Find brugte biler til salg

Guiden handler om Citroen C1 PureTech 82 (Årgang 07/2014 - 06/2015)

Købsguide: Citroen C1 PureTech 82 (07/2014 - 06/2015)

Hvad skal du vide inden du køber en Citroen C1 PureTech 82?

Citroen C1 PureTech 82 har to motorvarianter. VTi 68 er god til bykørsel, mens VTi 82 giver mere kraft og hurtigere acceleration. Brændstofforbruget er cirka 5,3 l/100km (20,0 km/L) så den er økonomisk at køre.

Pladsen er begrænset, især for bagpassagerer over 1,60 m. For bedre siktbarhed kan man vælge bakkamera og parkeringssensorer. Citroen C1 PureTech 82 er et godt valg for dem, der søger en kompakt bybil med gode køreegenskaber.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Citroën C1?

Citroën C1 er en kompakt bil med flere varianter. De passer til forskellig smag og behov.

  1. VTi 68

    Denne variant har en motorvolumen på 998 ccm. Motoren yder 50 kW (68 hk) ved 6000 o/min. Den har et brændstofforbrug på ca. 4,1 l/100km (25,0 km/L) og en CO2-udledning på 95 g/km ifølge producenten.

  2. VTi 72

    Udstyret med en mere effektiv motor, har VTi 72 en motorvolumen på 998 ccm og leverer 53 kW (72 HK). Brændstofforbruget er omkring 4,3 l/100km (25,0 km/L)

  3. PureTech 82

    Denne model har den stærkeste motor i rækken med en volumen på 1199 ccm og effekt på 60 kW (82 HK). Det gennemsnitlige testforbrug ligger på omkring 5,3 l/100km (20,0 km/L)

  4. Shine Udstyrsniveauer

    Citroën C1 PureTech 82 fås også i to Shine-modeller: VTi 68 Shine Airscape og VTi 72 Shine. Begge modeller inkluderer avancerede funktioner som LED-kørelys og fuldautomatisk klimaanlæg.

  5. Gearkassevalg

    Forskellige gearkasser tilbydes som manuel eller halvautomatisk, afhængig af varianten.

  6. Speciale Egenskaber

    Nogle modeller kommer med unikke funktioner, såsom Apple CarPlay for forbedret underholdning og navigation under kørslen.

  7. Klima-Optioner

    Bilen kan fås med enten manuelt eller fuldautomatisk klima-anlæg alt efter ønsket komfortniveau.

  8. Ekstra Tilbehør

    Der kan vælges forskellige fælge og vinterdæk tilpasset sæsonerne for at sikre optimal drift året rundt.

Denne variation giver bilkøbere mulighed for at vælge den variant af Citroën C1, der passer bedst til deres kørselsbehov og præferencer.

Hvad er fordele og ulemper ved Citroën C1?

Her er en oversigt over fordele og ulemper ved Citroën C1 PureTech 82:

Fordele Ulemper
- God brændstoføkonomi (5,3 l/100 km) - Begrænset bagplads, især for passagerer over 1,60 m
- Bagdørene åbner bredere, hvilket gør bagsædet mere tilgængeligt - Behov for tekniske forbedringer
- Lettilgængeligt håndtag til tankdækslet - Mangler beskyttelseslister på dørene
- God manøvrerbarhed i bytrafik - Mangler aerodynamisk optimering under bilen

Hvordan klarer Citroën C1 sig i test?

Citroën C1 PureTech 82 får fire stjerner i ADAC EcoTest. Det viser, at bilen er miljøvenlig. Brændstofforbruget ligger på 5,3 l/100 km. Det er gennemsnitligt for en bil i denne klasse.

Bilen udleder også 146 g CO2 pr. km, hvilket påvirker klimaet.

Køreegenskaberne er tilfredsstillende, selvom bilen kan føles ustabil i sving og på ujævne veje. Der mangler et city nødbremsesystem, hvilket er en vigtig sikkerhedsfunktion. Driftsomkostningerne er høje, især når det kommer til brændstof og service.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Citroën C1?

Der findes flere gode alternativer til Citroën C1. Disse biler er små, økonomiske og ideelle til bykørsel.

  1. Toyota Aygo: Deles samme platform som Citroën C1 og Peugeot 108. Aygo er kendt for sin pålidelighed og lave vedligeholdelsesomkostninger.
  2. Peugeot 108: Ligner meget Citroën C1, da de deler mange komponenter. Den har samme motorvarianter og brændstoføkonomi.
  3. Skoda Citigo: En anden populær minibiler med god pladsudnyttelse og pålidelighed. Citigo får ros for sin komfort og køreegenskaber.
  4. SEAT Mii: Minder om Skoda Citigo men tilbyder lidt flere valg af farver og udstyrsniveauer. SEAT Mii er prisvenlig med lav ejerafgift.
  5. Volkswagen up!: En solid bil med god kvalitet i interiøret. Den har også flere motorvalg sammenlignet med nogle af de andre minibilalternativer.
  6. Hyundai i10: Tilbyder mere plads end mange andre i denne klasse og god brændstoføkonomi. Hyundai i10 er også veludstyret til prisen.

Hvor langt kører Citroen C1 PureTech 82 på literen?

Citroen C1 PureTech 82 har et brændstofforbrug på cirka 4,3 liter per 100 kilometer ifølge producenten. Testforbruget viser dog et gennemsnit på 5,3 liter per 100 kilometer. Dette betyder, at man kan køre mellem 18,9 og 23,3 kilometer per liter benzin.

Bilens CO2-udledning er på 146 gram per kilometer. Det er vigtigt for miljøbevidste bilkøbere. Peugeot 107 deler mange af de samme tekniske data som Citroen C1.

Hvilken motor har en Citroen C1 PureTech 82?

Citroen C1 PureTech 82 har en VTi 82 motor med en motorvolumen på 1199 ccm. Motoren yder 60 kW (82 hk) ved 5750 o/min. To motorvarianter er mulige: VTi 68 og VTi 82. Brændstofforbruget for denne model er ca.

4,3 l/100km (25,0 km/L) CO2-udledningen er målt til 99 g/km.

Motoren kombinerer god brændstoføkonomi med rimelig kraft. Det gør C1 PureTech 82 til et attraktivt valg for bilkøbere på udkig efter mindre biler med flotte præstationer og lav ejerafgift.

Hvor mange hestekræfter (HK) har en Citroen C1 PureTech 82?

En Citroen C1 PureTech 82 har en effekt på 60 kW, hvilket svarer til 82 hestekræfter. Motoren yder dette ved 5750 o/min. Dette gør bilen kraftigere end VTi 68-versionen.

Med sine 82 HK tilbyder Citroen C1 PureTech 82 en kraftfuld køreoplevelse for sin klasse. Motorens ydeevne gør det nemt at navigere gennem bytrafikken og på motorvejen.

Hvad er tophastigheden for en Citroen C1 PureTech 82?

Tophastigheden for en Citroen C1 PureTech 82 er 170 km/t. Den lille bil er designet til at være let og hurtig på vejene. Modelperioden 07/2014 - 06/2015 inkluderer både e-vti 68 shine airscape 5d og vti 72 shine 5d varianter.

Hvor hurtigt accelererer en Citroen C1 PureTech 82 fra 0-100 km/t?

Citroen C1 PureTech 82 går fra 0 til 100 km/t på 11,0 sekunder. Det viser, at den har en hurtig acceleration i sin klasse. Med sin lille og lette krop er bilen hurtigt oppe i fart, hvilket gør den ideel til bykørsel og korte ture.

Sammenlignet med andre små biler er dette ganske imponerende. Manuelt gear hjælper også med at maksimere bilens ydeevne. Hvis du overvejer brugte biler til salg, er Citroen C1 PureTech 82 et godt valg for dem, der ønsker hurtig acceleration og nem håndtering.

Hvad er dimensionerne på en Citroën C1?

Citroën C1 er en lille, smidig bil. Den måler 3466 mm i længden, 1615 mm i bredden og 1460 mm i højden. Den har en tomvægt på 910 kg og kan laste op til 330 kg. Эн моторvolumen er 1199 ccm.

Hvor stort er bagagerummet i en Citroën C1?

Bagagerummet i en Citroën C1 PureTech 82 har en kapacitet på 170 liter. Ved at fjerne bagagerumsdækslet kan kapaciteten øges til 210 liter. Når bagsædets ryglæn lægges ned, kan op til 675 liter bagage opbevares.

Kofferrummet er ikke særlig let tilgængeligt, da lasten skal løftes højt for at lægges ind eller tages ud. Dette kan være en udfordring for nogle brugere. Hvis man har behov for mere plads, kan det være værd at overveje denne model med dens muligheder for at udvide bagagerumspladsen.

Kan man få anhængertræk på en Citroën C1?

Det er ikke muligt at montere anhængertræk på en Citroën C1. Denne bilmodel har en lasteevne på 330 kg.

Hvor mange kg må en Citroën C1 trække på anhængertrækket?

En Citroën C1 kan ikke få monteret anhængertræk.

Hvilke fælge kan man få til en Citroën C1?

Citroën C1 tilbyder forskellige fælge til bilkøbere. Hvert design giver bilen sit eget unikke udseende.

  1. 14-tommer stålfælge:
    • Standard på mange varianter.
    • Holdbare og økonomiske.
    • Fås i almindelig stålfinish.

     

  2. 15-tommer letmetalfælge:
    • Tilbyder et lettere og mere stilfuldt alternativ.
    • Fås i farver som sort, sølv eller gunmetal.
    • Øger bilens æstetiske appel.

     

  3. Design og finish:
    • Forskellige designs at vælge imellem.
    • Kan tilpasses efter personlig smag.
    • Bidrager til Citroën C1's attraktive udseende.

     

Muligheden for at vælge fælge gør Citroën C1 fleksibel og brugervenlig for enhver køber.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Citroën C1?

Citroen C1 kræver gode vinterdæk for sikker kørsel. Her er nogle vigtige punkter at overveje:

  1. Greb og Trækkraft: Vælg vinterdæk med god greb og trækkraft på sne og is. Dette sikrer bedre kontrol under vinterforhold.
  2. Dækstørrelse: Sørg for at dækkene passer til Citroen C1's vægt og kørselsforhold. Passende størrelse giver bedre køreegenskaber.
  3. Brændstofeffektivitet: Vinterdæk med lav rullemodstand sparer brændstof. Det er både godt for pengepungen og miljøet.
  4. Bremseevne: Gode vinterdæk skal have effektiv bremseevne på glatte veje. Dette øger sikkerheden ved nødbremsning.
  5. Stabilitet: Dæk med høj stabilitet hjælper bilen med at holde kursen, især på isede veje.
  6. Trækkraft: Høj kvalitet dæk giver bedst trækkraft på sne- eller isdækkede veje, hvilket mindsker risikoen for at sidde fast.
  7. Slidstyrke og Vandplaning: Robust vinterdæk modstår slid godt og har lav risiko for vandplaning i våde forhold.
  8. Kvalitet: Invester i højkvalitets dæk for bedste ydeevne under vanskelige kørselsforhold i Danmark.
  9. Serviceintervaller: Skift dækkene regelmæssigt som en del af bilens serviceintervaller for optimal funktionalitet.
  10. Anbefalinger fra Producenten: Følg producentens anbefalinger til specifikationer passende til Citroen C1.

Hvor sikker er en Citroën C1?

Citroën C1 er udstyret med stærk aktiv sikkerhed. Elektronisk stabilitetskontrol, bremseassistent og fartbegrænser hjælper med at beskytte føreren. Passiv sikkerhed inkluderer både front- og sideairbags til fører og passagerer.

Ved ADAC Crashtest får bilen 80% for beskyttelse af passagerer, hvilket viser god sikkerhed. Børnesikkerhed scorer også 80%. Fire stjerner i ADAC EcoTest bekræfter dens pålidelighed.

Hvordan er interiøret i en Citroën C1?

Interiøret i en Citroën C1 er praktisk og enkel. Instrumentbrættet er klart og let at betjene. Klimaanlægget er let at anvende, og alle knapperne er placeret inden for rækkevidde.

Der er en mulighed for at tilvælge en 7-tommers touchscreen, som kan vise indhold fra din smartphone. Dette gør kørslen mere bekvem og sikker.

Sæderne kan justeres, så både fører og passagerer kan finde en behagelig siddeposition. For personer op til 1,90 meter er der tilstrækkelig plads foran. Men bagpladsen er begrænset, hvilket gør det svært for passagerer over 1,60 meter at sidde komfortabelt.

Tankdækslet kan åbnes fra en let tilgængelig håndtag, selvom der mangler beskyttelseslister på dørene.

Hvor mange personer er der plads til i en Citroën C1?

Citroën C1 PureTech 82 har plads til op til fire personer. Bilen har fem døre, hvilket gør det lettere at komme ind og ud af bilen.

Bagdørene gør bagsædet mere tilgængeligt, men pladsen er stadig begrænset. Passagerer over 1,60 m kan finde det svært at få nok benplads.

Hvilket lydsystem har en Citroën C1?

En Citroën C1 har et standard lydsystem med radio og CD-afspiller. Man kan vælge en 7-tommers touchscreen, som viser indhold fra en smartphone. Dette gør det nemt at streame musik og bruge apps.

Systemet giver god lydkvalitet, selvom det er simpelt.

Touchscreenen kan også tilsluttes via Bluetooth. Dette gør det muligt at tage håndfrie opkald og lytte til din yndlingsmusik trådløst. Funktionen er nyttig for dem, der ønsker en mere moderne køreoplevelse i deres Citroën C1.

Hvilke apps kan man få til en Citroën C1?

En Citroën C1 tilbyder flere apps, der gør køreturen sjovere og lettere. Her er en liste over nyttige apps til Citroën C1.

  1. MirrorLink: Viser indhold fra din smartphone på bilens 7-tommers touchscreen.
  2. Maps: Hjælper med navigation og viser ruter i realtid.
  3. Spotify: Lader dig streame musik direkte fra din telefon.
  4. Waze: Fungerer som en Ghk-app med trafikopdateringer og advarsler om farer.
  5. WhatsApp: Muliggør beskeder og opkald gennem bilen.
  6. Apple CarPlay: Forbindelsen mellem bilen og Apple-enheder for sømløs kontrol af apps.
  7. Android Auto: Integrerer Android-enheder med bilens system for adgang til forskellige funktioner.

Disse apps gør det mere behageligt at køre en Citroën C1, da de tilbyder mange praktiske funktioner direkte på bilens system.

Opdateres softwaren i en Citroën C1 automatisk?

Softwaren i Citroën C1 PureTech 82 opdateres ikke automatisk. Ejeren skal selv sørge for at få opdateret softwaren, hvis det bliver nødvendigt. Dette kan gøres ved at besøge en autoriseret Citroën-forhandler.

Citroën C1 PureTech 82 tilbyder mange moderne funktioner, men automatisk softwareopdatering er ikke en af dem. Det er vigtigt at holde styr på, hvornår nye opdateringer er tilgængelige for at sikre, at bilen fungerer optimalt.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Citroën C1?

Citroën C1 har mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør den til en fleksibel bil, som kan tilpasses efter behov.

  1. Aircondition: Giver komfort på varme dage.
  2. 7-tommer touchskærm: Nem betjening af bilens funktioner.
  3. Bakkamera: Gør parkering lettere og sikrere.
  4. Apple CarPlay: Tilslut din iPhone for nem adgang til apps og musik.
  5. Tagbøjler: Praktisk til transport af cykler eller ski.
  6. 15-tommer alufælge: Bidrager til et sporty udseende.
  7. Indstigningslister: Beskytter bilen mod ridser ved indstigning.
  8. LED-kørelys: Forbedrer synlighed og sikkerhed på vejen.
  9. Automatisk nødbremse: Øger sikkerheden i kritiske situationer.
  10. Regnsensor: Aktiverer vinduesviskerne automatisk ved regn.
  11. Connect box: Holder dig opdateret med realtidsdata om bilen.
  12. Styling kit: Giver en personlig stil med forskellige farver og detaljer.
  13. Aflastningsnet til bagagerum: Holder dine ting på plads under kørslen.
  14. Solskærme: Beskytter mod solens stråler og holder kabinen køligere.
  15. Ekstra bagagerumsrum: For mere opbevaringsplads i bagagerummet.
  16. Dørbeskyttere: Beskytter dørene mod skader ved åbning.

Citroën C1 kan udstyres bredt, så den passer perfekt til dine behov og præferencer, hvad end det er praktiske løsninger eller stilfulde detaljer du søger i en bil

Hvilke teknologier bruges i en Citroën C1?

Citroën C1 PureTech 82 tilbyder en række moderne teknologier. Disse hjælper med at forbedre køreoplevelsen og øge sikkerheden.

  • LED Kørelys: For bedre synlighed døgnet rundt.
  • Fuldautomatisk Klimaanlæg: Holder kabinen behagelig ved en konstant temperatur.
  • Touchscreen Infotainmentsystem: Giver adgang til radio, navigation og apps.
  • Hill Start Assist: Hjælper med at starte bilen på bakker uden at rulle baglæns.
  • Bakkamera: Gør parkering lettere og sikrere ved at vise området bag bilen.
  • Elektronisk Stabilitetskontrol (ESC): Øger bilens stabilitet ved glatte veje eller pludselige manøvrer.
  • Dæktryksovervågning (TPMS): Advarer føreren om lavt dæktryk for bedre sikkerhed og økonomi.
  • Bluetooth Forbindelse: Muliggør håndfri telefonopkald og trådløs musikafspilning.

Citroën C1 PureTech 82 er udstyret med både komfortable og sikre teknologier.

Hvad koster en Citroen C1 PureTech 82 Feel (5-Türer) i grøn ejerafgift?

En Citroën C1 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 4.540 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Citroën C1 til service?

En Citroën C1 PureTech 82 skal til service en gang om året eller for hver 15.000 kilometer, alt efter hvad der kommer først. Driftsomkostningerne kan være ret høje på grund af service og brændstofforbrug.

Det er vigtigt at følge disse intervaller for at holde bilen i god stand og undgå dyre reparationer senere.

Regelmæssige eftersyn sikrer også, at du overholder bilens garantibetingelser. Citroën C1 har en garanti på 2 år og en rustgaranti på 12 år. Ved at holde serviceaftalerne kan du nyde godt af disse garantier og dermed sikre færre udgifter til vedligeholdelse.

Hvilke dele på en Citroën C1 går mest i stykker?

Nogle dele på en Citroën C1 har tendens til at gå i stykker oftere end andre. Her er de mest almindelige problemer:

  • Bremsesystem: Bremseskiver og bremseklodser kan slides hurtigt, især ved bykørsel.
  • Elektrisk system: Problemer med batteriet og elektroniske komponenter som lys og instrumentbrættet kan opstå.
  • Undervogn: Bøsninger og støddæmpere kan slides over tid, hvilket kan give en ujævn kørsel.
  • Motor: Tændrør og kobling kan svigte, især ved høj kilometerstand.
  • Udstødning: Udstødningssystemet kan ruste, især hvis bilen ikke er undervognsbehandlet.

Citroën C1 PureTech 82 kræver løbende vedligeholdelse for at forblive i god stand.

Hvor lang tid dækker garantien på en Citroën C1?

En Citroën C1 har en garanti på 2 år. Denne garanti dækker fejl og mangler, som kan opstå i denne periode. Rustgarantien er 12 år og beskytter bilen mod gennemtæring. Det betyder, at hvis bilen begynder at ruste igennem, er det dækket i op til 12 år.

Hvad dækker garantien på en Citroën C1?

Garantien på en Citroën C1 varer i 2 år og dækker alle fabrikationsfejl. Hvis noget går galt inden for denne periode, vil Citroën reparere det uden beregning. Derudover dækker rustgarantien i hele 12 år.

Dette beskytter mod rustskader, der kan opstå på bilens karosseri.

Det betyder, at ejeren ikke skal bekymre sig om udgifter til reparationer af rustskader i mange år. Garantien gælder dog kun, hvis bilen bliver serviceret hos autoriserede Citroën-værksteder.

Sørg også for, at bilen har fået de nødvendige undervognsbehandlinger.

Guides til andre varianter af Citroën C1

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 11.06.2024, 14.17.32

Opdateret 11.06.2024, 14.17.32

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel