Gør karriere i bilbranchen

SPONSORERET:

Der er masser af karrieremuligheder i bilbranchen, og der er stor efterspørgsel på dygtige unge der ønsker at uddanne sig indenfor denne branche.

Bilens univers er fascinerende – fx når det drejer sig om det kæmpe antal af mennesker og varer, der hver dag bliver transporteret af biler og lastbiler. Der sker også rigtig meget med den teknologiske udvikling i bilerne i disse år. Nye forbrugertendenser der konstant udvikler og ændrer sig, og politiske og miljømæssige krav til bilerne kalder på nye løsninger i branchen. Der er brug for dygtige medarbejdere, der kan tænke nyt og anderledes.

Har du en generel interesse for biler og har du måske endda benzin i blodet, så er en karriere i bilbranchen måske noget for dig. Hvad enten du brænder for at sælge eller reparere, så tilbyder en karriere i bilbranchen mange spændende muligheder og jobs.

Hvordan gør man karriere i en så kompleks branche som bilbranchen?

Find ud af hvad du brænder for! Du kan fx uddanne dig indenfor teknik og service, salg og rådgivning, marketing og analyse, og logistik og proces. Der vil med garanti være mange jobmuligheder, uanset hvilket område i bilbranchen, du vælger at uddanne dig indenfor.

Mekanikerfaget er en meget eftertragtet erhvervsuddannelse, og er i dag blevet meget kompleks på grund af den højteknologiske udvikling i bilerne de seneste år. Vælger du i stedet en uddannelse indenfor f.eks. logistik og proces, vil du være den ansvarlige for at sørge for, at de rigtige reservedele bliver leveret til den rigtige pris, på et bestemt tidspunkt til den rette kunde.

Der er som sagt mange mulighederne, og hvis du har interessen, er det bare med at komme i gang! Bilbranchen venter på en som dig, der ønsker at arbejde og dygtiggøre sig i denne spændende branche.

Er du stadig i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl om det måske er i bilbranchen du skal gøre karriere, eller om hvilken gren af industrien der passer dig bedst, så fortvivl ikke. Tag et sabbatår eller to, hvis du har behov for det. Hvis man oplever tvivl, er det nogen gange det bedste, at man trækker stikket i en periode, tager en pause og tænker lidt over hvad man egentlig vil, inden man tager en forhastet og/eller halvhjertet beslutning.

Nogle gange har man bare brug for at få luftforandring og et nyt perspektiv på tingene, før man kan tage en beslutning. Man kan tage ud og rejse og opleve verden, fx gennem frivilligt arbejde eller højskole i udlandet. Det er en mulighed for at kombinere en stor rejseoplevelse med erfaring med at bo og leve i et andet land. Du kan vælge at tage til bl.a. Afrika, Asien, Mellemamerika eller Latinamerika, hvis du virkelig vil prøve at komme langt væk og opleve en helt anderledes kultur og hverdag end den danske. Det vil uden tvivl udvide din horisont og bidrage til et større personligt perspektiv.

Det siger virkelig noget om dig som person, hvis du har valgt at tage ud og opleve verden fx gennem frivilligt arbejde eller højskole. Det er noget der bliver nyttigt senere i livet og vil gavne dig i fremtidige jobs.