Find brugte biler til salg

Guiden handler om VW Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG (Årgang 10/2018 - 07/2019)

Købsguide: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG (10/2018 - 07/2019)

Hvad skal du vide inden du køber en Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG?

Den Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG er en fem-dørs SUV, der blev produceret mellem oktober 2018 og juli 2019. Denne bil er i den nedre mellemklasse og har en motor på 110 kW eller 150 hk.

Brændstofforbruget ligger på 6,2 liter diesel pr. 100km (16,7 km/L) ifølge Ecotesten. Tiguan kan trække op til to tons anhængervægt i fronttrækvarianten.

Bilen har flere moderne funktioner som adaptiv fartpilot, digitalt cockpit og nøglefri betjening. Den indvendige komfort forbedres med varme i rat, sædevarme og armlæn. Der er også mulighed for musikstreaming via Bluetooth og USB-tilslutning.

For sikkerheden findes der nødbremseassistent og træthedsregistrering.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan kommer i flere varianter. Hver variant har sine egne træk og fordele.

  1. Volkswagen Tiguan 2.0 TDI SCR Comfortline DSG: Denne model har en dieselmotor med 150 hk og automatisk gearkasse. Den tilbyder høj komfort og bekvemmelighed.
  2. Volkswagen Tiguan R-Line: Denne variant skiller sig ud med sportigt design og avanceret teknologi. Den har kraftfulde motorer og giver en dynamisk køreoplevelse.
  3. Tiguan Allspace: En større version af standard Tiguan med plads til syv personer. Den er ideel til større familier eller dem, der har brug for ekstra plads.
  4. Tiguan eHybrid: Plug-in hybrid variant, som kombinerer benzin- og elmotorer. Det reducerer brændstofomkostningerne og udledningen af CO2.
  5. Tiguan IQ.Drive: Udstyret med avancerede førerassistentsystemer som Travel Assist og Emergency Assist, hvilket gør kørslen mere sikker.
  6. Tiguan Adventure: Perfekt til off-road oplevelser, denne variant har robust affjedring og firehjulstræk.
  7. Tiguan Elegance: Tilbyder luksuriøse funktioner såsom læderinteriør, tonede ruder og adaptiv undervogn for en mere behagelig køreoplevelse.
  8. Nightshade Blue Metallic Edition: En speciel udgave med unik carroseri farve og stilfulde detaljer både indvendigt og udvendigt.
  9. Business Variant: Skræddersyet til erhvervsbrugere med ekstra elektroniske parkeringsbremser, USB-tilslutning, samt Apple CarPlay og Android Auto kompatibilitet for bedre connectivity på farten.

Hvad er fordele og ulemper ved Volkswagen Tiguan?

FordeleUlemper
- God komfort- Begrænset standard multimedieudstyr
- Passende bagagerum- Synlighed bag bilen
- Høj anhængervægt- Adblue-tankstørrelse

Hvordan klarer Volkswagen Tiguan sig i test?

Volkswagen Tiguan klarer sig godt i test. ADAC-Urteil AUTOTEST AUTOKOSTEN giver bilen en vurdering på 2,3 i både familiebrug og bykørsel. På langdistance får den en vurdering på 2,4.

Tiguan har gode sikkerhedsfunktioner og er spurstabil. Den behagelige affjedring gør kørslen komfortabel.

Ved en hastighed på 130 km/t er støjniveauet 67,7 dB(A). Bilens aut.gear/tiptronic og elektrisk parkeringsbremse forbedrer køreoplevelsen. Den er også udstyret med fuld LED forlygter, som giver bedre synlighed.

Fjernb. c.lås og håndfrit til mobil gør brugervenligheden højere.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Volkswagen Tiguan?

Der findes flere gode alternativer til Volkswagen Tiguan. Se listen herunder for at finde andre biler i samme klasse.

  1. Ford Kuga

    Ford Kuga tilbyder en komfortabel køreoplevelse med et stilrent design. Den har også en rummelig kabine og et veludstyret interiør.

  2. KIA Sportage

    KIA Sportage er kendt for sin pålidelighed og generøse garantipakke. Den har moderne teknologi og en pris, der ofte er konkurrencedygtig.

  3. Hyundai Tucson

    Hyundai Tucson kommer med avancerede sikkerhedsfunktioner og god brændstoføkonomi. Den har også en rummelig bagagerum og et lækkert interiør.

  4. Mazda CX-5

    Mazda CX-5 byder på dynamisk køreoplevelse og et elegant design. Dens motorer er både kraftfulde og økonomiske, hvilket gør den til en attraktiv model.

  5. Nissan Qashqai

    Nissan Qashqai har innovative teknologier som ProPILOT, der hjælper med kørekomforten. Den er populær blandt bilkøbere for dens praktikalitet.

  6. Renault Kadjar

    Renault Kadjar kombinerer stil med funktionalitet. Den har et flot ydre design og tilbyder høj komfort indvendigt med mange tilpasningsmuligheder.

  7. Seat Ateca

    Seat Ateca har sportslige køreegenskaber og moderne teknologi integreret i bilen. Dens skarpe linjer giver den et moderne udseende.

  8. Skoda Karoq

    Skoda Karoq er rummelig og praktisk, hvilket gør den ideel til familier eller folk, der behøver ekstra plads til oppakning eller andet udstyr.

Hvor langt kører Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG på literen?

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG kører 6,2 liter diesel pr. 100km (16,7 km/L) Det svarer til cirka 16 km per liter. Dette tal kommer fra Ecotesten.

Hvilken motor har en Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG?

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG har en 2,0 liters dieselmotor. Motoren er en TDI med 150 hk. Den kommer med en variabel turbolader og producerer et maksimalt drejningsmoment på 340 Nm.

Motoren er designet til at levere kraft og effektivitet. Den passer godt til både bykørsel og lange ture. Drejningsmomentet gør det nemt at overhale og køre i stejle bakker. Turboen hjælper også med bedre acceleration og brændstoføkonomi.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG?

En Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG fra årgang 10/2018 - 07/2019 har 150 hestekræfter (110 kW). Denne motorstyrke giver bilen en god balance mellem effektivitet og kraft. Med 150 hestekræfter kan den klare både bykørsel og motorvejskørsel uden problemer.

Motoren i denne model tilhører Volkswagen-koncernen, som også ejer Bugatti. Dette viser bilens høje kvalitet og pålidelighed. Motoren er også kendt for at være økonomisk og miljøvenlig.

Hvad er tophastigheden for en Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG?

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG har en tophastighed på cirka 200 km/t. Den blev produceret mellem oktober 2018 og juli 2019. Bilen har en stærk motor, som gør det muligt at nå denne høje hastighed nemt og hurtigt.

Hvor hurtigt accelererer en Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG fra 0-100 km/t?

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG accelererer fra 0-100 km/t på cirka 9,3 sekunder. Bilen har en motor på 110 kW (150 hk) og bruger DSG-gearkasse for glatte skift.

SUV'en fra Volkswagen har imponerende præstationer takket være dens motor og gearsystem. Denne accelerationstid gør den velegnet til både by- og landevejskørsel. Den er også udstyret med flere moderne teknologier for en bedre køreoplevelse.

Hvad er dimensionerne på en Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan er en populær SUV med rummelige dimensioner. Den tilbyder god plads til både passagerer og bagage.

  • Længde: 4486 mm
  • Bredde: 1839 mm (2089 mm inkl. sidespejle)
  • Højde: 1673 mm
  • Akselafstand: 2677 mm
  • Frihøjde: 200 mm

Bagagerummet har en volumen på 400 liter, som kan udvides til 630 liter ved at folde splitbagsædet ned.

Hvor stort er bagagerummet i en Volkswagen Tiguan?

Bagagerummet i en Volkswagen Tiguan rummer 400 liter. Dette giver god plads til daglig brug som indkøb eller børns sportstasker. Når bagsæderne foldes ned, øges kapaciteten til 630 liter.

For dem, der har brug for ekstra opbevaring, er der mulighed for en dobbelt bagagebund. Denne skaber en ekstra opdeling på cirka 50 liter.

Bagagerummet er praktisk og rummeligt. Det passer godt til dem, der ofte transporterer større genstande. Cipression green metallic giver bilen et stilfuldt udseende. Funktionen med dobbelt bagagebund gør det nemmere at holde tingene organiseret.

Kan man få anhængertræk på en Volkswagen Tiguan?

Ja, man kan få anhængertræk på en Volkswagen Tiguan. Den kan trække op til to tons anhængervægt. Dette gør Volkswagen Tiguan velegnet til både campingvogne og trailere. Det gør det nemt at transportere tunge genstande og nyde udendørs eventyr uden problemer.

Volkswagen Tiguan tilbyder også forskellige fælge og vinterdæk, så den er klar til enhver sæson. Med sin stærke motor og robuste design er den et godt valg for dem, der har brug for et pålideligt køretøj med trækstyrke.

Hvor mange kg må en Volkswagen Tiguan trække på anhængertrækket?

En Volkswagen Tiguan kan trække op til to tons på anhængertrækket. Det gør den velegnet til både campingvogne og trailere. Dette gælder for flere varianter af Tiguan, inklusive 2.0 TDI Comfortline DSG fra årgang 2018-2019.

Anhængertrækket gør det nemt at transportere tunge genstande. Det er også en fordel for familier, som ofte kører med oppakning eller sportsudstyr.

Hvilke fælge kan man få til en Volkswagen Tiguan?

Fælge til en Volkswagen Tiguan kan variere afhængigt af model og årgang. Her er nogle muligheder:

  1. 17-tommer alufælge: Standard på mange Comfortline-modeller. De er holdbare og ser elegante ud.
  2. 18-tommer alufælge: Finder man også på nogle variationer af Tiguan. De tilføjer et sporty look og bedre vejgreb.
  3. 19-tommer alufælge: Ofte tilgængelige som ekstraudstyr eller på højere udstyrsvarianter. Disse fælge giver bilen et mere aggressivt udseende.
  4. 20-tommer alufælge: Til dem, der ønsker det ultimative i stil og præstation. Fungerer godt med lavprofildæk for maksimal køredynamik.
  5. Stålfælge: Typisk brugt til vinterdæk eller som standard fælg på de mest basale modeller. Praktiske og robuste under dårlige vejrforhold.
  6. Antracitfarvede fælge: En anden stilmulighed for dem, der ønsker lidt anderledes farvevalg end standard sølvfarvede fælge.
  7. Sortmalede fælge: Populære blandt dem, der søger et mere moderne og edgy look.
  8. Polerede fælger: Giver en reflekterende overflade, som fanger lyset flot og skaber ekstra opmærksomhed omkring bilens hjul.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Volkswagen Tiguan?

Valg af vinterdæk til en Volkswagen Tiguan er vigtigt for sikkerhed og ydeevne om vinteren. Her er nogle punkter at overveje, når du vælger de rigtige dæk.

  1. Dæktype: Vælg dæk med gode træk- og bremseegenskaber på sne og is.
  2. Mærke: Kendte mærker som Michelin, Continental og Nokian tilbyder kvalitetsdæk.
  3. Dimensioner: Brug dæk i størrelsen 215/65 R17 eller 235/55 R18 for optimal præstation.
  4. E-mærkning: Sørg for, at dækkene har E-mærket for at være godkendt til brug i EU.
  5. Testresultater: Tjek testresultater fra f.eks. ADAC for at vælge de bedst præsterende dæk.
  6. Pris vs Kvalitet: Balancer pris og kvalitet. Billige dæk kan koste mere i længden pga. slid og brændstofforbrug.
  7. Brændstofeffektivitet: Se efter dæk med lav rullemodstand for bedre brændstoføkonomi.

Disse punkter hjælper dig med at træffe det bedste valg af vinterdæk til din Volkswagen Tiguan.

Hvor sikker er en Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan er meget sikker. Den har parkeringssensorer foran og bagpå, så det er nemt at parkere. LED-frontlygter og bagkamera gør det lettere at se i mørke. Den har også nødbremsesystem, som kan stoppe bilen hurtigt ved fare.

Spor- og kollisionsadvarsel holder dig på vejen og forhindrer ulykker.

Træthedsovervågning advarer dig, hvis du bliver søvnig under kørslen. Du kan også vælge ekstraudstyr som parkeringsassistent og flere kameraer. Det gør kørslen endnu mere sikker.

Volkswagen Tiguan kombinerer avanceret teknologi med praktiske funktioner for at give en tryg køreoplevelse.

Hvordan er interiøret i en Volkswagen Tiguan?

Interiøret i en Volkswagen Tiguan er rummeligt og komfortabelt. For- og bagsædeområdet er stort nok til personer op til 2 meter høje. Sæderne kan justeres, så de passer til forskellige behov og ønsker.

Der er også mange opbevaringsmuligheder, som gør det nemt at organisere tingene i bilen.

Der er et seriemæssigt manuelt klimaanlæg, som sikrer en behagelig temperatur. Hvis man ønsker lidt mere luksus, kan man vælge tre-zoners klimaautomatik som ekstraudstyr. Et læderrat giver et luksuriøst touch, og en auto.

nedbl. bakspejl hjælper med at reducere blænding om natten. Med USB-tilslutning kan passagerer nemt oplade deres enheder under kørslen.

Hvor mange personer er der plads til i en Volkswagen Tiguan?

En Volkswagen Tiguan har plads til fem personer. Alle passagerer kan sidde komfortabelt, også dem der er op til 2 meter høje. Der er god benplads og hovedplads, hvilket gør lange ture behagelige.

Bilens interiør er rummeligt og fleksibelt. Bagsæderne kan justeres for at skabe mere plads, når det er nødvendigt. Dette gør Volkswagen Tiguan ideel til både daglig brug og længere rejser med familien.

Hvilket lydsystem har en Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan kan fås med Discover Pro lydsystemet som ekstraudstyr. Der er ingen præcise oplysninger om standard lydsystemet i Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG fra modelårene 10/2018 - 07/2019.

Discover Pro tilbyder høj lydkvalitet og mange funktioner, som giver en god oplevelse.

Med USB tilslutning kan man let forbinde sine mobile enheder. Dette giver adgang til musik og andet indhold direkte fra telefonen eller andre enheder.

Hvilke apps kan man få til en Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan har mange apps, der gør turen mere behagelig og sikker. Disse apps hjælper dig med alt fra navigation til underholdning.

  1. Apple CarPlay: Forbind din iPhone og brug dine yndlingsapps direkte på bilens skærm.
  2. Android Auto: Brug din Android-telefon til at få adgang til navigation, musik og beskeder uden at tage øjnene fra vejen.
  3. Discover Pro Infotainment System: Dette system har bevægelsesstyring og sensorer, som gør det nemt at betjene apps som navigation og musikafspillere.
  4. Volkswagen Media Control: Styr radioen, medieafspilleren og andre funktioner via en app på din smartphone eller tablet.
  5. We Connect Go: Få data om din bils tilstand, planlæg serviceaftaler og hold styr på kørselsstatistikker direkte fra din telefon.
  6. Online Traffic Information: Få opdaterede trafikoplysninger for at finde den hurtigste rute uden forsinkelser.

Disse apps giver god komfort og ekstra sikkerhed for Volkswagen Tiguan ejere.

Opdateres softwaren i en Volkswagen Tiguan automatisk?

Softwaren i en Volkswagen Tiguan opdateres ikke automatisk. Softwareopdateringer kan fås gennem autoriserede Volkswagen-forhandlere. Det er vigtigt at holde softwaren opdateret for optimal ydeevne og sikkerhed i din Tiguan.

Opdateringer kan løse kendte problemer og forbedre køreoplevelsen. De kan også påvirke brændstofeffektivitet og emissioner. Følg producentens anbefalinger for softwareopdateringer regelmæssigt.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Comfortline DSG tilbyder masser af tilbehør og ekstraudstyr. Købere kan vælge mellem mange muligheder for at forbedre deres køreoplevelse.

  1. Adaptiv Fartpilot: Systemet justerer automatisk bilens fart for at holde en sikker afstand til bilen foran.
  2. Head-Up Display: Viser vigtig information som hastighed og navigation på forruden, så føreren kan holde øjnene på vejen.
  3. Vejbaneassistent: Holder bilen i dens vognbane og advarer, hvis den begynder at drive ud af sin bane uden blinklys.
  4. Nødhjælpsassistent: Kontakt redningstjenester automatisk i tilfælde af ulykke.
  5. Reifendruck-Kontrollsystem: Overvåger dæktrykket og advarer, hvis det bliver lavt.
  6. Anhængertræk: Volkswagen Tiguan kan udstyres med anhængertræk, som gør det muligt at trække op til 2.500 kg.
  7. Forskellige Fælge: Vælg mellem flere typer alufælge, der passer til både sommer- og vinterdæk.
  8. Interiørbelysning: Skab stemning i kabinen med forskellige farver lysbånd.
  9. Lydsystemer: Flere lydsystemer tilpasses efter dine behov, inklusive high-end systemer fra kendte mærker.
  10. Sikkerhedspakker: Ekstra sikkerhedssystemer som blindvinkelalarm og parkeringssensorer for ekstra tryghed under kørsel.

Guides til andre varianter af VW Tiguan

Hvilke teknologier bruges i en Volkswagen Tiguan?

Volkswagen Tiguan bruger mange smarte teknologier. Adaptiv dæmperregulering gør kørslen mere komfortabel. Der er tre køretilstande: komfort, normal og sport. Infotainmentsystemet Discover Pro har en trykfølsom skærm og styring med håndbevægelser.

Dette system giver let adgang til musik, navigation og opkald.

Volkswagen AG har også tilføjet avancerede sikkerhedsteknologier. Adaptiv fartpilot holder en sikker afstand til bilen foran. Blindvinkelovervågning advarer dig om biler i din blinde vinkel.

Lane Assist hjælper med at holde bilen i sin vognbane. Disse teknologier gør kørslen både nemmere og sikrere.

Hvad koster en VW Tiguan 2.0 TDI SCR Comfortline DSG (7-Gang) i grøn ejerafgift?

En VW Tiguan koster i 2024 ca. fra 780 kr til 14.880 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Volkswagen Tiguan til service?

En Volkswagen Tiguan skal til service for hver 30.000 km eller hvert andet år, afhængigt af hvad der kommer først. Dette gælder også for modellen 2.0 TDI Comfortline DSG. Det er vigtigt at overholde disse intervaller for at sikre, at bilen kører optimalt og undgå større problemer.

Regelmæssig service inkluderer olieskift, kontrol af bremser, dæk og andre vitale dele. Volkswagen Aktiengesellschaft anbefaler også at tjekke elektroniske systemer og softwareopdateringer under servicebesøgene.

Hvilke dele på en Volkswagen Tiguan går mest i stykker?

Visse dele på en Volkswagen Tiguan går oftere i stykker end andre. Det er vigtigt at kende disse dele inden køb.

  1. Tandrem

    Skal udskiftes ved 210.000 km. Hvis ikke, kan den knække og skade motoren.

  2. Dobbeltkoblingsgearkasse

    Olie skal skiftes hver 60.000 km for at undgå skader på gearkassen.

  3. Turboen

    Kan svigte over tid, især hvis bilen kører mange korte ture.

  4. EGR-ventil

    Bliver let tilstoppet af sod og kræver regelmæssig rengøring eller udskiftning.

  5. Partikelfilter (DPF)

    Bliver over tid fyldt med aske og skal regenereres eller udskiftes.

  6. Bremser

    Bremseklodser og -skiver slides hurtigt ved hyppig bykørsel og skal jævnligt tjekkes.

  7. Elektronik

    Følsomme systemer som infotainment kan opleve fejl og fryse eller genstarte spontant.

  8. Vandpumpe

    Kan lække over tid og føre til overophedning af motoren.

  9. ABS-sensorer

    Svigte oftere i fugtige klimaer, hvilket kan påvirke bremseeffektiviteten.

  10. Styretøjsdele

    Kaller ofte for justering eller udskiftning på grund af slid fra ujævne veje.

Hvor lang tid dækker garantien på en Volkswagen Tiguan?

Garantien på en Volkswagen Tiguan dækker i 2 år eller op til 60.000 km, alt efter hvad der kommer først. Dette betyder, at hvis bilen når 60.000 km før 2 år, så udløber garantien på det tidspunkt.

Volkswagen giver altså ikke en længere garanti end 2 år fra købsdatoen, uanset kilometerantallet hvis det er under 60.000 km. Garantien gælder for alle dele og reparationer, bortset fra sliddele som bremser og dæk.

Hvad dækker garantien på en Volkswagen Tiguan?

Garantien på en Volkswagen Tiguan dækker ikke serviceintervaller eller reservedele. Den nævner heller ikke, om den omfatter tandremsskift eller olieskift til dobbeltkoblingsgearkassen. Der er ingen information om, hvordan den stigende årlige bilafgift påvirker garantien.

Tekniske og sikkerhedsfunktioner er heller ikke specificeret som dækket af producentgarantien. Det er vigtigt at være opmærksom på, at forskellige motorvarianter kan have indflydelse på garantien.

Garantiforlængelser eller tillægsdækninger er ikke nævnt, hvilket kan være afgørende for nogle købere.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.34.50

Opdateret 10.09.2024, 14.34.50

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel