Tre gode råd til din næste bilferie

SPONSORERET:

Dette indhold er sponsoreret 

 

Uanset om du er på vej til en lækker bilferie ved Gardasøen til sommer eller du tager familien under armen og I, i samlet trop, tager en tur op af de svenske landeveje til en skiresort, så er der visse ting, som kan være nødvendige at vide. Det er nemlig sjældent, at det bare er lutter lagkage, at køre afsted med hele den pukkelryggede. Derfor vil du nedenfor kunne læse om tre nødvendige tips, som du kan tage i overvejelse næste gang, du kører en tur på ferie. Et gratis råd er blandt andet, at have styr på din ansvarsforsikring. Det er ofte på sådanne ture, at man kommer ud for uheld. En billig ansvarsforsikring kan være svær at finde, men den er oplagt, at have styr på inden du drager på ferie. 

Tjek op på dine forsikringer 

Du har det måske, som så mange andre, som tegner en forsikring og derefter ikke tjekker op på den. Forsikringer går ofte i glemmebogen efter kontrakten er skrevet under, og regninger bliver betalt automatisk hver måned. På den måde glemmer de fleste, hvad de egentlig er forsikret imod og vigtigst af alt, hvad de IKKE er forsikret imod. De fleste danskere husker først, at de er forsikret når uheldet er ude, og i det tilfælde er det for sent. 

 

Derfor er det vigtigt, at du har styr på hvordan og hvad du er forsikret imod. Dette gælder specielt, når du tager med familien på tur. Det kan være, at I skal ud og være aktive – det kan være paragliding, klatring, riverrafting eller noget helt andet. Dækker min forsikring hvis der sker et uheld? Dækker den mine børn? Hvad hvis mine ting forsvinder? Det er gode spørgsmål at stille sig selv inden du tager på ferie, og oplagte spørgsmål at ringe til forsikringsselskabet og få svar på. 

 

Pak bilen ansvarligt 

Dette kan virke åbenlyst, men mange pakker ikke bilen korrekt inden de tager afsted. For det første gælder det om, at have vigtige ejendele lige i armslængde. Dette gælder pas, pung, nøgler og kørekort. Derudover, så er det næsten altid uundgåeligt, at I ikke skal i bagagerummet efter et eller andet på et tidspunkt i turen. Det kan være barnet Ipad, en sweater eller en madpakke. Derfor vær strategisk når du pakker bilen. Hvad skal ligge forrest og øverst i bagagerummet og hvad kan pakkes væk bagved. 

 

Derudover er det vigtigt, at have en masse vand i reserve i bilen. Hvis uheldet opstår, og I midt om natten går i stå og skal have vejhjælp, men er løbet tør for vand – så kan det blive en lang aften. 

 

Kør om aften og natten 

Dette kan virke hårdt på sjælen og kræfterne, at skulle køre i mørket, men på den måde undgår I mest trafik og rejsen bliver en stor motorvej. Så hold dig vågen med din yndlings CD, og lad børnene sove på bagsædet, men du cruiser på landevejene til lyden af dit yndlingsband. Når først du ankommer til jeres destinationen er trætheden erstattet med glæde og eufori.