Guiden handler om Tesla Model 3 Standard Range Plus (Årgang 04/2019 - 11/2019)

Købsguide: Tesla Model 3 Standard Range Plus (04/2019 - 11/2019)

Hvad skal du vide inden du køber en Tesla Model 3 Standard Range Plus?

Før du køber en Tesla Model 3 Standard Range Plus, skal du vide, at den blev lavet mellem april og november 2019. Den har et batteri på 53 kWh og kan køre 305 kilometer på en opladning.

Denne bil er hurtig og bruger 5,6 sekunder på at nå 100 km/t. Tesla siger, at du skal bruge autopiloten mest på store veje.

Denne model har god sikkerhed og beskytter både folk inde i bilen og dem udenfor godt. Tesla giver 4 års garanti på bilen, men batteriet og motoren har 8 års garanti. Bilen bruger omkring 19,5 kWh strøm hver 100 km, hvilket er godt for miljøet.

Husk, denne bil er stærk med 306 hestekræfter, så den er sjov at køre.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Tesla Model 3?

Tesla Model 3 kommer i tre varianter. Disse er Standard Range Plus, Long Range AWD og Performance AWD. Hver model har forskellige egenskaber for dem, der kører elbil. Standard Range Plus er den mest økonomiske variant med baghjulstræk.

Long Range AWD og Performance AWD tilbyder begge firehjulstræk for bedre kraft og kontrol. Performance AWD står ud med den højeste ydeevne og hastighed.

Standard Range Plus har en motor, der leverer 225 kW, hvilket svarer til 306 hestekræfter. Den kan gå fra 0 til 100 km/t på 5,6 sekunder. Dens topfart er 225 km/t. De andre varianter har endnu mere kraft og kan køre hurtigere.

Dette giver købere valgmuligheder baseret på behov for hastighed, rækkevidde og kørestil.

Hvad er fordele og ulemper ved Tesla Model 3 Standard Range Plus?

Fordele Ulemper
Effekt på 225 kW / 306 hk garanterer hurtig acceleration (5,6 sekunder). Kvalitetsproblemer med karrosseri og bagagerum.
Rækkevidde på 305 kilometer. Synlighedsbegrænsninger, svær ind- og udstigning.
Batterikapacitet på 53 kWh. Mangel på fysiske knapper og justeringsmuligheder.
Elbil, hvilket reducerer udgifter til brændstof og vedligehold. Begrænset plads i bagsædet, maksimal personhøjde ca. 1,85 meter.

Hvordan klarer Tesla Model 3 sig i test?

Tesla Model 3 klarer sig godt i mange tests. Den får 96% for beskyttelse af folk inde i bilen og 86% for sikkerhed for børn, fordi den har isofix til børnesæder og airbags. Autopiloten kan skifte spor selv, men den er ikke altid præcis.

Bilen bruger kun data fra kort til at kende fartgrænser, ikke kameraer. Dette kan være et minus. Tesla siger, at bilen bruger 19,5 kWh på 100 km og udleder 107 g CO2 per km.

Bilen har også et system, e-Call, der ringer op i nødsituationer for at få hjælp hurtigt. Dette viser, at Tesla Model 3 tager passagerernes sikkerhed seriøst. Selv om autopiloten har rum til forbedring, viser testene, at Model 3 er en sikker bil med god beskyttelse for både voksne og børn.

Hvad er FSD, full self drive?

FSD, eller fuldt selvkørende funktion, er en ekstra mulighed for Tesla Model 3. Den giver bilerne evnen til at køre selv. Med FSD kan bilen skifte vejbane helt selv og komme med forslag til hvornår det er smart at skifte vejbane.

Dette system bruger kort til at vide, hvor den skal køre hen. Men det kan ikke se fartgrænser med sine kameraer. Folk bruger det mest på store veje og veje, hvor der ikke kører så hurtigt.

Man skal betale ekstra for FSD, men nogle gange kan man få penge tilbage fra staten, fordi det er en elbil. Det gør, at det måske ikke koster så meget hver måned at have denne funktion i bilen.

Tesla siger, at man helst skal bruge FSD der, hvor der er klare regler for, hvor hurtigt man må køre.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Tesla Model 3?

Tesla Model 3 er en populær elbil. Folk ser efter biler som denne, men vil også kende til andre valg. Her er nogle alternativer:

  1. Nissan Leaf - Denne bil er kendt for sin miljøvenlighed og har et solidt ry. Den tilbyder god plads og behagelig kørsel. Leaf er billigere end Tesla Model 3, men har kortere rækkevidde.
  2. Chevrolet Bolt EV - Bolt giver god værdi for pengene med sin lange rækkevidde og rummelige kabine. Den klarer sig godt i byen og på motorvejen.
  3. BMW i3 - i3 skiller sig ud med sit unikke design og høje kvalitet interiør. Denne bil passer godt til bykørsel med sin kompakte størrelse.
  4. Hyundai Kona Electric - Kona Electric imponerer med sin lange rækkevidde og sporty køreegenskaber. Den har også en attraktiv pris sammenlignet med dens egenskaber.
  5. Kia e-Niro - e-Niro tilbyder en god blanding af komfort, plads og rækkevidde til en rimelig pris. Dens interiør føles luksuriøst, hvilket gør den til et stærkt alternativ.
  6. Volkswagen ID.3 - ID.3 mærker indgangen for Volkswagen ind i elektriske familiebiler med moderne teknologi og en rummelig kabine.

Hvert af disse biler giver noget forskelligt til føreren, men alle deler fokus på miljøvenlighed og fremtidsteknologi ligesom Tesla Model 3.

Hvad er rækkevidden for en Tesla Model 3 Standard Range Plus?

En Tesla Model 3 Standard Range Plus kan køre 305 kilometer på en opladning. Dette gør den til et godt valg for dem, der er interesseret i at købe en elbil. Den bruger 19,5 kWh strøm per 100 kilometer.

Med et batteri på 53 kWh er denne bil bygget til både korte og længere ture. Den viser, hvordan elbiler som Model 3 skifter måden vi tænker transport på.

Hvor stort er batteriet på en Tesla Model 3 Standard Range Plus?

Batteriet i en Tesla Model 3 Standard Range Plus har en kapacitet på 53 kWh. Dette giver bilen kraft til at køre. Model 3 laves i Fremont, USA, og denne version kom ud mellem april 2019 og november 2019.

Batteriet holder ikke evigt. Efter 80.000 km siger de, at det er tid til at kigge på batteriet igen. Men rolig, bilen fortæller selv til Tesla, hvis det skal skiftes. Og der er en god nyhed: der er 8 års garanti eller op til 160.000 km på motor og batteri.

Hvordan lader man en Tesla Model 3?

At lade en Tesla Model 3 er nemt. Mange forskellige måder findes til at genopfyldning af batteriet. Her er de vigtigste:

  1. Brug af almindelig stikkontakt: Du kan oplade din Tesla hjemme med en normal stikkontakt. Det er den langsomste metode.
  2. Installation af en Wall Connector: En hurtigere måde at lade på hjemme. Du skal få en elektriker til at installere den.
  3. Brug af Superchargers: Tesla's netværk af hurtigladestationer kan lade bilen meget hurtigt, perfekt til lange ture.
  4. Destination Charging-stationer: Disse findes ved hoteller og restauranter og giver mulighed for opladning over længere tid.
  5. Mobil oplader: Din Tesla kommer med et sæt kabler og adaptere, så du kan lade på mange forskellige steder.

Tesla anbefaler at begrænse opladningen til 90% til daglig brug for at holde batteriet sundt. Husk, der er ingen reserveslange for dækreparation, så pas godt på dem undervejs!

Hvor lang tid tager det at lade en Tesla Model 3 Standard Range Plus?

Ladetiden for en Tesla Model 3 Standard Range Plus kan variere. Bruger man en almindelig stikkontakt derhjemme, tager det længere tid. Det kan tage mange timer at få fuld opladning.

Men med en Tesla Supercharger går det meget hurtigere. Her kan bilen lades op til 80% på omkring 30 minutter. Tesla siger, at man til daglig brug kun skal lade op til 90% for at passe godt på batteriet.

Opladning derhjemme med en speciel Tesla Wall Connector gør det hurtigere end en almindelig stikkontakt. Denne metode tager omkring 6-8 timer for fuld opladning fra næsten tom til 90%.

Husk, at tiden afhænger af flere ting som f.eks., hvor meget strøm der er i batteriet før du starter, og hvilken type oplader du bruger.

Hvilken motor har en Tesla Model 3 Standard Range Plus?

Tesla Model 3 Standard Range Plus har en elektrisk motor. Denne motor giver bilen kraft til at køre. Med en maksimal effekt på 190 kW kan bilen hurtigt komme op i fart. Denne model har kun motor i bagenden, som betyder at den trækker med baghjulene.

Dette er vigtigt for dem, der overvejer at købe en Tesla Model 3.

Denne Tesla har også en god hestekraft på 225 kW, svarende til omkring 306 hk. Det giver bilen styrke og hurtighed. Folk, der ønsker en bil med god ydeevne, vil finde dette interessant.

Med denne information kan købere forstå, hvad de får med en Tesla Model 3 Standard Range Plus.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Tesla Model 3 Standard Range Plus?

En Tesla Model 3 Standard Range Plus har 306 hestekræfter. Dette giver bilen kraft til at køre stærkt og hurtigt. Denne model kan gå fra 0 til 100 km/t på kun 5,6 sekunder. Kraften i motoren viser, hvordan denne bil kan yde godt både i byen og på landevejen.

Den høje hastighed og hurtige acceleration gør den til et godt valg for dem, der vil have en bil, der er sjov at køre.

Hvad er tophastigheden for en Tesla Model 3 Standard Range Plus?

Tophastigheden for en Tesla Model 3 Standard Range Plus er 225 km/t. Den kan køre rigtig stærkt. Den har en motor med 306 hestekræfter. Det gør, at bilen kan gå fra 0 til 100 km/t på kun 5,6 sekunder.

Dette viser, hvor hurtig og kraftfuld bilen er. Den er lavet til folk, der elsker hastighed og effektivitet.

Hvad er dimensionerne på en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 er en bil med god plads. Den måler 4694 mm i længden, 1849 mm i bredden uden spejle, og 1443 mm i højden. Denne størrelse gør den til en rummelig bil for både føreren og passagererne.

Størrelsen på bilen spiller en stor rolle for dem, der søger komfort og stil.

Den har også en akselafstand på 2875 mm. Det bidrager til bilens stabilitet og giver mere benplads indeni. Disse dimensioner hjælper med at forstå, hvorfor Tesla Model 3 er populær.

Den kombinerer rummelighed med et moderne design.

Hvor stort er bagagerummet i en Tesla Model 3?

Bagagerummet i en Model 3 har god plads. Det kan have 385 liter. Det svarer til seks kasser med drikke. Hvis du lægger bagsædets ryglæn ned, bliver der endnu mere plads, op til 720 liter.

Der er også et ekstra rum under bunden af bagagerummet. Det rum er på omkring 58 liter og er godt til opladningskabler eller ting, du ikke bruger så tit. Dette gør bilen praktisk for daglig brug og til længere ture.

Hvor stor er frunken på en Tesla Model 3?

Frunken på en Tesla Model 3 tilbyder imponerende 56 liters plads, ideel til mindre ting. Dette design maksimerer brugsrummet i bilen og gør Model 3 til et praktisk valg for bilkøbere.

Kan man få anhængertræk på en Tesla Model 3?

Ja, man kan få anhængertræk til Tesla Model 3. Kunden har mulighed for at købe et aftageligt anhængertræk som ekstra udstyr. Dette gør det muligt at trække en trailer eller lignende med bilen.

Det aftagelige anhængertræk er en praktisk løsning for dem, der har brug for at trække noget en gang imellem.

Dette anhængertræk tilføjer en ny funktion til Tesla Model 3, som udvider bilens anvendelighed. Det er godt for folk, der lejlighedsvis har brug for mere transportkapacitet.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 har ikke specifikke oplysninger om den maksimale vægt for et anhængertræk. Dette betyder, at vi ikke præcist kan sige, hvor meget du kan trække med bilen. Det er vigtigt for købere at tjekke direkte med Tesla eller se i bilens manual for at få de nyeste oplysninger.

Dette er især nødvendigt, hvis du planlægger at bruge din Tesla Model 3 til at trække trailere eller andet udstyr.

Hvilke fælge kan man få til en Tesla Model 3?

Man kan få forskellige fælge til sin Tesla Model 3 Standard Range Plus. Valget afhænger af personlig smag og bilens model. Tesla tilbyder flere typer fælge, som passer til denne bil.

Det giver ejeren mulighed for at tilpasse sin bil lidt ekstra. Der er dog ikke nævnt specifikke typer fælge i de oplysninger, vi har. Folk, der er på udkig efter nye fælge, skal tjekke Tesla's hjemmeside eller spørge direkte hos Tesla for at finde de nyeste og mest passende valg.

Dette hjælper med at sikre, at fælgene passer perfekt til bilen og opfylder førerens behov.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Tesla Model 3?

At vælge de rigtige vinterdæk til din Tesla Model 3 er vigtigt. Det sikrer sikker kørsel i koldt vejr. Her er nogle tips til at finde de rigtige dæk:

  1. Se efter dæk mærket med M+S. Dette står for mud and snow (mudder og sne). Dette mærke viser, at dækket kan klare vinterveje.
  2. Vælg dæk med snefnug - symbol. Dette symbol betyder, at dækket har bestået specielle tests i sne.
  3. Tjek Load Index og Speed Rating. Disse tal skal passe til din Teslas specifikationer.
  4. Overvej lav rullemodstand for bedre energieffektivitet. Lav rullemodstand hjælper med at spare strøm.
  5. Søg efter anmeldelser på nettet fra andre Tesla - ejere. De deler ofte deres erfaringer med forskellige dæktyper.
  6. Tænk over støjniveauet fra dækkene. Nogle vinterdæk kan være højere end sommerdæk.

Disse punkter hjælper dig med at vælge de bedste vinterdæk til din Tesla Model 3, så du kan nyde sikker og behagelig kørsel hele vinteren.

Hvor sikker er en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 er meget sikker. Den får 96% for at beskytte voksne i ulykker. Børn er også sikre, da bilen får 86% for at beskytte dem. Dette viser, at Model 3 er god til at passe på folk inde i bilen, hvis der sker en ulykke.

Denne bil har mange systemer til at holde dig sikker. For eksempel har den automatisk nødbremse. Dette hjælper med at undgå ulykker. Tesla sørger for, at Model 3 hele tiden bliver bedre.

De sender nye opdateringer til bilen over nettet. Så din Model 3 bliver mere sikker, selv efter du har købt den.

Hvordan er interiøret i en Tesla Model 3?

Interiøret i en Model 3 er enkelt og moderne. Det store midterdisplay styrer næsten alt i bilen. Dette inkluderer musik, opkald via Bluetooth, og hvordan du navigerer. Nogle synes, det er smart, at der ikke er mange knapper.

Andre savner de fysiske knapper til hurtige justeringer mens de kører. Du finder standardudstyr som DAB-radio, Bluetooth-forbindelse, navigationssystem, og steder til at sætte fire USB-stik i.

Bagsædepassagerer har mindre plads men foran er der god plads. Kufferten rummer 385 liter, hvilket svarer til seks drikkasser. Der er også et lille rum på omkring 58 liter under kuffertens bund til kabler eller andet bagage, du sjældent bruger.

Folk høje op til cirka 1,85 meter kan sidde bag i uden problemer. Udsynet er godt foran og bagud men samlet synsfelt får en lavere bedømmelse.

Hvor mange personer er der plads til en Tesla Model 3?

En Tesla Model 3 har plads til fem personer. På forsæderne er der god plads, men på bagsædet kan pladsen føles lidt trang. Loftet i bilen kan gøre det svært for folk over 1,85 meter at sidde bagpå.

Dette skyldes, at taget begrænser højden indeni bilen. Bag i bilen er der et lille rum. Det har plads til omkring 58 liter. Her kan man opbevare opladningskabler eller ting, man ikke bruger så ofte.

Hvilket lydsystem har en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 kommer med et lydsystem, der omfatter DAB-radio og Bluetooth forbindelse. Dette giver dig mange muligheder for at lytte til musik og podcasts på din køretur. Men systemet har ikke Apple Carplay og Android Auto.

Det betyder, du ikke kan bruge din smartphones apps direkte på bilens skærm. Til trods for dette er lydkvaliteten god, selvom nogle finder, at bilen ikke er så støjsvag ved høj fart.

Dette kan påvirke din lytteoplevelse, især på lange ture.

Hvilke apps kan man få til en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 giver dig adgang til mange smarte apps. Disse apps gør køreturen sjovere og lettere. Her er nogle af de apps, du kan bruge:

  1. Spotify: Lyt til musik eller podcasts. Du kan vælge fra et stort bibliotek.
  2. TuneIn Radio: Få adgang til radio fra hele verden. Find din favoritstation.
  3. Tesla's egen app: Brug din telefon til at styre bilen på afstand. Du kan tjekke batteriets status eller låse bilen op.
  4. App Store fra Tesla: Download flere apps direkte i bilen. Udvalget varierer efter, hvor du er i verden.
  5. Internetbrowser: Surf på internettet direkte fra bilens skærm. Find information eller underholdning online.
  6. Regelmæssige opdateringer: Tesla tilføjer nye apps og funktioner ofte for at gøre oplevelsen bedre for ejerne.
  7. Downloader nye apps mens du kører: Søg efter og installer nye apps uden at stoppe.

Disse apps hjælper med alt fra underholdning til nyttige funktioner, som gør hverdagen med en Tesla Model 3 endnu bedre.

Opdateres softwaren i en Tesla Model 3 automatisk?

Softwaren i en Tesla Model 3 får automatisk opdateringer. Disse opdateringer kommer gennem bilens trådløse netværk. De giver nye funktioner, gør ting bedre og fikser fejl. Nogle gange kan Tesla sende vigtige sikkerhedsopdateringer direkte til bilen, uden at ejeren skal gøre noget.

Ejeren kan dog også vælge at opdatere softwaren manuelt. Dette valg findes i bilens indstillinger. Så, ejere har både mulighed for at få opdateringer automatisk og at sætte dem i gang selv.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Tesla Model 3?

Tesla Model 3 kommer med mange muligheder. Her kan du få fuld potentiale for autonom kørsel og anhængertræk.

  1. Vinterdæk - Godt til sne og is.
  2. Fælge - Flere stilarter at vælge imellem.
  3. Gulvmåtter - Holder bilen ren indvendigt.
  4. Bagagerumsmåtte - Beskytter mod snavs og vand.
  5. Anhængertræk - Til at trække ting.
  6. Autonom kørsel pakke - Bilen kan køre selv.
  7. Tagræling - Til ekstra bagage på taget.
  8. Mobilopladere - Oplad din telefon i bilen.
  9. Bilplejesæt - Hold din Tesla ren og flot.
  10. Sikkerhedspakke – Inkluderer førstehjælpssæt og brandslukker.
  11. Solgardiner – Beskytter mod solen.

Disse valg hjælper dig med at gøre din Tesla Model 3 unik og mere praktisk for dig.

Hvilke teknologier bruges i en Tesla Model 3?

En Tesla Model 3 bruger flere avancerede teknologier. Den har et elektrisk system, som giver bilen kraft til at køre. Dette system bruger et stort batteri. Model 3 kan også køre selv under visse forhold med noget, der hedder Autopilot.

Dette system kan hjælpe med at skifte spor selv og give forslag til at skifte spor. Bilen bruger en stor skærm inde i bilen til at styre næsten alt, fra hastighed til musik. Denne skærm er som en stor tablet.

Bilen er også smart, fordi den kan opdatere sin software over internettet. Det betyder, at den kan få nye funktioner uden at du skal gøre noget. Model 3 genkender dog hastighedsgrænser kun fra et kort og ikke ved at se skilte med et kamera.

Sikkerheden er også topprioritet. Den scorer højt i tests, har noget, der hedder e-Call for nødsituationer, og beskytter godt folk både inde i bilen og dem udenfor.

Hvad koster en Tesla Model 3 Standard Range Plus i grøn ejerafgift?

En Tesla Model 3 Standard Range Plus koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en Tesla Model 3 til service?

Der er ikke egentlige planlagte service på en Tesla Model 3. Tesla anbefaler dog disse serviceintervaller for Model 3:

  • Bremsevæskens skal kontrolleres hvert 4. år.
  • Airconditiontørremiddel skal udskiftes hvert 4. år.
  • Luftfilter i kabinen udskiftes hvert andet år.
  • Bremsekalibre rengøres og smøres hvert år eller for hver 20.000 km i områder, hvor vejene saltes om vinteren.
  • Dækkene bør roteres for hver 10.000 km, eller hvis slidbanedybden er 1,5 mm eller mere.

Tesla giver 4 års eller 80.000 km garanti på bilen. For motoren og batteriet i Standard Range Plus modellen er garantien endda længere, nemlig 8 år eller 160.000 km. Dette viser, hvor meget Tesla stoler på deres biler og giver ejere ro i sindet.

Hvilke dele på en Tesla Model 3 går mest i stykker?

Mange ejere af Tesla Model 3 har oplevet problemer med bilens døre og håndtag. De går ofte i stykker og skal skiftes. Skærmen inde i bilen kan også skabe problemer. Den kan fryse eller slukke uden grund.

Disse dele er vigtige og bruges hver dag. Folk skal vide dette, før de køber en Tesla Model 3.

Batteriet og motoren har lange garantier, men andre dele har kun 4 års eller 80.000 km garanti. Dette betyder, at ejere kan stå med dyre reparationer, hvis døre, håndtag eller skærm går i stykker efter garantien er udløbet.

Det er godt at tænke over disse ting, inden man beslutter sig for at købe en Tesla Model 3.

Hvor lang tid dækker garantien på en Tesla Model 3?

En Tesla Model 3 Standard Range Plus har to forskellige garantiperioder. Først dækker en generel garanti bilen i 4 år eller indtil den har kørt 80.000 km. Derudover er der en længere garanti på vigtige dele som motor og batteri.

Denne varer i 8 år eller indtil bilen har kørt 160.000 km. Tesla holder øje med bilens batteri, og hvis der er brug for et nyt batteri, giver bilen besked automatisk. Dette viser Teslas tillid til deres biler og teknologi, hvilket kunne være betryggende for købere.

Hvad dækker garantien på en Tesla Model 3?

Køber du en Tesla Model 3, får du en garanti. Denne garanti dækker bilen i 4 år eller 80.000 km. Det betyder, at hvis noget går i stykker eller ikke virker, som det skal inden for denne tid eller distance, hjælper Tesla dig.

For motoren og batteriet gælder en endnu længere garanti på 8 år eller 160.000 km. Dette giver ekstra ro i sindet, da disse dele er vigtige og kan være dyre at udskifte.

Tesla gør det også nemt for kunder, der ombestemmer sig kort efter købet. Hvis du ikke vil have din Model 3 alligevel, kan du returnere den inden for syv dage eller 1.600 km og få alle dine penge tilbage.

Dette er en god service, der viser Teslas tillid til deres biler. Garantien kræver ikke, at du tager din bil til service på bestemte tidspunkter, men Tesla anbefaler en inspektion hvert andet år eller hver 40.000 km for at holde din bil kørende godt.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 30.05.2024, 10.30.15

Opdateret 30.05.2024, 10.30.15

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel