Find brugte biler til salg

Guiden handler om VW T-Cross 1.6 TDI Style DSG (Årgang 04/2019 - 09/2020)

Købsguide: Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG (04/2019 - 09/2020)

Hvad skal du vide inden du køber en Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG?

Før du køber en Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG, skal du vide, at den kører langt på literen. Med en 40 liters tank kan bilen teoretisk køre 725 km. Det gør den til et godt valg for folk, der vil have en økonomisk bil.

Men, interiøret i bilen er lavet af hårdt plastik. Det giver ikke en følelse af luksus. Bilen mangler også nogle bekvemmeligheder som taghåndtag.

T-Cross er dog god at køre i byen. Den er nem at manøvrere og har godt lys og udsyn. Dette gør den til et godt valg for bykørsel. Den har også moderne teknologier som adaptiv fartpilot, lane assist og front assist.

Disse hjælper med at gøre kørslen sikker. Hvis du leder efter en kompakt SUV med høj indstigning, kan T-Cross være det rigtige valg.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Volkswagen T-Cross?

Volkswagen T-Cross kommer i forskellige varianter, herunder 1.6 TDI SCR Style DSG og 1.0 TSI OPF modellerne. Den første, TDI Style DSG, blev produceret mellem april 2019 og september 2020.

Den tilbyder en kombination af dieseløkonomi og automatgear. På den anden side har 1.0 TSI OPF-modellen forskellige ydelser og bedre benzineffektivitet. Denne variation sikrer, at købere kan vælge en bil, der passer til deres specifikke behov for brændstofeffektivitet og motorydelse.

Udover forskellige motorer tilbyder T-Cross en lang række udstyr og designpakker såsom LED kørelys, digitalt cockpit, automatisk nødbremsesystem og designpakke black. Der er også muligheder for at få bilen med ekstraudstyr som tagræling, gummimåtter, anhængertræk og induktiv opladning for smartphones.

Dette giver bilkøbere mulighed for at tilpasse deres T-Cross efter individuelle ønsker og behov.

Hvad er fordele og ulemper ved Volkswagen T-Cross?

Volkswagen T-Cross har en række fordele, som gør den til et godt valg for mange. Denne bil giver en høj siddeposition, som mange bilister sætter pris på for det bedre udsyn og nem indstigning.

Bagagerummet er stort og rummeligt, perfekt til indkøb eller rejser. T-Cross er også let at manøvrere i bytrafikken, hvilket gør den ideel til kørsel i bymiljøer. På den anden side har T-Cross visse ulemper.

Interiøret er lavet af hård plastik, hvilket kan føles billigt for nogle. Desuden mangler den visse bekvemmeligheder, såsom taghåndtag, som kan gøre ture mere komfortable. Endelig kommer denne bil ikke med all-wheel drive, hvilket kan være en ulempe for dem, der ønsker ekstra trækkraft i vanskelige vejrforhold.

Hvordan klarer Volkswagen T-Cross sig i test?

I forskellige sikkerhedstests har Volkswagen T-Cross vist gode resultater. Den fik 97% af de mulige point for beskyttelse af voksne i bilen ved NCAP-testen. For børnesikkerhed scorede den også højt med 86%.

Sikkerheden for folk uden for bilen, som fodgængere, blev vurderet til 81%. I miljøtesten hos ADAC Ecotest, fik Volkswagen T-Cross 1.6 TDI med 95 hestekræfter 75 point og fire stjerner ud af fem mulige.

Disse resultater understreger bilens pålidelighed og sikkerhed for både passagerer og andre trafikanter.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Volkswagen T-Cross?

Et sammenligneligt alternativ til Volkswagen T-Cross er Ford EcoSport. Begge er små SUV'er, der tilbyder god plads og komfort til passagererne. Ford EcoSport giver også forskellige sikkerhedsfunktioner og teknologi, ligesom T-Cross.

En anden mulighed er Seat Arona, som byder på et ungdommeligt design og sportslige køreegenskaber. Denne model kommer også med avanceret teknologi som Apple CarPlay og Android Auto, hvilket er ideelt for dem, der ønsker at forblive forbundet på vejen.

Peugeot 2008 er også en værdig konkurrent med sit stilfulde udseende og højteknologiske interiør. Denne bil udmærker sig med sin brændstoføkonomi og rummelige kabine, hvilket gør den til et attraktivt valg for familier.

Alle disse alternativer tilbyder lignende funktioner som klimaanlæg og avancerede sikkerhedssystemer, såsom træthedsregistrering, hvilket kan finde i Volkswagen T-Cross. Disse biler giver køberne forskellige muligheder for at finde en bil, der passer til deres behov og præferencer.

Hvor langt kører Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG på literen?

Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG bruger 5,5 liter diesel for hver 100km (20,0 km/L) den kører. Med en tank på 40 liter kan bilen køre op til 725 km. Denne model viser sig som en økonomisk valg for bilkøbere, der ønsker at spare på brændstoffet.

Fordi den kører langt på literen, passer den godt til lange ture og daglig kørsel i byen.

Hvilken motor har en Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG?

En Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG kommer med en motor på 1.6 TDI SCR. Denne kraftfulde motor leverer 95 hk. Dette gør bilen både økonomisk og dynamisk at køre. Den bruger diesel og har en DSG gearkasse, som sikrer glatte gearskift og en behagelig køreoplevelse.

Kraften i motoren kombineret med den avancerede teknologi i DSG gearkassen giver bilen et godt skub, når det er nødvendigt, samtidig med at den holder brændstofforbruget nede. Denne kombination gør Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG til et godt valg for dem, der søger en bil, der kan levere både effektivitet og præstationer.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG?

Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG har 95 hk. Denne bil kombinerer kraft med effektivitet, hvilket giver en god køreoplevelse. Med 95 hestekræfter under hjelmen, er denne bil designet til både bykørsel og længere ture på landevejen.

Kraften støttes af 250 Nm i drejningsmoment, som sikrer, at bilen har nok kraft, når den skal accelerere. Denne model fra Volkswagen viser, hvordan moderne teknologi og motorstyrke kan gå hånd i hånd.

Hvad er tophastigheden for en Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG?

Tophastigheden for en Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG er 175 km/t. Denne bil kombinerer kraft og elegance, hvilket gør den til et attraktivt valg for bilkøbere, der leder efter en bil, der kan præstere godt på motorvejen uden at gå på kompromis med stil.

Denne model viser, at man kan køre hurtigt og stadig nyde fordelene ved en kompakt SUV. Med denne hastighedshætte får føreren en følelse af kraft bag rattet, samtidig med at man bevarer kontrol og sikkerhed under forskellige kørselsforhold.

Den kraftfulde ydelse understreges af dens smidige DSG-gearkasse, der sikrer jævn acceleration og ægte køreglæde for alle, der sætter sig bag rattet.

Hvor hurtigt accelererer en Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG fra 0-100 km/t?

En Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG når fra 0 til 100 km/t på kun 11,9 sekunder. Dette tal viser, hvordan bilen leverer en god blanding af kraft og effektivitet. For bilkøbere, der ser efter en bil, der kan håndtere hurtige starter, giver denne model fra Volkswagen et overbevisende argument.

Med denne acceleration er Volkswagen T-Cross ikke bare praktisk til daglig brug, men også sjov at køre på åbne veje.

Hvad er dimensionerne på en Volkswagen T-Cross?

Volkswagen T-Cross måler 4.111 mm i længden, 1.558 mm i bredden og 1.584 mm i højden. Den har en akselafstand på 2.551 mm, hvilket giver god plads indeni bilen. Bagagerummet i bilen er stort, med op til 615 liter kapacitet.

Der er også ekstra plads under bagagerumsgulvet, hvor man kan gemme ting. Denne ekstra plads er på omtrent 95 liter. Disse mål gør T-Cross til en rummelig og praktisk bil, perfekt for folk, der har brug for en bil med god plads.

Hvor stort er bagagerummet i en Volkswagen T-Cross?

Bagagerummet i en Volkswagen T-Cross rummer 255 liter. Skal man bruge mere plads, kan dette udvides til 355 liter ved at justere bagsædet. Der er også et ekstra opbevaringsrum under bagagerummet, som har en kapacitet på omkring 95 liter.

Dette giver god fleksibilitet for bilkøbere, der har behov for at transportere forskellige ting i bilens bagage. Med denne mængde af bagageplads tilbyder Volkswagen T-Cross en god løsning for daglige indkøb samt længere ture, hvor ekstra bagage medbringes.

Kan man få anhængertræk på en Volkswagen T-Cross?

Ja, en Volkswagen T-Cross kan udstyres med anhængertræk. Det giver ejere mulighed for at trække trailer eller andet udstyr, hvilket øger bilens alsidighed. Denne mulighed er vigtig for dem, der måske har behov for at transportere ekstra udstyr til ferier eller hobbyprojekter.

Med forskellige motortyper tilgængelige i T-Cross serien, inklusiv den stærke 1.6 TDI SCR Style DSG motor med 95 hestekræfter, kombinerer denne bil kraft med funktionalitet. Det sikrer, at selv med ekstra vægt på krogen, kan bilen præstere godt på vejen.

T-Cross' omfattende sikkerhedsfunktioner som vognbaneassistent og nødbremseassistent sikrer samtidig, at sikkerheden forbliver i top, selv når bilen bruges til at trække. Til dem der ser efter en bil, der både har stil og er praktisk for familier eller eventyrlystne sjæle, tilbyder Volkswagen T-Cross altså en fuld pakke med muligheden for at tilføje anhængertræk - en funktion der forbedrer bilens anvendelighed betragteligt.

Hvor mange kg må en Volkswagen T-Cross trække på anhængertrækket?

Der er ikke angivet information om, hvor tung en last Volkswagen T-Cross må trække med sit anhængertræk. Dette gør det svært for bilkøbere at vide præcist, hvad deres Volkswagen T-Cross kan håndtere, når det kommer til at trække trailere eller andre typer af anhængere.

Manglen på denne vigtige detalje kræver, at potentielle ejere skal søge yderligere oplysninger direkte fra producenten eller autoriserede forhandlere for at få fuld klarhed over bilens kapaciteter.

Hvilke fælge kan man få til en Volkswagen T-Cross?

Til en Volkswagen T-Cross kan købere vælge mellem forskellige fælge i størrelser fra 16 til 18 tommer. Man kan finde fælge med forskellige design og finish, som kan matche stilen på ens bil perfekt.

Både originalt Volkswagen tilbehør og produkter fra tredjepartsproducenter er tilgængelige. Dette giver en stor frihed til at tilpasse bilens udseende. Købere kan også beslutte, om de vil have fælgene med eller uden dæk, afhængigt af hvad der bedst passer til deres behov.

For dem, der har brug for at køre i svært terræn, findes der fælge, som er mere velegnede til off-road kørsel. Derimod, hvis man mest kører i byen, kan man vælge fælge, der er designet til dette formål.

Det er desuden muligt at skræddersy sit valg med forskellige dækbredder og -profiler for at opfylde specifikke kørselsbehov.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Volkswagen T-Cross?

Til en Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG er det klogt at vælge vinterdæk, der har god vejgreb og er stabile. De skal også have lav rullemodstand for at holde brændstoføkonomien god.

Det er afgørende at finde dæk, der passer præcist i størrelse og specifikationer for at sikre både ydeevne og sikkerhed under kørsel. Udsøg dæk som er markante for deres trækkraft og bremseevne.

Forhør altid producenten for at være sikker på, at dine valgte dæk er de bedste til din bil.

Vinterdæk, der er både rolig og behagelig at køre på, forbedrer køreturen i din Volkswagen T-Cross 1.6 TDI Style DSG, specielt i koldere vejrforhold. Sørg for, at de vinterdæk du vælger, ikke kun er trygge, men også komfortable for langdistanceture.

Dette vil sikre en jævn og sikker kørsel gennem vintermånederne uden at gå på kompromis med komforten.

Hvor sikker er en Volkswagen T-Cross?

En Volkswagen T-Cross viser sig meget sikker i tests. Den har fået 97% af de mulige point for beskyttelse af voksne, 86% for beskyttelse af børn, og 81% for fodgængeres sikkerhed i NCAP-testen.

Disse tal tyder på, at Volkswagen T-Cross er blandt de sikreste biler i sin klasse. Sikkerhedsfunktioner som airbags spiller en stor rolle i disse høje karakterer.

Bilen er udstyret med moderne teknologier for at beskytte folk inde i bilen og dem udenfor. Det gør Volkswagen T-Cross til et godt valg for familier og andre, der sætter sikkerhed højt.

Dens gode resultater i sikkerhedstest giver købere ro i sindet, når de vælger denne bil.

Hvordan er interiøret i en Volkswagen T-Cross?

Interiøret i en Volkswagen T-Cross er lavet af hård plastik. Det føles ikke som premium kvalitet. Bilen har ikke nogle taghåndtag, som mange folk finder bekvemme. Dette kan være noget, man skal overveje, før køb.

Hvor mange personer er der plads til i en Volkswagen T-Cross?

En Volkswagen T-Cross har god plads til fem personer. Den byder på god komfort for fire voksne. Bagsædet giver god benplads for to voksne. Men har man tre voksne på bagsædet, bliver det trangt.

Børn vil have fin plads, uanset om de sidder foran eller bagved. Personer op til 1,90 m kan sidde godt både som fører og passager. Dette gør Volkswagen T-Cross til et godt valg for familier eller grupper, der ønsker en kompakt bil med fleksible sædearrangementer og god størrelse på bagagerummet til turene ud af huset.

Hvilket lydsystem har en Volkswagen T-Cross?

En Volkswagen T-Cross tilbyder et radio Composition Media lydsystem som tilvalg. Købere kan også vælge DAB+ for at få adgang til flere kanaler og klarere lyd. Standardudstyret omfatter et enkelt og simpelt radioanlæg.

Dette giver ejerne mulighed for at nyde musik og radioudsendelser i god kvalitet, selv på grundmodellen. Valget mellem standardradioen og det opgraderede Composition Media-system giver købere fleksibilitet til at tilpasse bilens lydsystem efter egne behov.

Hvilke apps kan man få til en Volkswagen T-Cross?

Til en Volkswagen T-Cross kan man få apps som Apple CarPlay, Android Auto og Mirror-Link. Disse gør det nemt at forbinde din smartphone med bilen. Man kan bruge sine yndlingsapps på bilens skærm.

Det omfatter kort, musik og beskeder. Car-Net giver også info om trafik i realtid, men kræver en dataforbindelse. Denne smarte teknologi gør køreture mere underholdende og sikre, ved at holde føreren opdateret og forbundet.

Opdateres softwaren i en Volkswagen T-Cross automatisk?

Ja, softwaren i en Volkswagen T-Cross bliver automatisk opdateret. Det sker via bilens underholdningssystem. Disse opdateringer er med til at forbedre sikkerheden og rette fejl. De kan også tilføje nye funktioner.

Det er smart at holde bilens software opdateret. Det sikrer, at bilen kører godt og sikkert. Opdateringerne hentes og installeres uden ledninger, hvis bilen er koblet til et Wi-Fi-netværk.

Har man spørgsmål om hvordan dette virker, kan man altid kontakte en Volkswagen-forhandler. De kan hjælpe med alt omkring opdateringer.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Volkswagen T-Cross?

En Volkswagen T-Cross kan udstyres med en række tilbehør og ekstraudstyr for at gøre køreoplevelsen endnu bedre. Her er en liste over muligheder:

  1. Navigationssystem, så man nemt kan finde vej.
  2. Induktiv ladeskål til kompatible smartphones, hvilket sikrer nem opladning.
  3. Klimaautomatik for den perfekte temperatur hele året rundt.
  4. Sædevarme i forreste passagersæde, der giver ekstra komfort på kolde dage.
  5. Digital cockpit, der viser information i bilen på en letforståelig måde.
  6. Alufælge til at give bilen et mere stilfuldt udseende.
  7. IQ.Light forbedrer synligheden om natten med avancerede lygter.
  8. Farvemuligheder som Limestone Grey Metallic, Pure White og Makena Turkis Metallic tilbyder personliggørelse af bilens udseende.
  9. Vinterdæk skræddersyet til T-Cross behovene giver sikkerhed under vinterkørsel.
  10. Anhængertræk muliggør transport af større genstande eller trailere.

Disse muligheder sikrer, at hver køber kan tilpasse sin Volkswagen T-Cross efter egne behov og ønsker.

Guides til andre varianter af VW T-Cross

Hvilke teknologier bruges i en Volkswagen T-Cross?

Volkswagen T-Cross er fyldt med smart teknologi for at gøre kørslen nemmere og mere sikker. Den har Front Assist, som er et nødbremssystem. Det hjælper med at undgå ulykker ved at bremse bilen, hvis der er fare forude.

Bilen har også en funktion for automatisk hastighedsregulering kaldet ACC. Denne teknologi holder en sikker afstand til bilen foran ved at justere hastigheden. For dem, der kører på bakker, er bakkestartassistent og autohold-funktionen meget nyttig.

Disse teknologier hjælper bilen med at starte på en bakke uden at rulle bagud og holder den i stillestående, selv på en skråning. Sådanne funktioner gør Volkswagen T-Cross til et smart valg for dem, der søger en bil med nyeste teknologi i Danmark.

Hvad koster en VW T-Cross 1.6 TDI SCR Style DSG (7-Gang) i grøn ejerafgift?

En VW T-Cross koster i 2024 ca. fra 1.080 kr til 3.920 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Volkswagen T-Cross til service?

En Volkswagen T-Cross skal normalt til service hvert andet år eller efter 30.000 km, alt efter hvad der kommer først. Det er for at holde bilen i god stand og sikre, at den kører godt. Ved service tjekker mekanikeren mange dele af bilen, som for eksempel motor, bremser og dæk.

Dette hjælper med at finde små problemer, før de bliver store og dyre. For ejere, der ønsker ekstra tryghed, tilbydes en udvidet garanti op til fem år og 150.000 km. Denne mulighed kan være smart, hvis man vil undgå uventede reparationer.

Service er en god måde at holde din Volkswagen T-Cross kørende på og kan hjælpe med at holde omkostningerne nede over tid.

Hvilke dele på en Volkswagen T-Cross går mest i stykker?

På en Volkswagen T-Cross kan visse dele gå lettere i stykker end andre. Blandt disse er elektroniske komponenter som infotainmentsystemet og automatgearkassen nogle, der ofte fremhæves.

Elektronikken kan være sårbar for fejl, hvilket fører til irritation blandt ejere. Automatgearkassen, især i ældre modeller, har også vist sig at være et punkt, hvor problemer kan opstå, såsom at den ikke skifter gear korrekt.

Desuden er der rapporter om problemer med udvendigt tilbehør som dørhåndtag og lygter. Disse dele kan blive løse eller holde op med at virker som de skal over tid. Det er vigtigt for bilkøbere, der ser efter brugte til salg eller er interesserede i tyske elbiler, at være opmærksomme på disse potentielle udfordringer.

Selvom Volkswagen T-Cross generelt anses for at være en pålidelig bil, er det værd at kende til disse svaghedspunkter før køb.

Hvor lang tid dækker garantien på en Volkswagen T-Cross?

En Volkswagen T-Cross har en garantiperiode på to år uden nogen kilometerbegrænsning. Denne grundlæggende beskyttelse sikrer, at ejeren ikke skal bekymre sig om reparationer forårsaget af fabrikationsfejl.

For dem, der ønsker længere sikkerhed, er det muligt at forlænge garantien op til fem år eller indtil bilen når 150.000 km. Denne fleksibilitet giver kunderne mulighed for at vælge den garantiløsning, der passer dem bedst og sikrer ro i sindet over længere tid.

Hvad dækker garantien på en Volkswagen T-Cross?

Garantien på en Volkswagen T-Cross sikrer bilen mod fejl og mangler i to år uden kilometerbegrænsning. Man kan vælge at forlænge denne garanti op til fem år eller indtil bilen har kørt 150.000 km.

Dette giver ejere mulighed for ro i sindet, da de ved, at deres bil er dækket i en længere periode, hvis noget skulle gå galt. Garantien omfatter typisk reparationer eller udskiftning af dele, der er blevet defekte på grund af fabrikationsfejl, hvilket sikrer at bilens reelle ydeevne og sikkerhed bibeholdes over tid.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.35.59

Opdateret 10.09.2024, 14.35.59

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel