Find brugte biler til salg

Guiden handler om Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club (Årgang 11/2014 - 08/2018)

Købsguide: Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club (11/2014 - 08/2018)

 

Hvad skal du vide inden du køber en Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club?

Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club er en mikrobil med fem døre, der blev produceret fra november 2014 til august 2018. Bilen har en motor med 50 kW eller 68 hk. Den tilbyder en testforbrug på 4,8 liter pr. 100km (25,0 km/L) og en CO2-udledning på 128 g/km.

Den indvendige plads er tilstrækkelig til personer op til 1,85 m i højden. Bilen fik tre ud af fem stjerner i ADAC crash tests. Dette kan betyde mangler i sikkerheden sammenlignet med konkurrenterne som Fiat 500 og Toyota Aygo.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio findes i flere varianter. Hver variant har unikke funktioner og muligheder.

  • Standardmodel: Udstyret med en manuel femtrins gearkasse.
  • Automatisk gearkasse: Tilgængelig mod merpris for dem, der foretrækker automatiske skift.
  • Eco+-pakke: Inkluderer start-stop-system og hill climb, som gør kørslen mere miljøvenlig.
  • Årgang 11/2014 - 08/2018: Denne model tilbydes med de ovenstående valg.

Hvad er fordele og ulemper ved Suzuki Celerio?

Fordele og ulemper ved Suzuki Celerio

Fordele Ulemper
- Lave brændstofforbrug - Høje CO-udledninger
- Fire fuldgyldige sæder - Mangel på aktiv sikkerhedssystemer
- Rækkevidde på op til 725 km - Stiv affjedring
- Billig i anskaffelse - Begrænset ratjustering
- Kompakt og let at parkere - Trang omkring pedalerne
- Lav vedligeholdelsesomkostning - Høj indvendig støjniveau ved højere hastigheder

Hvordan klarer Suzuki Celerio sig i test?

ADAC-testen viser, at Suzuki Celerio opfylder de basale transportbehov. Den scorer tre ud af fem stjerner i crash tests. Passagersikkerhed får 61%, og fodgængersikkerheden ligger på 68%.

Bilen får to stjerner samlet set i ADAC EcoTest på grund af høje CO-emissioner.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Suzuki Celerio?

Der er flere alternativer til Suzuki Celerio, som kan være interessante for bilkøbere. Disse biler tilbyder lignende funktioner og prismæssig tilgang.

  1. Toyota Aygo: Har et lavt brændstofforbrug på cirka 4,2 l/100km (25,0 km/L) Den har også en CO2-udledning på 97 g/km. Derudover tilbyder den god sikkerhed og komfortfunktioner.
  2. Hyundai i10: Tilbyder rummelige bagagerum og en gennemsnitlig brændstoføkonomi på 5,0 l/100 km. Den har også lavere CO2-udledning end mange andre mikrobiler.
  3. Kia Picanto: Denne mikrobil har lækre interiørfunktioner og et bagagerum, der er større end mange af konkurrencerne. Brændstofforbruget ligger omkring 4,6 l/100km (25,0 km/L)
  4. Volkswagen Up!: En økonomisk bil med et gennemsnitligt brændstofforbrug på 4,0 l/100 km og en CO2-udledning på kun 95 g/km. Sikkerheds- og miljøpåvirkning scorer højt i anmeldelser.
  5. Peugeot 108: Denne model er kendt for gode køreegenskaber og komfortable sæder. Brændstofforbruget ligger ved cirka 4,3 l/100km (25,0 km/L) med CO2-udledninger under gennemsnittet for klassen.
  6. Citroën C1: Tilbyder både manuel gearkasse og komfortable interiørindstillinger samt solid sikkerhedsperformance i testresultaterne.

Disse alternativer kan give bilister både valgmuligheder inden for budget, miljøvenlighed samt praktiske funktioner sammenlignet med Suzuki Celerio.

Hvor langt kører Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club på literen?

Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club kører op til 4,8 liter per 100km (25,0 km/L) ifølge testforbrug. Ved blandet kørsel inde og uden for byen bruger den cirka 4,3 liter per 100km (25,0 km/L) På motorvejen forbruger den dog omkring 6,1 liter per 100km (16,7 km/L)

Dette gør den økonomisk i daglig bykørsel men lidt mere krævende på længere ture.

Hvilken motor har en Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club?

Den har en 998 ccm stor motor. Den motor har tre cylindre. Det gør den økonomisk og effektiv.

Motoren i Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club er kendt for sin pålidelighed. Den er også kraftfuld nok til daglig kørsel.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club?

Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club har 50 kW eller 68 hestekræfter (HK). Bilen blev produceret mellem november 2014 og august 2018. Den er lille i størrelse men giver en god balance mellem kraft og brændstoføkonomi.

Motoren er hentet fra Thailand og passer godt til bykørsel i Danmark. Det er også værd at notere, at denne model har en solid ydeevne trods det beskedne antal hestekræfter.

Hvad er tophastigheden for en Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club?

Tophastigheden for en Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club er 130 km/t. Modellen har en 998 ccm motor og kan yde 50 kW/68 hk. Ved denne hastighed udleder bilen 108 g/km CO2. Den har indretningsstøj på 72,7 dB(A) ved maksimal hastighed.

Hvor hurtigt accelererer en Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club fra 0-100 km/t?

Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club accelererer fra 0-100 km/t på 13,5 sekunder. Bilen har en 998 ccm motor. Man oplever accelerationsbesvær ved langsom fart.

Hvis du vil have mere fart, så er Celerio måske ikke for dig. Den er dog god til bykørsel med et testforbrug på 4,8 l/100km (25,0 km/L)

Hvad er dimensionerne på en Suzuki Celerio?

En Suzuki Celerio er 3,60 meter lang. Bilen er kompakt og passer godt til bykørsel. Den har en bredde på 1,60 meter og en højde på 1,53 meter. Dette gør den nem at parkere i små parkeringspladser.

Bagagerummet rummer 220 liter. Ved at lægge bagsæderne ned kan bagagerummet udvides til mellem 495 og 955 liter. Der er god plads til både indkøb og hverdagens behov.

Hvor stort er bagagerummet i en Suzuki Celerio?

Bagagerummet i en Suzuki Celerio rummer 220 liter. Dette er nok plads til dagligvarer eller en lille rejsetaske. Har du brug for mere plads, kan bagsæderne lægges ned. Dette øger kapaciteten til mellem 495 og 955 liter.

Det er praktisk, hvis du ofte kører med større ting. Bagagerummet kan derfor tilpasses efter behov.

Kan man få anhængertræk på en Suzuki Celerio?

Ja, det er muligt at få anhængertræk på en Suzuki Celerio. Transportkapaciteten er dog begrænset. Denne funktion gør det muligt at trække en mindre trailer eller cykelholder.

Det anbefales at kontrollere den maksimale vægt, bilen kan trække. Dette sikrer sikker kørsel og undgår overbelastning af bilen.

Hvor mange kg må en Suzuki Celerio trække på anhængertrækket?

Suzuki Celerio kan trække op til 400 kg på anhængertrækket. Denne kapacitet er vigtig for dem, der ønsker at bruge bilen til lette trailere eller små campingvogne.

Hvilke fælge kan man få til en Suzuki Celerio?

Man kan få mange forskellige fælge til en Suzuki Celerio. Fælgene varierer i størrelse, materiale og design.

  1. Aluminiumsfælge: Disse er lette og giver bilen et stilfuldt udseende.
  2. Stålfælge: Disse er holdbare og ofte billigere end aluminiumsfælge.
  3. Størrelser: Fælgstørrelser spænder fra 13 tommer til 16 tommer i diameter.
  4. Mærker: Nogle populære mærker inkluderer Rial, Borbet, AEZ og Brock.
  5. Originale fælge: Suzuki Celerio kan leveres med originale fælge fra fabrikken.
  6. Eftermarkedsfælge: Mange købere vælger eftermarkedsfælge for flere designmuligheder.
  7. Komplette hjulsæt: Nogle fælger kommer som en del af et sæt med både fælge og dæk.
  8. Prisvariation: Priserne kan variere afhængigt af størrelse, mærke og materiale på fælgene.
  9. Korrekt montering: Det er vigtigt at sikre korrekt montering for optimal ydeevne og sikkerhed.

Disse punkter viser mangfoldigheden i de muligheder bilkøbere har ved valg af fælge til Suzuki Celerio.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Suzuki Celerio?

Vinterdæk er vigtige for sikker kørsel i vintermånederne. Det rigtige valg af vinterdæk kan forbedre bilens ydeevne og sikkerhed.

  1. Dækmærke: Vælg anerkendte mærker som Michelin, Continental eller Nokian. Disse mærker tilbyder pålidelige vinterdæk med gode testresultater.
  2. Dæktype: Overvej dæk med pigge, hvis du ofte kører på isglatte veje. Ikke-piggede dæk fungerer bedre i byområder og motorveje.
  3. Dimensioner: Suzuki Celerio bruger ofte dimensionen 165/65 R14 til vinterdæk. Tjek bilens manual for præcise specifikationer.
  4. Mønsterdybde: Sørg for, at dækkene har en mønsterdybde på mindst 3 mm. Dybere mønster giver bedre vejgreb på sne og is.
  5. Kørselstype: Vælg dæk afhængigt af din kørestil og de typiske vejforhold i dit område. Bykørsel kræver forskellige dæk end landevejskørsel.
  6. Budget: Prisen kan variere meget mellem forskellige mærker og typer af vinterdæk. Sæt et realistisk budget uden at gå på kompromis med kvaliteten.
  7. Brændstoføkonomi: Nogle vinterdæk er designet til at reducere rullemodstand og forbedre brændstoføkonomien, hvilket kan være vigtigt for bilens månedlige omkostninger.
  8. Testresultater: Kig efter testresultater fra uvildige tests før køb af nye dæk. Dekkene skal have høje karakterer i test af vejgreb, bremselængde og slidstyrke.
  9. Helårs- vs sæsonspecifikke dæk: Hvis du bor et sted med milde vintre, kan helårsdæk være en mulighed, ellers anbefales sæsonspecifikke vinterdæk for optimal ydelse under kolde forhold.
  10. Garanti og levetid: Tjek garantien på dækkene samt deres forventede levetid for at sikre langsigtet værdi og sikkerhed.

Hvor sikker er en Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio har tre ud af fem mulige stjerner i ADAC crash tests. Den opnår 61% i passagersikkerhed og 74% i barnsikkerhed. Den beskytter fodgængere med 68%.

Celerio har grundlæggende sikkerhedsfunktioner som airbags og ABS. Den klarer sig godt i kollisionstests trods sin lille størrelse.

Hvordan er interiøret i en Suzuki Celerio?

Interiøret i en Suzuki Celerio er enkelt og funktionelt. Der er få funktioner, hvilket gør det let at vænne sig til. Begrænset ratjustering og trang omkring pedalerne kan være en ulempe for større personer.

Elektriske vinduer fungerer kun med tændingen tændt, og bagruderne skal manuelt åbnes og lukkes.

Bagagerummet har begrænset opbevaringsplads, og der mangler belysning. Dette kan gøre det svært at finde ting i mørket. På trods af dette er interiøret designet til at være praktisk for daglig brug.

Hvor mange personer er der plads til i en Suzuki Celerio?

En Suzuki Celerio har plads til fire personer. Sæderne er udformet til at give komfort til personer, der er op til 1,85 meter høje. Bilen har fire fuldgyldige sæder, hvilket betyder, at både for- og bagsæder tilbyder god støtte og plads.

Hvilket lydsystem har en Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio har et lydsystem med CD-radio, Bluetooth-håndfri og USB-stik. CD-radioen lader dig spille dine yndlings-CD'er, mens Bluetooth hjælper med at forbinde din telefon trådløst.

Med USB-stik kan du nemt tilslutte enheder og lytte til din egen musik. Dette lydsystem giver dig flere muligheder for underholdning på turen.

Hvilke apps kan man få til en Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio giver sine brugere adgang til flere apps. Disse apps gør køreoplevelsen mere bekvem og underholdende.

  1. Bluetooth Audio: Dette system forbinder din telefon trådløst til bilens lydsystem.
  2. Navigation Apps: Brug populære navigationsapps som Google Maps eller Waze for at finde den hurtigste rute.
  3. Musikstreaming: Tjenester som Spotify, Apple Music eller Tidal kan bruges til at streame musik direkte fra din telefon.
  4. Håndfri Opkalds-apps: Apps som WhatsApp, Skype eller Viber giver mulighed for håndfri opkald via bilens Bluetooth-forbindelse.
  5. Podcasts-apps: Lyt til podcasts på farten med apps som Pocket Casts eller Podcast Addict.
  6. Parkering Apps: Appen EasyPark hjælper dig med at finde og betale for parkering i byområder.
  7. Radio-Apps: Lyt til internetradio med apps som TuneIn Radio eller iHeartRadio.

Disse apps kan hjælpe med at forbedre oplevelsen i Suzuki Celerio og gøre dit køretur mere behagelig og praktisk.

Opdateres softwaren i en Suzuki Celerio automatisk?

Softwaren i en Suzuki Celerio opdateres ikke automatisk. Der er ingen funktion i bilen, der gør dette automatisk. For at opdatere softwaren skal det gøres manuelt. Det betyder, at bilejeren selv skal sørge for opdateringer.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Suzuki Celerio?

Der er masser af tilbehør og ekstraudstyr, man kan få til en Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club. Her er nogle muligheder:

  1. Anhængertræk: Man kan få et anhængertræk monteret, der gør bilen i stand til at trække op til 400 kg.
  2. Baksensorer: Baksensorer hjælper med at parkere bilen nemmere ved at advare om forhindringer bagved.
  3. Navigation: Et navigationssystem sikrer, at man altid finder vej uden problemer.
  4. Bakkamera: Dette kamera gør det lettere at bakke og øger sikkerheden markant.
  5. Bluetooth-forbindelse: Giver mulighed for håndfri telefoni og streaming af musik fra mobilen.
  6. Vinterdæk: Vinterdæk sikrer bedre greb på isglatte veje i vintermånederne.
  7. Tagbøjler: Tagbøjler giver ekstra mulighed for at transportere større genstande som cykler eller skiudstyr.

Den omfattende liste af tilbehør hjælper med at gøre køreoplevelsen både sikrere og mere komfortabel.

Hvilke teknologier bruges i en Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio bruger flere smarte teknologier. Start-stop-systemet slukker automatisk motoren, når bilen holder stille, for at spare brændstof. Hill Start Assist hjælper med at starte bilen på en bakke uden at rulle baglæns.

Der er også en fartpilot, som holder en konstant hastighed på motorvejen. Infotainmentsystemet giver adgang til radio og musik.

LED-lys gør det nemmere at se om natten og bruger mindre energi. Sikkerhedssystemer som ABS-bremser og airbags beskytter føreren og passagererne. Suzuki tilbyder også en opgraderet lydpakke, som forbedrer musikoplevelsen i kabinen.

Disse teknologier gør køreoplevelsen både komfortabel og sikker.

Hvad koster en Suzuki Celerio 1.0 Eco+ Club i grøn ejerafgift?

En Suzuki Celerio koster i 2024 ca. fra 780 kr til 1.200 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Suzuki Celerio til service?

En Suzuki Celerio skal til service én gang om året. Alternativt skal bilen serviceres for hver 20.000 km, alt efter hvad der kommer først. Ved hver inspektion udføres et olieskift for at holde motoren i topform.

Dette sikrer, at bilen kører optimalt og mindsker risikoen for større problemer senere.

Hvilke dele på en Suzuki Celerio går mest i stykker?

Suzuki Celerio har nogle dele, der ofte går i stykker og kræver opmærksomhed fra bilejere. Det er vigtigt at være opmærksom på disse dele for at undgå store reparationer.

  1. Sikkerhedsseler på bagsædet: Sikkerhedsselerne bagi kan blive klemt og beskadiget under tilbageklapning. Dette kan føre til, at de ikke virker korrekt.
  2. Bremser: Bremseklodser og skiver kan slides hurtigt, især hvis bilen bruges meget i bytrafik.
  3. Kobling: Koblingen kan blive slidt over tid, hvilket gør det sværere at skifte gear glat.
  4. Affjedring: Affjedringssystemet kan tage skade af dårlige vejforhold, som fører til en ubehagelig kørsel.
  5. Elektriske systemer: Elektroniske komponenter som vindueshejsere og centrallåssystemet kan fejle med tiden.
  6. Udstødning: Udstødningsanlægget er udsat for rust og korrosion, især i fugtige klimaer eller ved saltede veje om vinteren.
  7. Dæktryksensorer (TPMS): TPMS-sensorerne kan blive defekte eller unøjagtige over tid, hvilket fører til fejlalarmer om dæktryk.
  8. Batteri: Batteriet har en tendens til at miste kapacitet efter nogle år, især hvis bilen bruges til korte ture ofte uden længere køreture imellem.
  9. Tændrør: Tændrørene skal udskiftes regelmæssigt for at forhindre motorproblemer og sikre god ydeevne.
  10. Ventiler: Olie- eller luftventiler kan lække eller blive blokeret, hvilket påvirker motorens effektivitet.

Hvor lang tid dækker garantien på en Suzuki Celerio?

Garantien på en Suzuki Celerio varer i tre år eller op til 100.000 kilometer, alt efter hvad der kommer først. Denne garanti dækker bilens funktion og pålidelighed og sikrer, at eventuelle fabrikationsfejl bliver rettet uden omkostninger for ejeren.

Derudover har bilen en 12-årig garanti mod gennemtæring. Dette betyder, at karosseri og metaldele er beskyttet mod rust i hele garantiperioden.

Hvad dækker garantien på en Suzuki Celerio?

Garantien på en Suzuki Celerio dækker i tre år eller 100.000 kilometer, hvad end der kommer først. Den omfatter reparation af fabrikationsfejl og materialefejl. Ejeren kan få udskiftet defekte dele uden ekstra omkostninger.

Der er også en 12-årig gennemtæringsgaranti. Denne garanti beskytter mod rust og korrosionsskader på karosseriet. For at opretholde garantien skal bilen serviceres regelmæssigt hos autoriserede værksteder.

Guides til andre varianter af Suzuki Celerio

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 19.06.2024, 09.00.36

Opdateret 19.06.2024, 09.00.36

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel