Skal du på bilferie? Sådan sikrer du hjemmet mod indbrud

SPONSORERET:

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er utroligt populært at tage på bilferie – enten til en anden landsdel eller til at helt andet land. En bilferie giver en enorm frihed til selv at bestemme, hvad tid der er afgang fra adressen, hvornår der skal holdes pauser, og hvornår ankomsten til destinationen skal ske.

Typisk er der ikke nogen vigtige deadlines, der skal overholdes eller check-ins, der skal foretages inden for et bestemt tidsrum, og der er heller ikke ret meget ventetid forbundet med en bilferie, medmindre du har besluttet dig for at tage en færgeovergang, eller hvis der er kø på motorvejen.

Der er rigtig mange fordele ved at tage på bilferie, men der er også en række ulemper. En af dem er, at dit hjem kan være ekstra udsat for indbrud, mens du er på ferie. Det skyldes, at det ved første øjekast ser ud som om, at der er nogen hjemme i huset, hvis bilen holder parkeret i indkørslen, og det vil den selvsagt ikke gøre, når du tager den med på ferie.

Derfor kan du her i denne artikel blive klogere på, hvordan du med fordel kan sikre dig mod indbrud, når du tager af sted på bilferie.

Lad naboen parkere sin bil i din indkørsel

Et smart trick til at sikre hjemmet mod indbrud, som kræver en minimal indsats, er at spørge naboen, om vedkommende vil parkere sin bil i din indkørsel, mens du er på ferie. Hvis din nabo har to biler, vil de fleste ikke se noget problem med det, så start med at spørge en på vejen, der har to biler, som ikke bor ret langt fra dit hus.

Få en til at komme og tømme din postkasse

De fleste, der tager på bilferie, er væk i mere end en uge, især hvis turen går til Sydeuropa. Her vælger mange at være væk i 2-4 uger, og i løbet af den tid kan din postkasse hurtigt komme til at bugne med reklamer. Det er noget af det, som indbrudstyvene kigger efter for at vurdere, om beboerne er taget på ferie eller ej. Du kan dermed med fordel spørge din nabo eller et familiemedlem, om vedkommende vil tømme din postkasse, mens du er på ferie. Dermed undgår du også at overse vigtig post i perioden.

Investér i et alarmsystem

Et alarmsystem kan være en rigtig god løsning, uanset om du skal på bilferie eller ej. Her kan du nemlig både få monteret en tyverialarm og videoovervågning, som bliver aktiveret, når uvedkommende prøver at komme ind i din bolig. I så fald vil vagtcentralen blive informeret, og der vil inden for kort tid blive sendt en vagt ud til din adresse, og politiet vil blive alarmeret.

Køb timere til dine lamper

Hvis lyset ikke er tændt i din bolig, når mørket falder på, så vil det være tydeligt for en indbrudstyv, at der ikke er nogen hjemme i huset, og dermed vil huset blive et oplagt sted at begå indbrud. Særligt hvis dette er kombineret med, at der ikke holder nogen bil i indkørslen, og postkassen bugner af post og reklamer.

Derfor kan det være en god idé at investere i timere til dine lamper. Således kan du selv bestemme, hvornår lamperne automatisk skal tændes hver aften, mens du ikke er hjemme, og huset vil se beboet ud. Hvis du ikke vil ud og investere i nye lamper, så kan du også vælge at lade en lampe i huset være tændt, mens du er på ferie. Dette kommer dog til at koste en del i strøm.