Find brugte biler til salg

Guiden handler om Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic (Årgang 06/2015 - 03/2018)

Købsguide: Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic (06/2015 - 03/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic?

Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic er en fem-dørs SUV. Den har en effekt på 300 kW / 407 hk. Bilen har en elektrisk rækkevidde på op til 45 km og en brændstoføkonomi på 2,1 l/100km (50,0 km/L)

Modellen er kendt for høje CO- og partikelemissioner, men klarer 32 km på ren elektricitet ifølge ADAC EcoTest.

Denne plug-in hybrid tilbyder luksuriøst Moritz læderinteriør og avancerede sikkerhedsfunktioner som City Safety og Forward Collision Warning. Positive sider inkluderer rummelighed og kraftfuld motor.

Ulemper kan være de høje emissioner og brændstofomkostninger ved længere ture.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Volvo XC90?

Der findes fem varianter af Volvo XC90. De er T5 AWD Geartronic, T6 AWD Geartronic, T8 TwinEngine AWD Geartronic, D4 Geartronic, og D5 AWD Geartronic. Hver variant har forskellige funktioner og motoregenskaber.

T5 AWD Geartronic og T6 AWD Geartronic kører på benzin. D4 og D5 er dieselmodeller. T8 TwinEngine er en hybrid med både elmotor og benzinmotor.

Hvad er fordele og ulemper ved Volvo XC90?

Volvo XC90 er kendt for sit høje niveau af komfort og sikkerhed. Dog har den også nogle ulemper.

Fordele:

  1. Materialkvalitet: Brugte Volvo XC90 har fremragende materialer indvendigt. Det føles luksuriøst og solidt.
  2. Rummelighed: Der er masser af plads til både passagerer og bagage. Perfekt til familier.
  3. Komfort: Byerne rundt vil folk nyde de komfortable sæder på lange ture.
  4. Sikkerhedsniveau: Volvo XC90 er udstyret med avancerede sikkerhedssystemer, der beskytter alle i bilen.

Ulemper:

  1. Betjeningssystem: Nogle finder det besværligt at bruge bilens infotainmentsystem.
  2. CO- og partikelemissioner: Selvom den har en god brændstoføkonomi, kritiseres den for sine emissioner.
  3. Månedlige totalomkostninger: Mange synes, at de samlede omkostninger ved leasing eller køb er høje.

Hvordan klarer Volvo XC90 sig i test?

ADAC har testet Volvo XC90 og givet den fem stjerner. I denne test fik bilen 97% af de mulige point i børnesikkerhed. Dette viser, at bilen er meget sikker for børn.

I ADAC EcoTest klarede XC90 sig også godt. Bilen kan køre 32 km på el alene og bruger 8,3 liter benzin pr. 100km (12,5 km/L) i hybridtilstand. Den samlede score i EcoTest var 24 af 110 mulige point.

Testen blev udført af Alexander Lidl den 01.09.2016.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Volvo XC90?

Audi Q7 er en god mulighed. Den har plads til syv personer og byder på firehjulstræk. Motoren er kraftfuld og effektiv. Interiøret er luksuriøst med avanceret teknologi. BMW X5 byder også på stærk motor og luksus.

Den rummer fem til syv personer og har masser af moderne gadgets.

Lexus RX skiller sig ud med hybridmotor. Den er kendt for sin pålidelighed og komfort. Mercedes GLE har et sporty design og avancerede sikkerhedsfunktioner. Volkswagen Touareg tilbyder robust ydeevne og godt udstyrsniveau.

Alle disse modeller er gode alternativer til Volvo XC90.

Hvor langt kører Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic på literen?

Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic bruger 2,1 liter brændstof per 100km (50,0 km/L) I hybridtilstand forbruger den gennemsnitligt 8,3 liter per 100km (12,5 km/L) ADAC EcoTest viser et forbrug på 6,7 liter Super per 100km (16,7 km/L)

Den kører cirka 600 km på en fuld tank.

Hvilken motor har en Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic?

En Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic har to motorer. Den første er en firecylindret turbokompressormotor med 320 hestekræfter. Den anden er en elektrisk motor med 87 hestekræfter.

Sammen giver disse motorer en systemeffekt på 407 hestekræfter og 640 Nm drejningsmoment.

Motorerne bruger en kombination af en mekanisk kompressor og en udstødningsturbolader. Dette sikrer effektiv ydeevne og hurtig respons. Med denne opsætning kan bilen både være kraftfuld og miljøvenlig.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic?

Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic har en imponerende samlet effekt på 407 hestekræfter. Den firecylindrede turbokompressormotor leverer 320 hk, mens den elektriske motor bidrager med yderligere 87 hk.

Sammen giver de to motorer bilen kraft og ydeevne til enhver køretur.

Med 407 hk kan denne Volvo klare både bykørsel og lange ture på motorvejen med lethed. Motorens kombination af benzin og el sikrer ikke kun høj ydeevne, men også bedre brændstofeffektivitet.

Dette gør den til et attraktivt valg for dem, der ønsker kraft og bæredygtighed i én bil.

Hvad er tophastigheden for en Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic?

Tophastigheden for en Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic er 230 km/t. Bilen kombinerer en benzinmotor med en elektrisk motor, hvilket giver den masser af kraft. Med denne tophastighed kan bilen køre på motorveje hurtigt og sikkert.

Det er vigtigt at overveje bilens ydeevne, hvis du ofte kører lange ture. Den høje tophastighed gør Volvo XC90 T8 ideel til både bykørsel og landevejsture. Samtidig sikrer AWD-systemet, at bilen har et godt vejgreb under alle forhold.

Hvor hurtigt accelererer en Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic fra 0-100 km/t?

Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic går fra 0-100 km/t på kun 5,6 sekunder. Denne hurtige acceleration kommer fra en kraftig hybridmotor, som giver bilen 407 heste kræfter.

Fra 60-100 km/t klarer bilen det på kun 3,6 sekunder.

Den hurtige acceleration gør kørsel sjov og spændende. Med denne præstation kan Volvo XC90 konkurerer med mange sportsbiler. Det betyder, at du kan overhale sikkert og hurtigt på motorvejen.

Hvad er dimensionerne på en Volvo XC90?

En Volvo XC90 er 495 cm lang, 201 cm bred og 177 cm høj. Akselafstanden er 298 cm. Kofferrummet har en volumen på 475 liter med sæderne oppe. Med nedfældede sæder rummer det op til 1.935 liter.

Ladeåbningen er både høj og bred, hvilket gør det nemt at læsse store ting. Bagagerumsbunden er flad, hvilket giver ekstra nem adgang og udnyttelse af pladsen. De rummelige dimensioner gør Volvo XC90 perfekt til familieture og lange rejser.

Hvor stort er bagagerummet i en Volvo XC90?

Bagagerummet i en Volvo XC90 er rummeligt. Med alle sæder oppe er der 475 liter plads. Hvis tredje sæderække er nedfældet, øges kapaciteten til 210 liter. Når alle sæder udover forsæderne er lagt ned, rummer bagagerummet op til 1.935 liter.

Ladeåbningen er både høj og bred, hvilket gør det let at pakke store genstande.

Denne plads er ideel til familier eller dem, der ofte skal transportere store mængder bagage. Mange bilkøbere finder dette meget praktisk. Bagagerummet kan nemt rumme dagligdags ting som indkøb, sportsudstyr og feriebagage, hvilket gør Volvo XC90 til et populært valg blandt mange.

Kan man få anhængertræk på en Volvo XC90?

Ja, man kan få anhængertræk på en Volvo XC90. Den kan trække op til 2,4 ton. Dette gør den ideel til at trække campingvogne eller trailere. Det er vigtigt at vælge det rette anhængertræk for at sikre sikkerhed og ydeevne.

En Volvo XC90 med korrekt installeret anhængertræk kan let håndtere tunge laster. Det er praktisk for dem, der ofte har brug for at transportere store genstande. Ved køb af en ny eller brugt Volvo XC90 skal man sørge for, at anhængertrækket er inkluderet eller kan let installeres.

Hvor mange kg må en Volvo XC90 trække på anhængertrækket?

En Volvo XC90 kan trække op til 2.400 kg på anhængertrækket. Det betyder, at bilen kan håndtere store trailere og campingvogne. Den er også meget velegnet til at trække hestetrailere.

Dette gør modellen meget alsidig for dem, der har brug for at trække tunge eller lette ting.

Hvilke fælge kan man få til en Volvo XC90?

Volvo XC90 kan fås med forskellige fælge, der passer til bilens stil og behov. Standardmodellen leveres med 20-tommer hjul. Disse hjul giver en god balance mellem komfort og ydeevne.

Til dem, der ønsker et mere luksuriøst udseende, kan man vælge luftaffjedring. Denne funktion giver en glat kørsel og justerer automatisk bilens højde. Mange vælger større alufælge for et sporty look, som ofte er omkring 21-22 tommer.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Volvo XC90?

Michelin og Nokian laver gode vinterdæk til en Volvo XC90. Begge mærker tilbyder fremragende greb på sne og is. Dækkene hjælper med at forbedre køresikkerheden i vintervejr.

Det er vigtigt at vælge dæk med høj slidstyrke. Dette sikrer, at dækkene holder længe og giver god ydeevne i flere sæsoner. Sørg for, at dækkene er passende til bilens vægt og størrelse for optimal sikkerhed og komfort.

Hvor sikker er en Volvo XC90?

Volvo XC90 er en af de sikreste biler på markedet. I ADAC crashtest fik den fem stjerner. Børnesikkerhed scorede imponerende 97% af mulige point. IntelliSafe-Surround-Pakke beskytter mod blinde vinkler og hjælper med sporingsassistent.

City-Safety-System forhindrer kollisioner i bykørsel.

Systemerne i Volvo XC90 omfatter krydsningsbremseassistent og sporingsassistent. Disse funktioner gør kørslen mere tryg. Selv ved høj fart er bilen stabil. Funktionen IntelliSafe-Surround forbedrer sikkerheden yderligere.

Den sørger for, at føreren har fuld kontrol over bilen i alle situationer.

Hvordan er interiøret i en Volvo XC90?

Interiøret i en Volvo XC90 er rummeligt og luksuriøst. Det store 9-tommers midterdisplay gør det nemt at styre bilens funktioner. Instrumentbrættet har et 12,3-tommers TFT-display, der giver tydelige informationer til føreren.

Bagsæderne kan foldes ned i tre dele, hvilket giver fleksibilitet for passagerer og bagage. Bilens loft er højt nok til personer op til 1,90 meter under bagklappen.

Læderindtræk og premium materialer præger kabinen. Der er god benplads både foran og bagi. Bilen har moderne teknologier som Apple CarPlay for nem adgang til apps og musik. Kombinationen af avancerede skærme og komfortable sæder sikrer en behagelig køreoplevelse.

Hvor mange personer er der plads til i en Volvo XC90?

Volvo XC90 kan rumme op til 7 personer. Der er komfortabel adgang til første og anden række. Den tredje række kræver lidt smidighed at komme til.

Volvo XC90 tilbyder både luksus og plads. Første og anden række er rummelige og komfortable. Tredje række egner sig bedst til børn eller mindre voksne.

Hvilket lydsystem har en Volvo XC90?

En Volvo XC90 har et lydsystem med 10 højtalere. Det giver klar og fyldig lyd. Systemet har USB, Bluetooth og internetradio. Volvo On Call med WiFi-hotspot er også tilgængeligt.

Dette gør det nemt at streame musik og holde forbindelsen.

Hvilke apps kan man få til en Volvo XC90?

Volvo On Call tilbyder flere nyttige apps til Volvo XC90. Med disse apps kan man fjernstyre bilen fra sin smartphone. Man kan f.eks. låse bilen op eller i, starte og stoppe motoren og kontrollere brændstofniveauet.

Desuden tilbyder Volvo On Call hjælp i nødsituationer og sporing af stjålne biler. Man kan også få adgang til rejseplanlægning og sende destinationsadresser direkte til bilens navigationssystem.

Dette gør det nemmere at planlægge ruten hjemmefra via ens browser.

Opdateres softwaren i en Volvo XC90 automatisk?

Softwaren i en Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic, produceret mellem 06/2015 og 03/2018, opdateres ikke automatisk. Fjernstyring af køretøjet via app'en Volvo On Call er mulig, men automatiske softwareopdateringer er ikke tilgængelige for denne model.

Der findes ingen information om automatisk softwareopdatering for Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic i den angivne periode. Det er nødvendigt at besøge en forhandler eller servicecenter for opdateringer af bilens software.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Volvo XC90?

Volvo XC90 tilbyder mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Her er en liste over de valgmuligheder, du kan få til en Volvo XC90:

  1. Elektriske nedklappelige nakkestøtter.

    Giver ekstra komfort og er nemme at bruge.

  2. Massagefunktion for forsæderne.

    Øger køreoplevelsen med justerbare massageindstillinger.

  3. Opvarmede bagsæder samt ratvarme.

    Gør det behageligt i kolde vejrforhold.

  4. Premium lydsystem fra Bowers & Wilkins.

    Sikrer fremragende lydkvalitet under kørslen.

  5. Avanceret navigationssystem.

    Hjælper med at finde den bedste rute til din destination.

  6. Apple CarPlay og Android Auto integration.

    Giver nem adgang til apps og musik via bilens skærm.

  7. Heads-Up Display (HUD).

    Viser vigtig information på forruden, så føreren kan holde øjnene på vejen.

  8. Tagbøjler.

    Perfekte til at transportere cykler eller skiudstyr.

  9. Trådløs oplader til smartphones.

    Sørger for, at din telefon altid er fuldt opladet uden besvær med kabler.

  10. Parkeringssensorer og bakkamera.

    Øger sikkerheden ved parkering i trange områder.

  11. Tilkoblingsmuligheder som anhængertræk.

    Tillader dig at trække store trailere eller campingvogne op til 2,400 kg.

  12. Volvos Pilot Assist system.

    Giver hjælp ved kørsel på motorveje med semi-autonom funktionalitet.

  13. Sprogindstillinger på instrumentbordet inklusive dansk sprog

    Sikrer nem forståelse af bilens indstillinger og menuer.

  14. Forskellige designpakker og lakfarver.

    Gør det muligt at personliggøre udseendet af din bil efter dine præferencer.

  15. Volvos On Call system.

    Tilbyder fjernbetjent kontrol over bilen gennem en app samt nødopkaldsfunktioner.

Hvilke teknologier bruges i en Volvo XC90?

City-Safety-System sørger for at bilen bremser automatisk, hvis der opstår en fare i byen eller på motorvejen. IntelliSafe-Surround-Pakken giver en ekstra beskyttelse med advarsler om biler i den blinde vinkel og krydsende trafik bagved.

Adaptiv afstandsregulering hjælper føreren med at holde en sikker afstand til andre biler. En Volvo XC90 kan også have et avanceret navigationssystem og stemmestyring, som giver nem adgang til forskellige funktioner.

Derudover kan bilen have apps som Spotify og Apple CarPlay til underholdning og kommunikation.

Hvad koster en Volvo XC90 T8 Twin Engine Inscription AWD Geartronic i grøn ejerafgift?

En Volvo XC90 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 16.540 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Volvo XC90 til service?

Volvo XC90 skal til service hvert år eller efter 20.000 kilometer, afhængigt af hvad der kommer først. Det er vigtigt at få servicen udført på et autoriseret Volvo-værksted.

Dette sikrer, at bilen opretholder sin garantidækning.

Regelmæssig service holder bilen i god stand. Det kan også hjælpe med at opdage små problemer, før de bliver store og dyre.

Hvilke dele på en Volvo XC90 går mest i stykker?

Nogle gange kan der opstå problemer med biler, og Volvo XC90 er ingen undtagelse. Her er nogle af de mest almindelige dele, der kan gå i stykker.

  1. Elektroniske systemer: Nogle ejere har rapporteret fejl i bilens elektroniske systemer. Dette kan inkludere problemer med instrumentbrættet og infotainmentsystemet.
  2. Gearkasse: Automatgearkassen på denne model kan opleve slid over tid. Dette kan føre til ujævn kørsel eller problemer med at skifte gear.
  3. Fjedre og støddæmpere: Disse dele kan blive slidte, hvilket påvirker bilens køreegenskaber. Det kræver ofte udskiftning efter mange kilometer på vejene.
  4. Batteri: I hybridmodellen T8 Twin Engine kan batteriet miste kapacitet over tid og skal muligvis skiftes ud efter nogle år.
  5. AC-system: Klimaanlægget kan udvikle lækager eller andre funktionsproblemer, som kræver reparation for at sikre en behagelig temperatur i kabinen.
  6. Turboenhed: Turboenheden på motoren kan opleve problemer såsom olielækage eller nedsat ydeevne efter længere tids brug.
  7. Bremser: Bremseskiver og bremseklodser slides hurtigt og skal ofte udskiftes for at bevare sikkerheden ved stopning.
  8. Styretøj: Over tid kan styretøjet blive løsere, hvilket fører til klonklyde eller rystelser under kørsel.
  9. Døre og vinduer: Problemer med elektriske vinduesmekanismer eller dørhåndtag er også blevet rapporteret af visse ejere.
  10. Anhængertræk: Hvis bilen bruges hyppigt til at trække en anhænger, kan anhængerfæstet blive slidt hurtigere end forventet.

Hvor lang tid dækker garantien på en Volvo XC90?

En Volvo XC90 har to-års garanti på køretøj og maling. Der er også en otte-års garanti mod rust. For hybridbatteriet gælder der en garanti på fem år eller 100.000 km, alt efter hvad der kommer først.

Denne garanti giver tryghed for bilkøbere. Med god dækning på både mekaniske dele og maling, samt ekstra beskyttelse mod rust, viser Volvo deres tillid til bilens kvalitet. Hybridbatteriets længere garanti sikrer også, at købere af Volvo XC90 T8 Twin Engine kan føle sig sikre med deres valg.

Hvad dækker garantien på en Volvo XC90?

Garantien på en Volvo XC90 dækker flere ting. Der er en to-års garanti på køretøjet og malingen. Rustgarantien varer otte år. Hybridbatteriet har en garanti på fem år eller 100.000 km, alt efter hvad der kommer først.

Dette betyder, at bilen og dens ydre beskyttes mod skader og rust i et godt stykke tid. Batteriets garanti sikrer, at det vil fungere godt i flere år. Med disse garantier kan bilkøbere føle sig trygge ved deres investering i en Volvo XC90.

Guides til andre varianter af Volvo XC90

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.06.2024, 12.30.17

Opdateret 10.06.2024, 12.30.17

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel