Find brugte biler til salg

Guiden handler om VW ID.5 Pro Performance (Årgang 05/2022 - 10/2023)

Købsguide: Volkswagen ID.5 Pro Performance (05/2022 - 10/2023)

Hvad skal du vide inden du køber en Volkswagen ID.5?

Før du køber en Volkswagen ID.5, er der nogle vigtige ting, du skal vide. Denne bil har en motor med 204 hestekræfter og kommer med et stort batteri på 77 kWh. Det betyder, at bilen kan køre ca.

400 km på en opladning. Når batteriet er lavt, kan du hurtigt lade det fra 10% til 80% på kun 26 minutter ved hjælp af en hurtigladestation. Også efter en opdatering kan bilen lade endnu hurtigere med en effekt på 135 kW.

Volkswagen ID.5 skifter hurtigt fra 0 til 100 km/t på kun 8,4 sekunder og kan køre op til 160 km/t. Den har plads til hele familien og er god for miljøet, fordi den kører på strøm i stedet for benzin eller diesel.

Med denne bil får du også lave månedlige omkostninger, fordi den er billig i drift og vedligeholdelse. Hvis du tænker på at købe en Volkswagen ID.5, så husk disse ting – stærk motor, hurtig opladning, lang rækkevidde og god for miljøet.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Volkswagen ID.5?

Volkswagen ID.5 kommer i forskellige udgaver for at møde mange behov. Dette giver købere en chance for at vælge den bil, der passer bedst til dem.

  1. ID.5 Pro - Denne grundmodel har en kraftig elmotor, som giver god ydelse og komfort. Den er perfekt til daglig brug og bykørsel.
  2. ID.5 Pro Performance - Med endnu mere kraft takket være dens opgraderede elektriske drivlinje, leverer denne version stærkere acceleration og højere tophastighed. Den er ideel for dem, der ønsker lidt ekstra sjov under kørslen.
  3. ID.5 GTX 4MOTION - Topmodellen i serien byder på firehjulstræk og to elmotorer for maksimal kraft og kontrol under alle vejrforhold. Dette gør den til det oplagte valg for eventyrlystne sjæle og familier, der gerne vil have sikkerhed og ydeevne på samme tid.

Hver variant er designet med tanke på forskellige kørestile og behov, hvilket gør Volkswagen ID.5 til en alsidig elbil for moderne bilkøbere.

Hvad er fordele og ulemper ved Volkswagen ID.5?

FordeleUlemper
- Effekt på 150 kW / 204 hk giver stærk ydelse.- Omstændelig betjening kan være frustrerende.
- Lavere forbrug takket være bedre cw-værdi end ID.4.- Dårlig kvalitet af materialer i kabinen.
- Opgraderet ladeeffekt til 135 kW forkorter opladningstiden.- Mangel på praktisk frunk (forreste trunk).
- Rækkevidde på ca. 400 km.- Skuffende resultater i ADAC undvigelsestest.
- Valgfri parkeringsassistent og adaptiv fartpilot.- Kritik af cockpitmaterialer og funktionalitet.
- God kørekomfort og vejbelystning.- Visse sikkerhedsfunktioner kræver ekstra betaling.

Hvordan klarer Volkswagen ID.5 sig i test?

Volkswagen ID.5 har fået gode anmeldelser i flere test. Bilens elektriske drivlinje og den opdaterede software, der øger effekten til 135 kW, betyder, at bilen klarer sig godt både på vejen og ved opladningsstationen.

Tester har bemærket, at den kan lade hurtigere takket være softwareopdateringen. Dens rækkevidde på omkring 400 km med både vekselstrøm og jævnstrøm gør den til et fremragende valg for langdistancekørsel.

Dog har nogle kritiseret de indvendige materialer for at være af lav kvalitet.

På sikkerhedsfronten scorer Volkswagen ID.5 højt i crashtests og er udstyret med avancerede assistentpakker, der forbedrer sikkerheden for både fører og passagerer. Dette inkluderer funktioner som nødbremseassistent og vognbaneassistent.

Bilen kommer med et instrumentbord fyldt med teknologi, herunder Android Auto for nem smartphone-tilkobling. På trods af kritik over interiørets kvalitet, viser testene, at Volkswagen ID.5 står stærkt som en pålidelig og teknologisk avanceret elbil.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Volkswagen ID.5?

Der findes flere biler, der ligner Volkswagen ID.5. De har også elektrisk drivlinje og tilbyder gode funktioner.

  1. Audi Q4 Sportback e - tron er et godt valg. Denne bil er luksuriøs og har en stærk ydeevne.
  2. KIA EV6 skiller sig ud med sin moderne design og hurtige opladning.
  3. Skoda Enyaq Coupé byder på rummelighed og effektivitet, hvilket gør den til en familievenlig bil.
  4. Tesla Model Y er kendt for sin avancerede teknologi og lange rækkevidde.
  5. Ford Mustang Mach - E tilbyder en spændende køreoplevelse med sit kraftfulde batteri.
  6. Hyundai Ioniq 5 imponerer med sit unikke design og hurtige opladningstid.

Disse biler har alle en ting til fælles: de er elbiler med imponerende egenskaber, lige fra design til ydeevne.

Hvad er rækkevidden for en Volkswagen ID.5?

Volkswagen ID.5 Pro Performance kan køre op til 404 km på en enkelt opladning. Den har et 77 kWh batteri. Dette gør bilen god til lange ture uden zorgen om at skulle oplade ofte. Med CCS-opladning kan batteriet hurtigt oplades fra 10% til 80% på kun 26 minutter.

Dette betyder, at man hurtigt kan være på vejen igen efter en kort pause. For dem, der oplader hjemme, kan det tage mellem 60-36 timer med en almindelig stikkontakt eller mellem 60-11 timer med en Type 2-oplader.

Så uanset om man er hjemme eller ude og rejse, er Volkswagen ID.5 designet til at holde dig kørende med minimal ventetid.

Hvor stort er batteriet på en Volkswagen ID.5?

Batteriet i en Volkswagen ID.5 er på 77 kWh. Dette giver bilen en kraft til at køre langt. Med dette batteri kan bilen køre op til 404 km uden at skulle lades op igen. Det er godt for lange ture.

For at lade batteriet hurtigt, bruger bilen CCS-opladning. Med denne metode kan du lade fra 10% til 80% på bare 26 minutter. Det betyder, at du ikke skal vente længe, hvis du skal fylde strøm hurtigt.

Du kan også lade bilen hjemme med en almindelig stikkontakt eller en Type 2 oplader.

Hvordan lader man en Volkswagen ID.5?

At lade en Volkswagen ID.5 er nemt. Du har forskellige valgmuligheder, afhængigt af hvor du er, og hvor hurtigt du har brug for at lade op.

  1. Brug CCS - opladning for hurtig opladning. På kun 26 minutter kan bilen lades fra 10% til 80%.
  2. Hjemme kan du oplade med en almindelig stikkontakt. Det tager mellem 60 og 36 timer.
  3. En Type 2 - oplader gør det hurtigere hjemme. Opladning varer fra 60 til 11 timer.
  4. Husk, assistentpakke plus kan inkludere funktioner for bedre opladningshåndtering.

Du vælger selv den metode, der passer dig bedst, baseret på din daglige rutine og opladningsbehov.

Hvor lang tid tager det at lade en Volkswagen ID.5?

Ladning af en Volkswagen ID.5 varierer efter metode. Med en hurtig CCS-oplader kan bilen gå fra 10% til 80% på bare 26 minutter. Hvis man bruger en almindelig stikkontakt derhjemme, tager det mellem 36 og 60 timer.

Med en Type 2 oplader hjemme forkortes tiden til mellem 11 og 60 timer. Disse forskelle viser vigtigheden af at vælge den rigtige oplader for hurtigere ladning.

Bilens batteri har en kapacitet på 77 kWh, hvilket understøtter en god rækkevidde. Da ladetiden kan variere meget, er det en god ide at planlægge opladningen, så den passer bedst ind i din dagligdag.

Hurtig opladning er perfekt, når du er på farten, mens hjemmeopladning passer bedst over natten eller i løbet af arbejdsdagen.

Hvilken motor har en Volkswagen ID.5?

Volkswagen ID.5 Pro Performance har en elmotor med 150 kW, svarende til 204 hestekræfter. Den fås i tre udgaver: ID.5 Pro, ID.5 Pro Performance, og ID.5 GTX 4MOTION. Dette giver forskellige valgmuligheder til købere, alt efter hvad de søger i en elbil.

Elmotoren i ID.5 Pro Performance sikrer en stærk ydelse med god acceleration. Den store batterikapacitet på 77 kWh støtter lang rækkevidde, hvilket gør bilen praktisk til både korte ture og længere rejser.

Købere kan forvente en solid blanding af kraft og effektivitet, der passer til mange behov.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Volkswagen ID.5?

En Volkswagen ID.5 Pro Performance har 204 hestekræfter. Denne kraft kommer fra en elmotor. Kraften er nok til at gøre bilen hurtig og sjov at køre. Med så mange hestekræfter kan bilen nemt klare daglige ture og lange rejser.

Dette gør den til et godt valg for folk, der vil have en stærk og pålidelig elektrisk bil.

Hvad er tophastigheden for en Volkswagen ID.5?

Tophastigheden for en Volkswagen ID.5 Pro Performance årgang 05/2022 - 10/2023 er sat til 160 km/t. Denne hastighed er begrænset af bilens elektroniske systemer. Dette betyder, at bilen ikke kan køre hurtigere end 160 km/t, selv på motorvejen.

Denne information hjælper købere med at forstå, hvordan bilen opfører sig på vejen.

Hvad er dimensionerne på en Volkswagen ID.5?

Volkswagen ID.5 har en længde på 4.599 mm, en bredde på 1.852 mm og en højde på 1.615 mm. Den er designet til at give god plads inde i bilen og ser også flot ud på vejen. Med disse mål passer den godt ind i kategorien for mellemstore biler.

Den brede og høje bygning af bilen sikrer, at passagererne inde i bilen har masser af plads. Dette gør Volkswagen ID.5 til et godt valg for familier eller folk, der har brug for ekstra plads til bagage eller indkøb.

Hvor stort er bagagerummet i en Volkswagen ID.5?

Bagagerummet i en Volkswagen ID.5 Pro Performance er rummeligt. Det har plads til 549 liter. Når du folder bagsæderne ned, bliver pladsen endnu større. Så kan du fylde op til 1475 liter i det.

Dette gør bilen praktisk til både daglig brug og længere ture. Bagsædet kan foldes på en smart måde, som giver flere muligheder for at pakke. Der er også ekstra opbevaringsrum i bagagerummet, der hjælper med at holde ting organiseret.

Kan man få anhængertræk på en Volkswagen ID.5?

Man kan montere anhængertræk på Volkswagen ID.5 Pro Performance. Dette gør bilen i stand til at trække op til 1.200 kg. Det betyder, at man kan tage en trailer eller campingvogn med sig.

Anhængertrækket gør Volkswagen ID.5 mere alsidig. Folk, som ofte skal transportere tunge ting, vil finde denne funktion nyttig. Det øger bilens brugsmuligheder i mange situationer. Mange købere ser dette som en vigtig egenskab ved bilen.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en Volkswagen ID.5?

En Volkswagen ID.5 kan trække op til 1.000 kg. Dette tal er vigtigt for dig, der overvejer at købe denne bil og ønsker at bruge den til at trække f.eks. en trailer eller campingvogn. Vægten på 1.000 kg inkluderer det, du læsser i traileren eller campingvognen.

Så tjek altid, hvor meget det, du vil trække, vejer, før du tager af sted.

Hvilke fælge kan man få til en Volkswagen ID.5?

Volkswagen ID.5 tilbyder en række fælge. Du kan vælge dem, der passer til din smag og behov.

  1. Aluminiumsfælge: Disse er lette og stærke. De giver bilen et moderne udseende.
  2. Letmetalfælge: Disse hjul er slidstærke og ser godt ud.
  3. Forskellige designs: Du kan vælge mellem mange stilarter for at gøre din bil unik.
  4. Sporty look: Større fælge kan give bilen et mere sportsligt udseende.
  5. Aerodynamiske egenskaber: Nogle fælge er lavet for at gøre bilen mere effektiv.
  6. Vinterfælge: Specielle fælge designet til koldt vejr sikrer bedre greb og sikkerhed.
  7. Tilpasning: Volkswagen ID.5 lader dig vælge fælgene, så de matcher dine ønsker.

Disse muligheder sørger for, at du kan gøre din Volkswagen ID.5 personlig med det rette sæt hjul.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Volkswagen ID.5?

Vinterdæk er vigtige for at holde din Volkswagen ID.5 sikker i koldt vejr. Det rigtige valg giver bedre kontrol og kortere bremselængde på sne og is.

  1. Vælg dæk med dybe riller. De hjælper med at fjerne slud og sne under kørsel.
  2. Søg efter dæk mærket med et snefnug på en bjergtop. Dette symbol viser, at dækket opfylder specifikke krav til brug på sne.
  3. Tjek dækkets gummiblanding. Vinterdæk har en blødere gummiblanding, der forbliver fleksibel selv ved meget lave temperaturer.
  4. Overvej dæk fra kendte mærker som Michelin eller Continental, der ofte klarer sig godt i test.
  5. Bredden på dækkene skal også overvejes. Smalere dæk kan være bedre til at skære igennem dyb sne, mens bredere dæk giver bedre stabilitet.
  6. Husk løbende kontrol af lufttrykket i vintermånederne da det kan falde i koldere vejr.
  7. Overvej anskaffelse af et ekstra sæt fælge til dine vinterdæk for nemmere skifte mellem sæsonerne.
  8. Læs anmeldelser og testresultater for at finde de dæk, der klarer sig bedst under de forhold, hvor du normalt kører.

Valget af de rette vinterdæk til din Volkswagen ID.5 er afgørende for sikkerheden og komforten ved kørsel i vinterperioden.

Hvor sikker er en Volkswagen ID.5?

En Volkswagen ID.5 Pro Performance viser, at sikkerhed er topprioritet. Bilen fik fem stjerner i en sikkerhedstest fra 04/2021. Dette resultat viser, at den beskytter dem, der kører i bilen, rigtig godt.

Den scorede 93% for at passe på personer inde i bilen og 89% for at passe på børn. Sikkerheden for dem udenfor bilen, som fodgængere, er også høj med en score på 76%. Disse tal viser, at ID.5 er designet til at beskytte alle - både inden i og udenfor bilen.

Denne bil har også funktioner, der gør kørslen sikker og nem. Den har systemer til at undgå ulykker og kan hjælpe med at holde bilen på vejen. Det er vigtigt for købere at vide, at de får en bil, der ikke bare er sjov at køre i, men som også passer på dem og deres familier.

Med ID.5 kan man føle sig tryg bag rattet, uanset hvor man kører hen.

Hvordan er interiøret i en Volkswagen ID.5?

Interiøret i Volkswagen ID.5 har fået kritik for at have materialer af ikke så god kvalitet. Betjeningen kan være svær, fordi den bruger mange touchflader, som ikke er lette at se i mørke.

Cockpittet er ikke så godt lavet, og infotainmentsystemet mangler fysiske knapper, hvilket gør det mindre praktisk at bruge.

I bilen er der også touchflader, der er svære at bruge, når man kører, fordi de ikke altid reagerer, som de skal. Dette kan gøre køreturen mindre behagelig, især hvis man ofte skal justere indstillingerne mens man kører.

Hvor mange personer er der plads til en Volkswagen ID.5?

En Volkswagen ID.5 har plads til fem personer. Føreren og den forreste passager får masser af plads til både ben og hoved. På bagsædet er der også god plads til benene. Men folk på bagsædet finder måske, at der ikke er så meget plads til hovedet.

Det skyldes bilens særlige design. Så selvom bilen er rummelig for de fleste, skal høje personer bag i måske dukke sig lidt.

Hvilket lydsystem har en Volkswagen ID.5?

Volkswagen ID.5 Pro Performance kommer med et lydanlæg, der har syv højttalere som standard. Dette system giver dig FM- og DAB-radio, sammenkobling via Bluetooth og to USB-C-indgange for at tilslutte dine enheder.

For dem der ønsker mere, kan du få to ekstra USB-C-stik bag i bilen. Hvis du vil have en endnu bedre oplevelse, er der mulighed for at opgradere til et navigationssystem. Dette system tilbyder online-tilslutning og kan planlægge din rute med ladestop.

Opgraderingen koster ekstra, men tilføjer værdifulde funktioner for dem, der rejser meget.

Hvilke apps kan man få til en Volkswagen ID.5?

Man kan bruge flere apps med en Volkswagen ID.5 for at gøre køreturen bedre og nemmere. Disse apps hjælper med forskellige ting som at tjekke bilens status, styre ladning og justere klimaanlægget fra din mobil. Her er nogle vigtige apps:

  1. Volkswagen ID app: Denne hovedapp lader dig holde øje med bilens batteriniveau og rækkevidde. Du kan også starte og stoppe opladningen.
  2. Klimakontrol app: Indstil temperaturen i din bil før du stiger ind, så det er behageligt.
  3. Positionering app: Finder hurtigt hvor din bil er parkeret.
  4. Vedligeholdelses app: Holder dig opdateret om service- og vedligeholdelsestidspunkter.
  5. Sikkerhedsapp: Sender notifikationer hvis din bil bliver flyttet uden tilladelse eller hvis alarmen går i gang.
  6. Musikstreaming apps: Lyt til musik via apps som Spotify direkte fra bilens infotainment system.
  7. Navigation apps: Brug Google Maps eller anden navigation til at finde vej uden besvær.

Med disse apps får du en mere personlig køreoplevelse, især når du bruger personaliseringsfunktionen til at gemme dine indstillinger i en brugerprofil, der kan anvendes i andre Volkswagen-biler også.

Opdateres softwaren i en Volkswagen ID.5 automatisk?

Softwaren i en Volkswagen ID.5 opdateres automatisk. Dette betyder, at bilen selv henter nye softwareversioner, når de er tilgængelige. Det gør, at din bil altid har de nyeste funktioner og forbedringer.

En vigtig opdatering er version 3.0, der giver bilen bedre ladeeffekt og viser både rækkevidde og ladestand i procent. Dette sker uden at du skal gøre noget. Din Volkswagen ID.5 sørger selv for at være opdateret, så du får en bedre køreoplevelse.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Volkswagen ID.5?

Til en Volkswagen ID.5 kan man købe forskelligt ekstraudstyr og tilbehør. Dette gør din bil mere personlig og praktisk.

  1. Navigationssystem med online-forbindelse: Opgrader dit system for bedre ruteplanlægning.
  2. Personlig brugerprofil: Gem dine indstillinger og brug dem i andre Volkswagen-biler.
  3. Audiosystem med syv højtalere: Nyd musik i høj kvalitet med FM- og DAB-radio.
  4. Bluetooth-forbindelse og USB-C-porte: Tilslut din telefon nemt til bilen.
  5. Kritikpunkter vedrørende materialer i cockpit kan motiveres ved at vælge kvalitetstilbehør som bedre sædebetræk.
  6. Opgradering af lydsystemet er muligt, hvis du ønsker endnu bedre lydkvalitet.
  7. Ekstra opbevaringsmuligheder for at holde bilen organiseret, som net og holdere.
  8. Specielle gulvmåtter til både sommer og vinter beskytter bilens indre.
  9. Tagbøjler til at transportere udstyr eller bagage på taget af din bil.
  10. Anhængertræk for at trække trailere eller campingvogne, som maksimalt må veje en bestemt mængde.
  11. Forskellige fælgmuligheder giver et unikt look til din Volkswagen ID.5.
  12. Vinterdæk anbefales for sikker kørsel om vinteren - find de rette størrelser der passer netop til ID.5.
  13. Automatisk softwareopdatering holder din bil up-to-date med de nyeste funktioner.

Guides til andre VW-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Volkswagen ID.5?

Volkswagen ID.5 bruger mange smarte teknologier. Bilen har et stort batteri på 77 kWh, som giver den kraft til at køre langt. Man kan lade bilen hurtigt op. På kun 26 minutter kan den lades fra 10% til 80% med en hurtig oplader.

Dette er takket være CCS-teknologi. Bilen har også advarsler, der fortæller dig, når batteriet er lavt eller næsten tomt.

Derudover har Volkswagen ID.5 avanceret software. Denne software sørger for, at bilen altid er opdateret. Den bruger også apps og systemer, der gør kørslen lettere og mere behagelig. For eksempel har den et system til at styre bilen, når du holder i kø, og et andet system, der hjælper med at parkere.

Alt dette gør Volkswagen ID.5 til en meget moderne og teknologisk bil.

Hvad koster en VW ID.5 Pro Performance i grøn ejerafgift?

En VW ID.5 Pro Performance koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en Volkswagen ID.5 til service?

En Volkswagen ID.5 skal til tjek hvert andet år eller efter den har kørt 30.000 km. Det, der kommer først, bestemmer. Denne bil har lave omkostninger til vedligeholdelse. Dette gør den til et godt valg for folk, der ønsker at spare på lang sigt.

Med tre forskellige motorvalg, ID.5 Pro, ID.5 Pro Performance og ID.5 GTX 4MOTION, kan ejere vælge den, der passer bedst til deres behov. Men uanset valget, holder serviceintervallet stadig, hvilket sikrer bilens gode stand og ydeevne over tid.

Hvilke dele på en Volkswagen ID.5 går mest i stykker?

Volkswagen ID.5 Pro Performance er en moderne bil. Den bruger elektricitet og har mange smarte dele. Nogle dele kan gå i stykker oftere end andre. Se listen her:

  1. Batteriet: Det er hjertet i bilen. Det kan miste noget af sin styrke over tid.
  2. Skærmene indeni: Disse viser vigtig information og kan nogle gange svigte.
  3. Dæk: De mister greb med vejen og slides ned hurtigt, hvis man kører meget.
  4. Bremser: De sørger for sikker stopning men slites også over tid.
  5. Lyssystemer: Forlygter og baglygter kan gå i stykker og skal skiftes.
  6. Opladningsport: Bruges til at fylde strøm på bilen, og kan have problemer med at virke rigtigt.

Hver del spiller en stor rolle i hvordan bilen kører. Så det er godt at holde øje med dem.

Hvor lang tid dækker garantien på en Volkswagen ID.5?

Garantien på en Volkswagen ID.5 Pro Performance varer 2 år. Dette betyder, at bilen er dækket mod fejl og mangler i denne periode. Man kan køre trygt, vidende at hvis noget går i stykker, kan det blive fixet under garantien.

Hvad dækker garantien på en Volkswagen ID.5?

Garantien på en Volkswagen ID.5 sikrer dig mod fejl og problemer med bilen. For batteriet gælder der en beskyttelse i op til 8 år eller indtil bilen har kørt 160.000 km. Denne del er vigtig, fordi batteriet er en stor del af bilens værdi og funktion.

For andre dele af bilen, som for eksempel dele der slides ved normal brug, gælder garantien i op til 2 år. Lakken på bilen er også dækket, og her er garantien i op til 3 år. Denne info hjælper dig med at vide, hvad du kan regne med, hvis noget går galt med bilen efter køb.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.33.53

Opdateret 10.09.2024, 14.33.53

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel