Find brugte biler til salg

Guiden handler om Toyota Aygo X 1.0 (Årgang 04/2022 - 10/2023)

Købsguide: Toyota Aygo X 1.0 (04/2022 - 10/2023)

Hvad skal du vide inden du køber en Toyota Aygo X 1.0?

Toyota Aygo X 1.0 er en bil med god plads foran, men bagsæderne er små for voksne. Den bruger 5,6 liter benzin pr. 100 kilometer. Dette er vigtigt at vide for dem, der ser på månedlig ydelse og brændstoføkonomi.

Bagagerummet kan holde 155 liter men kan gøres større til 220 liter. Folk op til 1,80 m kan passe under den åbne bagklap.

Denne bil har gjort det godt i sikkerhedstests og fik 74% i AD NCAP-testen. Men den har højt brændstofforbrug på 5,6 l/100 km og CO2-udslip på 153 g/km. Købere skal også tænke over Toyota Safety Sense og andre teknologier.

Disse sørger for sikkerhed og komfort, som automatisk nødbremsesystem og musikstreaming via Bluetooth.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Toyota Aygo X?

Toyota Aygo X kommer i flere versioner. Hver variant har sine egne særlige træk og udstyr.

  1. Basismodellen har klimaanlæg, skiltegenkendelse, vejbane - og fjernlysassistenter samt adaptiv fartpilot. Denne model passer godt til dem, der søger grundlæggende komfort og sikkerhed.
  2. Play-varianten opgraderer oplevelsen med en 7-tommer touchskærm, Apple CarPlay, Android Auto, og DAB-radio. For folk, der ønsker teknologi, er dette et godt valg.
  3. Aygo X pulse tilføjer alufælge for at give bilen et mere stilfuldt look.
  4. Aygo X envy byder på endnu mere luksus og teknologi. Det er til dem, der vil have det allerbedste.

Hver af disse varianter giver kunderne forskellige muligheder afhængigt af deres behov og budget.

Hvad er fordele og ulemper ved Toyota Aygo X?

Toyota Aygo X har en rummelig kabine, hvilket er en stor fordel. Dette gør den til et godt valg for folk, der har brug for plads. Dog er bagsædet snævert for voksne, hvilket kan være en ulempe på længere ture.

Bilen kommer med gode sikkerhedsassistenter og radioforberedelse, men hvis man vil have bedre udstyr, skal man vælge Play-varianten. Dette viser, at man kan få mere ud af bilen ved at investere i ekstraudstyr.

På den anden side bruger Toyota Aygo X 5,6 liter brændstof per 100km (20,0 km/L) og har en CO2-udledning på 153 g/km. Dette fører til højere månedlige driftsomkostninger. Bilen kræver også service hver 15.000 km eller hvert år for en lille service og hver 30.000 km eller hvert andet år for en stor service.

Disse regelmæssige servicebehov kan lægge til de samlede omkostninger ved at eje bilen. Af disse grunde bør potentielle købere overveje både fordele og ulemper, før de beslutter sig for Toyota Aygo X.

Hvordan klarer Toyota Aygo X sig i test?

Aygo X har gjort det godt i flere tests. Den fik 74% i AD NCAP-testen i juli 2022. Dette viser, at bilen er sikker. I ADAC Ecotest scorede den 82 point. Dette gav den fire ud af fem stjerner.

Det betyder, at bilen er god til miljøet.

Den bruger 5,6 liter brændstof per 100 km. Den sender 153 g CO2 ud per km. I test for skader klarede Aygo X sig også godt. Men den havde lidt flere partikler ved kold start. Bilen har tre års garanti op til 100.000 km.

Dette giver køberne ro i sindet.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Toyota Aygo X?

Toyota Aygo X er populær blandt mikrobiler. Markedet har få andre muligheder, hvis du leder efter noget lignende.

  1. Ford Ka: Dette køretøj er også i klassen for mikrobiler. Den har en kompakt størrelse, der gør den perfekt til bykørsel ligesom Toyota Aygo X.
  2. Skoda Citigo: Denne bil er kendt for sin brændstoføkonomi og praktiske design. Skoda Citigo tilbyder god værdi for pengene med sit minimalistiske interiør.
  3. Peugeot 108: Tilbyder en stilfuld oplevelse med flere personliggørelsesmuligheder. Peugeot 108 har et moderne udseende og føles rummelig indvendigt.
  4. Volkswagen Up!: Er en anden stærk konkurrent med en effektiv motor og smarte teknologier ombord. Det er et godt valg til dem, der ønsker en lille, men kraftfuld bil.
  5. Hyundai i10: Denne model kommer med avancerede sikkerhedsfunktioner og et hyggeligt interiør, hvilket gør den ideel til første gangs købere.
  6. Kia Picanto: Er kendt for dens garanti og holdbarhed. Kia Picanto tilbyder også en bred vifte af udstyr som standard, hvilket giver god værdi.
  7. Fiat 500: Hvis du søger stil sammen med funktion, kunne Fiat 500 være svaret. Denne velkendte model skiller sig ud med sit unikke design og byvenlige format.

Disse alternativer viser at der er flere valgmuligheder på markedet for dig, der søger en mikrobil som Toyota Aygo X.

Hvor langt kører Toyota Aygo X 1.0 på literen?

Toyota Aygo X 1.0 bruger i snit 5,6 liter benzin for hver 100 kilometer. Denne model er kendt for sit lave brændstofforbrug. På landevejen kan den endda køre længere på literen, med et forbrug på kun 4,8 liter per 100 kilometer.

Dette gør bilen til et godt valg for folk, der vil spare på benzin og samtidig have en bil, der er billig i drift. Med Toyota Relax får ejere også tryghed gennem service og garanti, hvilket yderligere øger bilens værdi for købere.

Hvilken motor har en Toyota Aygo X 1.0?

En Toyota Aygo X 1.0 har en motor på 1,0 liter. Denne motor giver en kraft på 53 kW, svarende til 72 hestekræfter. Motoren har også et drejningsmoment på 93 Nm. Dette gør bilen kvik til bykørsel og små ture.

Med denne motor bruger Aygo X omkring 5,6 liter benzin på 100km (20,0 km/L) Den udleder også 153 gram CO2 per kilometer. Dette viser, at bilen er lavet til dem, der ønsker en bil, der er nem at håndtere og økonomisk i brug.

Den passer godt til førstegangskøbere eller til folk, der søger en praktisk lille bil.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Toyota Aygo X 1.0?

Toyota Aygo X 1.0 har 72 hestekræfter. Dette giver bilen kraft nok til bykørsel og korte ture. Den lille motor gør Aygo X nem at styre og parkere, hvilket er en fordel for førstegangsydere, der søger en bil, der er let at håndtere.

Med disse hestekræfter balancerer Aygo X mellem at være energieffektiv og at have tilstrækkelig ydelse til hverdagsbrug.

Motoren på 53 kW bidrager også til bilens kapacitet til at flytte hurtigt i trafikken uden at bruge for meget brændstof. Dette gør Aygo X til et smart valg for købere, der ønsker en økonomisk bil uden at gå på kompromis med præstationerne.

Bilens egenskaber gør den også egnet til cyklister og smartphone-brugere, som sætter pris på en moderne og praktisk bybil.

Hvad er tophastigheden for en Toyota Aygo X 1.0?

Artiklen nævner ikke en præcis tophastighed for Toyota Aygo X 1.0. Dette kan gøre det svært for bilkøbere at vide, præcis hvor hurtig denne bil kan køre. Førstegangsydelse og andre vigtige detaljer er også vigtige at overveje, når man ser på denne bil.

Man må se på andre kilder eller kontakte en forhandler for at få den fulde information om bilens ydeevne. Det er vigtigt for købere at kende til disse detaljer for at træffe den bedste beslutning.

Hvor hurtigt accelererer en Toyota Aygo X 1.0 fra 0-100 km/t?

Toyota Aygo X 1.0 klarer turen fra 0 til 100 km/t på 15,6 sekunder. Dette viser, at bilen har en god evne til at komme hurtigt op i fart. Den passer godt til bykørsel og korte ture, hvor hurtig acceleration kan være en fordel ved lyskryds og i trafikken.

Hastigheden den når på så kort tid gør den praktisk i mange situationer.

Hvad er dimensionerne på en Toyota Aygo X?

Den nye Toyota Aygo X er blevet større end sin forgænger. Den har vokset sig 25 centimeter længere. Dette giver bilen et mere rummeligt indtryk. Bagagerummet byder på 155 liter plads, men man kan få mere plads, op til 220 liter, ved at fjerne dækslet.

Dette er praktisk for dem, der har brug for ekstra plads til bagage. Ladekanten er placeret 81 centimeter over vejen, hvilket gør det lettere at læsse tunge ting i bagagerummet. Samtidig ligger bagagerumsbunden 17 centimeter lavere, hvilket giver god adgang og nem håndtering af indkøbsposer og andet gods.

Hvor stort er bagagerummet i en Toyota Aygo X?

Toyotas Aygo X har et bagagerum på 155 liter. Dette tal stiger til 220 liter, hvis man tager dækslet væk. Bagagerummet er mindre end i bilens tidligere model, som havde 170 liter.

Man bør ikke fylde det mere end 480 liter af hensyn til sikkerhed.

Kan man få anhængertræk på en Toyota Aygo X?

Ja, man kan få anhængertræk på en Toyota Aygo X. Dette er en ekstra funktion, man kan vælge. Det gør bilen mere alsidig. Med et anhængertræk kan man trække en trailer eller cykelholder.

Dette tilvalg gør Toyota Aygo X praktisk for dem, der har brug for at transportere ting.

Toyota har gjort det muligt at tilpasse Aygo X efter køberens behov. Anhængertræk er nyttigt for folk, der ofte har brug for ekstra lastekapacitet. Det øger bilens anvendelighed uden at gå på kompromis med køreegenskaberne.

Hvad må en Toyota Aygo X trække på anhængertrækket?

En Toyota Aygo X kan trække op til 0,4 tons. Dette er vigtigt for købere at vide, hvis de planlægger at bruge bilen til at trække en trailer. Det betyder, at små trailere og lette laster er fine, men tungere ting som store campingvogne må man ikke trække med denne bil.

Hvilke fælge kan man få til en Toyota Aygo X?

Toyota Aygo X tilbyder forskellige fælge. Disse giver din bil et unikt look og kan påvirke kørslen.

  1. Standardfælge kommer som 14 - tommer stålfælge. De er solide og gode til daglig brug.
  2. Som ekstra udstyr kan du vælge 15 - tommer letmetalfælge. Disse er lettere og kan give bedre køreegenskaber.
  3. Letmetalfælgene fås i flere designs. Du kan derfor tilpasse bilens udseende efter din smag.
  4. Valget af fælge har indflydelse på bilens brændstofforbrug og køreegenskaber. Letmetalfælge kan forbedre begge dele.
  5. Det er vigtigt at vælge fælge, der matcher Aygo X's størrelse og tekniske specifikationer for at sikre optimal ydeevne.
  6. For vinterkørsel er der mulighed for at udstyre bilen med vinterhjul, som også inkluderer passende fælge designet til koldt vejr.

Disse fælgemuligheder giver dig friheden til at personliggøre din Toyota Aygo X og optimere dens præstationer og udseende efter behov.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Toyota Aygo X?

Vælg de rigtige vinterdæk til din Toyota Aygo X for at sikre god kørsel om vinteren. Her er en liste over, hvad du skal overveje:

  1. Se efter dæk med god greb på både sne og is. Disse vil hjælpe dig med at styre bedre i koldt vejr.
  2. Vælg dæk, der er lavet til lave temperaturer. De opfører sig bedre, når det er koldt.
  3. Dækstørrelse er vigtigt. Sørg for, at de passer til din bilmodel.
  4. Tjek dækmærkningerne for M+S (mudder + sne) eller symbolet for et snefnug indeni et bjerg. Disse mærker betyder, at dækkene er testet og egner sig til vinterbrug.
  5. Overvej brændstofforbruget. Nogle vinterdæk kan øge forbruget, så find dem, der balancerer greb og effektivitet.
  6. Søg efter dæk med lav støjniveau for en mere behagelig køretur.

Sikkerhed kommer først om vinteren, så vælg vinterdæk med omhu til din Toyota Aygo X.

Hvor sikker er en Toyota Aygo X?

Toyota Aygo X fik 74% i en sikkerhedstest fra AD NCAP i juli 2022. Dette viser, at bilen er ret sikker. Dog var der nogle punkter, hvor Aygo X kunne gøre det bedre. For eksempel beskytter forruden og motorhjelmen ikke fodgængere godt nok, hvis de bliver ramt af bilen.

Dette er vigtigt at tænke over, hvis man ofte kører i byer, hvor der er mange fodgængere.

Bilen klarede sig godt i skadetesten. Den havde kun et lille problem med partikler ved koldstart. Dette betyder, at Aygo X beskytter dem inde i bilen godt, hvis der sker en ulykke.

Men den kunne gøre det bedre for dem udenfor bilen. Sikkerhed er vigtig, og Toyota Aygo X viser, at den kan beskytte sine passagerer.

Hvordan er interiøret i en Toyota Aygo X?

Interiøret i en Toyota Aygo X har et enkelt design med få kontrolknapper. Ombord finder man et centralt display, som er 4,2 tommer stort - eller syv tommer, hvis man vælger det.

Sæderne foran er uden midterarmlæn og har indbyggede hovedstøtter, hvilket kan påvirke komforten. Materialerne i bilen giver ikke et luksuriøst indtryk. For dem bagved er pladsen trang med lidt plads til ben og hoved.

Infotainmentsystemet er ikke fyldt med funktioner og mangler både læselamper og lys ved spejlene til makeup. Rattet kan kun justeres lidt i den øverste del, hvilket begrænser tilpasningen til føreren.

Hvor mange personer er der plads til i en Toyota Aygo X?

En Toyota Aygo X kan have fire personer med. Foran er der god plads til ben og hoved. Men bag i bilen er der ikke meget plads. Ben- og hovedpladsen er lille. Dette gør det stramt for folk, især hvis de er høje.

Bagagerummet i denne bil kan holde 155 liter. Men man kan få mere plads, op til 220 liter, hvis man tager dækslet væk. Dette er nyttigt, når man skal have mere med sig.

Hvilket lydsystem har en Toyota Aygo X?

Toyota Aygo X kommer med et enkelt lydsystem som standard. Det har et 4,2-tommer infodisplay. For dem, der ønsker mere avancerede funktioner, er disse tilgængelige i dyrere udgaver af bilen.

En opgradering til Play-varianten tilføjer en 7-tommer touchskærm, Apple CarPlay, Android Auto og DAB-radio. Dette giver bedre lyd og flere muligheder for at nyde musik og underholdning på farten.

Hvilke apps kan man få til en Toyota Aygo X?

I en Toyota Aygo X kan man få mange nyttige apps. Disse hjælper med at gøre køreturen bedre og mere sikker.

  1. Apple CarPlay og Android Auto: Tillader brug af telefonens funktioner direkte på bilens skærm. Man kan bruge kort, musik og sende beskeder.
  2. Infodisplay i Play-varianten: Viser information og understøtter forskellige apps for musik, navigation og meget mere.
  3. DAB-radio app: Giver adgang til et bredt udvalg af radiostationer og musikstreamingtjenester direkte fra bilens system.
  4. Sikkerhedsfunktioner: Avancerede sikkerhedsapps, der arbejder sammen med bilens systemer for at gøre kørslen sikrere.
  5. Køreoplevelses-apps: Specielle apps, der forbedrer køreoplevelsen ved at give tips og tricks samt overvåge bilens ydeevne.
  6. Opgraderingsmuligheder: Apps til motor og forbrugsovervågning hjælper med at holde øje med, hvordan bilen kører, og find måder at spare brændstof på.
  7. Ekstra udstyrsapps: Tilbyder mulighed for at opgradere bilens infotainmentsystem med nye funktioner efter køb.

Disse apps er designet til at gøre livet lettere for føreren ved både at være praktiske og underholdende samtidig med at de øger sikkerheden under kørslen.

Opdateres softwaren i en Toyota Aygo X automatisk?

Softwaren i en Toyota Aygo X bliver ikke opdateret af sig selv. En autoriseret Toyota-forhandler skal gøre det manuelt. Det er godt at få opdateret softwaren for at sikre, at bilen kører bedst muligt.

Disse opdateringer kan gøre, at bilen kører bedre, bruger mindre benzin og er mere sikker. Nogle gange retter de også fejl eller problemer. Det er smart at følge med i, hvad producenten siger om disse opdateringer for at få det bedste ud af sin bil.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Toyota Aygo X?

Toyota Aygo X tilbyder mange muligheder for at gøre din bil personlig og mere behagelig. Du kan opgradere bilen med forskelligt tilbehør og ekstraudstyr. Her er nogle af de ting, du kan vælge:

  1. Play-variant opgradering: Få en 7-tommer berøringsskærm, Apple CarPlay, Android Auto og DAB-radio for bedre underholdning og information i bilen.
  2. Anhængertræk: Monter et anhængertræk for at øge bilens lastkapacitet.
  3. Fælge: Vælg mellem forskellige fælgdesigns for at give din Aygo X et unikt udseende.
  4. Vinterdæk: Skift til vinterdæk for bedre greb og sikkerhed i kolde måneder.
  5. Bagagerumsbakke: Beskyt bagagerummet mod snavs og væsker med en skræddersyet bagagerumsbakke.
  6. Tagbøjler: Tilføj tagbøjler for ekstra lastplads på taget, perfekt til sportudstyr eller kufferter.
  7. Solskærme: Installér solskærme til sideruderne for at beskytte passagererne mod solen.
  8. Gulvmåtter: Beskyt gulvet med måtter designet specielt til Aygo X, lette at tage ud og rengøre.
  9. Armlæn: Øg komforten med et armlæn til førersædet.
  10. Sikkerhedspakke: Forøg sikkerheden med ekstra udstyr som parkeringssensorer og bakkamera.
  11. Lydsystem upgrade: Forbedr lydoplevelsen med et højere kvalitets lydsystem end standardudgaven.
  12. Navigationsopdateringer: Hold dit kortmateriale opdateret med de nyeste navigationsopdateringer.
  13. Selekbeskyttere: Gør køreturen mere behagelig for passagerer med selebeskyttere, der blødgør trykket fra sikkerhedsselen.

Dette er blot nogle af de mange muligheder, man har for at personliggøre sin Toyota Aygo X efter egne ønsker og behov.

Hvilke teknologier bruges i en Toyota Aygo X?

En Toyota Aygo X har mange smarte teknologier. Den har klimaanlæg, som holder temperaturen inde i bilen behagelig. Bilen kan genkende skilte på vejen og hjælpe med at holde styr på fartgrænser.

Den har også hjælp til at køre i sin bane og automatisk justere bilens lygter, så man ikke blænder andre trafikanter. Der er en adaptiv fartpilot, som automatisk tilpasser bilens fart efter trafikken.

Basismodellen kommer med en 4,2-tommer skærm midt i bilen. Man kan vælge en større skærm på syv tommer. Dette system giver adgang til musik og anden underholdning, men har begrænsede funktioner.

Interiøret mangler nogle bekvemmeligheder som læselamper og lys ved spejl til makeup. Rattet kan kun justeres lidt. Materialerne indeni er ikke de bedste. Foran i bilen er der god plads til ben og hoved, men mindre bag i bilen.

Bilen kan føles urolig på ujævne veje. Disse teknologier og funktioner gør Toyota Aygo X til en moderne og praktisk lille bil, selvom den kunne have flere luksuriøse detaljer indenfor.

Hvad koster en Toyota Aygo X 1.0 i grøn ejerafgift?

En Toyota Aygo X koster i 2024 ca. fra 1.020 kr til 1.180 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Toyota Aygo X til service?

Toyota Aygo X skal tjekkes ofte for at sikre, at den kører godt. Den skal til en mindre service hver 15.000 kilometer eller én gang om året, afhængig af hvad der kommer først.

For en større service er intervallet hver 30.000 kilometer eller hvert andet år. Dette hjælper med at holde bilen i god stand og forebygger problemer.

Hvilke dele på en Toyota Aygo X går mest i stykker?

Dele på en Toyota Aygo X kan gå i stykker ligesom på andre biler. Her er de mest almindelige problemer:

  1. Bremser: Slid på bremseklodser og bremseskiver er almindeligt. De skal tjekkes ofte.
  2. Dæk: Dæk slides, og forkert lufttryk kan fremskynde dette.
  3. Batteri: Batteriet kan svigte, især i koldt vejr.
  4. Lygter: Forlygtepærer brænder ud og skal udskiftes.
  5. Kobling: På manuelle gearkasser slides koblingen over tid.
  6. Motorolie: Lækage af olie kræver opmærksomhed for at undgå motorskader.
  7. Tændrør: Vedligeholdelse af tændrør er nødvendig for god motorpræstation.
  8. Luftfilter: Et tilstoppet luftfilter kan mindske bilens effektivitet.
  9. Elektronik: Små elektroniske fejl i systemet kan forekomme, f.eks med vindueshejs eller centrallås.

Alle disse dele behøver regelmæssig kontrol og vedligeholdelse for at holde din Toyota Aygo X kørende glat.

Hvor lang tid dækker garantien på en Toyota Aygo X?

Toyota Aygo X kommer med en garanti på tre år. Denne garanti gælder op til 100.000 km. Dette betyder, at hvis din bil får problemer indenfor denne periode eller kilometerstand, vil Toyota tage sig af reparationerne uden ekstra omkostninger for dig.

Garantien sørger for, at din bil forbliver i god stand, og giver dig ro i sindet, mens du kører.

Hvad dækker garantien på en Toyota Aygo X?

Garantien på en Toyota Aygo X dækker bilen i tre år eller op til 100.000 km, alt efter hvad der kommer først. Denne garanti tager sig af fejl og problemer, som ikke skyldes almindeligt slid eller uheldig brug af bilen.

Servicebehov for bilen opstår hver 15.000 km eller en gang om året for en lille service og hver 30.000 km eller hvert andet år for en stor service.

Under denne garanti kan ejeren få repareret eller udskiftet dele, der går i stykker på grund af fabrikationsfejl. Det betyder, at hvis noget i motoren bryder ned eller et elektronisk system ikke virker, som det skal, inden for garantiperioden, hjælper Toyota med at løse disse problemer uden ekstra omkostninger for ejeren.

Garantien dækker ikke skader forårsaget af uheld, misbrug eller manglende vedligeholdelse.

Guides til andre varianter af Toyota Aygo X

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 07.05.2024, 15.30.53

Opdateret 16.05.2024, 11.27.18

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel