Find brugte biler til salg

Guiden handler om VW Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic (Årgang 07/2018 - 07/2019)

Købsguide: Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic (07/2018 - 07/2019)

Hvad skal du vide inden du køber en Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic?

Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic har en motor med 3 liters slagvolumen og en ydelse på 286 hk. Bagagerummet rummer 810 liter med bagsæderne oprejst, men kun 445 liter under bagagerumsafdækningen.

Brændstofforbruget ligger i gennemsnit på 8,8 liter diesel per 100km (12,5 km/L) Den høje pris kan være en ulempe for nogle købere.

Der findes to motorvarianter: en med 231 hk og en med 286 hk. Du bør overveje dine behov, når du vælger motorvariant. Konkurrenter som Audi Q7, BMW X5, KIA Sorento, Hyundai Santa Fe og Mercedes GLE tilbyder lignende funktioner.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Volkswagen Touareg?

Volkswagen Touareg kommer i to motorvarianter. Den ene er 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION Tiptronic med en ydelse på 231 hk. Den anden har en ydelse på 286 hk. Begge versioner har firehjulstræk og automatgear.

De tilbyder også forskellige tekniske funktioner. Adaptiv fartpilot, parkeringsassistent og nødbremsesystem er standard i begge varianter. Bilen er produceret i Slovakiet, hvilket sikrer høj kvalitet.

Hvad er fordele og ulemper ved Volkswagen Touareg?

Volkswagen Touareg har mange fordele. Den byder på stor komfort med fire rummelige sæder og en stor bagklap. Dette gør den ideel til familier og folk, der har brug for meget plads.

Bilens infotainmentsystem, Discover Pro, kommer som standard med en stor skærm, hvilket gør det nemt at betjene musik, navigation og andre funktioner. Volkswagen Touareg er også fyldt med teknisk udstyr såsom adaptiv fartpilot, parkeringsassistent og nødbremsesystem.

Der er også nogle ulemper ved Volkswagen Touareg. Selvom den har god brændstoføkonomi, kan prisen på diesel være høj. Bilen kan være dyr i service og vedligehold på grund af de avancerede teknologier.

Til trods for dens lave CO2-udslip, kan dieselmotorer i visse områder møde strenge miljøregler. Enkelte ejere har rapporteret problemer med elektronikken, hvilket kan føre til dyre reparationer over tid.

Hvordan klarer Volkswagen Touareg sig i test?

Volkswagen Touareg klarer sig godt i test. Bilens brændstofforbrug vurderes som gavnligt, da den bruger 8,8 liter diesel pr. 100km (12,5 km/L) CO2-udledningen er 277 g/km, hvilket er lavt for en dieselbil.

Den opnår to ud af fem stjerner i ADAC EcoTest, hvilket viser en relativt miljøvenlig profil. Dog er forsikringsomkostningerne høje på grund af bilens CO2-udledninger baseret på NEFZ-testen.

Touareg får ros for sin brændstoføkonomi og lave CO2-udledning i testen. Dette gør den til et godt valg for dem, der ønsker en kraftfuld bil med lav brændstofforbrug sammenlignet med benzinmodeller.

Den tilbyder en god balance mellem ydelse og miljøhensyn, selvom den ikke er blandt de bedste i sin klasse.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Volkswagen Touareg?

Audi Q7 er en stærk konkurrent til Volkswagen Touareg. Begge modeller tilbyder luksus og avancerede teknologier. Audi Q7 har plads til syv personer og kraftige motorer, som passer til forskellige behov.

BMW X5 er også et godt valg. Den har en sporty kørsel og høj ydelse. Desuden er sikkerhedsfunktionerne omfattende. KIA Sorento og Hyundai Santa Fe er mere prisvenlige alternativer med god komfort og teknologi.

Mercedes GLE er en anden luksus-SUV med imponerende design og kraftige motorer.

Hvor langt kører Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic på literen?

Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 8,8 liter diesel per 100km (12,5 km/L) Den er således ikke den mest økonomiske bil, men tilbyder god ydeevne og komfort.

Dieselbiler som Touareg har ofte lavere brændstofomkostninger sammenlignet med benzinbiler.

Modellen kører derfor cirka 11,4 km per liter. For bilkøbere i Vejle kan dette være en vigtig faktor at overveje, især hvis man planlægger længere køreture. Sammenlignet med andre luksus-SUV'er som Porsche Cayenne er forbruget nogenlunde ens, men Touareg giver ofte bedre værdi for pengene.

Hvilken motor har en Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic?

Motoren i en Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic er en kraftfuld V6 TDI med tre liters slagvolumen. Den har to varianter. Den ene motor yder 231 hk, mens den anden yder 286 hk.

Begge versioner er stærke og giver en glidende kørsel.

Motoren har et maksimalt drejningsmoment på 600 Nm. Det sikrer hurtig acceleration og stærk trækkraft. Bilen kan nå en topfart på 235 km/t og accelererer fra 0-100 km/t på henholdsvis 7,5 sekunder og 6,1 sekunder, afhængig af motorens ydelse.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic?

Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic har 286 hestekræfter. Der er også en variant med 231 hestekræfter. Topfarten for denne model er 235 km/t.

Den kan accelerere fra 0-100 km/t på enten 6,1 sekunder eller 7,5 sekunder, afhængigt af motoren. CO2-udledningen ligger på 173 g/km og 182 g/km.

Hvad er tophastigheden for en Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic?

Tophastigheden for en Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic er 235 km/t. Med en kraftfuld motor kan bilen hurtigt nå høje hastigheder. Der er to motorvarianter, en med 231 hk og en anden med 286 hk, som påvirker hastigheden.

Med begge varianter tilbyder bilen en imponerende præstation og solid ydeevne på vejen.

Både motorenes styrke og bilens bygning sikrer stabilitet ved høje hastigheder. Dette gør den ikke kun hurtig, men også sikker at køre i forskellige vejforhold. CO2-udledningen for denne model er mellem 173 g/km og 182 g/km, afhængig af motorvarianten.

Bilen comes med forskellige forsikringsklasser, og har også garantier, der dækker op til 12 år mod rust, hvilket gør det til et pålideligt valg for købere.

Hvor hurtigt accelererer en Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic fra 0-100 km/t?

Den Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION Tiptronic har to varianter. Den ene motorvariant har 231 hestekræfter og accelererer fra 0-100 km/t på 7,5 sekunder. Den anden motorvariant har 286 hestekræfter og accelererer fra 0-100 km/t på kun 6,1 sekunder.

Disse accelerationstider gør begge motorvarianter hurtige og kraftfulde. Tophastigheden for begge modeller er 235 km/t.

Hvad er dimensionerne på en Volkswagen Touareg?

Volkswagen Touareg måler 2,21 meter i bredden og knap 4,90 meter i længden. Den har et rummeligt bagagerum på 810 liter, når bagsæderne er oprejst. Under bagagerumsafdækningen er der dog kun 445 liter plads.

Den kan laste op til 490 kg.

Hvor stort er bagagerummet i en Volkswagen Touareg?

Bagagerummet i en Volkswagen Touareg har en kapacitet på 810 liter, når bagsæderne er oprejst. Det tilbyder masser af plads til store mængder bagage. Med bagsæderne nede kan der være endnu mere plads til større genstande og oppakning.

Under bagagerumsafdækningen er der dog kun 445 liter til rådighed. Dette giver stadig god opbevaringsplads til daglige ture.

Denne bil har også fire rummelige sæder og en stor bagklap, som gør lastning nemmere. Den kan laste op til 490 kg, hvilket gør den ideel til både transportopgaver og som trækker.

Kan man få anhængertræk på en Volkswagen Touareg?

Ja, Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION Tiptronic kan trække hele 3.500 kg på krogen. Bilen er velegnet til både transport og bugsering.

Hvad må en Volkswagen Touareg trække på anhængertrækket?

En Volkswagen Touareg kan trække op til 3.500 kg på anhængertrækket. Det er en imponerende lasteevne, der gør det nemt at trække store trailere eller både. Lasteevnen på 490 kg sikrer også, at bilen kan håndtere ekstra vægt uden problemer.

Hvilke fælge kan man få til en Volkswagen Touareg?

Volkswagen Touareg kan fås med forskellige typer fælge. Standardfælgene er ofte 18-tommer, men der er også valgmuligheder op til 21-tommer. Fælgene kommer i forskellige designs og materialer som f.eks.

aluminium for at give et stilfuldt look.

Man kan vælge mellem flere fælgstørrelser og stilarter for at tilpasse sit køretøj efter personlig smag. Dette inkluderer både sporty og elegante varianter, som passer til forskellige kørebehov og æstetiske præferencer.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Volkswagen Touareg?

En Volkswagen Touareg har brug for vinterdæk, der kan klare sne, is og våde veje. Dækkene skal have en passende størrelse og dækmønster for at sikre godt greb og god kontrol. Vælg dæk med lav rullemodstand.

Det hjælper med at opretholde brændstofeffektiviteten. Dæk med høj kvalitet giver også bedre sikkerhed.

Det er vigtigt at vælge dæk, som passer til bilens motor og specifikationer. Konsulter en professionel dækleverandør eller bilmekaniker for at få den bedste rådgivning. High-load og high-speed dæk sikrer optimal præstation og sikkerhed under vinterkørslen i en stor bil som Volkswagen Touareg.

Hvor sikker er en Volkswagen Touareg?

Volkswagen Touareg har mange sikkerhedsfunktioner. Den har ESP, som hjælper bilen med at holde vejgreb. Den har også en advarsel for afstand og kollision samt et by-nødbremsesystem, der kan stoppe bilen hurtigt i byen.

Der er et avanceret nødbremsesystem, der forudser farer og bremser bilen automatisk.

Bilen har et progressivt passagerbeskyttelsessystem for ekstra sikkerhed. Man kan montere barnesæder både foran og bagpå. ADAC-testen viser, at bilens sikkerhedsfunktioner er gode.

Volkswagen tilbyder også 2 års garanti for generelle fejl og 12 års garanti mod rust.

Hvordan er interiøret i en Volkswagen Touareg?

Interiøret i en Volkswagen Touareg er præget af hardplast og savner premium materialer. Der er plads til fire rummelige sæder. Bagagerummet har et volumen på 810 liter med bagsæderne oprejst.

Luftaffjedringssystemet har tre niveauer: Comfort, Normal og Sport. Infotainmentsystemet Discover Pro kommer som standard med en stor skærm.

Der er mulighed for ekstraudstyr som panorama-soltag og 4-zone klimaanlæg. Stor bagklap og en lasteevne på op til 490 kg gør det let at pakke bilen. Interiøret kan virke mindre luksuriøst men er praktisk med god plads til passagerer og bagage.

Hvor mange personer er der plads til i en Volkswagen Touareg?

Volkswagen Touareg har plads til fire personer. Pladsen foran er rummelig nok til personer, der er over 1,95 meter høje. Bagsæderne har også god plads og komfort. Det gør bilen ideel til både korte og lange ture.

Hvilket lydsystem har en Volkswagen Touareg?

En Volkswagen Touareg har standard Discover Pro infotainmentsystem. Dette system indeholder navigationssystem med festplattenspeicher, Bluetooth-forbindelse, avanceret talestyring, USB- og AUX-tilslutning samt SD- og SIM-kortslot.

Man kan opgradere til Discover Premium-systemet mod ekstra omkostninger. Systemet tilbyder online-tjenester som realtids trafikinformationer og Remote-Control-funktioner via den integrerede SIM-kort.

Hvilke apps kan man få til en Volkswagen Touareg?

Man kan få mange apps til en Volkswagen Touareg. Discover Pro og Discover Premium infotainmentsystemer tilbyder integration af flere apps. Navigationen kan forbindes med apps som Google Maps og Apple Maps.

Bluetooth-forbindelsen giver adgang til apps på din smartphone. Brugere kan tilslutte USB, SD-kort og SIM-kortslots til at understøtte forskellige funktioner.

Der er også avanceret talestyring, som kan betjene apps og funktioner i bilen. Online-tjenester og fjernbetjening kræver et årligt gebyr for SIM-kortet. Apps i bilens system forbedrer køreoplevelsen markant.

Opdateres softwaren i en Volkswagen Touareg automatisk?

Softwaren i en Volkswagen Touareg opdateres ikke automatisk. Ejeren skal selv sørge for at tjekke og downloade opdateringer. Det kan gøres ved at tage bilen til en autoriseret Volkswagen-forhandler.

Forhandleren kan opdatere softwaren og sikre, at systemerne fungerer korrekt. Det er vigtigt at holde softwaren opdateret for at få glæde af de nyeste funktioner og forbedringer.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Volkswagen Touareg?

Der er mange tilbehørs- og ekstraudstyrsmuligheder til en Volkswagen Touareg. Dette gør det muligt at tilpasse bilen efter ens egne behov.

  1. Matrix-LED-forlygter: Tilføj disse for bedre synlighed om natten.
  2. Head-up display: Projekter vigtige oplysninger på forruden.
  3. Adaptiv fartpilot: Funktion der tilpasser hastigheden automatisk.
  4. Parkeringsassistent: Hjælper med at parkere bilen uden problemer.
  5. Nødbremsesystem: Forbedrer sikkerheden ved pludselige stop.
  6. Anhængertræk: En nyttig funktion, hvis du skal trække en trailer.
  7. Bakkamera: Giver bedre udsyn når du bakker bilen.
  8. Forsikringspakker: Mulighed for ansvarsforsikring, fuldkasko og delkasko.
  9. Autonomt køresystem: Gør det muligt for bilen at køre selv i visse situationer.
  10. Vinterdæk og fælge: Vælg mellem forskellige vinterdæk og fælge til sikker kørsel om vinteren.

Der er også mulighed for andre teknologiske løsninger som avanceret lydsystem og forskellige apps, der kan integreres med bilens systemer.

Hvilke teknologier bruges i en Volkswagen Touareg?

Volkswagen Touareg bruger avancerede førerassistentsystemer. Adaptive cruise control (ACC) holder automatisk farten og afstanden til bilen foran. Vognbaneskiftsassistenten hjælper med at holde bilen i sin bane.

Emergency assist kan tage over og stoppe bilen, hvis føreren ikke reagerer. Stauassistent gør køkørsel nemmere ved automatisk at følge trafikken.

Infotainmentsystemet Discover Pro har en stor skærm og er standard. Systemet indeholder navigation, musik og opkaldsfunktioner. Desuden har Volkswagen Touareg tekniske funktioner som adaptiv fartpilot og parkeringsassistent.

Nødbremsesystemet forbedrer sikkerheden ved at aktivere bremserne i nødsituationer.

Hvad koster en VW Touareg 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION Tiptronic i grøn ejerafgift?

En VW Touareg koster i 2024 ca. fra 780 kr til 24.980 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Volkswagen Touareg til service?

En Volkswagen Touareg skal til service hver 15.000 km eller en gang om året. Regelmæssig service er vigtig for at opretholde bilens ydeevne og levetid. Ved servicen tjekkes bilen for eventuelle problemer.

Dette inkluderer motor, bremser og andre vigtige dele.

Det anbefales at følge fabrikantens vejledning for at sikre, at bilen kører optimalt. Dette kan også hjælpe med at undgå større reparationer senere. En velholdt Touareg giver bedre brændstoføkonomi og en mere sikker kørsel.

Hvilke dele på en Volkswagen Touareg går mest i stykker?

Flere dele på en Volkswagen Touareg kan have problemer. Her er de mest almindelige dele, der går i stykker:

  1. Gearkasse: 8-trins automatgearkassen kan opleve problemer med forsinkelse og ujævn skift.
  2. Elektroniske systemer: Softwareopdateringer er nødvendige, da fejl i elektronikken ofte opstår.
  3. Motorfejl: V6 TDI-motoren har nogle gange turboladerproblemer og olielækager.
  4. Fjedre og støddæmpere: Affjedringssystemet kan blive slidt hurtigt ved kraftig brug.
  5. Bremser: Bremseskiver og bremseklodser skal udskiftes oftere grundet tung køretøjsvægt.
  6. Styretøj: Styresystemet kan miste præcision over tid, hvilket kræver justeringer eller udskiftning af dele.
  7. Hardplast interiørdele: Indvendige hardplastdele kan blive løse eller knække under daglig brug.
  8. Turbocharger-slanger: Disse har tendens til at revne eller løsne sig, især ved høj kilometerstand.
  9. Kølesystem: Lækager i kølesystemet er ikke ualmindelige og kræver hurtig reparationshandling for at undgå overophedning.
  10. Dørsensorer: Sensorerne til døråbning kan fejle, hvilket fører til behov for udskiftning.

Hvor lang tid dækker garantien på en Volkswagen Touareg?

Garantien på en Volkswagen Touareg dækker generelle defekter i 2 år. Desuden er bilen beskyttet mod rust i 12 år. Dette betyder, at rust på karosseriet vil blive repareret uden omkostninger inden for denne periode.

Det er vigtigt med regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at garantien opretholdes.

Garantien gælder fra bilens registreringsdato. Husk også, at garantien ikke dækker almindeligt slid og visse dele som bremser og dæk. Service udført hos autoriserede værksteder kan sikre, at din Volkswagen Touareg holder sig i topform og falder ind under garantibetingelserne.

Hvad dækker garantien på en Volkswagen Touareg?

Garantien på en Volkswagen Touareg dækker generelle defekter i 2 år. Det inkluderer problemer med motordelen, elektronik og andre komponenter. Desuden er der 12 års garanti mod rust, som sikrer bilens karrosseri imod gennemtæring.

Bilen er produceret i Slovakiet og kommer med høj kvalitet. Garantien giver tryghed ved køb af en ny Volkswagen Touareg. Skal man vælge en robust og driftsikker SUV, giver denne garanti en ekstra sikkerhed.

Guides til andre varianter af VW Touareg

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 05.06.2024, 09.00.39

Opdateret 05.06.2024, 09.00.39

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel