Find brugte biler til salg

Guiden handler om Volvo V90 T6 Inscription AWD (Årgang 03/2020 - 09/2021)

Købsguide: Volvo V90 T6 Inscription AWD (03/2020 - 09/2021)

Hvad skal du vide inden du køber en Volvo V90 T6 Inscription AWD?

Volvo V90 T6 Inscription AWD kombinerer en elmotor og en firesylindret benzinmotor, hvilket giver en jævn og raffineret kørsel. Elmotorens rækkevidde i Ecotest er cirka 44 km, men Volvo angiver op til 58 km.

Bilen fremstår stadig elegant og luksuriøs indvendigt, trods sin alder. De mange teknologiske detaljer kan virke uoverskuelige i starten, men teknikinteresserede vil sætte pris på dem.

At købe en Volvo V90 T6 Inscription AWD kræver lidt kendskab til bilens funktioner. Betjeningen er ikke altid intuitiv, men det er let at lære med lidt tid. Den har en rummelig kabine og et stort bagagerum, hvilket gør den ideel til både familier og lange ture.

Selvom bilen er brugt, kan man stadig føle luksus og komfort ved kørslen.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Volvo V90?

Volvo V90 har mange varianter. Her er en liste over dem alle:

  1. B4 Momentum Automatik:
    • Motor: 2.0 liter, benzin
    • Ydelse: 145 kW (197 hk)
    • Gearkasse: Automatik

  2. B5 Momentum Pro AWD Automatik:
    • Motor: 2.0 liter, benzin
    • Ydelse: 184 kW (250 hk)
    • Firehjulstræk og automatgear

  3. Recharge T6 R Design Expression AWD Automatik:
    • Motor: Plug-in hybrid
    • Ydelse: 220 kW (300 hk)
    • R-design styling og firehjulstræk

  4. T6 Inscription AWD Automatik:
    • Motor: 2.0 liter, benzin
    • Ydelse: 251 kW (340 hk)
    • Luksusudstyr og firehjulstræk

  5. T8 Twin Engine AWD Polestar Engineered:
    • Motor: Plug-in hybrid
    • Ydelse: 288 kW (390 hk)
    • Sporty design og høj ydeevne

Hvad er fordele og ulemper ved Volvo V90?

Man skal overveje både fordele og ulemper ved Volvo V90 før et køb.

FordeleUlemper
- Velbygget karosseri- Kompleks betjeningssystem
- Høj kvalitet af materialer- Nøglefri adgangssystem har mangelfuld tyveribeskyttelse
- God kørestabilitet- Ind- og udstigning kan være problematisk for personer af stor vækst
- Effektiv bremseafstand på 33,6 meter- Skrå A-stolper kan være besværlige

Hvordan klarer Volvo V90 sig i test?

Volvo V90 T6 Inscription AWD scorer højt i test. I ADAC's autotest får bilen generelt gode bedømmelser. Passiv sikkerhed opnår 95% af de maksimalt mulige point i AD NCAP-testen fra 01/2017.

Kindersicherheit vurderes til 80% i NCAP Norm. Fußgängerschutz scorer 76% i NCAP Norm.

Brugeroplevelsen er også positiv. Mange bilkøbere roser bilens komfort og den avancerede teknologi. Den er især populær blandt pendlere og dem, der kører mange lange trips. Volvo V90 tilbyder desuden flere sikkerhedsfeatures som collision warning, der øger trygheden på vejen.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Volvo V90?

Audi A6 Avant og Mercedes-Benz E-Klasse Estate er begge gode alternativer til Volvo V90. Audi A6 Avant tilbyder luksus og avanceret teknologi. Den har en stærk motor og god brændstoføkonomi.

Mercedes-Benz E-Klasse Estate er også kendt for sin komfort og sikkerhedsfunktioner. Den har en rummelig kabine og højteknologiske systemer.

BMW 5-serie Touring er en anden sammenlignelig bil. Den kombinerer ydeevne, stil og praktiske funktioner. Med god plads, stærk motor og lavt brændstofforbrug er den et solidt valg for bilkøbere i Danmark.

Hvor langt kører Volvo V90 T6 Inscription AWD på literen?

Volvo V90 T6 Inscription AWD har et brændstofforbrug på mellem 5,0 og 7,4 liter pr. 100km (14,3 km/L) Dette afhænger af motortypen og kørselsforhold. Volvo V90 T6 Inscription AWD er en brugt model fra årene 03/2020 til 09/2021.

Den tilbyder både kraftfuld ydeevne og effektivitet.

Denne model kombinerer luksus og teknologi, hvilket gør den til en attraktiv bil for bilkøbere. Brændstoføkonomien varierer afhængigt af køremønster og betingelser. Brugere kan forvente en god balance mellem rækkevidde og ydeevne.

Hvilken motor har en Volvo V90 T6 Inscription AWD?

Den Volvo V90 T6 Inscription AWD har en kraftig motor. Den er en Vierzylinder-motor med både kompressor og turbotryk. Motoren yder 253 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 350 Nm.

Bagakslen har en elektrisk motor. Den yder yderligere 87 hk og giver et drejningsmoment på maksimalt 240 Nm.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Volvo V90 T6 Inscription AWD?

Volvo V90 T6 Inscription AWD har 340 hestekræfter. Den kraftfulde motor giver bilen en imponerende ydeevne. Bilen er ideel for dem, der søger en luksuriøs og stærk stationcar.

Hvad er tophastigheden for en Volvo V90 T6 Inscription AWD?

Tophastigheden for en Volvo V90 T6 Inscription AWD er begrænset til 180 km/t. Denne grænse er sat for at øge sikkerheden på vejene.

Selvom motoren har flere kræfter, følger bilen Volvos retningslinjer for maksimal hastighed. Med denne begrænsning kan føreren nyde en balance mellem ydeevne og sikkerhed.

Hvor hurtigt accelererer en Volvo V90 T6 Inscription AWD fra 0-100 km/t?

Volvo V90 T6 Inscription AWD accelererer fra 0 til 100 km/t på under 6 sekunder. Præcist klarer bilen det på blot 5,9 sekunder. Dette skyldes den kraftfulde motor og avancerede teknologi.

Hvad er dimensionerne på en Volvo V90?

En Volvo V90 måler 493,6 cm i længden, 187,5 cm i bredden, og 147,5 cm i højden. Akselafstanden er 294,1 cm.

Bilen har et rummeligt bagagerum på 420 liter. Hvis bagagerumsafdækningen fjernes, udvides det til 620 liter. Lægges bagsæderne ned, kan det rumme op til 1460 liter.

Hvor stort er bagagerummet i en Volvo V90?

Bagagerummet i en Volvo V90 rummer 420 liter. Fjernelse af bagagerumsafdækningen øger pladsen til 620 liter. Med bagsæderne lagt ned, udvides det yderligere til imponerende 1460 liter.

Det gør det nemt at transportere store genstande og bagage.

Brugte Volvo V90’er tilbyder også fleksible indretningsmuligheder. Kombinationen af rummelighed og praktisk design gør denne bil perfekt til folk med aktive livsstile.

Kan man få anhængertræk på en Volvo V90?

Ja, det er muligt at få anhængertræk på en Volvo V90. Bilen kan trække en trailer med en vægt på op til 2,1 ton. Dette gør den ideel til camping eller transport af tunge genstande.

Montering af anhængertræk kan ske hos de fleste Volvo-forhandlere. Det er vigtigt at kontrollere, om bilen allerede har anhængertræk eller om det skal monteres efter køb.

Hvad må en Volvo V90 trække på anhængertrækket?

Under en Volvo V90 T6 Inscription AWD kan anhængertrækket klare en trailer med en vægt op til 2,1 ton. Dette gør det nemt at trække store campingvogne eller tunge trailere uden problemer.

Bilen er robust og har stærk motor, så den håndterer tung last godt. Mange danske familier vil finde denne kapacitet praktisk til ferier og fritidsaktiviteter.

Hvilke fælge kan man få til en Volvo V90?

Der er mange muligheder, når man skal vælge fælge til en Volvo V90. Valget af fælge kan påvirke bilens udseende og ydeevne.

  1. Aluminiumsfælge: Disse fælge er lette og giver et stilfuldt look. De findes i mange designs.
  2. Stålfælge: Disse er mere holdbare og gode til vinterbrug.
  3. Fælgstørrelser: Vælg mellem 17 tommer til 21 tommer afhængigt af model.
  4. Designmuligheder: Fælge kommer i 5-eget, 10-eget, og 10-dobbeltradet design.
  5. Forskellige finishes: Muligheder inkluderer blank, mat, sort, sølv og flere farver.
  6. Standardudstyr eller valgfri ekstraudstyr: Nogle fælge er standard på bilen, mens andre kan vælges mod ekstra betaling.
  7. Sommerdæk og vinterdæk: Afhængig af kørselsbehov kan man vælge passende dæk.

Valg af rigtige fælge kan forbedre både udseende og køreoplevelsen af din Volvo V90.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Volvo V90?

Volvo V90 T6 Inscription AWD kræver vinterdæk, der kan håndtere dens kraftfulde hybridmotor. Det er vigtigt at vælge de rigtige dæk for optimal ydeevne og sikkerhed.

  1. Konsulter bilens manual eller en professionel mekaniker: De kan give specifikke anbefalinger baseret på bilens motor og drejningsmoment.
  2. Vælg dæk kompatible med bilens hybridantriebssystem: Dette sikrer, at dækkene kan håndtere de forskellige kørselskrav under vinterforhold.
  3. Dæk af høj kvalitet: Høj kvalitet betyder bedre trækkraft og stabilitet på glatte veje.
  4. Kontroller maksimal omdrejningsantal: Dækkene skal kunne arbejde under høje omdrejninger uden problemer.
  5. Tjek dimensioner og specikationer: Sørg for, at dækkene passer til Volvo V90's mål og produktionsperiode fra marts 2020 til september 2021.
  6. Undersøg forskellige mærker: Gode mærker tilbyder dæk med lang levetid og god ydeevne under kolde forhold.
  7. Anhængertræk kompatiblitet: Hvis du planlægger at trække anhænger, sørg for, at dine dæk understøtter denne funktion.
  8. Læs anmeldelser online på websteder som sociale medier: Andre brugeres erfaringer kan hjælpe med at vælge det bedste sæt dæk.

Hvor sikker er en Volvo V90?

Volvo V90 er kendt for sin høje sikkerhed. Den har nødbremsesystem, pilot assist og adaptiv fartpilot. Head-up display hjælper føreren med at holde øjnene på vejen.

Passiv sikkerhed scorer 95% i AD NCAP-testen fra 2017. Kindersicherheit vurderes til 80% i NCAP Norm. Disse resultater viser, at Volvo V90 beskytter både voksne og børn godt i tilfælde af en ulykke.

Hvordan er interiøret i en Volvo V90?

Interiøret i en Volvo V90 er både luksuriøst og funktionelt. Tykkere tæpper giver en blød følelse under fødderne. Rige læderindtræk på sæderne bidrager til en højere kørekomfort.

To-zoners klimaanlæg med CleanZone-system tillader ren og frisk luft i kabinen. Fire-zoners klimaanlæg og benzinopvarmet motorkabine findes som tilvalg, hvilket øger komforten yderligere.

Kombinationen af disse detaljer gør kørslen mere behagelig for både fører og passagerer.

Kombien har også god fleksibilitet. Omklappelige bagsæder giver mulighed for at justere opbevaringspladsen efter behov. Dette gør det let at transportere større genstande eller flere tasker.

Interiøret rummer samtidig mange smarte opbevaringsmuligheder, så mindre ting kan organiseres nemt. Alt i alt tilbyder Volvo V90 en kombination af komfort og praktisk anvendelse, der tiltaler købere på udkig efter en brugt volvo v90.

Hvor mange personer er der plads til i en Volvo V90?

Volvo V90 kan rumme fem personer. Foran er der god plads med tilstrækkelig ben- og hovedhøjde. Bagsædet er rummeligt nok til personer op til 1,90 meter. Dette gør Volvo V90 ideel for både familier og lange køreture.

Hvilket lydsystem har en Volvo V90?

En Volvo V90 har et lydsystem fra Bowers & Wilkins med 19 højttalere og en samlet effekt på 1400 watt. Systemet inkluderer avanceret room correction teknologi for optimal lydkvalitet.

Med muligheden for at justere lydoplevelsen ved hjælp af forskellige lydindstillinger og equalizer kan man tilpasse lyden efter egen smag.

Foruden det omfattende højttalersystem er der mulighed for at streame musik trådløst via Bluetooth og tilslutte eksterne enheder via USB og AUX-indgang. En integreret subwoofer sikrer kraftfuld basgengivelse.

Det er muligt at opgradere til et endnu mere avanceret system med 20 højttalere og en samlet effekt på 1400 watt.

Hvilke apps kan man få til en Volvo V90?

Volvo V90 har mange smarte apps. Disse gør køreturen sjovere og mere praktisk.

  1. Apple CarPlay/Android Auto: Brug dine yndlingsapps fra din smartphone direkte på bilens skærm.
  2. Google Maps: Få præcise ruteanvisninger og opdaterede trafikoplysninger.
  3. Spotify: Stream din yndlingsmusik uden afbrydelser.
  4. TuneIn Radio: Lyt til tusindvis af radiostationer fra hele verden.
  5. Waze: Få realtidsoplysninger om trafik, ulykker og fartkontroller.
  6. Deezer: Adgang til millioner af musiknumre og personlige spillelister.
  7. Audiobooks.com: Lyt til lydbøger under kørslen for en behagelig oplevelse på lange ture.
  8. Volvo On Call: Kontroller bilens status, find den parkerede bil, og meget mere via en app.

Disse apps gør Volvo V90 både funktionel og moderne.

Opdateres softwaren i en Volvo V90 automatisk?

Softwaren i en Volvo V90 T6 Inscription AWD opdateres automatisk. Det betyder, at bilen altid har den nyeste software for optimal ydeevne og sikkerhed. Softwaren inkluderer systemer som ESP, kollisionsadvarsel og nødbremsesystem.

De automatiske opdateringer sikrer, at disse systemer fungerer korrekt og effektivt.

Aktive sikkerhedssystemer opdateres også automatisk. Pilot assist til delvis autonom kørsel, adaptiv fartpilot, og head-up display får opdateringer uden behov for manuel intervention.

Det er vigtigt for at sikre høj standard og beskyttelse under kørslen. Det betyder mindre tid på værkstedet og mere tid på vejen.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Volvo V90?

Volvo V90 T6 Inscription AWD kommer med mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Disse opgraderinger kan gøre din køreoplevelse endnu bedre.

  1. 360°-kamera: Giver dig et fuldt overblik rundt om bilen, hvilket hjælper ved parkering og manøvrering.
  2. Alarmsystem: Med privat låsesystem, der sikrer handskerum og bagagerum med en PIN-kode.
  3. Nappaleder-sæder: Tilbyder ekstra komfort og stil i kabinen.
  4. Adaptiv dæmpning: Inkluderer luftfjedre i bag, som giver en glattere kørsel.
  5. Panoramaglastag: Lader mere lys ind i kabinen og giver en rummelig følelse.
  6. Head-Up Display (HUD): Viser vigtig information direkte på forruden, så du undgår at fjerne øjnene fra vejen.
  7. Premium lydsystem fra Bowers & Wilkins: Leverer en uovertruffen lydoplevelse under kørslen.
  8. Elektrisk anhængertræk: Kan skjules, når det ikke bruges, for et pænere udseende.
  9. Trådløs opladning til telefoner: Fjerner behovet for ledninger under opladning af din enhed.
  10. Multifunktionsrat med varme: Sikrer varme hænder på kolde dage.

Volvo V90 T6 Inscription AWD har mange muligheder for tilpasning efter dine behov og ønsker.

Hvilke teknologier bruges i en Volvo V90?

En Volvo V90 har mange teknologier, som gør kørslen behagelig og sikker. Den har en elektrisk servostyring, som giver direkte respons og præcis kontrol. Bilen er også udstyret med lædersæder, der har lændestøtte, elektrisk justering og hukommelsesfunktion, så man altid kan finde den perfekte siddestilling.

Volvo V90 kommer også med mange moderne funktioner som adaptive fartpiloter og kollisionsadvarsler. Disse hjælper med at undgå ulykker og giver en mere afslappet køreoplevelse.

Derudover er der et avanceret infotainmentsystem med touchscreen, som understøtter forskellige apps for ekstra bekvemmelighed og underholdning.

Hvad koster en Volvo V90 T6 Inscription AWD Automatik i grøn ejerafgift?

En Volvo V90 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 6.960 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Volvo V90 til service?

Volvo anbefaler service på V90 hvert år eller efter 15.000 km, hvad der end kommer først. Det hjælper med at holde bilen i god stand og undgå store reparationer senere.

Regelmæssig service inkluderer olieskift, bremseinspektion og tjek af elektroniske systemer. Det sikrer, at bilen kører sikkert og effektivt.

Hvilke dele på en Volvo V90 går mest i stykker?

Visse dele på en Volvo V90 T6 Inscription AWD kan have tendens til at gå i stykker oftere end andre. Det kan være nyttigt at kende disse svage punkter, før man køber bilen.

  1. Elektronik og sensorer: Elektriske systemer og sensorer kan fejle, hvilket kan påvirke bilens ydeevne og komfortfunktioner.
  2. Bremser: Bremseklodser og bremseskiver kan slide hurtigt, især ved høj kilometerstand.
  3. Ophæng: Komponenter som støddæmpere og bærearme slides med tiden og ved hård brug.
  4. Turbolader: Turboladeren på T6 motoren har været kendt for at udvikle problemer over længere tids brug.
  5. Gearkasse: Gearkassen kan opleve slid og kræve reparation eller udskiftning efter mange kilometer.
  6. Udstødning: Udstødningssystemet, inklusive katalysator, kan blive beskadiget eller ruste over tid.
  7. Kølesystem: Slanger og radiator i kølesystemet kan blive utætte eller beskadiges.

Tag hensyn til disse potentielle problemer for at undgå uforudsete udgifter ved køb af en Volvo V90 T6 Inscription AWD.

Hvor lang tid dækker garantien på en Volvo V90?

Volvo V90 har en standard garanti på 2 år uden kilometerbegrænsning. Denne garanti sørger for, at der bliver taget hånd om eventuelle problemer i de første to år efter købet.

Udover denne dækning er der også en 3-års lakgaranti.

Der er også 12 års garanti mod rust gennem perforation, hvilket betyder, at bilens karrosseri er dækket for rustskader i hele denne periode. Det giver bilkøbere ro i sindet og sikrer langvarig beskyttelse af deres investering.

Hvad dækker garantien på en Volvo V90?

Garantien på en Volvo V90 dækker mekaniske og elektroniske fejl samt rustgennemtæring. Bilen har en standardgaranti på 2 år uden kilometerbegrænsning. Derudover kan man vælge en udvidet garanti på op til 5 år.

Service og vedligeholdelse skal ske efter Volvos retningslinjer for at opretholde garantien.

Garantien dækker ikke almindeligt slid og ælde. Reparationer under garantien skal udføres af en autoriseret Volvo-forhandler. Yderligere information om garantien findes i bilens instruktionsbog.

Guides til andre varianter af Volvo V90

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 03.06.2024, 07.44.20

Opdateret 03.06.2024, 07.44.20

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel