Find brugte biler til salg

Guiden handler om Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP (Årgang 10/2018 - 08/2019)

Købsguide: Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP (10/2018 - 08/2019)

Hvad skal du vide inden du køber en Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP?

Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP er en lille og robust terrængående bil. Den blev produceret mellem oktober 2018 og august 2019. Denne tre-dørs model har en firecylindret sugebenzinmotor med 102 hk.

Den kører bedst off-road, hvilket gør den ideel til eventyr i ujævnt terræn. Bilen har en maksimal hastighed på 145 km/h.

Standardudstyret inkluderer trafikskiltgenkendelse, hvilket forbedrer sikkerheden. Suzuki Jimny har også funktioner som tonede ruder og LED-forlygter. Brændstofforbruget gør den økonomisk, men den skal til service regelmæssigt for at forblive i topform.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Suzuki Jimny?

Der findes flere varianter af Suzuki Jimny. En populær variant er Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP med en 1462 ccm motor. Denne variant har 102 hk og 130 Nm drejningsmoment. CO2-udledningen er på 154 g/km, og brændstofforbruget ligger på 6,8 l/100km (16,7 km/L)

Suzuki tilbyder også andre varianter som inkluderer forskellige trim-niveauer og ekstraudstyr. For eksempel kan man få varianter med LED forlygter, sædevarme, og aftageligt træk.

Der findes også muligheden for at vælge forskellige fælge og vinterdæk tilpasset til den enkelte ejers behov.

Hvad er fordele og ulemper ved Suzuki Jimny?

Suzuki Jimny er en populær bil. Den har både fordele og ulemper, som bilkøbere bør kende.

Fordele:

  1. God off-road ydeevne: Suzuki Jimny klarer sig godt i terræn med sin ALLGRIP teknologi.
  2. Robust konstruktion: Den er bygget til at holde i længere tid.
  3. Trafikskiltgenkendelse som standardudstyr: Dette hjælper med at øge sikkerheden på vejene.
  4. God plads til personer op til 1,85 meter: Selv højere passagerer kan sidde komfortabelt.
  5. Velegnet til bykørsel og terrænkørsel: Den kompakte størrelse gør den nem at manøvrere i byen.

Ulemper:

  1. Begrænset komfort på vejen: Kørsel kan føles stiv og mindre behagelig.
  2. Utilstrækkelige bremseafstande: Bremserne kunne have bedre præstationer.
  3. Højt brændstofforbrug: Med et forbrug på 8 liter pr. 100 kilometer kan det blive dyrt i længden.
  4. Begrænset indre rumvariation: Der er lidt færre muligheder for at justere sæder og opbevaring.

Brugere bør overveje disse punkter, når de ser på brugte biler til salg eller nye modeller som Suzuki eWX elektrisk koncept, der blev vist på Japan Mobility Show.

Hvordan klarer Suzuki Jimny sig i test?

Jimny får tre ud af fem stjerner i ADAC crashtest. Isofix-beslag eller sele giver god beskyttelse for børn. Nødbremsesystemet genkender personer på vejen sent og virker kun i klart dagslys.

CO2-udledningen er 220 g/km, hvilket giver kun 10 ud af 60 mulige point i CO2-kategorien.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Suzuki Jimny?

Lada Taiga er et godt alternativ til Suzuki Jimny. Begge biler er robuste og klarer sig godt i terræn. Lada Taiga har også en stærk motor, der gør den velegnet til off-road kørsel.

Den er kendt for sin holdbarhed og enkle teknologi.

For dem, der søger en familievenlig bil, kunne det være værd at overveje modeller fra General Motors. Disse biler tilbyder mere plads og komfort, hvilket er godt til bykørsel og lange ture.

Biler som disse har også moderne sikkerhedsteknologier, såsom aeb, der hjælper med at forhindre ulykker.

Hvor langt kører Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP på literen?

Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP kører 12,5 km på literen. Bilen bruger 8 liter benzin pr. 100 km. I byen er forbruget 6,9 liter pr. 100km (16,7 km/L) Uden for byen bruger den 7,4 liter pr.

100km (14,3 km/L) På motorvejen stiger forbruget til 9,9 liter pr. 100km (11,1 km/L)

Dette betyder, at Suzuki Jimny er økonomisk i byen og på landevejen, men bruger mere benzin på motorvejen. Den egner sig godt til både bykørsel og kortere ture, da den er brændstofeffektiv ved lavere hastigheder.

Hvilken motor har en Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP?

Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP har en firecylindret sugebenzinmotor. Motoren er på 1462 ccm. Den yder 102 hk ved 6.000 omdr./min og har et drejningsmoment på 130 Nm ved 4.000 omdr./min.

Denne motorvariant giver god kraft og stabilitet. Dette er nyttigt både i bykørsel og off-road eventyr.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP?

Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP leverer 102 hestekræfter (HK). Den når dette ved 6.000 omdrejninger per minut (omdr./min.).

Hvad er tophastigheden for en Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP?

Tophastigheden for en Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP er 145 km/t. Denne hastighed opnås på grund af bilens robuste motor og aerodynamiske design.

Denne model er ideel til både bykørsel og terræn. Det er vigtigt for potentielle købere at kende denne detalje, især hvis de ønsker en bil, der kan håndtere forskellige køreforhold effektivt og sikkert.

Hvor hurtigt accelererer en Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP fra 0-100 km/t?

En Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP accelererer fra 0-100 km/t på cirka 12,6 sekunder. Den har en motor med 102 hestekræfter, der yder ved 6.000 omdrejninger per minut. Bilen har et drejningsmoment på 130 Nm ved 4.000 omdrejninger per minut, hvilket giver den en stabil kraft og hastighed under acceleration.

Denne præstation skyldes bilens lette vægt og effektive motor. Selvom den ikke er den hurtigste i sin klasse, er dens acceleration passende til både bykørsel og off-road eventyr.

Dens firehjulstræk (ALLGRIP) system hjælper også med at give en solid og sikker kørsel under forskellige vejforhold.

Hvad er dimensionerne på en Suzuki Jimny?

Suzuki Jimny måler 3.645 mm i længden, 1.645 mm i bredden og 1.705 mm i højden. Denne kompakte størrelse gør det let at navigere på smalle veje og parkere i små pladser. Med disse dimensioner er bilen perfekt til både bykørsel og off-road eventyr.

Tankkapaciteten er 40 liter, hvilket giver en god rækkevidde, før man skal tanke igen.

Hvor stort er bagagerummet i en Suzuki Jimny?

Bagagerummet i en Suzuki Jimny er ret småt. Det har en kapacitet på omkring 85 liter. Dette rum er begrænset, især når bagsæderne er i brug. Med bagsæderne slået ned kan det udvides til omkring 377 liter, hvilket giver lidt mere plads til opbevaring.

Der mangler dog tilstrækkelig belysning, hvilket kan gøre det svært at se ting i mørke.

Lasteevnen er også begrænset, så det er bedst til små genstande eller kortere ture med let bagage. Hvis man har brug for mere plads til større genstande, kan det være nødvendigt at kigge på andre modeller eller løsninger som en tagboks.

Kan man få anhængertræk på en Suzuki Jimny?

Ja, man kan få anhængertræk på en Suzuki Jimny. Bilen har en maksimal anhængerlast på 1,3 ton for bremset trailer og 350 kg for ubremset trailer. Det betyder, at du kan trække både små trailere og større trailere med bremse.

Støttevægten er også vigtig og må ikke overstige 75 kg.

Hvor mange kg må en Suzuki Jimny trække på anhængertrækket?

En Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP kan trække op til 1,3 ton på en bremset trailer og 350 kg på en ubremset trailer. Dette gør modellen til et godt valg for dem, der skal transportere mindre både eller anhængere.

Det er vigtigt at kende grænserne, så man ikke overbelaster bilen og sikrer sikker kørsel.

Hvilke fælge kan man få til en Suzuki Jimny?

Man kan få flere forskellige fælge til Suzuki Jimny. Standardfælgene er 15-tommer stålfælge. Der findes også letvægts aluminiumsfælge, som kan være 16-tommer eller 17-tommer.

Fælgene bidrager til bilens robuste udseende og ydeevne. Testresultater viser, at størrelsen på dækkene spiller en vigtig rolle i bilens præstationer.

Flere eftermarkedsmuligheder kan forbedre bilens udseende og køreegenskaber. Det gælder både for off-road kørsel og almindelig vejbrug. Alufælge er populære grundet deres lavere vægt og gode varmeafledning.

For dem, der ønsker et unikt look, findes specialdesignet fælge. Det er muligt at finde disse hos forskellige forhandlere af biltilbehør og specialværksteder.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Suzuki Jimny?

Vælg vinterdæk, som passer til Suzuki Jimny's dimensioner. Dækkene skal være 195/80 R15 eller 205/70 R15. Sørg for, at dækkene har et godt vejgreb og høj slidstyrke. Nokian Hakkapeliitta og Continental ContiVikingContact er gode valg.

Disse dæk klarer sig godt på sne og is.

Tjek altid dækmønsterets dybde og skift dækkene før de bliver for slidte. Det mindsker risikoen for ulykker. Husk, at vinterdæk er lovpligtige i nogle lande i vintermånederne.

Et godt dækmønster giver bedre bremseevne.

Hvor sikker er en Suzuki Jimny?

Suzuki Jimny får tre ud af fem stjerner i ADAC Crashtest. Den har god beskyttelse for børn ved brug af Isofix-beslag. Nødbremsesystemet (AEB) genkender personer på vejen sent og kun i klart dagslys.

Fodgængerbeskyttelse er på 52%.

De japanske motorcykler som Suzuki Jimny deler visse sikkerhedsfunktioner med, viser stærke sider og svage punkter. Den er tidligere undervognsbehandlet for ekstra holdbarhed. Det elektriske spil og USB-tilslutning giver ekstra sikkerheds- og komfortfunktioner.

Hvordan er interiøret i en Suzuki Jimny?

Indenfor er Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP enkel at betjene. Dog mangler den justerbart rat, læselamper og regnsensor. Foran er der godt med plads trods bilens smalle ydre dimensioner.

Derimod er siddepladserne tæt, hvilket kan være lidt trangt for nogle. Interiøret har en begrænset variation og få opbevaringsmuligheder.

Bilen tilbyder ikke mange luksuriøse elementer, men dens funktionelle design appellerer til mange bilkøbere. Kabinen har de vigtigste kontroller inden for rækkevidde og en enkel cd/radio.

Det er nemt at tilslutte enheder via USB, hvilket giver mulighed for at lytte til egne spillelister. Elektrisk spil og hvide plader er også tilgængelige som ekstraudstyr, hvilket kan tilføje ekstra praktiske funktioner til bilen.

Hvor mange personer er der plads til i en Suzuki Jimny?

En Suzuki Jimny kan rumme op til fire personer. Pladsen er dog begrænset, så det er bedst for personer under 1,85 meter. Bagsæderne har en tæt siddeplacering, hvilket kan være mindre komfortabelt for lange ture.

Modellen tilbyder god plads for en kompakt bil, men den er bedst egnet til kortere ture med flere passagerer. Bagagerummet er også begrænset, især hvis alle fire sæder er i brug.

Hvilket lydsystem har en Suzuki Jimny?

Suzuki Jimny har et infotainmentsystem med en rodet brugergrænseflade. Systemet inkluderer USB-tilslutning til nem musikafspilning. Det mangler dog en CD-afspiller, hvilket kan skuffe nogle brugere.

Lydsystemet tilbyder grundlæggende funktioner som radio og Bluetooth-forbindelse. Brugere kan også forbinde deres mobiltelefon for at streame musik eller besvare opkald håndfrit.

Systemet er funktionelt men kunne være mere brugervenligt.

Hvilke apps kan man få til en Suzuki Jimny?

Man kan bruge flere forskellige apps i en Suzuki Jimny. Bilen har Bluetooth, Apple CarPlay og Android Auto. Disse gør det let at forbinde din smartphone til bilen. Du kan bruge navigation og lytte til musik direkte fra din telefon.

Indbygget navigation findes også i Suzuki Jimny. Det gør køreturen nemmere og mere bekvem. AEB (autonomous emergency brake) er en anden nyttig funktion. Service OK hjælper med at holde styr på bilens vedligeholdelse.

Opdateres softwaren i en Suzuki Jimny automatisk?

Softwaren i en Suzuki Jimny opdateres ikke automatisk. Bilens motorstyring kræver manuel opdatering af softwaren. Dette betyder, at ejere skal besøge et autoriseret værksted for at få den nyeste software installeret.

Ingen forskel på årgangene 10/2018 til 08/2019. Uanset hvilken variant du vælger, skal opdateringen udføres manuelt.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Suzuki Jimny?

Man kan få meget ekstraudstyr til en Suzuki Jimny. Der er for eksempel metalliclak for at give bilen et skinnende udseende. Klimaanlæg er også tilgængeligt for at holde bilen kølig på varme dage.

Indvendigt har bilen to 12-volts stik, som gør det nemt at oplade elektroniske enheder.

Ekstraudstyr inkluderer også USB-tilslutning, som gør det muligt at forbinde mobiltelefoner eller andre gadgets. Der kan desuden vælges terrændæk for bedre ydeevne på ujævne veje.

Tagbøjler og anhængertræk tilbyder mere lastekapacitet, hvilket er ideelt til camping- eller cykelture.

Guides til andre Suzuki-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Suzuki Jimny?

Suzuki Jimny bruger mange smarte teknologier. Den har trafikskiltgenkendelse, som hjælper føreren med at holde øje med vejskilte. En autonom nødbremse kan stoppe bilen automatisk for at undgå ulykker.

Der er også træthedsovervågning, som advarer føreren, hvis han er ved at blive træt.

Bilen har desuden USB-tilslutning til at oplade og forbinde enheder. Andre funktioner inkluderer en avanceret firehjulstræk-system (ALLGRIP), som sikrer godt vejgreb på alle overflader.

Dette gør Suzuki Jimny til en sikker og pålidelig bil under forskellige kørselsforhold.

Hvad koster en Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP i grøn ejerafgift?

En Suzuki Jimny koster i 2024 ca. fra 1.960 kr til 5.460 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Suzuki Jimny til service?

En Suzuki Jimny 1.5 Comfort+ ALLGRIP skal til service hver 12. måned eller for hver 15.000 kilometer, alt efter hvad der kommer først. Regelmæssig service vedligeholder bilens ydeevne og sikrer, at garantien dækker eventuelle reparationer.

Det er vigtigt at følge producentens anbefalinger for at undgå større problemer og holde bilen i topform.

Hvilke dele på en Suzuki Jimny går mest i stykker?

Bremserne på Suzuki Jimny kan have problemer. Nødbremsesystemet genkender personer på vejen sent, hvilket kan være farligt. Det er vigtigt at holde øje med bremsesystemet og få det kontrolleret jævnligt.

Andre dele, der ofte går i stykker, inkluderer koblingen og affjedringen. Koblingen kan have problemer med slid over tid. Affjedringen kan blive beskadiget ved kørsel i hårdt terræn.

Regelmæssig vedligeholdelse kan hjælpe med at forlænge levetiden for disse dele.

Hvor lang tid dækker garantien på en Suzuki Jimny?

Garantien på en Suzuki Jimny dækker tre år eller op til 100.000 km, alt efter hvad der kommer først. Den generelle garanti sikrer bilens vigtigste dele og funktioner. Hvis der opstår problemer inden for garantiperioden, kan de blive løst uden omkostninger for ejeren.

Suzuki tilbyder også yderligere garantier for bestemte dele som lak og rustbeskyttelse. Disse dækker typisk længere perioder end den generelle garanti. Det er vigtigt at kontrollere de specifikke vilkår, når man køber bilen.

Hvad dækker garantien på en Suzuki Jimny?

Garantien på en Suzuki Jimny dækker i tre år eller 100.000 km, alt efter hvad der kommer først. Den generelle garanti inkluderer reparation eller udskiftning af defekte dele uden omkostninger.

Forsikring dækker ansvar i klasse 11, delkasko i klasse 20, og fuldkasko i klasse 23.

Bagagerummet og motorens komponenter dækkes også under garantien. Man kan få hjælp ved problemer med bilens elektronik og interiør. Vinterdæk og fælge er ikke dækket af garantien.

Opdateringer af softwaren sker automatisk som en del af garantien.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.35.39

Opdateret 10.09.2024, 14.35.39

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel