Find brugte biler til salg

Guiden handler om VW Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG (Årgang 05/2016 - 08/2018)

Købsguide: Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG (05/2016 - 08/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG?

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG har 150 hk og fem døre. Den er rummelig og har høj komfort. Infotainmentsystemet er forbedret, og bilen byder på aktive sikkerhedsfunktioner som adaptiv fartpilot og blind spot sensor.

Modellen har dog en høj CO2-udledning og bruger 8,4 liter per 100 kilometer ifølge ADAC EcoTest. Dette betyder høje CO2-ejerafgift. Bilen sikrer nem betjening og god kvalitet i materialer, men miljøvenligheden er ikke dens stærkeste side.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Volkswagen Tiguan?

Der er flere varianter af Volkswagen Tiguan. Her er en liste for at hjælpe bilkøbere.

  1. Tiguan Trendline: Basisversionen med standardudstyr som aircondition og elektriske ruder.
  2. Tiguan Comfortline: Denne variant har ekstra komfortfunktioner som parkeringssensor for og bag, samt DAB radio.
  3. Tiguan Highline: Topvarianten med luksusudstyr inklusiv digitalt cockpit og adaptiv undervogn.
  4. Tiguan R-Line: Sporty udgave med unikke designdetaljer og sportssæder.
  5. 1.4 TSI BMT: En benzinmotorvariant med topfart på 190 km/t.
  6. Dieselvarianter: Bedre rækkevidde og økonomi, gode til langture.
  7. El-svingbart træk versioner: Til dem der ofte har brug for anhængertræk.
  8. Brugt Volkswagen Tiguan: Tidligere modeller kan findes på brugtbilsmarkedet, ofte til en lavere pris men stadigvæk fuld af funktioner.

Hvad er fordele og ulemper ved Volkswagen Tiguan?

FordeleUlemper
- God karosserikvalitet- Høje CO2-udledninger
- Høj komfort- Dårlig ADAC EcoTest bedømmelse
- Nem betjening- Begrænset udsyn i bymiljøer
- Mange sikkerhedsfunktioner som standard- Stort køretøjsmål gør parkering sværere

Hvordan klarer Volkswagen Tiguan sig i test?

Volkswagen Tiguan klarer sig godt i sikkerhedstests. Den fik fem stjerner samlet i sikkerhedstest og 96% for passiv sikkerhed i ADAC Crashtest. Bremseafstanden fra 100 km/t ligger på 36,4 meter, hvilket er gennemsnitligt for biler i denne klasse.

EcoTest-resultaterne er dog skuffende med kun én stjerne. Dette skyldes højere CO2-udslip end forventet i denne biltype fra Volkswagen-koncernen.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan har nogle stærke konkurrenter på markedet. Her er en liste over biler, der kan sammenlignes med Volkswagen Tiguan.

  1. Audi Q3: Audi Q3 tilbyder luksus og avanceret teknologi. Bilen har et stilfuldt interiør og en kraftig motor.
  2. BMW X1: BMW X1 er kendt for sin sporty køreegenskaber og høj kvalitet. Den leverer en dynamisk køreoplevelse med masser af komfort.
  3. Ford Kuga: Ford Kuga byder på rummelighed og moderne funktioner. Dens motorvarianter inkluderer også hybridmuligheder for bedre brændstoføkonomi.
  4. Hyundai Tucson: Hyundai Tucson er familievenlig med god bagagerumsplads og brugervenlig teknologi. Den kommer også med attraktive garantier.
  5. Mazda CX-5: Mazda CX-5 kombinerer stil med køreglæde. Den har et elegant design og tilbyder effektive motorer samt god sikkerhedsteknologi.
  6. Nissan Qashqai: Nissan Qashqai er populær for sit moderne design og overkommelige priser. Den tilbyder mange standardfunktioner og komfortabel kørsel.
  7. Renault Kadjar: Renault Kadjar har et rummeligt interiør og en bred vifte af motorvalg. Bilen kommer også med fremragende sikkerhedsudstyr som standard.

Hvor langt kører Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG på literen?

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG bruger 8,4 liter per 100 kilometer i testforbrug. Producenten siger, at den kører 6,1 liter per 100 kilometer. Det betyder, at du kan forvente en forskel mellem testdata og producentens oplysninger.

Den er en del af vag-koncernen og har teknologi fra volkswagen aktiengesellschaft. Bilkøbere skal tage højde for brændstofforbruget, når de overvejer denne bil.

Hvilken motor har en Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG?

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG har en 1.4 TSI BMT motor. Det er en turbobenzinmotor med 150 hestekræfter. Motoren leverer kultiveret effektudvikling fra 1.500 omdrejninger per minut.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG?

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG har en motor på 150 hestekræfter (HK). Motoreffekten er 110 kW.

Hvad er tophastigheden for en Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG?

Tophastigheden for en Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG er 190 km/t. Denne hastighed opnås med dens kraftige motor og avancerede transmission. Det gør bilen egnet til både bykørsel og motorvejskørsel.

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG kombinerer kraft med komfort og sikkerhed. Med en tophastighed på 190 km/t leverer denne SUV en spændende køreoplevelse.

Hvor hurtigt accelererer en Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG fra 0-100 km/t?

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG accelererer fra 0-100 km/t på kun 9,2 sekunder. Denne hurtige acceleration gør den til en konkurrent med andre modeller som Volkswagen Golf og Bugatti i sin klasse.

Med en motor på 1.4 liter giver bilen en god balance mellem ydeevne og effektivitet. Dette er vigtigt for købere, der ønsker både hastighed og økonomi.

Hvad er dimensionerne på en Volkswagen Tiguan?

Længden på en Volkswagen Tiguan er 4.486 mm. Bilen har en bredde på 1.839 mm og en højde på 1.629 mm. Akselafstanden er 2.681 mm.

Bagagerummet rummer 465 liter med bagsæderne oprejst. Med sæderne nedfældet kan rummet udvides til 1.480 liter.

Hvor stort er bagagerummet i en Volkswagen Tiguan?

Bagagerummet i en Volkswagen Tiguan er rummeligt. Med oprejste bagsæder er der plads til 465 liter bagage. Klapper man sæderne ned, kan man få op til 1.480 liter plads. Det gør det nemt at transportere større ting som møbler eller sportsudstyr.

Denne rummelighed gør Volkswagen Tiguan til en praktisk bil for både hverdagsbrug og længere ture. Uanset om du skal på familieferie eller handle stort ind, vil bagagerummet give dig den plads, du behøver.

Kan man få anhængertræk på en Volkswagen Tiguan?

En Volkswagen Tiguan har mulighed for at få anhængertræk installeret. Det kan være nyttigt for dem, der skal trække en trailer eller campingvogn. Tiguan kan trække op til 1,8 ton bremset trailer.

Du skal kontakte en autoriseret Volkswagen-forhandler for at få det installeret korrekt. Mærket tilbyder forskellige typer anhængertræk. Dette sikrer, at trækket er sikkert og matcher bilens specifikationer.

Hvor mange kg må en Volkswagen Tiguan trække på anhængertrækket?

En Volkswagen Tiguan kan trække op til 1,8 ton med en bremset trailer. Dette gør den ideel til at trække både campingvogne og større trailere. Med denne trækkapacitet kan bilister nemt håndtere tungere laster uden problem.

Hvilke fælge kan man få til en Volkswagen Tiguan?

Fælgene på en Volkswagen Tiguan kan tilpasses efter smag og behov. Her er nogle af mulighederne for fælge til denne bil:

  1. Originale Volkswagen Fælge: Der er et udvalg af originale Volkswagen-fælge, som passer perfekt til Tiguan-modellen.
  2. Materiale: Fælgene kommer i forskellige materialer som aluminium og stål. Hver type har sine fordele og ulemper.
  3. Størrelser: Fælgenes størrelser varierer fra 16 tommer til 18 tommer eller større, hvilket påvirker bilens udseende og køreegenskaber.
  4. Designs: Der findes mange designvarianter, så man kan vælge fælge, der passer til ens stil og præferencer.
  5. Finish: Vælg mellem forskellige overfladebehandlinger som blank, mat eller poleret for at give bilen det ønskede look.
  6. Tilpasning efter kørestil: For dem der kører meget i byen eller på motorveje, er det vigtigt at vælge fælge, der matcher denne kørestil.
  7. Rådgivning fra forhandler: Det anbefales at få vejledning fra en autoriseret Volkswagen-forhandler ved valg af fælge for at sikre den bedste løsning til bilen.

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG har mange muligheder for at finde de perfekte fælge, der opfylder både funktionelle og æstetiske krav.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Volkswagen Tiguan?

Vinterdæk er vigtige for sikker kørsel om vinteren. De forbedrer vejgreb og bremseevne på glatte veje.

  1. Vælg dæk med snefnugsymbol. Dette symbol viser, at dækkene opfylder strenge krav til vinterkørsel.
  2. Brug bredde og højde anbefalet af Volkswagen. For eksempel kan 215/65 R17 være en god størrelse.
  3. Tjek dækmærket for gode anmeldelser. Michelin og Nokian har ofte positive anmeldelser.
  4. Kig efter lav rullemodstand for bedre brændstoføkonomi. Det kan spare penge over tid.
  5. Overvej lydniveauet på dækkene. Lavere støjniveau giver en mere behagelig køretur.
  6. Sørg for, at dækkene passer til fælgene på din Tiguan.

Dækkene skal monteres korrekt og jævnligt inspiceres for slitage og tryk for optimal ydelse.

Hvor sikker er en Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan er meget sikker. Den scorer 96% for passiv sikkerhed i ADAC Crashtest. Bilen fik fem stjerner i sikkerhedstest. For børnesikkerhed scorede den 84%. Tiguan har en aktiv motorhjelm, som beskytter fodgængere ved kollision.

Sikkerheden i Volkswagen Tiguan omfatter airbags, elektronisk stabilitetskontrol og bremseassistent. Bilen har også ISOFIX-beslag for nem montering af autostole. Disse funktioner gør Tiguan til et trygt valg for familier og købere.

Hvordan er interiøret i en Volkswagen Tiguan?

Interiøret i en Volkswagen Tiguan er brugervenligt og rummeligt. Instrumentbrættet er nemt at forstå og betjene. Der er god plads både foran og bagved, så alle passagerer sidder komfortabelt.

Bagsæderne kan klappes sammen og justeres efter behov, hvilket gør bilen fleksibel til forskellige formål. Dette gør det nemmere at transportere større genstande og giver mere plads i bagagerummet.

Hvor mange personer er der plads til i en Volkswagen Tiguan?

En Volkswagen Tiguan har plads til fem personer. Sæderne er komfortable med god benplads for alle passagerer. Der er også rigelig hovedplads, hvilket gør lange ture behagelige.

Bagsædet kan foldes ned for ekstra bagageplads. Dette gør bilen alsidig, om man transporterer mennesker eller varer. Pladsen er ideel til familier eller dem, der ofte kører med flere passagerer.

Hvilket lydsystem har en Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan har et godt lydsystem. Basismodellen har et standard audiosystem med otte højttalere. Det giver klar og skarp lyd.

Man kan vælge et premium-lydsystem som ekstraudstyr. Dette system leverer en mere rig og fyldig lydoplevelse. Premium-lydsystemet er designet til dem, der ønsker bedre lydkvalitet i bilen.

Hvilke apps kan man få til en Volkswagen Tiguan?

Med en Volkswagen Tiguan kan man tilkøbe nyttige apps, som gør køreoplevelsen bedre. Her er en liste over de mest populære apps:

  • Volkswagen Car-Net App: Giver adgang til fjernstyring af bilen og statusopdateringer.
  • Apple CarPlay: Integrerer iPhone med bilens infotainmentsystem.
  • Android Auto: Tilkobler Android-telefoner for nem navigation og musikafspilning.
  • We Connect Go: Forbinder smartphone med bilen for at overvåge køretøjets sundhed og brændstofniveau.
  • Spotify App: Streamer musik direkte gennem bilens lydsystem.
  • Pandora Radio: Personaliserer musikafspillingen baseret på brugerens præferencer.
  • Google Maps: Tilbyder realtidsnavigation og traffikoplysninger.

Disse apps kan vælges for at få det meste ud af din Volkswagen Tiguan.

Opdateres softwaren i en Volkswagen Tiguan automatisk?

Volkswagen Tiguan opdaterer ikke softwaren automatisk. Det kræver, at ejeren tager bilen til en autoriseret Volkswagen forhandler eller værksted. Opdateringerne kan inkludere forbedringer af infotainmentsystemet og sikkerhedsfunktioner.

Ejeren skal selv tjekke, om der er tilgængelige opdateringer og planlægge en tid til service. Dette sikrer, at bilen fungerer med den nyeste software og funktioner. Opdateringerne kan også forbedre bilens ydeevne og reducere fejl.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Volkswagen Tiguan?

En Volkswagen Tiguan kommer med mange tilbehør og ekstraudstyrsmuligheder. Disse kan gøre kørslen mere komfortabel og praktisk.

  1. Digitalt instrumentpanel: Active Info Display viser vigtige informationer tydeligt.
  2. Navigationssystem: Hjælper dig med at finde vej på lange ture.
  3. Digital radio: Giver adgang til flere radiokanaler med bedre lydkvalitet.
  4. WLAN-hotspot: Holder dig forbundet, mens du er på farten.
  5. Induktiv opladning: Lader din mobiltelefon op uden kabler.
  6. Panoramasoltag: Nyder udsigten og slipper mere lys ind i kabinen.
  7. LED-forlygter: Bedre synlighed om natten og et skarpt udseende.
  8. Parkeringsassistent: Gør parallelparkering lettere ved at styre bilen for dig.
  9. Bagagerumsdækken: Skjuler dine ejendele i bagagerummet, så de ikke er synlige udefra.
  10. Anhængertræk: Perfekt til at trække campingvogn eller trailer.

Mange af disse funktioner forbedrer køreoplevelsen markant, samtidig med at de øger bilens værdi.

Hvilke teknologier bruges i en Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan bruger mange smarte teknologier. Den har et infotainmentsystem med Direct Select knapper, som gør det nemt at skifte mellem forskellige funktioner. Bilen kommer også med forskellige køremodes som Comfort, Normal og Sport.

Disse modes hjælper med at tilpasse bilens ydeevne efter køreforholdene.

Sikkerhed er i fokus med nødbremsefunktion og adaptiv fartpilot. Nødbremsefunktionen kan stoppe bilen hurtigt i farlige situationer. Adaptiv fartpilot holder den rette afstand til bilen foran og justerer farten automatisk.

Disse teknologier gør kørslen både sikker og komfortabel.

Hvad koster en VW Tiguan 1.4 TSI ACT Comfortline DSG i grøn ejerafgift?

En VW Tiguan koster i 2024 ca. fra 780 kr til 14.880 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Volkswagen Tiguan til service?

En Volkswagen Tiguan 1.4 TSI Comfortline DSG skal have service med olieskift efter hver 28.500 km eller to år, alt efter hvad der kommer først. Regelmæssig service sikrer, at bilen kører sikkert og pålideligt.

En inspektion inkluderer kontrol af motorolie, filtre og andre vigtige dele. Det hjælper med at opdage tidlige tegn på slitage og forhindre større problemer.

Hvilke dele på en Volkswagen Tiguan går mest i stykker?

Volkswagen Tiguan er en pålidelig bil, men visse dele går oftere i stykker end andre. Her er nogle af de mest almindelige problemer:

  1. Turboen - Turboen kan svigte, hvilket kan føre til tab af motorkraft.
  2. Brændstofpumpen - Brændstofpumpen kan stoppe med at virke og forårsage motorproblemer.
  3. Koblingen - Koblingen kan blive slidt hurtigt, især ved bykørsel.
  4. Gearkassen - DSG-gearkasser har haft rapporterede problemer med langsomme eller hårde gearskift.
  5. El-systemet - Elektriske problemer omfatter defekte sensorer og ledninger.
  6. Bremserne - Bremseklodserne og skiverne kan slides hurtigt ved hyppig brug.
  7. Udstødningssystemet - Udstødningssystemet kan ruste over tid, især i våde klimaer.

At være opmærksom på disse dele kan hjælpe bilkøbere med at forebygge større reparationer senere hen.

Hvor lang tid dækker garantien på en Volkswagen Tiguan?

Garantien på en Volkswagen Tiguan dækker normalt i to år fra bilens første registreringsdato. Den gælder uanset hvor mange kilometer bilen har kørt i den periode. Som standard får man garanti mod fabrikationsfejl, der kan dukke op inden for disse to år.

Der er også mulighed for at tilkøbe en udvidet garanti, som kan forlænge dækningen.

Hvad dækker garantien på en Volkswagen Tiguan?

Garantien på en Volkswagen Tiguan dækker mange dele. Motoren, gearkassen og drivlinjen er beskyttet. Elektroniske systemer som infotainment og navigatoren er også omfattet. Der er støtte til reparation af problemer, der opstår inden for garantiperioden.

Garantien inkluderer ikke almindeligt slid og ælde. Dæk og bremseklodser skal udskiftes på egen regning. Hvis rust eller lakskader opstår, kan de være dækket, afhængig af årsagen.

Regelmæssig vedligeholdelse er vigtig for at opretholde garantien.

Guides til andre varianter af VW Tiguan

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 14.06.2024, 17.01.04

Opdateret 14.06.2024, 17.01.04

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel