Find brugte biler til salg

Guiden handler om Skoda Enyaq iV 80 (Årgang 04/2021 - 10/2023)

Købsguide: Skoda Enyaq iV 80 (04/2021 - 10/2023)

Hvad skal du vide inden du køber en Skoda Enyaq iV?

Se alle Skoda Enyaq iV til salg - klik her

Skoda Enyaq iV er en elbil med et batteri, der kan køre omkring 390 km på en opladning. Den bruger under 22 kWh per 100 km.

Denne bil har konkurrenter som BMW iX3 og Volkswagen ID.4. Bagagerummet er stort, 445 liter, og kan blive større, op til 820 liter, hvis du fylder det helt. Skoda Enyaq iV er billig i drift.

Den har adaptiv fartpilot og nøglefri betjening, hvilket gør den nem og bekvem at bruge.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV kommer i flere udgaver. Hver model har sin egen unikke kombination af strøm, plads og teknologi.

  1. Skoda Enyaq iV 50 - Denne version er indgangsmodellen. Den har et mindre batteri på 55 kWh (52 kWh brugbar) og en rækkevidde på omkring 340 km. Dens motor leverer op til 109 kW (148 hk).
  2. Skoda Enyaq iV 60 - Et skridt op finder man denne variant med et 62 kWh batteri (58 kWh brugbar). Den yder op til 132 kW (179 hk) og kan køre op til 390 km på en opladning.
  3. Skoda Enyaq iV 80 - Med et stort batteri på 82 kWh (77 kWh brugbar) er dette valget for dem, der vil længere væk. Det giver en rækkevidde op til 535 km og en effekt på op til 150 kW (204 hk).
  4. Skoda Enyaq iV 80X - Denne version byder på firehjulstræk takket være to motorer, som tilsammen yder op til 195 kW (265 hk). Batteriet er det samme som i iV 80, men firehjulstrækket reducerer rækkevidden en smule.
  5. Skoda Enyaq RS iV - Topmodellen med to motorer, firehjulstræk og højeste ydelse på hele linjen: Batteriet er stadig på 82 kWh (77 kWh brugbar), men effekten hopper her op til imponerende 220 kW (299 hk). Det gør den hurtig og sjov at køre.

Alle disse modeller deler nogle fysiske dimensioner og moderne funktioner, men forskellene ligger i deres kraftpakker og hvordan de bruger energien fra batterierne. Vælg den rigtige variant efter din stil, behov for rækkevidde og ønske om kraft under frontruden.

Hvad er fordele og ulemper ved Skoda Enyaq iV?

Fordele Ulemper
- Rækkevidden er på cirka 390 km, hvilket er godt for længere ture. - Prisen kan være høj for nogle.
- Bagagerummet rummer 445 liter, perfekt til familier eller rejser. - Batteriets vægt på næsten 2,2 tons kan mindske køreegenskaberne.
- Forbruget er lavt, kun 21,9 kWh pr. 100 km. - Bilen har kun opnået 71% i Euro NCAP kollisionstesten, hvilket er under forventningen.
- Skoda Enyaq iV har to-zoners klimakontrol, med mulighed for en tre-zoners opsætning. - Opdatering af software kræver måske besøg hos forhandleren.
- Bilen har en CO2-udledningshastighed på 109 g pr. km, hvilket gør den mere miljøvenlig.

Hvordan klarer Skoda Enyaq iV sig i test?

Skoda Enyaq iV klarer sig rigtig godt i test. Den får 94% for at passe på folk inde i bilen og fem stjerner i alt. Folk tester også, hvor meget strøm bilen bruger. Den bruger 21,9 kWh hver 100 km, kan køre over 395 km og slipper 109 g CO2 ud hver km.

Dette viser, at Skoda Enyaq iV er både stærk og blid med miljøet.

Bilen har mange ting, der holder folk sikre. Den kan advare før et sammenstød, bremse pludseligt hvis det skal, og holde øje med vejbanerne. Folk kan føle sig trygge, når de kører.

Med sin store størrelse og styrket motor klarer Skoda Enyaq iV alle tests meget godt.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV er en populær elbil. Der findes mange gode alternativer til den.

  1. BMW iX3: Dette er en luksus SUV, der giver god komfort og ydeevne. Den har en rækkevidde på omkring 460 km, hvilket er mere end Skoda Enyaq iV. BMW iX3 har også stærke køreegenskaber.
  2. Hyundai IONIQ 5: Hyundai's model byder på et unikt design og hurtig opladning. Med sin rækkevidde tæt på Skoda Enyaq iV's, imponerer den med rummelighed og komfort.
  3. KIA EV6: KIA EV6 skiller sig ud med sit design og acceleration. Bilen har en lignende rækkevidde som Skoda Enyaq iV og tilbyder god plads indeni.
  4. Volkswagen ID.4: Denne bil er fra samme koncern som Skoda Enyaq iV og deler mange teknologier med den. Volkswagen ID.4 byder på god plads og comfort samt en solid rækkevidde.

Disse biler giver alle forskellige fordele alt efter hvad du søger hos en elbil.

Hvad er rækkevidden for en Skoda Enyaq iV?

En Skoda Enyaq iV kan køre over 395 km på en opladning. Den bruger 21,9 kWh strøm for hver 100 km. Dette viser, hvor langt bilen kan køre uden at skulle lade op igen. Med et batteri på 82 kWh, hvoraf 77 kWh er tilgængelige til brug, har den god rækkevidde for lange ture.

Bilen er designet til dem, der ønsker en elbil med god plads og lang rækkevidde. Med disse tal kan købere se, at Enyaq iV er en praktisk bil for daglig kørsel og længere rejser.

Køretøjets evne til at køre mange kilometer før næste opladning gør den til et godt valg for elbilkøbere.

Hvor stort er batteriet på en Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV har et batteri på 82 kWh. Den kan bruge 77 kWh af dette til at køre. Dette batteri hjælper bilen med at køre langt på strøm. Det er godt for folk, der vil have en elbil og ikke vil lade ofte.

Hvordan lader man en Skoda Enyaq iV?

At lade en Skoda Enyaq iV er nemt og praktisk. Man kan bruge flere forskellige stik til at oplade bilen. Her er de vigtigste punkter man skal vide om at lade sin bil:

  1. Brug et standard husholdningsstik for let opladning hjemme. Det passer til almindelige stikkontakter.
  2. Til hurtigere opladning derhjemme, brug et Type 2 enkeltfaset stik. Det kræver specielt udstyr.
  3. For endnu hurtigere opladning, vælg et Type 2 tofaset eller trefaset stik.
  4. På farten kan du bruge DC hurtigopladningsstationer til at få masser af strøm på kort tid.
  5. Bilen har et stort batteri på 82 kWh, hvoraf 77 kWh kan bruges til at køre med.
  6. Med dette batteri kan bilen køre ca. 395 km før den skal lades igen.
  7. Opladningstiden varierer afhængigt af strømkilden og kan være fra få timer til overnat ved brug af et husholdningsstik.

Disse punkter viser, hvordan man nemt og bekvemt kan holde sin Skoda Enyaq iV ladet og klar til kørsel.

Hvor lang tid tager det at lade en Skoda Enyaq iV?

At lade en Skoda Enyaq iV kan tage forskellig tid. Bruger du en almindelig stikkontakt på 230V, tager det omkring 35-40 timer at oplade bilen. Har du en wall box installeret hjemme, går det hurtigere, her tager det mellem 8 og 12 timer.

Hvis du er på farten og bruger en hurtigladestander, kan du oplade bilens batteri op til 80% på kun 35-40 minutter. Så tiden det tager at lade din Skoda Enyaq iV afhænger meget af, hvilken type oplader du bruger.

Oplader du ofte og vil have hurtige resultater, er en hurtigladestander eller wall box den bedste løsning. Er du hjemme og har god tid, kan en normal stikkontakt også bruges. Vælg den metode, der passer bedst til dit behov og din hverdag.

Hvilken motor har en Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV har en stærk elektrisk motor. Denne motor kan yde maksimalt 150 kW, hvilket svarer til 204 hestekræfter. Den har også en kontinuerlig effekt på 70 kW. Dette giver bilen en god kraft og gør den hurtig på vejen.

Motoren i Skoda Enyaq iV giver også op til 310 Nm i drejningsmoment. Dette betyder, at bilen kan accelerere hurtigt og kraftfuldt. Med denne motor bliver kørslen både sjov og effektiv.

Bilen er lavet for at give en glæde ved at køre, samtidig med at den er miljøvenlig.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Skoda Enyaq iV?

En Skoda Enyaq iV har op til 204 hestekræfter (HK). Dette tal viser, hvor kraftig bilen er. Motoren kan yde en maksimal effekt på 150 kW. Den har også et stort drejningsmoment på 310 Nm.

Dette gør bilen hurtig og stærk. Kraften i bilen passer godt til folk, der ønsker en blænde elbil med god ydeevne.

Hvad er tophastigheden for en Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV kan køre op til 160 km/t. Dette er dens maksimale fart, som er sat af fabrikken. Denne hastighed gør bilen god til både bykørsel og længere ture på motorvejen.

Med denne tophastighed viser den, at elbiler kan være både hurtige og praktiske for brugere.

Hvad er dimensionerne på en Skoda Enyaq iV?

Dimensionerne på en Skoda Enyaq iV er 4.649 mm lange, 1.879 mm brede og 1.616 mm høje. Dette gør den til en rummelig bil med god plads både foran og bagved. Med disse mål passer bilen godt ind i kategorien for store familiebiler.

Den store størrelse betyder også, at der er masser af plads til bagage, hvilket gør den ideel til lange køreture eller ferieture med familien.

Hvor stort er bagagerummet i en Skoda Enyaq iV?

Bagagerummet i en Skoda Enyaq iV har 445 liter plads. Man kan gøre det større ved at fjerne øverste dæksel. Så bliver der 620 liter plads op til loftet. Hvis man lægger bagsæderne ned, får man endnu mere plads.

Så er der hele 1.435 liter til ting. Der er også et ekstra rum under gulvet i bagagerummet. Her kan man putte små ting på omkring 55 liter. Alt dette gør bagagerummet meget praktisk for dem, der har brug for plads.

Bagagerumsdøren er let at bruge. Der er en elektrisk dør, så det er nemt at åbne og lukke bagagerummet. Det er en god ting for folk, der ofte skal have meget med i bilen. Med disse muligheder er Skoda Enyaq iV god til store indkøb, ferieture og meget andet.

Den passer godt til folk, der har brug for meget plads til deres ting.

Kan man få anhængertræk på en Skoda Enyaq iV?

Ja, en Skoda Enyaq iV kan udstyres med anhængertræk. Denne bil kan trække op til 1.000 kg med en bremset slæb og 750 kg uden. Dette gør den til et godt valg for folk, der har brug for at transportere tungere ting som en lille båd eller en campingvogn.

Bilen har også moderne hjælpemidler som adaptiv affjedring og parkeringshjælp, der gør det lettere at håndtere tungere læs. Med disse egenskaber bliver Skoda Enyaq iV en praktisk bil for dem, der ofte skal bruge et anhængertræk.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en Skoda Enyaq iV?

En Skoda Enyaq iV kan trække en trailer på op til 1.000 kg, hvis traileren har bremser. Hvis traileren ikke har bremser, må den kun veje op til 750 kg. Dette giver dig frihed til at tage en masse med, når du skal ud på tur.

Vælg det rigtige anhængertræk, så du kan bruge bilen bedst muligt.

Hvilke fælge kan man få til en Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV kunder har mange valgmuligheder, når det handler om fælge. Bilen tilbyder forskellige størrelser og designs, så man kan finde noget, der matcher ens stil.

  1. Man kan få standard aluminiumsfælge som giver et rent og klassisk look.
  2. For dem, der ønsker mere personlighed, er der mulighed for at opgradere til større fælge op til 21 tommer.
  3. Forskellige designs og farver er tilgængelige, så man kan finde den perfekte kombination.
  4. Dæktryksovervågningssystemer kan også føjes til fælgene for ekstra sikkerhed.
  5. Skoda har designet fælgene til at være både stilfulde og funktionelle.
  6. Der er valgmuligheder mellem aluminium og stålmaterialer afhængigt af ens præferencer.
  7. Det er vigtigt at huske på, at valget af fælgstørrelse og materiale kan påvirke bilens ydeevne og brændstofeffektivitet.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Skoda Enyaq iV?

Valget af vinterdæk til en Skoda Enyaq iV er vigtigt for sikkerheden og køreegenskaberne i koldt vejr. Her er nogle tips til at vælge de rigtige dæk:

  1. Vælg dæk med dybt mønster. Dette hjælper med at få bedre greb på sne og is.
  2. Sørg for, at dækkene passer til bilens dimensioner. Enyaq iV har specifikke størrelser, som skal overholdes for optimal ydeevne.
  3. Kig efter mærker, der er kendte for kvalitet indenfor vinterdæk. Nogle mærker fremstiller dæk specifikt designet til elbiler.
  4. Overvej gummiets blødhed. Vinterdæk med blødere gummi giver bedre vejgreb i lave temperaturer.
  5. Tjek mærkningerne på dækkene. Se efter snefnug - symbolet, som viser, at dækket er godkendt til brug om vinteren.
  6. Vurder behovet for pigdæk versus pigfrie dæk afhængigt af dit område og de vejrforhold, du oftest vil møde.
  7. Læs anmeldelser og testresultater fra pålidelige kilder for at finde ud af, hvilke dæk der klarer sig bedst under forskellige vinterforhold.

Disse tips kan hjælpe dig med at træffe det bedste valg af vinterdæk til din Skoda Enyaq iV og sikre en sikker kørsel hele vintersæsonen igennem.

Hvor sikker er en Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV er meget sikker. Den har fået fem stjerner i Euro NCAP testen. Dette viser, at den beskytter folk inde i bilen rigtig godt. Den har en score på 94% for at beskytte voksne og børn.

Bilen har airbags foran og på siderne. Den har også gardinairbags og en ny airbag mellem forsæderne. Dette hjælper med at holde folk sikre, hvis der sker en ulykke.

Bilen har et system til at beskytte børn også. Der er specielle fæster til børnesæder, som gør det nemt og sikkert at sætte et børnesæde fast. Skoda Enyaq iV kan også beskytte folk udenfor bilen.

Den har et system, der hjælper med at undgå ulykker med fodgængere. Dette system fik en score på 71%. Så Skoda Enyaq iV er en af de sikreste biler man kan købe.

Hvordan er interiøret i en Skoda Enyaq iV?

Interiøret i Enyaq iV er stort og lavet til komfort. Fire voksne og deres tasker passer nemt ind. Bilen har smarte ting som paraplyer i dørene og en isskraber bagpå. Bagagerummet kan holde 445 liter, men kan gøres større op til 820 liter, hvis man pakker den helt.

Hvis man folder sæderne ned, bliver der endnu mere plads, op til 1.435 liter.

Bilen er også fyldt med teknologi til ture. Den har radio med digital lyd, muligheder for at koble din smartphone til, og mange steder at sætte USB-C stik i. Der er apps, som man kan bruge til at styre ting i bilen fra sin telefon.

Skoda Enyaq iV har et nyt system til at styre ting som klima bedre end før. Den kan bære omkring 510 kg, så der er god plads til alt til en familietur.

Hvor mange personer er der plads til en Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV har god plads til fire voksne og deres ting. Bagagerummet rummer op til 1.435 liter, når de bageste sæder er lagt ned. Der er også ekstra rum under bagagerumsgulvet, som giver omkring 55 liter opbevaringsplads.

De forreste sæder passer til folk op til 1,95 m høje, og de giver masser af plads til både hoved og skuldre. Når de forreste sæder er indstillet til nogen, der er 1,85 m høje, er der stadig rigeligt med plads til ben og hoved for dem, der sidder bagved.

Bagbænken kan nemt have plads til to voksne, og man kan også vælge at få en bil med panoramatagluke for mere lys og luft i bilen.

Hvilket lydsystem har en Skoda Enyaq iV?

En Skoda Enyaq iV kommer med et flot lydsystem. Det har DAB+ radio, så man kan lytte til mange stationer i god kvalitet. Bilen gør det også nemt at bruge sin telefon med Apple Carplay og Android Auto.

Man kan trådløst forbinde sin telefon til bilen. Der er USB-C porte, så man kan oplade sin telefon nemt.

Denne bil giver også mulighed for at styre nogle ting fra en app på telefonen. Det betyder, at man kan tjekke sin bil fra hvor som helst. Lydsystemet og disse smarte funktioner gør køreturene sjovere og mere bekvemme.

Hvilke apps kan man få til en Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV giver adgang til smarte apps gennem sit infotainment system. Disse apps øger komforten og sikkerheden for førere og passagerer.

  1. MySkoda app: Denne app lader dig fjernstyre din bil. Du kan tjekke bilens status som batteriniveau og låse din bil op eller låse den, selv når du ikke er i nærheden.
  2. Apple CarPlay: Gør det muligt at forbinde din iPhone trådløst med bilens system. Du kan bruge kort, lytte til musik og sende beskeder.
  3. Android Auto: Ligner Apple CarPlay men er for Android-telefoner. Brug Google Maps, afspil musik fra Spotify eller send beskeder via stemmekommandoer.
  4. MirrorLink: Spejler indhold fra din smartphone på bilens skærm. Nyttig for at bruge navigationsapps eller styre musik uden at røre ved telefonen.
  5. Apps til realtidstrafikinformation: Mod betaling kan du få opdateringer om trafiksituationen direkte på dit infotainment system, så du kan undgå køer og gøre turen hurtigere.

Disse teknologier er designet til at integrere din digitale verden med din køreoplevelse, gør hver tur mere behagelig og underholdende.

Opdateres softwaren i en Skoda Enyaq iV automatisk?

Softwaren i en Skoda Enyaq iV får automatisk opdateringer via et indbygget SIM-kort. Det betyder, at bilen altid har den nyeste version af software. Dette omfatter nye funktioner og gør bilens sikkerhedssystemer bedre.

Ejerne behøver ikke at gøre noget selv. Alt sker trådløst.

Disse opdateringer hjælper med at holde bilen i topform. De sikrer også, at alle fejl bliver rettet hurtigt. Bilen holder sig dermed sikker og effektiv uden ekstra besvær for ejeren.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Skoda Enyaq iV?

Skoda Enyaq iV har mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen endnu bedre at køre.

  1. Justerbare opladningsstop - Giver dig kontrol over, hvor meget strøm du vil oplade din bil med.
  2. Regenerativ bremsning - Hjælper med at spare energi og forlænge batteriets levetid.
  3. Varmepumpe for klimakontrol - Holder en god temperatur inde i bilen uden at bruge for meget strøm.
  4. Standklimakontrol, der kan forprogrammeres - Sætter dig i stand til at indstille en ideel temperatur før du stiger ind i bilen.
  5. Smartphone-integration - Overvåg batteriet og styr klimakontrollen fra din telefon.
  6. Forskellige opladningsmuligheder - Du kan bruge alt fra husstandsstik til lynopladning.
  7. Stort batteri på 82 kWh - Sikrer lang køretur på en enkelt opladning.
  8. Effektiv motor med 204 hestekræfter - Giver god acceleration og kraftfuld kørsel.
  9. Tilbehør som fælge og vinterdæk - Tilpasser din bil til forskellige vejforhold.
  10. Anhængertræk - Muliggør transport af tungere laster op til en maksimal vægt.

Dette tilbehør gør Skoda Enyaq iV mere praktisk og sjov at køre.

Guides til andre varianter af Skoda Enyaq iV

Hvilke teknologier bruges i en Skoda Enyaq iV?

En Skoda Enyaq iV har smart teknologi. Den kan forbinde med din smartphone. Så kan du tjekke bilens batteri og styre klimaet inden du går ind i bilen. Bilen har også mange måder at lade op på.

Du kan bruge et almindeligt stik hjemme, en særlig type stik til hurtigere opladning eller endda superhurtig opladning ved stationer langs vejen. Dette gør det nemt at holde bilen kørende.

Denne bil bruger også avanceret software. Softwaren kan opdatere sig selv. Dette holder bilens systemer nye og forbedrer dem over tid. Teknologien i Enyaq iV gør den både smart og let at bruge hver dag.

Hvad koster en Skoda Enyaq iV 80 i grøn ejerafgift?

En Skoda Enyaq iV 80 koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en Skoda Enyaq iV til service?

En Skoda Enyaq iV skal til service en gang om året eller efter kørsel af 30.000 km. Dette hjælper med at holde bilen i god stand. Vedligeholdelsesomkostningerne er lave, hvilket er godt for ejere.

Hvilke dele på en Skoda Enyaq iV går mest i stykker?

Nogle dele på en Skoda Enyaq iV kan gå i stykker mere end andre. Her er de mest almindelige problemer:

  1. Softwareproblemer: Opdateringer og bugs kan skabe udfordringer for bilens systemer.
  2. Elektriske dele: Især batteriet og ladeudstyr kan nogle gange fejle.
  3. Bremsesystemet: Bremseskiver og -klodser slides hurtigere på tunge elbiler som denne.
  4. Dæk: Større vægt betyder oftere dækskift.
  5. Lyssystemer: Forlygter og baglygter kan svigte, hvilket kræver udskiftning.
  6. Luftkonditionering: AC-systemet kan stoppe med at virke korrekt pga. fejl eller utætheder.

Hver af disse punkter er vigtige at overveje før køb og under ejerskab af en Skoda Enyaq iV.

Hvor lang tid dækker garantien på en Skoda Enyaq iV?

Garantien på en Skoda Enyaq iV varer op til 2 år. Denne garanti hjælper med at beskytte din bil mod fejl.

Hvad dækker garantien på en Skoda Enyaq iV?

Den nye Skoda Enyaq iV kommer med en solid garanti. Køberne får op til 8 år eller 160.000 km dækning. Dette gælder også for bilens batteri. På toppen af det er der 3 år dækning mod lakskader og 12 år mod rustgennemtæring.

Skoda inkluderer vejhjælp over hele Europa, hvis du får brug for det. Garantien hjælper også, hvis bilen får mekaniske problemer. For dem, der vil have mere sikkerhed, tilbyder Skoda udvidede garantier mod ekstra betaling.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.35.14

Opdateret 15.10.2024, 15.11.44

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel