Find brugte biler til salg

Guiden handler om Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine (Årgang 03/2014 - 04/2015)

Købsguide: Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine (03/2014 - 04/2015)

Hvad skal du vide inden du køber en Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine?

Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine er i top, når det gælder om at køre langt på literen. Denne bilklasse bruger kun 3,2 liter brændstof på 100km (33,3 km/L) Det gør den til den mest økonomiske dieselstationvogn.

Den kan køre op til 1.315 km på en enkelt tank, hvilket er godt for lange ture. Bagagerummet er rummeligt, så der er god plads til tasker og indkøb. Bilen har også stærke sikkerhedsfunktioner som nødbremseassistent og adaptiv fartpilot, så du føler dig sikker under kørslen.

Denne model er økonomisk over tid. Kørselsomkostninger er lave, med omkring 1,3 i månedlige udgifter ved 15.000 km om året. Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine har desuden lavt CO2-udslip og lange serviceintervaller, hvilket bidrager til en lavere ejeromkostning.

Med touchskærm, trådløs mobilopladning, og apps som Apple CarPlay og Android Auto, bliver hver tur både nemmere og mere underholdende. Denne bil er ikke bare økonomisk; den passer også til moderne behov med sit digitale cockpit og avancerede lydsystem.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Skoda Octavia?

Skoda Octavia findes i flere varianter for at møde forskellige behov. Købere kan vælge mellem to karrosserityper: Limousine og Combi.

  • Limousine: Denne variant er en sedan med en klassisk fire-dørs konstruktion, som tilbyder en stilfuld udformning og komfortabel plads til passagerer.
  • Combi: For dem, der har brug for mere bagageplads, er Combi-versionen ideel. Den har en større bagagekapacitet takket være dens stationcar design.
  • GreenLine: En særlig økonomisk udgave kendetegnet ved en sænket affjedring med 15 mm for bedre luftmodstand og øget køreegenskaber. GreenLine-modellen er designet med fokus på lavere forbrug og mindskede miljøpåvirkninger.

For hver af disse hovedvarianter af Skoda Octavia kan man finde forskellige motorstørrelser og udstyrspakker. Det er værd at bemærke, at ikke alle udstyrsvarianter er til rådighed i GreenLine-udgaven. Denne specifikke model hylder dog stadig avancerede sikkerhedsfunktioner; den mangler blot visse elementer såsom frontradarassistenten og LED-baglygterne.

Gennem disse muligheder giver Skoda kunderne chance for at skræddersy deres køretøj til personlige behov og præferencer. Med sit brede udbud imødekommer Skoda diverse ønsker vedrørende stil, pladsbehov og miljøvenlighed.

Hvad er fordele og ulemper ved Skoda Octavia?

FordeleUlemper
- Meget lavt brændstofforbrug- Mæssig løbekultur ved lave omdrejninger
- Høj sikkerhedsstandard- Begrænset udstyr til GreenLine variant
- Stort bagagerum (fra 550 liter til 1.490 liter)-
- God udsigt fra inderspejl og sidespejle-
- Lave vedligeholdelsesomkostninger-
- Lave KFZ-skat og forsikringspræmier-

Hvordan klarer Skoda Octavia sig i test?

Skoda Octavia har fået gode resultater i forskellige test. I ADAC EcoTest kører den 3,8 liter per 100 kilometer og udleder 123 gram CO2 per kilometer. Den fik også høje karakterer for sikkerhed.

Med 5 stjerner i ADAC Crashtest, scorer den 93% for beskyttelse af voksne i bilen og 86% for børnesikkerhed. Dens styrke ses også i dens performance; den klarer en overhalingsmanøvre fra 60 til 100 km/t på kun 6,9 sekunder.

Og hvis den skal bremse hurtigt, kan den stoppe helt fra 100 km/t på kun 34,4 meter. Disse tal viser, at Skoda Octavia ikke bare er økonomisk og sikker, men også at den har gode køreegenskaber.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Skoda Octavia?

Skoda Octavia er en populær bil blandt bilkøbere, som kigger efter god brændstoføkonomi og miljøvenlige egenskaber. Her er nogle biler, der ligner Octavia i disse aspekter:

  1. Peugeot 508 e-HDi
    • Denne bil er kendt for sit lave CO2-udslip.
    • Den har også fokus på at være økonomisk vedrørende brændstof.

  2. Ford Mondeo ECOnetic
    • Ligesom Skoda Octavia tilbyder denne model gode køreegenskaber med lavt CO2-udslip.
    • Den har teknologier som automatisk nødbremsesystem, hvilket gør den sikker at køre i.
    • Opel Insignia EcoFlex
      • Opel's bidrag matcher Skoda Octavias brændstoføkonomi.
      • Modellen fokuserer stærkt på økonomi samt miljøvenlighed.

      Hver af disse biler tilbyder unikke funktioner men deler Skoda Octavias forpligtelse til økonomi og grøn kørsel. Fans af digitale cockpits, LED kørelys eller avancerede sikkerhedssystemer vil finde at både Peugeot, Ford og Opel inkluderer sådanne teknologier i deres svar på Skoda Octavia.

      Hvor langt kører Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine på literen?

      Denne Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine kan køre 3,2 liter pr. 100 kilometer ifølge de angivne data. I en test lavet af ADAC EcoTest, forbruger bilen 3,8 liter pr. 100km (33,3 km/L) Samtidig udsender den kun 123 g CO2 pr.

      kilometer. Dette viser, at bilen er både økonomisk og skåner miljøet med et lavt CO2-udslip. Denne model er ideel for dem, der søger en bil, der kan køre langt på literen, samtidig med at den er venlig mod miljøet.

      Hvilken motor har en Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine?

      Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine har en stærk 1,6-liters dieselmotor. Denne maskine laver 110 hk (81 kW) og har et maksimalt drejningsmoment på 250 Nm ved 1500 omdrejninger.

      Den er kendt for at være både effektiv og energibesparende. Med denne motor kan Skoda Octavia Combi rejse langt på literen, hvilket gør den til et godt valg for dem, der leder efter en økonomisk bil.

      Denne bil bruger kun 3,2 liter brændstof på 100km (33,3 km/L) og udleder kun 85 g CO2 per km. Disse tal viser, hvorfor Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine er populær blandt miljøbevidste købere.

      Med dens kraftige motor og imponerende brændstoføkonomi tilbyder den en fremragende kombination af ydeevne og økonomi.

      Hvor mange hestekræfter (hk) har en Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine?

      En Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine har en motor, der giver 110 hestekræfter ved 3250 omdrejninger i minuttet. Denne kraftige motor hjælper bilen med at køre fast og stærkt på vejen.

      Med så mange hestekræfter, er denne bil både effektiv og stærk, perfekt til bilkøbere i Danmark, der ønsker en bil med gode køreegenskaber og styrke. Denne model viser sig som et stærkt valg for dem, der vil have en pålidelig og energieffektiv bil.

      Hvad er tophastigheden for en Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine?

      Tophastigheden for Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine er 204 km/t. Dette gør den til et godt valg for dem, der søger en bil med god fart på vejen. Denne model passer godt til købere, som ønsker at kombinere økonomisk kørsel med kapaciteten til at køre hurtigt, når det er nødvendigt.

      Hvor hurtigt accelererer en Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine fra 0-100 km/t?

      En Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine bruger 10,7 sekunder på at nå fra 0 til 100 km/t. Det viser, hvordan bilen kombinerer ydelse med effektivitet. Den har en 4-cylindret motor på 1598 ccm, som giver 110 hestekræfter ved 3250 omdrejninger i minuttet.

      Denne kraft kommer fra bilens evne til at levere et højt drejningsmoment på 250 Nm ved kun 1500 omdrejninger i minuttet. Med disse tal kan købere forvente en bil, der klarer daglig kørsel og acceleration på motorvejen med lethed.

      Gearkassen med 5 gear hjælper også med at sikre en glidende og behagelig acceleration fra stilstand og videre op i fart.

      Hvad er dimensionerne på en Skoda Octavia?

      Skoda Octavia har nogle imponerende størrelser, som gør den til en pålidelig og roomy bil. Den måler 4.659 mm i længden, hvilket giver god benplads i kabinen. Breden er på 1.814 mm, men når du tæller sidespejlene med, nås en samlet bredde på 2.025 mm.

      Sidst, men ikke mindst, er dens højde 1.465 mm, hvilket betyder god hovedhøjde for både fører og passagerer. Disse mål sørger for, at Skoda Octavia ikke kun er roomy indeni, men også nem at håndtere på smalle veje og parkeringspladser.

      Hvor stort er bagagerummet i en Skoda Octavia?

      Bagagerummet i en Skoda Octavia har en kapacitet på 550 liter. Dette volume kan udvides til 740 liter, hvis man fjerner bagageafdækningen. For dem, der har brug for mere plads, kan de foldelige bagsæder give op til 1.490 liter plads i dachhøjde.

      Bagsæderne kan endda foldes ned på en asymmetrisk måde, hvilket giver fleksibilitet for større eller uregelmæssige genstande. Denne rummelighed i bagagerummet gør bilen ideel for familier eller dem, der rejser meget og har brug for meget bagageplads.

      Kan man få anhængertræk på en Skoda Octavia?

      Ja, en Skoda Octavia kan udstyres med anhængertræk. Dette muliggør transport af ekstra last, for eksempel en trailer. Skoda Octavia kan trække op til 1.000 kg med et bremsesystem på traileren og 640 kg uden bremsesystem.

      Installation af anhængertræk ændrer ikke bilens gode køreegenskaber.

      Dette er en fantastisk tilføjelse for dem, der måske har brug for at transportere tunge ting eller bruge deres Skoda Octavia til ferier eller weekendture. Så uanset om det er til at trække en campingvogn eller et andet køretøj, sikrer Skoda's design, at din bil klarer belastningen effektivt.

      Hvor mange kg må en Skoda Octavia trække på anhængertrækket?

      En Skoda Octavia kan trække forskellige vægte afhængigt af, om traileren har bremser eller ej. Med bremser må den trække op til 1.000 kg. Uden bremser er grænsen 640 kg. Dette er vigtigt at vide for bilkøbere, der planlægger at bruge deres bil til at trække tungere laster som campingvogne eller store trailere.

      Bilen selv vejer 1.345 kg og har en nyttelast på 470 kg, hvilket også skal tages i betragtning, når man pakker bilen.

      Hvilke fælge kan man få til en Skoda Octavia?

      Skoda Octavia tilbyder et udvalg af fælge, der kan opgradere bilens udseende og køreegenskaber. De findes i forskellige størrelser og design for at matche ejerens stil og behov.

      1. Standardfælgene er 205/55R16, som giver en god balance mellem komfort og ydeevne.
      2. For de, der ønsker et mere markant udseende, tilbydes muligheden for at vælge større fælge som ekstraudstyr.
      3. Fælgene kommer i forskellige designs - fra klassisk til mere sporty look, så man kan personliggøre sin Skoda Octavia.
      4. Materialerne varierer også, hvilket betyder at man kan vælge mellem letmetalfælge eller stålfælge afhængig af præference og budget.
      5. Valget af fælgdesign påvirker ikke kun bilens udseende men også køredynamikken, da større fælge kan forbedre grebet og håndteringen på vejen.

      Hver variant bringer sit eget sæt fordele, fra æstetik til funktionalitet. Det gør det muligt for ejere at skræddersy deres Skoda Octavia efter personlige præferencer samtidigt med, at de bevare en høj sikkerhed og komfort under kørslen.

      Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Skoda Octavia?

      Til en Skoda Octavia er 205/55R16 vinterdæk et godt valg. De har de rette egenskaber for kørsel om vinteren. Man bør vælge dæk, der ruller let, så man sparer på brændstoffet.

      Det er også vigtigt, at de klarer sig godt på sne og is. Dæk, der laver lidt støj, gør køreturen mere behagelig. Sådan sørger man for en sikker og komfortabel tur, selv når det er koldt og glat udenfor.

      Hvor sikker er en Skoda Octavia?

      En Skoda Octavia er meget sikker. I en ADAC Crashtest fik den 5 stjerner. Den beskytter folk inde i bilen med 93% sikkerhed og børn med 86% sikkerhed. Bilen har gode sikkerhedsfunktioner som ISO-fix til barnesæder, multikollisionsbremse, og kopfairbags.

      Det gør den til et godt valg for familier.

      Dens teknologi hjælper også med at holde dig sikker. Den har træthedsregistrering, som holder øje med om du er træt og digitalt cockpit gør det let at holde øje med bilens systemer.

      Med disse funktioner passer Skoda Octavia på dig på vejen.

      Hvordan er interiøret i en Skoda Octavia?

      Interiøret i en Skoda Octavia byder på en rummelig kabine, hvor der er god plads til alle passagerer. Foran finder man sæder med høj justering og lændestøtte, som sikrer komfort selv på lange ture.

      Betjeningen af klimaanlæg, lydanlæg og instrumentpanel er let og brugervenlig, så føreren nemt kan holde fokus på vejen. På bagsædet kunne lændestøtten dog have været bedre for at øge komforten for passagererne der.

      Dette betyder, at mens føreren og forsædepassageren nyder godt af god support og indstilling, kan bagsædepassagererne finde det mindre behageligt på længere ture.

      Hvor mange personer er der plads til i en Skoda Octavia?

      En Skoda Octavia har plads til fem mennesker. Der er fire gode sæder og en lidt smallere siddeplads i midten på bagsædet. Denne bil giver høj komfort for både den, der kører, og de, der sidder med.

      Folk, der kører en tur sammen i denne bil, vil finde god plads omkring sig. Alle kan sidde bekvemt, hvad enten de er foran eller bag i bilen. Dette gør en Skoda Octavia til et godt valg for folk, der søger en rummelig og behagelig bil.

      Hvilket lydsystem har en Skoda Octavia?

      En Skoda Octavia kommer med et standard lydanlæg. Brugere har mulighed for at vælge højere kvalitetssystemer, hvis de ønsker dette. Disse systemer er kendt for god lydkvalitet i hele bilen og er lette at bruge.

      Kabinen i Skoda Octavia bliver et sted, hvor musikken kan nydes fuldt ud, takket være disse lydsystemer. De er lavet til at give en god lydoplevelser for alle i bilen.

      Hvilke apps kan man få til en Skoda Octavia?

      En Skoda Octavia er udstyret med et moderne infotainment-system. Det giver ejere mulighed for at bruge forskellige apps til navigation, musikstreaming og kommunikation. Her er en liste over apps, som passer perfekt til en Skoda Octavia:

      1. Columbus navigation: Denne app hjælper med at finde vej. Man kan let indtaste destinationer og få rutevejledning.
      2. Trådløs opladning: Selvom dette mere er en funktion end en app, understøtter bilen trådløs opladning for smartphones, så man nemt kan holde sine enheder opladt.
      3. Smartphone-integration: Apps som Android Auto og Apple CarPlay tillader drivers at spejle deres telefoners skærm på bilens skærm for nem adgang til musik, beskeder og opkald.
      4. Infotainment-apps: Disse cooler apps interagerer direkte med bilens system og opdateres jævnligt via internetforbindelsen i bilen. Det inkluderer alt fra vejrapps til nyhedsapplikationer.

      Hver af disse apps gør køreoplevelsen mere behagelig og forbundet, så man får mest muligt ud af sin Skoda Octavia.

      Opdateres softwaren i en Skoda Octavia automatisk?

      I en Skoda Octavia kan softwaren i infotainment-systemet opdateres automatisk. Dette giver bilen nye funktioner og forbedrer de eksisterende. Brugere har også mulighed for at vælge manuelle opdateringer, hvis de foretrækker det.

      Disse automatiske softwareopdateringer sikrer, at bilens teknologi altid er opdateret. Regelmæssige opdateringer hjælper med at holde systemet sikkert og forbedre brugeroplevelsen ved at tilføje nye funktioner og løse kendte fejl.

      Automatiske opdateringer kræver en internetforbindelse. Når en ny opdatering er tilgængelig, får ejeren besked. De kan derefter vælge et passende tidspunkt for installationen.

      Denne feature i Skoda Octavia sikrer, at bilens software altid kører den nyeste version uden besvær for ejeren. Det er en del af Skodas løfte om at tilbyde banebrydende teknologi og gøre køreoplevelsen bedre for deres kunder.

      Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Skoda Octavia?

      Til Skoda Octavia kan man vælge mellem mange typer tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør det muligt for bilkøbere at tilpasse bilen efter egne behov.

      1. Adaptiv fartpilot: Justerer automatisk hastigheden efter trafikken.
      2. Elektronisk stabilitetskontrol: Hjælper med at holde bilen stabil på vejene.
      3. Regn- og lyssensorer: Automatisk indstilling af lygter og vinduesviskere efter vejrforholdene.
      4. Automatisk gearkasse: Sørger for let og bekvemt gearskifte.
      5. Valgfri klimaautomatik (Climatronic): Holder en konstant temperatur inde i bilen.
      6. Bi-Xenon forlygter med adaptiv lysstyring og kurvelys: Giver et bedre lysbillede om natten.
      7. Travel assist: Assisterer føreren under kørsel for øget sikkerhed.
      8. Matrix LED forlygter: Avancerede lygter, der tilpasser sig omgivelserne uden at blænde andre trafikanter.
      9. Anhængertræk: Muliggør transport af ekstra udstyr eller en trailer.
      10. Vinterdæk: Sikrer godt vejgreb under kolde og glatte vejrforhold.
      11. Fælge i forskellige designs: Tilføjer et personligt præg til bilens udseende.
      12. Stort udvalg af farver, inklusiv Moon White: Giver mulighed for personlig farvevalg på bilen.
      13. Avanceret lydsystem: Forbedrer lydkvaliteten i bilen med klare toner og dybe basser.
      14. Interiør opdateringer som bedre instrumentbord design: Opgraderer følelsen og funktionaliteten inde i bilen.
      15. Mobilapps integration: Gør det nemmere at kontrollere visse funktioner i bilen gennem en smartphone.

        16øjeblikkelige softwareopdateringer via mobilnetværket sikrer, at bilens system altid er opdateret med de nyeste funktioner.

      Listen ovenfor inkluderer både teknologiske opgraderinger og praktiske tilføjelser, der tilsammen kan forbedre køreoplevelsen betydeligt i en Skoda Octavia.

      Hvilke teknologier bruges i en Skoda Octavia?

      En Skoda Octavia bruger moderne teknologier for at give føreren en god køreoplevelse. Den har sensorstyrede lys- og vinduesviskere, der automatisk tænder, når det er nødvendigt.

      Bilen kommer med et infotainment-system. Dette system giver navigation og apps til underholdning og information. Der er også klimakontrol i bilen, som sikrer en behagelig temperatur hele året rundt.

      Føreren kan tilpasse sædeindstillingerne for ekstra komfort.

      For sikkerheden er bilen udstyret med elektroniske sikkerhedssystemer som ESC (Elektronisk Stabilitetskontrol) og bremsassistent. Disse hjælper med at holde bilen stabil og sikker under kørsel.

      Disse teknologier gør Skoda Octavia til et godt valg for de, der søger en bil, som er teknisk avanceret og sikker.

      Hvad koster en Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine i grøn ejerafgift?

      En Skoda Octavia koster i 2024 ca. fra 780 kr til 8.380 kr i årlig ejerafgift.

      Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

      Hvor tit skal en Skoda Octavia til service?

      Skoda Octavia skal til service én gang om året eller hver 15.000 km, alt afhængigt af hvad der kommer først. Det skyldes, at bilens holdbarhed og ydeevne afhænger meget af kørselsforhold og hvordan bilen bliver brugt.

      Regelrette serviceintervaller sikrer, at bilen kører problemfrit og holder vedligeholdelsesomkostningerne lave. Det er afgørende for ejere at følge disse anbefalinger for at bevare bilens værdi og sikkerhed.

      Hvilke dele på en Skoda Octavia går mest i stykker?

      På en Skoda Octavia går visse dele oftere i stykker. Motor og transmission kan have problemer. Det sker fordi de arbejder hårdt hver dag. Elektriske systemer kan også give problemer.

      Ofte er det lys eller vinduer, der ikke virker som de skal. Bremserne kan slides ned og skal tjekkes ofte for sikkerheden. Kølesystemet holder motoren kold, men kan gå i stykker.

      Det fører til, at bilen bliver for varm. Udstødningsanlægget og styretøjet er også vigtige dele, som skal virke godt. Hvis udstødningen har huller, er det dårligt for miljøet og bilens ydeevne.

      Problemer med styretøj gør bilen svær at styre. Alle disse dele er vigtige at tjekke, både når du køber en brugt Skoda Octavia og mens du ejer den.

      Hvor lang tid dækker garantien på en Skoda Octavia?

      Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine kommer med en standardgaranti på 2 år. Købere har mulighed for at forlænge denne garantiperiode op til 5 år, hvis de betaler ekstra. Denne garanti beskytter mod fejl i bilens væsentlige mekaniske og elektroniske dele.

      Det er vigtigt at tjekke de præcise garantibetingelser, da de kan ændre sig fra land til land og mellem forskellige forhandlere. For mere detaljeret information om, hvad garantien dækker, bør man kigge i bilens garantihåndbog eller kontakte en godkendt Skoda-forhandler.

      Dette sikrer, at ejeren fuldt ud forstår omfanget af garantidækningen på deres Skoda Octavia.

      Hvad dækker garantien på en Skoda Octavia?

      Garantien på en Skoda Octavia beskytter køberen mod fejl på bilens sikkerhedsfunktioner. Denne dækning omfatter vigtige dele som multikollisionsbremse, proaktiv insassenschutz og kopfairbags.

      Disse features er afgørende for at holde passagererne sikre, hvis en ulykke skulle ske. For Skoda Octavia Combi 1.6 TDI GreenLine fra årgang 03/2014 til 04/2015 er der dog ikke specifikke oplysninger om, hvad garantien dækker ud over disse standard sikkerhedsfunktioner.

      Dette betyder, at hvis en fejl opstår med en af de nævnte sikkerhedskomponenter, vil producentens garanti dække reparation eller udskiftning af delene. Det giver køberne ekstra tryghed, når de vælger en brugt Skoda Octavia fra dette tidsrum.

      Sikkerhed er en prioritetsfeature for bilkøbere, så denne informationsdel er særlig relevant for dem, der ønsker at sikre sig, at deres bil er beskyttet og i stand til at passe på dens passagerer.

      Guides til andre varianter af Skoda Octavia

      Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

      Oprettet 12.07.2024, 06.57.42

      Opdateret 12.07.2024, 06.57.42

      Hurtige genveje

      Bilhandel.dk

      Cookieindstillinger

      Brug for hjælp?

      Bilhandel