheder gør det nemt at personliggøre sin Seat Leon efter eget ønske.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Seat Leon?

Til en Seat Leon er det klogt at vælge vinterdæk, der passer til bilens ydeevne. Kig efter dæk med godt greb på glatte veje. Dette sikrer, at bilen klarer sig godt i sne og is.

Dæk fra anerkendte mærker som Michelin eller Continental er ofte et godt valg. De giver bilen stabilitet og sikkerhed i vintermånederne.

Det er også vigtigt at tjekke dækkets størrelse og belastningsevne. Dette sikrer, at dækkene passer perfekt til din Seat Leon. En autoriseret Seat-forhandler kan hjælpe med at finde de rette dæk.

Husk, gode vinterdæk forbedrer kørselssikkerheden betydeligt i koldt vejr.

Hvor sikker er en Seat Leon?

Seat Leon er kendt for sin høje sikkerhed. Den stopper hurtigt, hvis der er fare på vejen. På kun 35,1 meter kan bilen standse helt op ved nødbremsning. Dette viser, at den har meget gode bremser.

Leon har også mange systemer, der hjælper med at holde dig sikker. For eksempel har den nødbremsesystem og advarsel om sammenstød. Disse standardfunktioner er med til at gøre kørslen tryggere.

Bilen kommer også med ting, der beskytter dig, hvis der sker en ulykke. Den har airbags foran og ved siden af dig samt en airbag i midten og bag i bilen. Derudover har Seat Leon et system, der beskytter personer indeni bilen før et sammenstød.

Dette system hjælper med at sikre børnene bedre med en score på 88% fra NCAP's tests. Fodgængere er også mere sikre, da bilen fik 71% i fodgængersikkerhed fra NCAP. Disse egenskaber gør Seat Leon til en meget sikker bil at køre i.

Hvordan er interiøret i en Seat Leon?

Interiøret i en Seat Leon giver mere plads til folk og tasker end bilen før den. Materialerne i kabinen er ikke så fine som i den gamle bil. Den har dog stadig et stort sikkerhedsudstyr.

For nogle af disse sikkerhedsfunktioner skal man betale ekstra. Inde i bilen finder man en skærm på 8,25 tommer, FM/DAB-radio, en håndfri til mobil med Bluetooth og fire USB-C stik til at oplade enheder.

Dette gør køreture mere behagelige og sikrer, at alle kan holde deres enheder opladet. Seat Leon bruger også digitalt cockpit for at give føreren alle de vigtige informationer nemt og hurtigt.

Hvor mange personer er der plads til i en Seat Leon?

En Seat Leon har god plads indeni. Foran og bag i bilen kan folk sidde behageligt. Selv personer, der er næsten 2 meter høje, kan sidde bag i uden problemer. Denne bil er lavet til at have fem personer siddende.

Bag sæderne kan man lægge ned for at få mere plads til tasker. Med sæderne oppe er der 495 liter plads til bagage. Hvis man lægger sæderne ned, bliver der endnu mere plads, op til 695 liter.

Så en familie eller en gruppe venner kan nemt køre i en Seat Leon med plads til alle og deres ting.

Hvilket lydsystem har en Seat Leon?

Seat Leon Sportstourer har et FM-/DAB-radio system. Dette giver ejere mange stationer at vælge imellem. Systemet er del af bilens multimediaudstyr. Lyden i bilen er god, men for at få visse ekstra funktioner skal man betale mere.

Seat Leon har også en pakke med hjælpesystemer. Disse hjælper med at køre sikkert. De inkluderer et nødbremsesystem og kollisionsadvarsel som standardudstyr. Dette gør bilen sikker at køre i.

Hvilke apps kan man få til en Seat Leon?

En Seat Leon tilbyder mange smarte apps. Disse apps gør køreturen sjovere og lettere. Her er nogle af de apps, du kan bruge:

  1. Apple CarPlay og Android Auto: Giver adgang til dine yndlingsapps på din telefon, som musik, kort og beskeder.
  2. Seat Connect-appen: Denne app giver dig oplysninger om din bil direkte på din smartphone. Du kan tjekke bilens status, som hvor meget brændstof der er tilbage.
  3. Seat DriveApp: Perfekt til at finde vej og undgå trafikpropper. Appen viser den hurtigste rute og information om parkering nær dit mål.
  4. Musik- og radiostreaming-apps: Nyd underholdning fra internettet med streamingtjenester som Spotify gennem bilens infotainmentsystem.
  5. Stemmestyring: Brug din stemme til at styre forskellige funktioner i bilen ved hjælp af kompatibilitet med Siri eller Google Assistant.
  6. Vedligeholdelses- og plejeapps: Hjælper dig med at holde din Seat Leon i topform ved at minde dig om serviceeftersyn.

Med disse apps bliver kørsel i en Seat Leon både nemmere og mere underholdende for enhver bilejer.

Opdateres softwaren i en Seat Leon automatisk?

Softwaren i en Seat Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG opdateres ikke af sig selv. Ejerne skal selv sørge for at få den nyeste software. Dette betyder, at bilkøbere skal tage bilen til et værksted for at få opdateringer.

Dette kan være vigtigt at vide for dem, der overvejer at købe denne model. Opdateringer af softwaren er nødvendige for at sikre, at bilen kører godt og sikkert. Det er en god ide at spørge sælgeren om, hvordan og hvor ofte disse opdateringer skal laves.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Seat Leon?

Til en Seat Leon kan man vælge mellem mange forskellige typer af tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen mere personlig og bedre udstyret. Her er listen:

  1. Adaptiv fartpilot - Den hjælper dig med at holde afstand til bilen foran.
  2. Parkeringsassistent - Gør det lettere at parkere bilen uden besvær.
  3. Nødbremseassistent - Stopper bilen hurtigt, hvis der er fare på vejen.
  4. Panoramatag - Et stort glastag, som giver mere lys ind i bilen.
  5. Læderindtræk - Giver et mere luksuriøst udseende og følelse indeni bilen.
  6. LED-forlygter - Sørger for bedre lys om natten og ser flot ud.
  7. Trådløs oplader - Til nem opladning af din smartphone uden kabler.
  8. Navigationssystem - Hjælper dig med at finde vej, hvor end du kører hen.
  9. Elektrisk bagklap - Åbner og lukker bagagerummet med et tryk på en knap.
  10. Bakkamera - Giver dig et klart billede af, hvad der er bag bilen, når du bakker.
  11. Varme i forsæderne - Holder dig varm på kolde dage.
  12. Digitalt cockpit - Viser vigtig information om bilen på en stor skærm foran dig.
  13. Surround sound-system - Forbedrer lydkvaliteten inde i bilen markant.
  14. 18-tommers letmetalfælge - Gør bilens udseende mere sporty og flot.
  15. Elektrisk indstilleligt førersæde - Lad dig justere førersædet perfekt til din krop.
  16. Blindvinkelovervågning - Advarer dig, hvis der er noget i din blindvinkel, når du skifter bane.
  17. Træthedsregistrering - Fortæller dig, når det er tid til at holde en pause fra kørslen.
  18. Fuld LED-belysning - Giver bedre synlighed både inde i bilen og udenfor.

Alt dette tilbehør gør din Seat Leon ikke kun sikrere men også mere behagelig og personlig at køre i.

Hvilke teknologier bruges i en Seat Leon?

Seat Leon kommer med avanceret teknologi, som gør kørslen både nemmere og mere sikker. Bilen har en 1,5-liters turbobenzinmotor med et 48-volts batteri, hvilket gør den til en mildhybrid.

Dette hjælper med at spare brændstof og mindsker udslip. Den har også et regenerativt bremsesystem, der genbruger energi og forbedrer bilens effektivitet. For underholdning og info mens du kører, er der et 8,25-tommer touchscreen, FM/DAB radio, Bluetooth håndfri system og fire USB-C porte.

Sikkerheden i Seat Leon er topprioritet. Bilen er udstyret med en række sikkerhedssystemer som nødbremse, kollisionsadvarsel, adaptiv fartpilot, blindspot sensor og nødassistent.

Disse funktioner arbejder sammen for at beskytte passagererne og forebygge ulykker. Inde i bilen finder man en stor 10-tommer central skærm, der giver let adgang til bilens funktioner.

Interiøret er rummeligt og giver god plads til både føreren og passagererne bagtil.

Hvad koster en SEAT Leon Sportstourer 1.5 eTSI FR DSG i grøn ejerafgift?

En Seat Leon koster i 2024 ca. fra 780 kr til 8.380 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Seat Leon til service?

En Seat Leon har brug for en inspektion med olieskift mindst hver 30.000 km eller hvert andet år. Dette er vigtigt for at holde bilen i god stand og sikre, at den kører godt. Ejere skal huske dette for at undgå problemer med bilen.

Bilen kommer også med en 2-års garanti. Dette betyder, at ejerne kan få dækket visse reparationer i denne periode. Det er smart at kende til disse detaljer, så man kan planlægge service og vedligeholdelse af bilen og passe godt på den.

Hvilke dele på en Seat Leon går mest i stykker?

Nogle dele på en Seat Leon holder ikke så godt som andre. Her er en liste over de mest almindelige problemer.

  1. Elektroniksystemer kan fejle. Dette inkluderer ting som infotainmentskærm og bilens navigation.
  2. Gearkassen, specielt på DSG - modeller, kan opleve problemer.
  3. Koblingen i manuelle biler slides hurtigere end forventet.
  4. Bremserne, både skiver og klodser, skal ofte udskiftes.
  5. Motorproblemer, især med tændspoler og brændstofpumpe.
  6. Udstødningssystemet kan ruste eller få huller over tid.
  7. Lygterne foran kan miste klarhed eller gå i stykker.
  8. Luftkonditionering og varmesystemet kan ophøre med at fungere korrekt.
  9. Suspensionen, herunder støddæmpere og fjedre, slides over tid.
  10. Batteriet mister sin kapacitet hurtigere end hos andre biler.

Disse punkter viser de mest almindelige svagheder ved Seat Leon men husk altid at vedligeholdelse spiller en stor rolle for bilens holdbarhed.

Hvor lang tid dækker garantien på en Seat Leon?

Seat Leon har en garanti, der dækker forskellige dele af bilen i forskellig tid. Hele bilen er dækket af en garanti på 2 år uden kilometerbegrænsning. Lakken på bilen har en garanti på 3 år.

Mod rust og gennemtæring tilbyder Seat en lang garanti på 12 år. Dette viser, at Seat står bag kvaliteten af deres biler. Det giver køberne ro i sindet, når de vælger en Seat Leon.

Garantien sikrer, at man kan få udbedret fejl uden ekstra omkostninger inden for garantiperioden.

Hvad dækker garantien på en Seat Leon?

Garantien på en Seat Leon sikrer køberen mod fejl og mangler. Den omfatter 2 års garanti på hele bilen, 3 år på lakken, og der er 12 års garanti mod at bilens krop ruster igennem.

Dette viser, at Seat står bag deres biler og ønsker, at kunderne føler sig sikre. For at holde bilen i god stand, skal ejeren bringe den til inspektion med olieskift hver 30.000 km eller mindst hvert andet år.

Disse garantier hjælper med at beskytte værdien af bilen over tid og giver ro i sindet til dem, der køber en Seat Leon.

Guides til andre varianter af Seat Leon

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 07.05.2024, 15.30.49

Opdateret 16.05.2024, 11.21.38

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel