Find brugte biler til salg

Guiden handler om Tesla Model 3 (Årgang 02/2022 - 09/2023)

Købsguide: Tesla Model 3 (02/2022 - 09/2023)

Hvad skal du vide inden du køber en Tesla Model 3?

Se alle Tesla Model 3 til salg - klik her

Før du køber en Tesla Model 3, skal du tænke på bilens rækkevidde, den vejer under 1,8 ton og rummer godt i kabinen. Den kan køre cirka 415 kilometer på en opladning. Dette gør den til et godt valg for lange ture.

Tesla Model 3 kommer med en garanti, der dækker fire år eller 80.000 km for bilen og otte år eller 160.000 km for batteriet og drivlinjen. Dette viser Teslas tillid til kvaliteten af deres biler.

At forstå disse nøgleoplysninger vil hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvorvidt Tesla Model 3 er den rigtige bil for dig.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Tesla Model 3?

Tesla Model 3 tilbyder flere motorversioner, der matcher forskellige behov og budgetter.

  • Standard Range Plus: Denne udgave har en enkelt elmotor og trækker på baghjulene. Den giver en god kombination af pris og ydeevne, perfekt for daglig pendling.
  • Long Range: Med to elmotorer og firehjulstræk tilbyder denne variant længere rækkevidde. Long Range er ideel for dem, der kører lange ture og sætter pris på ekstra fartkapacitet.
  • Performance: Topmodellen har også to elmotorer og firehjulstræk men er optimeret for højere hastighed og hurtigere acceleration. Performance-modellen appellerer til dem, der søger spænding og sportslige køreegenskaber.

Hver variant af Tesla Model 3 fremviser en unik balance mellem rækkevidde, ydeevne, og pris, hvilket gør det muligt for købere at vælge den bil, der bedst passer til deres livsstil og behov.

Hvad er fordele og ulemper ved Tesla Model 3?

Fordele og ulemper ved Tesla Model 3 er vigtige at forstå for folk, der overvejer at købe denne bil. Den kombinerer innovativ teknologi med miljøvenlighed, men har også sine begrænsninger.

Fordele Ulemper
- Lavt energiforbrug på 16,9 kWh/100 km. - Begrænset bagudsyn.
- Rækkevidde på over 400 km under normale kørselsforhold. - Indgang og udgang kræver kort eller smartphone.
- LFP-batteri eliminerer behovet for nikkel eller kobolt. - Materialer og fremstilling når ikke niveauet hos etablerede luksusmærker.
- Vognen vejer under 1,8 tons.
- Stor touchscreen og moderne forbindelsesmuligheder.
- 96% score for passiv sikkerhed i kollisionstests.

Denne oversigt giver et klart billede af, hvad man kan forvente, både godt og skidt, ved Tesla Model 3. Den tilbyder en imponerende blanding af rækkevidde, teknologi og sikkerhed, mens den udfordrer nogle konventionelle aspekter af bilejerskab, som den begrænsede bagudsyn og den anderledes måde at tilgå bilen på.

Hvordan klarer Tesla Model 3 sig i test?

Tesla Model 3 viser stærke resultater i sikkerhedstest. Den opnår en score på 96% for beskyttelse af voksne i bilen. For børnesikkerhed scorer den 86%, hvilket viser, at den er et sikkert valg for familier.

Fodgængeres sikkerhed får også opmærksomhed med en score på 79%. Disse tal beviser, at Model 3 er designet med henblik på alle trafikanters sikkerhed.

I miljøtesten imponerer Tesla Model 3 ligeledes. Bilen bruger i gennemsnit 16,9 kWh pr. 100 km, når man regner opladningstab med. Dette giver den en udledning på kun 84 gram CO2 pr.

kilometer. Disse tal understreger Model 3's status som et miljøvenligt valg blandt elbiler.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Tesla Model 3?

Når man overvejer at købe en elektrisk bil, dukker Tesla Model 3 ofte op som et populært valg. Men der findes andre biler på markedet, som tilbyder lignende funktioner og ydelse. Her er nogle af dem:

  1. Nissan Leaf: Denne bil kommer med en rækkevidde, der kan konkurrere med Model 3's basisvariant. Nissan Leaf har også et veludviklet netværk af ladestationer.
  2. Chevrolet Bolt EV: Bolt tilbyder en imponerende rækkevidde og en rummelig kabine. Den er prisvenlig sammenlignet med premiummodeller.
  3. BMW i3: Med sit unikke design og konstruktion fokuseret på bæredygtighed, er i3 et stilfuldt alternativ til Model 3.
  4. Hyundai Kona Electric: Kona Electric byder på solid rækkevidde og praktiske features til en lavere pris end mange konkurrenter.
  5. Kia e-Niro: Dette køretøj giver god værdi for pengene med sin lange rækkevidde, rummelige interiør og tilfredsstillende køreegenskaber.
  6. Polestar 2: Med sit fokus på performance og luksuriøse detaljer er Polestar 2 en direkte rival til Tesla's Model 3.
  7. Volkswagen ID.4: ID.4 skiller sig ud med sit rummelige interiør og brugervenlige teknologi samt en konkurrencedygtig rækkevidde.

Hvert af disse alternativer har sine egne styrker og svagheder, men de alle tjener som værdige konkurrenter til Tesla Model 3 for dem, der søger efter en elbil.

Hvad er rækkevidden for en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 imponerer med sin rækkevidde på cirka 415 kilometer. Denne distance kan bilen tilbagelægge på en enkelt opladning. Det skyldes dens batterikapacitet på 60 kWh, der understøtter langdistancekørsel uden behov for ofte at stoppe og lade op.

Model 3 viser også sin styrke ved opladningsstationerne. Med muligheden for at lade med en hastighed på op til 175 kW kan bilen oplades på under tredive minutter. Dette betyder, at selv på lange ture kan du hurtigt være på vejen igen efter et kort pitstop.

Derudover er bilens strømforbrug forholdsvis lavt, med et gennemsnit på 16,9 kWh per 100 kilometer inklusive tab ved opladning, hvilket gør den både økonomisk og miljøvenlig.

Hvor stort er batteriet på en Tesla Model 3?

Model 3 fra Tesla imponerer med et batteri på 60 kWh. Dette store batteri giver en elektrisk tur på cirka 415 kilometer før det skal oplades igen. For daglig brug anbefales det at holde opladningen mellem 80 til 90 procent for at bevare batteriets levetid.

Opladning af dette kraftværk kan ske med en hastighed på op til 175 kW, hvilket gør det hurtigt og effektivt at få energi igen. Elektricitetsforbruget ligger på 16,9 kWh per 100 kilometer, inkluderet tab ved opladning, hvilket viser, hvor effektiv Model 3 er.

Med en garanti på batteriet og drivlinjen på otte år eller op til 160.000 km, sikrer Tesla ejere ro i sindet over bilens driftssikkerhed og holdbarhed over tid.

Har en Tesla Model 3 varmepumpe?

Tesla Model 3 kommer med en varmepumpe. Denne del gør, at bilen holder en god temperatur indeni, selv når det er koldt udenfor. Varmepumpen bruger mindre energi, hvilket betyder, at bilen kan køre længere på en opladning.

Dette er smart for dig, der vil have en bil, der er god til at køre i forskellige vejrforhold.

Varmepumpen i Tesla Model 3 er tænkt ind i bilens design for at være effektiv. Den gør bilen mere miljøvenlig og hjælper med at spare på strømmen. Dette er en vigtig del af klimakontrolsystemet i bilen, som sørger for, at du altid har det behageligt, når du kører.

Hvordan lader man en Tesla Model 3?

At lade en Tesla Model 3 er enkel og effektiv. Du kan oplade bilen hjemme eller på offentlige ladestationer.

  1. Brug et hjemmeladestation: Installer en Wall Connector i dit hjem for nem daglig opladning. Dette udstyr oplader din bil hurtigere end en standard stikkontakt.
  2. Tilslut til en Supercharger-station: Disse kraftige ladepunkter kan oplade din Model 3 op til 80% på under en halv time. De er ideelle til lange ture.
  3. Find offentlige ladestandere: Brug navigationssystemet i din bil eller en app på din smartphone for at finde nærmeste CCS (Combined Charging System) kompatible station.
  4. Planlæg din opladning: For at bevare batteriets sundhed, begræns opladningen til 80-90%. Dette hjælper med at forlænge batterilevetiden.
  5. Overvåg opladningsprocessen: Brug Tesla-appen til at tjekke ladestatus og modtage notifikationer når din bil er fuldt opladt eller når du skal flytte den fra en Supercharger-station.
  6. Juster ladestyrken hvis nødvendigt: Hvis du bruger et hjemmeladestation, kan du justere strømstyrken for at passe bedst muligt med dit hjemmes elektriske system og optimere opladningstiden.

Ved at følge disse trin sikrer du, at din Tesla Model 3 altid er klar til kørsel, samtidig med at du passer godt på bilens batteri over tid.

Hvor lang tid tager det at lade en Tesla Model 3?

En Tesla Model 3 kan oplades til 80-90% på mindre end 30 minutter ved en opladningsstation. Dette skyldes, at bilen understøtter en opladningskapacitet på op til 175 kW. For hjemmebrug varierer tiden afhængigt af strømkilden, men det tager længere tid end ved en hurtigladestander.

Denne hurtige opladning gør Model 3 til et bekvemt valg for dem på farten.

Under normale forhold bruger Tesla Model 3 omkring 16,9 kWh per 100 kilometer, inklusive tab fra opladning. Dette viser, hvor effektiv bilen er i forhold til energiforbrug og opladning.

Denne effektivitet er vigtig for både langdistancekørsel og daglig pendling, hvilket gør den til et tiltalende valg for mange købere.

Hvilken motor har en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 er udstyret med en elektrisk motor, der leverer træk til baghjulene. Denne motor giver en maksimal effekt på 208 kW, hvilket sikrer en jævn og stærk køreoplevelse uden vibrationer.

Den særlige egenskab ved denne bil er, at den kun har én fast gearindstilling, hvilket gør kørslen mere problemfri ved at eliminere behovet for gearskeft.

Motoren i Tesla Model 3 bidrager til bilens imponerende præstationer inden for ydeevne og vejgreb. Med batteriet placeret lavt i bilen sikres et lavt tyngdepunkt, som forbedrer stabiliteten markant.

Dette, sammen med den præcise styring og skarpe centreringsfunktioner, giver føreren en følelse af kontrol under alle køreforhold.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Tesla Model 3?

En Tesla Model 3 leverer op til 283 hestekræfter (208 kW). Denne kraft gør, at bilen kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 6,1 sekunder. Kraften kommer fra dens elektriske motor, som er både effektiv og kraftfuld.

Dette betyder, at du får en bil, der ikke bare er hurtig, men også miljøvenlig.

Den elektriske drivkraft bag Model 3 viser Elon Musks engagement i at skabe biler, der kan præstere uden at forurene. Med et tryk på speederen mærker du straks den rå kraft, som Model 3 besidder.

Dette giver en køreoplevelse ud over det sædvanlige, hvor hver tur bliver en ny oplevelse af bilens kapaciteter.

Hvad er tophastigheden for en Tesla Model 3?

Tophastigheden for en Tesla Model 3 afhænger af modellen. Standardudgaven kan nå op på 225 km/t. Hvis man vælger den mere kraftfulde Performance model, stiger tophastigheden til imponerende 261 km/t.

Dette tal gør Tesla Model 3 til en af de hurtigste biler i sin klasse, perfekt for dem, der sætter pris på hastighed og effektivitet.

Performance modellen bruger en avanceret Dual Motor teknologi til at nå disse hastigheder. Teknologien sikrer, at bilen har træk på alle fire hjul, hvilket giver bedre greb og kontrol ved høje hastigheder.

Dette system gør også accelerationen hurtigere, så bilen kan nå fra 0 til 100 km/t på blot 3,3 sekunder. Denne kombination af hastighed og acceleration gør køreturene både spændende og behagelige.

Hvor hurtigt accelererer Tesla Model 3 fra 0-100 km/t?

Tesla Model 3 accelererer fra 0 til 100 km/t på 6,1 sekunder.

Denne model kombinerer kraftig acceleration med avancerede funktioner, der sikrer en både hurtig og behagelig køreoplevelse. Med dens kraftige elektriske drivlinje er bilen i stand til hurtigt at nå høje hastigheder, hvilket gør den til en attraktiv option for dem, der søger en effektiv og sporty elbil.

Hvad er dimensionerne på en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 måler 4,7 meter i længden og 2,1 meter i bredden. Disse mål gør bilen rummelig nok til hverdagsbrug samtidig med, at den bevarer en kompakt form, så den let kan manøvrere i bymiljøer.

Den velovervejede størrelse understøtter også bilens aerodynamik, hvilket bidrager til dens effektivitet og rækkevidde.

Med et bagagerum, der kan indeholde 385 liter eller op til 720 liter med bagsæderne klappet ned, tilbyder Tesla Model 3 god opbevaringsplads. Yderligere opbevaringsmuligheder findes i den forreste kuffert - ofte omtalt som frunk - med omkring 58 liters volumen og et ekstra rum på ca.

56 liter under motorklappen. Disse dimensioner og opbevaringsmuligheder gør Model 3 til en praktisk bil for både daglige ærinder og længere ture.

Hvor stort er bagagerummet i en Tesla Model 3?

Bagagerummet i en Tesla Model 3 rummer 385 liter. Det svarer til pladsen for seks kasser med drikkevarer. Sæderne bagtil kan man lægge ned. Gør man det, vokser rummet til 720 liter.

Det giver masser af plads til indkøb, sportsgrej eller bagage til en familieferie.

Bilen har også et ekstra opbevaringsrum under gulvet i bagagerummet. Dette rum er på cirka 58 liter. Foran i bilen, under hvor motoren normalt sidder, finder man yderligere 56 liter til opbevaring. Kofferrumsåbningen er designet så bred som muligt, så stort udstyr også kan passe ind.

Den elektrisk drevne bagklap kan man vælge at tilføje for ekstra bekvemmelighed ved ind- og udlæsning.

Hvor stor er frunken på en Tesla Model 3?

Frunken på en Tesla Model 3 tilbyder imponerende 56 liters plads, ideel til mindre ting. Dette design maksimerer brugsrummet i bilen og gør Model 3 til et praktisk valg for bilkøbere.

Tesla Model 3 har også et ekstra opbevaringsrum på cirka 58 liter bag i køretøjet under gulvet, perfekt til opladerkabler eller andre genstande, som ikke bruges dagligt.

Kan man få anhængertræk på en Tesla Model 3?

Ja, man kan montere en trækkrog på en Tesla Model 3. Dette giver ejere mulighed for at trække op til 910 kg. Det er perfekt til at tage trailere, små både eller andre genstande med på tur.

Hvis du vil have denne funktion, skal du dog tilkøbe en trækpakke. Pakken indeholder en trækkrog, et aftageligt kuglehoved og et specielt elektronisk modul til trailere.

Trækpakken er ikke standardudstyr men kan købes og eftermonteres. Den maksimale vægt, som trækkrogen kan bære, er 75 kg. Dette gør Tesla Model 3 til et alsidigt køretøj for dem, der behøver at transportere ekstra udstyr eller last.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 kan trække op til 910 kg med anhængertrækket. Dette tal er vigtigt for dig, der overvejer at bruge bilen til at transportere tungere genstande som en campingvogn eller trailer.

Med denne kapacitet viser Tesla Model 3, at elbiler også kan håndtere kravene til praktisk anvendelse ud over daglig pendling.

Ved at vælge en Tesla Model 3 med anhængertræk får du en alsidig bil. Denne model kombinerer elektrisk effektivitet med muligheden for at transportere det, du behøver for ture uden for byen eller til fritidsaktiviteter.

Denne maksimale vægt på anhængertræk betyder, at du nemt kan planlægge ferier eller weekendture uden bekymring for, om din Tesla Model 3 kan klare opgaven.

Hvilke fælge kan man få til en Tesla Model 3?

Købere af en Tesla Model 3 har flere muligheder, når det kommer til at vælge fælge. Man kan nemt tilpasse sin bil og gøre den personlig med forskellige fælgemuligheder.

  1. Standardfælge er ofte inkluderet i grundprisen. De tilbyder et klassisk look og god holdbarhed.
  2. Opgraderingsmuligheder giver bilejere chancen for at skifte standardfælgene ud med mere stilfulde designs, der kan forbedre bilens udseende.
  3. Sportsfælge er designet til dem, der ønsker et mere dynamisk look og forbedret køreegenskaber.
  4. Aerodynamiske fælge hjælper med at øge bilens rækkevidde ved at reducere luftmodstanden under kørsel.
  5. Tilpassede fælge fra tredjeparter er også en mulighed for de kunder, der søger helt unikke løsninger, som ikke nødvendigvis tilbydes direkte fra Tesla.

Disse varianter tillader omfattende personalisering af Tesla Model 3 og sikrer, at hver ejer kan finde noget, der passer præcis til deres smag og behov.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Tesla Model 3?

Valget af vinterdæk til en Tesla Model 3 er afgørende for din sikkerhed og bilens præstationer i koldt vejr. Her er nogle ting, du skal overveje:

  1. Sørg for at vælge dæk med lav rullemodstand for at maksimere bilens rækkevidde.
  2. Dæk med dybe mønstre giver bedre greb på sne og is.
  3. Tjek mærkning for snefnug - symbolet, som indikerer, at dækket opfylder specifikke standarder for vinterkørsel.
  4. Vælg dæk fra anerkendte producenter for at sikre kvalitet og holdbarhed.
  5. Overvej dæktrykssensorer, som kan advare dig, hvis trykket i dine dæk falder.
  6. Husk størrelsen på dit nuværende sæt dæk; det skal matche de nye vinterdæk.
  7. Tal med en ekspert eller en Tesla - forhandler om anbefalinger til netop din model.
  8. Læs anmeldelser fra andre Tesla - ejere om deres erfaringer med forskellige mærker af vinterdæk.

Disse skridt vil hjælpe dig med at finde de rette vinterdæk til din Tesla Model 3, så du kan nyde en sikker og behagelig køretur hele vinteren.

Hvor sikker er en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 imponerer med en høj sikkerhedsbedømmelse. Bilen har opnået en score på 96% for passiv sikkerhed i crashtest-normen, hvilket indikerer en ekstraordinær beskyttelse af passagererne ved kollisioner.

Med udstyr som front- og sidekollisionpuder samt hovedkollisionpuder langs hele kabinen, er passagererne indhyllet i en betydelig beskyttelseszone. Disse sikkerhedsfunktioner arbejder sammen for at minimere risikoen for alvorlige skader.

En anden nøglefaktor til Model 3's sikkerhedsprofil er inklusionen af eCall, et automatisk alarmopkaldssystem. Dette system aktiveres automatisk ved en ulykke og sender vigtige informationer direkte til nødberedskaber, hvilket kan fremskynde respons- og redningstider markant.

Med en ydeevne af 86% i børnesikkerhed og 79% i fodgængerbeskyttelse viser Model 3 også løftende resultater i beskyttelsen af de mest sårbare trafikanter. Sikkerhedsanmeldelser fra organisationer som ADAC bekræfter bilens positive præstationer indenfor motor, ydeevne, sikkerhed, miljøvenlighed og vejgreb, hvilket gør den til et trygt valg for familier og enkeltpersoner.

Hvordan er interiøret i en Tesla Model 3?

Interiøret i en Model 3 byder på en rummelig fornemmelse med masser af opbevaringsmuligheder. Dør-lommer, handskerum og midterkonsol giver plads til alt, hvad en fører og passagerer måtte have brug for under rejsen.

Forsæderne kan tilpasses enhver kørers højde og siddestilling, da de kan justeres i højde, ryglæn og tilbyder firevejs lændestøtte. Dette sikrer komfort selv på lange ture.

Model 3 udmærker sig også ved at tilbyde to klimazoner, hvilket gør det muligt for både fører og passager at indstille deres foretrukne temperatur uafhængigt af hinanden. Tilvalg såsom opvarmede sæder og et opvarmet rat forbedrer yderligere komforten i køligere måneder.

Den store skærm i midten er bilens kontrolcenter, hvor man kan styre næsten alle bilens funktioner, herunder klimakontrol og underholdningssystemer, hvilket bidrager til et moderne og minimalistisk design.

Hvor mange personer er der plads til i en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 tilbyder siddepladser til fem personer. Dette gør den til et godt valg for små til mellemstore familier eller grupper af venner, der ønsker at rejse sammen. Foran er der masser af plads og komfort til chaufføren og en passager, mens bagsædet har god plads for tre.

Dog er midtersædet på bagsædet mest egnet til korte køreture.

Bagsædepassagerer over 1,85 meter vil finde pladsen passende men ikke overdådig. Tesla Model 3 sikrer, at alle passagerer nyder turen, selv om de højeste passagerer måske vil ønske lidt mere hovedrum bag i.

Dette gør Model 3 til en praktisk bil for de fleste familiestørrelser, hvor daglige ture og længere rejser kan gennemføres med komfort.

Hvilket lydsystem har en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 kommer med et avanceret lydanlæg. Dette system inkluderer DAB-radio, håndfri bluetooth samt et navigationssystem. Disse funktioner arbejder sammen for at give føreren og passagererne en suveræn lytteoplevelse.

Systemet er designet til at overvinde baggrundsstøj fra vejen, så alle i bilen kan nyde musik, podcasts eller samtaler i krystalklar kvalitet.

Dette lydanlæg sørger for, at køreturen ikke kun er behagelig men også underholdende. Musikelskere vil sætte pris på den dybe bas og de rene toner, som systemet leverer, selv når bilen kører med høj hastighed.

Navigationssystemet gør det nemt at finde vej, mens håndfri funktioner sikrer, at føreren kan holde øjnene på vejen og hænderne på rattet. Med disse teknologier tilbyder Tesla Model 3 en lydoplevelse der er svær at matche.

Hvilke apps kan man få til en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 ejere har adgang til en række apps. Disse apps forbedrer køreoplevelsen og bilens funktionalitet.

  1. Tesla - appen giver ejerne kontrol over deres bil direkte fra deres smartphone. De kan låse bilen op, kontrollere batteriets status og endda tænde for varmen.
  2. Spotify appen tillader streaming af musik direkte i bilen uden behov for andre enheder. Brugere kan nyde deres yndlingssange med bare et klik på skærmen.
  3. TuneIn appen giver adgang til global radio, podcasts og live sportsbegivenheder, hvilket gør lange ture mere underholdende.
  4. Remote S appen giver brugerne detaljerede oplysninger om deres bil, herunder dæktryk og temperaturkontrol.
  5. Stats for Tesla er perfekt til dem, der elsker data. Den viser alt fra batteriudnyttelse til kørestatistikker, så ejerne kan optimere deres oplevelse.
  6. Apps til hjemmeautomatisering som SmartThings lader ejerne integrere deres Tesla Model 3 med deres smarte hjemmesystemer, hvilket skaber en sømløs forbindelse mellem bolig og transportmiddel.
  7. Ruteplanlægningsapps hjælper med at finde den hurtigste vej og de bedste ladestationer under rejser, hvilket gør det nemmere at planlægge længere ture.

Disse apps udvider mulighederne med Tesla Model 3 og sikrer en både sjovere og mere effektiv brug af bilen.

Opdateres softwaren i en Tesla Model 3 automatisk?

Softwaren i en Model 3 bliver opdateret automatisk gennem trådløse forbindelser. Dette sker, så ejere altid har de nyeste funktioner og forbedringer uden at skulle besøge et værksted.

Opdateringer kan omfatte nye sikkerhedsfunktioner, forbedret batteriydelse og endda helt nye programmer til underholdning i bilen. Ejere modtager en besked på bilens skærm, når en opdatering er tilgængelig, og kan vælge at installere den med det samme eller planlægge til senere.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Tesla Model 3?

En Tesla Model 3 tilbyder et bredt udvalg af tilbehør og ekstraudstyr for at gøre din køreoplevelse endnu bedre. Dette giver dig mulighed for at tilpasse bilen efter dine behov. Her er nogle af de mest populære valg:

  1. Vinterhjul - Det ideelle valg for koldere måneder, sikrer bedre greb og sikkerhed på glatte veje.
  2. Anhængertræk - Perfekt til dem, der har brug for at transportere større genstande eller en campingvogn.
  3. Tagboks - Giver ekstra opbevaringsplads, ideel til familieferier eller når du skal have meget bagage med.
  4. Gulvmåtter - Skræddersyede gulvmåtter beskytter bilens indre mod snavs og slid.
  5. Midterkonsol organisatorer - Hjælper med at holde din bil organiseret og fri for rod.
  6. Ladekabler - Ekstra eller længere ladekabler giver mere fleksibilitet ved opladning hjemme eller på offentlige ladestationer.
  7. Lakbeskyttelse - En film, der kan påføres bilens karrosseri for at beskytte mod ridser og stenslag.
  8. Solgardiner - Beskytter passagererne mod solen og holder bilen køligere på varme dage.
  9. Dashcam - Optager din kørsel, hvilket kan være nyttigt i tilfælde af uheld eller ulykker.

Disse valgmuligheder giver dig mulighed for at øge komforten, funktionaliteten og sikkerheden i din Tesla Model 3.

Guides til andre varianter af Tesla Model 3

Hvilke teknologier bruges i en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 er fyldt med avanceret teknologi, der gør køreoplevelsen unik. Bilen kombinerer effektivitet med innovation for at give ejerne den bedste oplevelse.

  1. Tesla Model 3 anvender et LFP - akku, der yder høj energitæthed uden brug af nickel eller kobolt. Dette gør bilen mere miljøvenlig.
  2. Bilens batterier kan hurtigoplades. Ved en ladeeffekt på op til 175 kW bliver opladningen hurtig – mindre end 30 minutter for en betydelig mængde strøm.
  3. En imponerende rækkevidde understøttes af batteriets kapacitet på 60 kWh og et lavere energiforbrug på kun 16,9 kWh pr. hundrede kilometer ifølge ADAC Ecotest.
  4. Autopilot - systemet i Tesla Model 3 giver føreren assistance til at styre, accelerere og bremse automatisk inden for dens bane.
  5. Over-the-air softwareopdateringer holder bilens systemer opdaterede med de nyeste funktioner og sikkerhedsforbedringer uden behov for fysisk besøg hos en servicestation.
  6. En stor touchscreen fungerer som kontrolcenter for næsten alle bilens funktioner fra navigation til musikstreaming, hvilket eliminerer behovet for traditionelle knapper og skifter.
  7. Avanceret sikkerhedsteknologi inkluderer kollision forebyggelse assistent samt overvågning af død vinkel, hvilket bidrager til en sikrere køretur.
  8. Trafiktæthedsassistent hjælper med at navigere i tæt trafik ved automatisk at justere hastigheden efter forholdene.
  9. Et højtydende lydsystem sikrer krystalklar lydoplevelse under kørslen, hvilket gør lange ture mere underholdende.
  10. Stemmekontrol tillader førere at udføre forskellige kommandoer uden at fjerne hænderne fra rattet eller øjnene fra vejen.

Med disse teknologier sætter Tesla Model 3 en ny standard inden for elektriske køretøjer og beviser igen Teslas engagement i innovation og bæredygtighed.

Hvad koster en Tesla Model 3 i grøn ejerafgift?

En Tesla Model 3 koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en Tesla Model 3 til service?

En Tesla Model 3 skal til regelmæssig serviceinspektion hvert andet år eller efter 40.000 km, alt efter hvad der kommer først. Dette sikrer, at bilen kører optimalt og hjælper med at forebygge fremtidige problemer.

Vedligeholdelsen omfatter kontrol af bilens vitale dele og opdatering af softwaren for at holde køretøjet i topform. Det er sjældnere end mange andre biler kræver, hvilket gør Model 3 til et attraktivt valg for dem, der ønsker en bil med lavere vedligeholdelsesomkostninger.

Ejerne skal også være opmærksomme på garantiperioden, som dækker fire år eller 80.000 km for bilen og otte år eller 160.000 km for batteriet og drivlinjen. Dette giver ekstra sikkerhed om, at større komponenter er beskyttet over en længere periode.

Ved at følge disse retningslinjer kan ejere af en Tesla Model 3 nyde godt af bilens avancerede teknologi med ro i sindet, at deres køretøj er vedligeholdt efter Teslas standarder.

Hvilke dele på en Tesla Model 3 går mest i stykker?

Købere af Tesla Model 3 støder nogle gange på problemer med bestemte dele af bilen. Her er de dele, der oftest går i stykker:

  1. Dørhåndtag - Flere ejere har rapporteret problemer med dørhåndtagene, som kan blive fastlåste eller svære at bruge.
  2. Infotainmentsystem - Skærmen i midten har til tider softwareproblemer, hvilket kan påvirke adgangen til bilens funktioner og apps.
  3. Vinduesviskere - Disse kan opleve fejl, specielt i kraftig regn eller sne, hvor de ikke fungerer som forventet.
  4. Batteri - Selvom batteriet er designet til at holde længe, har nogle brugere oplevet hurtigere nedgang i batterikapaciteten end forventet.
  5. Dæmperne på bagklappen - Ejere har rapporteret om bagklapper, der lukker hårdt eller ikke åbner ordentligt pga. defekte dæmpere.
  6. Luftaffjedringssystem - Systemet, der justerer kørehøjden, kan lide af lækager eller elektroniske fejl.
  7. Ladestik - Problemer med ladestik genkendes også; nogle gange opdager ejerne vanskeligheder med at tilslutte sig ladestationer.

Disse punkter fremhæver nogle af de mest almindelige udfordringer Tesla Model 3-ejere måske står over for med deres køretøjer og understreger vigtigheden af regelmæssige serviceeftersyn for at minimere disse potentielle problemer.

Hvor lang tid dækker garantien på en Tesla Model 3?

Garantien på en Tesla Model 3 varer fire år eller indtil bilen har kørt 80.000 km. Dette sikrer, at ejere kan føle sig trygge i de første år af bilens levetid. For bilens batteri og drivlinje udvides denne sikkerhed endda til otte år eller 160.000 km.

Dette viser Teslas tillid til kvaliteten af deres elektriske komponenter.

Med disse garantiperioder dækker Tesla vigtige dele af bilen, hvilket er godt for dig som ejer. Du behøver ikke bekymre dig om uventede reparationer eller udskiftninger af de mest essentielle dele i de første mange år.

Dette gør købet af en Tesla Model 3 til en mere tryg investering.

Hvad dækker garantien på en Tesla Model 3?

Garantien på en Tesla Model 3 sikrer din bil i fire år eller 80.000 km, alt efter hvad der kommer først. Denne garanti dækker de fleste dele og arbejdsløn for reparationer, der er nødvendige på grund af fabrikationsfejl.

Dette betyder, at hvis noget går i stykker eller ikke fungerer, som det skal på din Tesla Model 3 inden for denne periode, vil Tesla reparere eller udskifte delen uden omkostninger for dig.

Det giver ejere fred i sindet, da de ved, at de er beskyttet mod uventede reparationer.

Udover standardgarantien dækker Tesla også batteri og drivlinje på Model 3 i otte år eller 160.000 km. Det er vigtigt for dig som ejer, fordi batteriet og drivlinjen er blandt de dyreste dele at udskifte.

Med denne garantiperiode viser Tesla deres tillid til kvaliteten af disse vitale komponenter. Desuden behøver du kun at bringe din Tesla til service hvert andet år eller hver 40.000 km, hvilket er mindre ofte end mange traditionelle biler.

Dette reducerer både dine vedligeholdelsesomkostninger og tiden, du bruger på servicecenteret.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.35.17

Opdateret 15.10.2024, 15.04.44

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel