Find brugte biler til salg

Guiden handler om Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort (Årgang 06/2015 - 05/2018)

Købsguide: Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort (06/2015 - 05/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort?

Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort er en mellemklasse kombilimousine med fem døre. Den har en motor, der leverer 105 kW (143 hk). Bilen kører op til 1.175 km på en tank, hvilket er imponerende.

Testforbruget er 5,1 liter per 100km (20,0 km/L) så den er ret brændstoføkonomisk.

Desuden kan denne model trække op til 1.800 kg med anhængertræk, hvilket gør den praktisk til trailerkørsel. Komfortniveauet er højt med nøglefri betjening og lane assist som standardfunktioner.

Inden du køber, bør du også vide, at denne model blev produceret fra juni 2015 til maj 2018.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Toyota Avensis?

Toyota Avensis findes i flere varianter. Der er en 1.6 benzinmotor med 132 hk og et brændstofforbrug på 6,2 l/100km (16,7 km/L) En anden variant er 1.8 benzin med 147 hk og et forbrug på 6,0 l/100 km.

Af dieselvarianter kan man vælge 1.6 D-4D med 112 hk og et forbrug på 4,2 l/100km (25,0 km/L) Endelig er der 2.0 D-4D med 143 hk og et forbrug på 4,6 l/100km (25,0 km/L)

Hvad er fordele og ulemper ved Toyota Avensis?

Der er både fordele og ulemper ved Toyota Avensis. Her får du en liste, der klargør dem.

Fordele:

  1. Fem stjerner i ADAC crashtest: Det giver høj sikkerhed.
  2. Mange aktive sikkerhedssystemer som standard: Dette inkluderer nødbremse og vejbaneskiftalarm.
  3. Rummeligt bagagerum: Der er plads til op til 1.470 liter.

Ulemper:

  1. Ingen højderegulering for forsæde: Dette kan påvirke komforten.
  2. Svag varmeapparat: Det tager tid at få kabinen varm om vinteren.
  3. Forreste blinklys er svære at se: Dette kan være en sikkerhedsrisiko.

Købere bør overveje disse punkter, før de træffer en beslutning om køb af Toyota Avensis.

Hvordan klarer Toyota Avensis sig i test?

Toyota Avensis får fem stjerner i ADAC crashtest. Dette viser, at den er meget sikker. Ved 130 km/t måles støjniveauet til 67,3 dB(A), hvilket er stille og behageligt.

Bremselængden fra 100 km/t til stilstand er 37,1 meter. CO2-udledningen er 164 g/km, hvilket giver 34 point i EcoTest. Brændstofforbruget er gennemsnitligt på 5,1 liter per 100km (20,0 km/L)

Hvad er sammenlignelige alternativer til Toyota Avensis?

En Toyota Avensis har flere gode alternativer. Her er nogle biler, som du kan overveje.

  1. Ford Mondeo

    Den har god plads og en stærk motor. Komforten er høj, og den kører langt på literen.

  2. Hyundai i40

    Den tilbyder meget for pengene. Hyundai er kendt for sin lange garanti og lave priser.

  3. Mazda 6

    Denne model har et sporty design og gode køreegenskaber. Mazda 6 er også økonomisk at køre i.

  4. Opel Insignia

    Den har en flot kabine og masser af teknik indbygget. Opel Insignia har også god benzinøkonomi.

  5. Volkswagen Passat

    Volkswagen Passat er rummelig og komfortabel med mange sikkerhedsfeatures. Volkswagen står også højt på kvalitetsskalaen.

Disse alternativer giver alle noget unikt for bilkøbere der er interesseret i at købe en bil som Toyota Avensis, men vil undersøge andre muligheder før de træffer en beslutning om køb.

Hvor langt kører Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort på literen?

Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort bruger 5,1 liter diesel for hver 100km (20,0 km/L) I byen bruger den 6,0 liter per 100 km. Udenfor byen bruger den 4,5 liter per 100km (25,0 km/L) På motorvej bruger den 5,8 liter per 100km (20,0 km/L)

Disse tal gør den økonomisk i brug. Sammenlignet med andre biler er disse tal konkurrencedygtige. Brugere kan nyde en blanding af ydeevne og brændstoføkonomi.

Hvilken motor har en Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort?

Denne Toyota Avensis har en 2,0 liters dieselmotor. Motoren yder 105 kW (143 hk) og har et max drejningsmoment på 320 Nm ved 1750 U/min. Den kommer med en seks-trins manuel gearkasse.

Motoren er kraftig og effektiv. Det gør bilen god til både bykørsel og lange ture på motorvejen.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort?

Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort har 143 hestekræfter. Motoren yder 105 kW.

Hvad er tophastigheden for en Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort?

Tophastigheden for en Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort er 200 km/t. Denne model tilbyder en god balance mellem hastighed og brændstofeffektivitet. Det er vigtigt for bilkøbere, der vil have både ydeevne og økonomi.

Hvor hurtigt accelererer en Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort fra 0-100 km/t?

Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort accelererer fra 0 til 100 km/t på 10,1 sekunder. Det er en solid præstation for en bil i denne klasse.

Denne model er velegnet for bilkøbere, der ønsker en pålidelig og effektiv bil. For dem, der søger en Toyota Avensis til salg, er denne bil et godt valg med sin hurtige acceleration og gode ydeevne.

Hvad er dimensionerne på en Toyota Avensis?

En Toyota Avensis Touring Sports er 4.765 mm lang. Bilen er 1.810 mm bred uden spejle og 1.480 mm høj. Akselafstanden er 2.700 mm, hvilket giver god stabilitet.

Den frihøjde er 140 mm, hvilket gør det nemt at håndtere forskellige vejforhold. Sporvidden foran er 1.565 mm, og bagpå er den 1.570 mm.

Hvor stort er bagagerummet i en Toyota Avensis?

Bagagerummet i en Toyota Avensis kan rumme 430 liter. Hvis du fylder det helt op til loftet, får du op til 1.470 liter plads. Ladebunden er i samme højde som lastekanten. Dette gør det nemt at laste og aflæse tunge genstande.

Kan man få anhængertræk på en Toyota Avensis?

Ja, man kan få anhængertræk på en Toyota Avensis. Den tilladte anhængervægt er 1.800 kg med bremser.

Uden bremsede trailere må den trække op til 500 kg. Det gør bilen velegnet til både camping og transport af lette varer.

Hvor mange kg må en Toyota Avensis trække på anhængertrækket?

En Toyota Avensis kan trække op til 1.800 kg med bremsede trailere. Uden bremser må den trække 500 kg. Det er vigtigt at kende disse grænser, hvis du planlægger at bruge bilen til at trække en trailer.

Hvilke fælge kan man få til en Toyota Avensis?

Der er flere muligheder for fælge til en Toyota Avensis. Standardfælgene er 17-tommer med dækstørrelse 215/55R17W. Man kan også vælge forskellige alufælge og stålfælge i diverse designs.

Valg af fælge afhænger af dine præferencer og kørestil. Mange foretrækker alufælge for deres lette vægt og stilfulde udseende. Andre kan vælge stålfælge, som ofte er mere holdbare.

Det er vigtigt at vælge fælge, der passer til bilens størrelse og specifikationer.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Toyota Avensis?

Vinterdæk til en Toyota Avensis bør have gode grebsegenskaber. Michelin Alpin 6 og Continental WinterContact TS 860 er gode valg. De giver sikker kørsel på glatte veje.

Sørg for, at vinterdækkene passer til hjulstørrelsen. Afhængig af model og årgang kan dette være 16 eller 17 tommer fælge. Kontroller dækkets hastighedsindeks; det skal matche bilens tophastighed.

Hvor sikker er en Toyota Avensis?

Toyota Avensis er meget sikker. Den har fået fem stjerner i ADAC crashtest. Der er kollisionsadvarsel og nødbremse som standard. Med ekstraudstyr som fjernlysassistent, vognbaneassistent og trafikskiltgenkendelse, øger den sikkerheden.

Disse systemer hjælper med at undgå ulykker og beskytte passagererne. Sammenlignet med biler som Toyota Camry og Corolla, har Avensis også avancerede sikkerhedsfunktioner. Bilkøbere kan stole på, at Toyota Avensis er både pålidelig og sikker.

Hvordan er interiøret i en Toyota Avensis?

Interiøret i en Toyota Avensis er opdateret med nye designelementer. Materialekvaliteten er til dels simpel, men funktionel. Stoffet i sæderne føles godt og holder til daglig brug.

Midtersædet er smalt, så bilen har plads til fire personer med komfort.

Toyota Touch2 systemet er let at bruge og indeholder de fleste standardfunktioner som Bluetooth og navigation. Instrumentbrættet er overskueligt, hvilket gør det nemt for føreren at finde information hurtigt.

Der er også mange opbevaringsrum til småting i interiøret.

Hvor mange personer er der plads til i en Toyota Avensis?

Toyota Avensis har plads til fem personer. Fire sidder komfortabelt på brede sæder. Der er en smal midtersæde til en ekstra passager.

Alle sæder har gode sikkerhedsseler. Bagagerummet kan rumme meget, selv når alle pladser er optaget.

Hvilket lydsystem har en Toyota Avensis?

Toyota Avensis har et godt lydsystem. Det kommer med et 6-højttalers system som standard. Systemet giver klar lyd og god kvalitet.

Nogle varianter har et JBL-lydsystem med op til 10 højttalere. JBL-systemet giver en bedre lydoplevelse. Det er perfekt til musikelskere, der ønsker ekstra god lyd i bilen.

Hvilke apps kan man få til en Toyota Avensis?

Toyota Avensis tilbyder Toyota Touch2. Dette system giver adgang til forskellige apps. Man kan få navigationssystemet Touch2&Go, som gør det nemt at finde vej. Music-streamingtjenester er også tilgængelige for at gøre køreturen sjovere.

Derudover kan man få trafikopdateringer via intetnetforbindelsen. Apps som Google Street View og lokale søgefunktioner kan også integreres. Disse apps gør det lettere at finde restauranter, tankstationer og andre steder i nærheden.

Opdateres softwaren i en Toyota Avensis automatisk?

Softwaren i en Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort opdateres ikke automatisk. Ejeren skal selv sørge for at få opdateret softwaren ved et autoriseret værksted. Dette gælder også for sikkerhedssystemer som Safety Sense System.

Sikkerhedssystemer som Pre-Collision System (PCS) og fjernlysassistent kan kræve opdateringer. Disse systemer er standardudstyr i årene 2015 til 2018-modellerne. Det anbefales derfor at besøge værkstedet regelmæssigt.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Toyota Avensis?

En Toyota Avensis kommer med mange tilvalg og ekstraudstyr. Dette gør bilen mere praktisk og komfortabel.

  1. Nøglefri adgang: Gør det lettere at låse bilen op uden at tage nøglen frem.
  2. Fjernlysassistent: Justerer automatisk fjernlyset, så du ikke blænder andre bilister.
  3. Vognbaneassistent: Holder bilen i sin bane og advarer, hvis du er ved at køre ud af den.
  4. Trafikskiltgenkendelse: Registrerer trafikskilte og viser dem på displayet.
  5. Elektrisk justerbare sæder med hukommelse (kun Executive): Gemmer dine sædeindstillinger.
  6. Anhængertræk: Gør det muligt at trække en trailer eller campingvogn.

Udstyret forbedrer sikkerheden og køreglæden i Toyota Avensis.

Guides til andre Toyota-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Toyota Avensis?

Toyota Avensis bruger mange smarte teknologier. Den har LED-dagkørelys, som gør den mere synlig om dagen. Pre-Collision System (PCS) hjælper med at undgå ulykker. PCS bremser automatisk, hvis bilen opdager en farlig situation foran.

Fjernlysassistenten justerer lysene automatisk. Dette sikrer, at du altid har det bedste lys på vejen uden at blænde andre biler. Kamerabaseret trafikskiltsgenkendelse læser vejskilte og informerer føreren om hastighedsgrænser og andre vigtige tegn.

Disse teknologier øger både sikkerheden og komforten for alle i bilen.

Hvad koster en Toyota Avensis Touring Sports 2.0 D-4D Comfort i grøn ejerafgift?

En Toyota Avensis koster i 2024 ca. fra 1.880 kr til 12.480 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Toyota Avensis til service?

En Toyota Avensis skal til service hver 20.000 km eller 12 måneder. Ejeren bør altid følge disse intervaller for at holde bilen i god stand.

Hvilke dele på en Toyota Avensis går mest i stykker?

Mange bilkøbere vil vide, hvilke dele på en Toyota Avensis der går mest i stykker. Her er en liste over de mest almindelige problemer:

  1. Varmelegeme: Varmelegemet kan være svagt og levere dårlig varme.
  2. Forlygter: Synligheden af forlygterne kan være dårlig.
  3. Forsædehøjdejustering: Manglen på højdejustering til forsædet giver ulemper for komfort.
  4. Bremser: Bremseklodser og bremseskiver slides hurtigt.
  5. Kobling: Koblingen kan have kortere levetid og kræve hyppigere udskiftning.
  6. Elektronik: Elektriske systemer, som radio- og navigationsenheder, oplever fejl oftere end gennemsnittet.
  7. Fjederophæng: Ophænget kan blive slidt og skabe problemer under kørsel.

Disse punkter bør overvejes før køb af en Toyota Avensis.

Hvor lang tid dækker garantien på en Toyota Avensis?

Garantien på en Toyota Avensis dækker i tre år eller op til 100.000 km, hvad der end kommer først. Desuden tilbyder Toyota en rustgaranti, der dækker i hele 12 år.

Dette betyder, at hvis din Avensis får rustskader inden for denne periode, vil det blive repareret uden beregning. Det er vigtigt at huske, at garantien kun gælder for fabrikationsfejl og skader, som ikke skyldes uheld eller forkert brug.

Hvad dækker garantien på en Toyota Avensis?

Garantien dækker tre år eller 100.000 km på dele og arbejde. Hvis bilen har rust, dækker garantien dette i hele 12 år.

Almindelig slitage som bremser og dæk er ikke dækket af garantien. Skader fra ulykker eller forkert vedligeholdelse er heller ikke dækket.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.35.04

Opdateret 10.09.2024, 14.35.04

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel