Guiden handler om Volvo XC60 D3 Momentum (Årgang 03/2015 - 05/2017)

Købsguide: Volvo XC60 D3 Momentum (03/2015 - 05/2017)

Hvad skal du vide inden du køber en Volvo XC60 D3 Momentum?

Volvo XC60 D3 Momentum blev lavet mellem marts 2015 og maj 2017. Den har en motor der yder 150 hestekræfter og bruger i gennemsnit 5,6 liter benzin på 100 kilometer. Bilens CO2-udledning er 178 gram per kilometer.

Det er vigtigt at vide, fordi det påvirker miljøet og kan have indflydelse på skatten. Volvo giver også to års garanti på bilens udstødningssystem uden at se på, hvor mange kilometer bilen har kørt.

Der findes forskellige motorer til XC60, som T5 og D4. Når du vælger din XC60, kan ekstra udstyr som Xenon forlygter og nødbremsning koste mere. Dette skal man huske, da det kan gøre bilen dyrere.

Sikkerhed og komfort er høje hos Volvo, men det er godt at tjekke alt udstyr og garanti inden køb.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Volvo XC60?

Volvo XC60 tilbyder flere forskellige motorvarianter. Dette giver bilkøbere mulighed for at vælge den model, der passer bedst til deres behov.

 1. T5: Denne version har en benzinmotor. Den er god for folk, der ønsker en stærk og pålidelig bil.
 2. T6 AWD: Har også en benzinmotor men med mere kraft. Denne variant har firehjulstræk, som er perfekt i sne eller på glatte veje.
 3. D3: Denne dieselmodel var i produktion fra marts 2015 til maj 2017. Den er økonomisk og god til lange ture.
 4. D4: En anden dieselversion, som giver mere kraft end D3-modellen. Perfekt til dem, der søger ydeevne og effektivitet.
 5. D5 AWD: Den kraftigste dieselmotor med firehjulstræk. Ideel for dem, der har brug for ekstra styrke og vil køre i vanskelige terræner.

Disse varianter sikrer, at der er noget for enhver smag, uanset om man foretrækker diesel- eller benzinmotorer og uanset behovet for træk på alle fire hjul.

Hvad er fordele og ulemper ved Volvo XC60?

FordeleUlemper
XC60 D3 Momentum har god brændstoføkonomi med 5,6 l/100km (20,0 km/L) XC60 har en stor drejeradius på 12,9 m, der gør den vanskelig at manøvrere i små rum.
Bilen tilbyder kørselskomfort med lavt støjniveau og komfortabel affjedring.Bagenden er uoverskuelig, hvilket kan gøre parkering vanskelig.
Passiv sikkerhed er vurderet positivt med god beskyttelse i tilfælde af kollision.Anskaffelsesomkostningerne er høje sammenlignet med andre biler i samme klasse.
Miljøpræstationen er tilfredsstillende med en CO2-udledning på 178 g/km.Skatte- og forsikringsomkostninger er ikke billige.

Hvordan klarer Volvo XC60 sig i test?

Volvo XC60 D3 Momentum klarer sig godt i test. Den får fire stjerner i miljøvurdering fra ADAC EcoTest. I testen bruger den 5,6 liter brændstof per 100km (20,0 km/L) CO2-udledningen er 117 gram per km.

Dette viser, at bilen er økonomisk og mindre skadelig for miljøet.

Testene viser også, at Volvo XC60 holder sin værdi godt. Ved at køre 15.000 km om året over fire år er de samlede omkostninger lave. Dette gør XC60 til et godt valg for folk, der vil have en pålidelig og økonomisk bil.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Volvo XC60?

Mange bilkøbere kigger på Volvo XC60 som en mulighed. Andre biler giver også gode alternativer. Her er nogle af dem:

 1. Audi Q5 - Den har en stærk motor og tilbyder god komfort. Q5 er kendt for sit elegante design.
 2. BMW X3 - Denne bil har et sporty look og fremragende køreegenskaber. X3 giver en følelse af luksus indeni.
 3. Mercedes-Benz GLC - Denne model har avanceret teknologi og høj sikkerhed. GLC står ud med sin bløde kørsel.
 4. Lexus NX - Med et unikt design tilbyder NX komfort og teknologi. Det er en hybrid, der sparer brændstof.
 5. Volkswagen Tiguan - Dette er en familievenlig SUV med masser af plads. Tiguan har smarte funktioner for sikkerhed.
 6. Ford Kuga - Kuga byder på god værdi for pengene med dens kapabiliteter og udstyrspakke.
 7. Honda CR-V - Denne bil er rummelig og pålidelig med lavt brændstofforbrug. CR-V passer godt til familier.
 8. Toyota RAV4 - En solid SUV med god brændstoføkonomi, især i den hybrid version.
 9. Jaguar F-Pace - F-Pace skiller sig ud med sin ydeevne og luksuriøse interiør.
 10. Land Rover Discovery Sport - Til dem, der ønsker eventyr, tilbyder denne bil off-road kapacitet samt komfort.

Disse biler matcher forskellige behov alt efter hvad man søger i en SUV ligesom Volvo XC60.

Hvor langt kører Volvo XC60 D3 Momentum på literen?

Volvo XC60 D3 Momentum bruger i gennemsnit 5,6 liter brændstof på 100km (20,0 km/L) ifølge ADAC EcoTest. Nogle tests viser endda, at denne model kan køre op til 4,5 liter på 100km (25,0 km/L) Denne information hjælper bilkøbere med at forstå, hvor økonomisk Volvo XC60 D3 Momentum er i forhold til brændstofforbrug.

Dette gør den til et tiltalende valg for dem, der ønsker en bil, der går langt på literen.

Denne model kommer også i forskellige motorvarianter som T5 og D4, men D3-versionen skiller sig ud med sit lavere brændstofforbrug. Denne egenskab gør Volvo XC60 D3 Momentum attraktiv for købere, der søger en kombination af ydeevne og økonomi.

Hvilken motor har en Volvo XC60 D3 Momentum?

En Volvo XC60 D3 Momentum kommer med en diesel-motor. Motoren har fire cylindre og en størrelse på 1969 cc. Den yder 150 hestekræfter, hvilket er nok til at give bilen god kraft.

Dette gør bilen stærk og i stand til at køre hurtigt.

Motoren bruger omkring 4,5 liter brændstof på 100km (25,0 km/L) Det betyder, at bilen er økonomisk med brændstof og ikke udleder for meget CO2. Faktisk er CO2-udledningen kun 117 g/km. Med denne motor får man altså en bil, der er både kraftfuld og miljøvenlig.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Volvo XC60 D3 Momentum?

Volvo XC60 D3 Momentum har en motor med 150 hestekræfter. Denne styrke kommer fra en D3-motor. Motoren giver også bilen et kraftigt skub med 350 Nm i drejningsmoment ved 1500 omdrejninger i minuttet.

Volvo XC60 D3 Momentum bruger denne kraft til at køre glat og kraftfuldt på vejen.

Hvad er tophastigheden for en Volvo XC60 D3 Momentum?

Tophastigheden for denne bil er 210 km/t. Den har en motor på 1969 cc, som yder 150 hestekræfter. Dette gør, at bilen kan køre rigtig stærkt. Kraften i motoren kommer også fra dens evne til at levere et drejningsmoment på 350 Nm ved 1500 o/min.

Dette taler om hvordan bilen kan accelerere og opnå sin maksimale hastighed hurtigt. Denne model blev lavet mellem marts 2015 og maj 2017, hvilket viser, at den stadig er en moderne og effektiv bil for de fleste købere.

Hvor hurtigt accelererer en Volvo XC60 D3 Momentum fra 0-100 km/t?

En Volvo XC60 D3 Momentum kommer hurtigt op i fart. Den bruger kun 6,1 sekunder på at nå fra 0 til 100 km/t. Dette skyldes dens kraftige motor på 110 kW / 150 hk og det store drejningsmoment på 350 Nm.

Denne bil er lavet til dem, der vil have en bil, der reagerer hurtigt, når de trykker på speederen. Med disse tal viser XC60 D3 sig at være en stærk konkurrent i sit segment og en attraktiv mulighed for bilkøbere, der ønsker både kraft og effektivitet.

Hvad er dimensionerne på en Volvo XC60?

Volvo XC60 er en rummelig bil. Den er lang, bred og høj nok til at give god plads indeni. Bilen måler en længde på omkring 4,6 meter. Bredde uden spejle er cirka 1,9 meter, og højden ligger på omkring 1,7 meter.

Disse mål sikrer, at bilen føles stor både indvendigt og udvendigt.

Bagagerummet i en Volvo XC60 er også generøst. Det kan rumme op til 425 liter med bagagerumsafdækning på plads. Fjerner man afdækningen, stiger kapaciteten til 600 liter. Dette giver god fleksibilitet for både hverdagsbrug og længere ture.

Hvor stort er bagagerummet i en Volvo XC60?

Bagagerummet i en Volvo XC60 D3 Momentum kan rumme 425 liter. Dette er målt op til hvor bagagerumsdækningen slutter. Hvis man fjerner dækningen, bliver pladsen større. Så er der plads til 600 liter.

Dette gør bilen god til familier eller folk, der ofte har meget med på tur. Bilen blev lavet fra marts 2015 til maj 2017. Med så meget plads, er bilen praktisk for dem, der skal bruge bilen til både hverdag og ferie.

Den store mængde plads betyder, at man nemt kan have indkøbsposer, sportsgrej, eller kufferter med.

Kan man få anhængertræk på en Volvo XC60?

Ja, en Volvo XC60 kan udstyres med anhængertræk. Dette gør bilen mere alsidig og klar til at trække trailere eller campingvogne. Man vælger ofte et fast anhængertræk, men der findes også aftagelige muligheder for dem, som ønsker et mere fleksibelt valg.

Med anhængertrækket øges bilens anvendelighed betydeligt, hvilket er en fordel for ejere, der har brug for ekstra lastekapacitet.

Installationen af anhængertræk kræver faglig ekspertise for at sikre, at det opfylder alle sikkerhedsstandarder. Det er også vigtigt at tjekke bilens maksimale trækvægt, så man ikke overskrider denne ved træk af tunge læs.

Volvo XC60s stærke byggekvalitet og motorvarianter, som D3, D4 og D5 AWD, giver bilen god kapacitet til at håndtere ekstra last. Således kan ejere nyde godt af øget fleksibilitet og funktionalitet uden at gå på kompromis med ydelse eller sikkerhed.

Hvad må en Volvo XC60 trække på anhængertrækket?

En Volvo XC60 D3 Momentum kan trække op til 2000 kg. Dette gør den til et stærkt valg for dem, der har brug for at transportere tunge ting som en campingvogn eller en båd. Denne bil har kraft nok til de fleste behov på vejen.

Den kommer med forskellige motorvarianter, som inkluderer T5, T6 AWD, D3, D4 og D5 AWD. Disse motorer giver forskellige kræfter, men alle modellerne sikrer, at bilen kan håndtere tung last uden problemer.

Hvis man planlægger at bruge sin bil til at trække, er XC60 et sikkert valg.

Hvilke fælge kan man få til en Volvo XC60?

Volvo XC60 tilbyder forskellige fælge. Disse passer til bilens design og forbedrer køreegenskaber.

 1. Volvo har forskellige størrelser og stilarter af fælge. Man kan vælge dem, der passer bedst til sin bil.
 2. Nogle fælge er lavet af letvægtsmaterialer. Dette hjælper med at spare brændstof og gør bilen nemmere at styre.
 3. Købere kan nogle gange købe fælgene sammen med vinter - eller sommerdæk. Det gør det nemt at skifte dæk efter årstiden.
 4. Firmaet tilbyder flere typer af finish på fælgene, som blankpoleret, mat eller sort lakeret. Dette giver bilen et unikt udseende.
 5. Når man vælger fælge, skal man tænke på bilens størrelse og de dæk, man bruger. Det sikrer, at bilen kører godt og sikkert.
 6. Det er vigtigt at købe høj kvalitetsfælge, der opfylder Volvos krav. Så er du sikker på, at din bil fungerer som den skal.

Husk altid at tjekke, om fælgene passer til din Volvo XC60's specifikationer for at få den bedste køreoplevelse.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Volvo XC60?

At vælge de rette vinterdæk til en Volvo XC60 sikrer bedre greb i koldt vejr. Her er nogle nøglepunkter at overveje:

 1. Vælg dæk med dybe riller. Disse hjælper med at fjerne sne og slud fra under bilen.
 2. Se efter dæk der er mærket med M+S (mudder og sne). Dette viser, at de er lavet til vintervejr.
 3. Tjek om dækkene har et snefnugsymbol. Dette betyder, at de er testet og godkendt til brug i svære vinterforhold.
 4. Overvej dæk fra kendte mærker som Michelin, Continental eller Bridgestone. De har ofte avanceret teknologi for bedre sikkerhed.
 5. Sørg for, at dækkene passer til Volvo XC60's dimensioner. Forkerte størrelser kan påvirke bilens håndtering.
 6. Tænk over at købe helårsdæk, hvis du bor i et område med mild vinter. Disse kan bruges hele året men tjek først om de opfylder lokale love for vinterdæk.
 7. Husk på dækkets levetid og hvor ofte du skal udskifte dem.

Disse trin hjælper dig med at finde de mest passende vinterdæk til din Volvo XC60 og sikrer en sikker kørsel om vinteren.

Hvor sikker er en Volvo XC60?

Volvo XC60 D3 Momentum er kendt for sin sikkerhed. Med en vurdering på fire stjerner i miljøsikkerhed skiller den sig ud. Bilen har sikkerhedsudstyr som City Safety og et avanceret nødbremse system.

Disse hjælper med at undgå ulykker ved at bremse selv.

Denne bil beskytter også godt, hvis der sker en ulykke. Den har fået høje karakterer for passiv sikkerhed fra NCAP Crashtest. Det betyder, at folk indeni bilen er godt beskyttet ved sammenstød.

Adaptiv fartpilot og bremseassistent gør køreturen sikrere ved at holde afstand til andre biler og hjælpe med at bremse i tide.

Hvordan er interiøret i en Volvo XC60?

Interiøret i en Volvo XC60 er luksuriøst og komfortabelt. Bilen kommer med valgfrie lædersportsæder, som giver en følelse af elegance og sportslighed. Indvendigt støjniveau er også lavt, takket være valgfri laminerede sideruder, der reducerer udefrakommende lyde.

Dette sikrer en rolig køreoplevelse. Kabine designet er brugervenligt og indbydende, med et klart fokus på førerens og passagerernes komfort.

De teknologiske funktioner i en XC60 omfatter avancerede infotainmentsystemer og tilkoblingsmuligheder. Dette gør det nemt for føreren og passagererne at nyde musik, navigere rundt, eller holde sig opdateret med sociale medier mens de kører.

Sikkerhedsfunktioner som adaptive cruise control og collision mitigation er ligeledes indarbejdet for at beskytte alle i bilen. Med disse egenskaber er Volvo XC60's interiør både funktionelt og luksuriøst, designet til at give en førsteklasses køreoplevelse.

Hvor mange personer er der plads til i en Volvo XC60?

En Volvo XC60 D3 Momentum kan have fem personer med. Dette gør den til et godt valg for familier eller små grupper, der ønsker komfort på turen. Bilen er designet med både fører og passagerer i tankerne, så alle har god plads.

Hvilket lydsystem har en Volvo XC60?

Volvo XC60 D3 Momentum kommer med et indbygget lydsystem. Lyden i denne bil er klar og giver en god musikoplevelse. Hvis du vil have endnu bedre lyd, kan der være ekstra omkostninger.

Disse omkostninger er for at tilføje ting som bedre højttalere.

Nogle gange vælger folk at opgradere deres lydsystem. Dette giver dem mulighed for at få en endnu bedre lytning. Men husk, at dette vil koste mere.

Hvilke apps kan man få til en Volvo XC60?

En Volvo XC60 giver adgang til mange nyttige apps. Disse hjælper med alt fra musik til at holde styr på bilen.

 1. Vejrinformation - Få opdateringer om vejret, så du kan planlægge din kørsel bedre.
 2. Parkeringsoplysninger - Find ledige parkeringspladser nemt uden stress.
 3. Bilens status og funktioner - Tjek bilens tilstand, såsom brændstofniveau og batteriets ladning.
 4. Fjernstyring af bilens låse - Lås din bil op eller lås den, uden at du behøver være tæt på.
 5. Opvarmning og køling af kabinen - Sæt temperaturen i bilen, før du går ind, for en komfortabel start.
 6. Start af forudindstillet motorvarmer - Varm motoren op på kolde dage, før du begynder at køre.
 7. Musikstreaming via Spotify - Lyt til dine yndlingssange mens du kører.
 8. Navigationstjenester - Find den bedste rute til dit bestemmelsessted hurtigt og let.
 9. TuneIn Radio - Nyd live radio eller podcasts undervejs.
 10. Yelp - Find anbefalinger til restauranter og butikker nær dig.
 11. Adgang til bilens kørehistorik og statistik - Hold øje med hvordan og hvor langt du har kørt.

Disse apps gør køreturen lettere og mere fornøjelig ved at give vigtig information lige ved hånden.

Opdateres softwaren i en Volvo XC60 automatisk?

Volvo XC60 får ikke sine softwareopdateringer automatisk. Kunder skal selv sørge for at opdatere bilens software. Dette gælder også for Volvo XC60 D3 Momentum. Derfor er det vigtigt at tjekke for nye opdateringer og få dem installeret manuelt.

Der findes ingen systemer eller tjenester, der gør disse opdateringer automatisk for Volvo XC60. Dette betyder, at ejere skal holde øje med opdateringer fra Volvo og besøge en autoriseret forhandler for at få dem installeret.

Det er en del af vedligeholdelsen af bilen.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Volvo XC60?

Man kan gøre sin Volvo XC60 mere personlig og komfortabel med forskelligt tilbehør og ekstraudstyr. Her er en liste over muligheder:

 1. Lædersportsæder - Giver bilen et sporty look og ekstra komfort.
 2. Elektrisk sædeindstilling med hukommelsesfunktion - Gør det let at finde den perfekte kørestilling, som bilen husker for dig.
 3. To-zoners klimaanlæg med luftkvalitetssystem - Holder luften i bilen ren og på den ønskede temperatur.
 4. Adaptiv fartpilot - Justerer automatisk din hastighed for at holde afstand til bilen foran.
 5. Kurvelys og regn- samt lyssensorer - Forbedrer sigtbarheden under kørsel i mørke eller dårligt vejr.
 6. Parkeringssensorer - Gør det lettere at parkere ved at advare om objekter bag eller rundt om bilen.
 7. Xenon forlygter - Giver bedre lys på vejen end traditionelle forlygter.
 8. Avanceret sikkerhedspakke inklusive nødbremsning og passagerairbag deaktivering - Øger sikkerheden både for føreren og passagererne.
 9. Anhængertræk - Muliggør transport af trailer eller campingvogn op til en vis vægtgrænse.
 10. Alufælge i forskellige styles - Tilføjer et personligt præg til bilens udseende.

Disse valgmuligheder giver ejeren chance for at skræddersy deres Volvo XC60 efter personlige behov og smag, hvilket både kan øge køreglæden og komforten samt bilens genbrugsværdi.

Hvilke teknologier bruges i en Volvo XC60?

En Volvo XC60 har mange smarte teknologier. Den har adaptiv fartpilot, der selv justerer bilens fart. Bilen har også kurvelys, så man kan se bedre i sving. Der er regn- og lyssensorer, der skifter lys og tænder for viskerne.

Parkering bliver nemmere med parkeringshjælp. Disse er bare nogle af de avancerede funktioner, som gør en Volvo XC60 til et godt valg for dem, der søger en bil med det nyeste inden for bilteknologi.

Bilen bruger en 4-cylindret motor på 1969 cc, der yder 150 hestekræfter. Volvo XC60 fås i forskellige motorvarianter som T5 og T6 AWD samt D3, D4 og D5 AWD. Disse motorer giver god ydelse og effektivitet.

Teknologien i Volvo XC60 sikrer en behagelig og sikker kørsel.

Hvad koster en Volvo XC60 D3 Momentum i grøn ejerafgift?

En Volvo XC60 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 12.760 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Volvo XC60 til service?

Volvo XC60 D3 Momentum skal tjekkes hver år. Dette er vigtigt for at holde bilen i god stand og sikre, at alt virker som det skal. Dieselpartikelfilteret i bilen kræver ikke vedligeholdelse og holder hele bilens levetid.

Volvo giver også en to-årig garanti på udstødningssystemet uden at tælle kilometer. Dette hjælper ejere med at holde deres bil kørende godt uden bekymringer om ekstra omkostninger.

Ved at følge disse serviceintervaller sikrer man, at bilen forbliver pålidelig og sikker at køre i.

Hvilke dele på en Volvo XC60 går mest i stykker?

Nogle dele på en Volvo XC60 kan gå i stykker oftere end andre. Dette sker med mange biler. Her er en liste over dele, som ofte går i stykker på denne bilmodel:

 1. Bremser: Slidte bremseklodser og -skiver er almindelige. De sørger for, at bilen kan standse sikkert.
 2. Elektroniske komponenter: Problemer med software eller elektronik kan påvirke navigation, radio og andre funktioner.
 3. Forlygter: Pærerne kan brænde ud eller blive mørke hurtigere end ventet.
 4. Luftaffjedringssystem: Dette system hjælper med at gøre kørslen glat, men det kan lække og kræve reparation.
 5. Motordele: Tændrør, der ikke virker godt, påvirker bilens ydelse.
 6. Hjullejer: Disse dele holder hjulene i gang smidigt, men de kan blive slidte og støje under kørsel.

Hver ejer af en Volvo XC60 skal kende disse punkter for at vedligeholde sin bil bedst muligt.

Hvor lang tid dækker garantien på en Volvo XC60?

Garantien på en Volvo XC60 D3 Momentum varer i to år. Den har ingen begrænsning på antallet af kilometer, man kan køre. Garantien dækker bilens udstødningssystem. Hvert år skal bilen til inspektion for at holde garantien gyldig.

Dieselpartikelfilteret i bilen kræver ikke vedligeholdelse og er lavet til at holde hele bilens levetid. Dette betyder, at ejere af en Volvo XC60 D3 Momentum kan føle sig sikre i mindst to år uden bekymringer om ekstra omkostninger til udstødningssystemet.

Hvad dækker garantien på en Volvo XC60?

En Volvo XC60 kommer med en garanti, der dækker mange ting. Denne sikrer, at hvis noget går i stykker eller ikke virker, som det skal inden for garantiperioden, kan det blive repareret uden ekstra omkostninger.

Garantien inkluderer en to-årig garanti uden kilometerbegrænsning på bilens udstødningssystem. Det betyder, at ejere af en Volvo XC60 kan få repareret eller udskiftet dele af udstødningssystemet uden at bekymre sig om antallet af kørte kilometer i to år fra købsdatoen.

Garantien dækker også andre vigtige dele af bilen, men det er vigtigt at tjekke de specifikke detaljer. Hver bil og model kan have forskellige vilkår, så det er en god idé at læse garantibetingelserne nøje.

Dette sikrer, at man ved præcis, hvad man har ret til, hvis der skulle opstå problemer. Garantien giver en ekstra tryghed, når man køber en bil, da den hjælper med at beskytte mod uventede reparationer og omkostninger.

Guides til andre varianter af Volvo XC60

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 07.05.2024, 15.30.38

Opdateret 16.05.2024, 11.22.05

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel