Kategori
Stamdata og detajler
Tilføj flere mærker/modeller
Begræns søgning til
Udstyr
Farve
Sæder og døre
Afstand til sælger
Vi har fundet
Kategori: Brugte biler
Toyota
Sorter efter
1/2022
40.289 km
Hybrid (benzin/el)
26.9 km/l
116 hk
Automatgear
Forhandler
Ribe
8/2023
36.777 km
Hybrid (benzin/el)
23.7 km/l
197 hk
Automatgear
Forhandler
Ribe
4/2024
10.137 km
Hybrid (benzin/el)
22.2 km/l
116 hk
Automatgear
Forhandler
Ribe
5/2024
26.850 km
Hybrid (benzin/el)
24.2 km/l
140 hk
Automatgear
Forhandler
Ribe
Gem søgningen og få automatisk besked, når vi finder biler der matcher din søgning
Kategori: Brugte biler
Toyota
5/2023
5.100 km
Hybrid (benzin/el)
25.7 km/l
140 hk
Automatgear
Forhandler
Højbjerg
11/2024
100 km
Hybrid (benzin/el)
69.2 km/l
223 hk
Automatgear
Forhandler
Horsens
5/2024
25.300 km
Hybrid (benzin/el)
42.1 km/l
306 hk
Automatgear
Forhandler
Ribe
Gem søgningen og få automatisk besked, når vi finder biler der matcher din søgning
Kategori: Brugte biler
Toyota
Toyota er den største Japanske bilfabrikant dag, og i 2020 overhælde Toyota VW om at være den allerstørste bilfabrikant i verden.
Hvordan Toyota startede, skal man tilbage i 1800-tallet, hvor Sakichi Toyoda drev sin slike plantage. En forretning som gik ganske godt.
Det var dog først efter Sakichi Toyoda’s død, og efter sønnen Kiichiro Toyoda overtog forretningen, at Toyota begyndte at producer biler i år 1936. Man valgte også at stave mærket anderledes, hvor det hed Toyota i stedet for Toyoda, da man mente at det var letter for den vestlige befolkning af udtale.
Toyota’s første bil hed model AA, og var ikke som andre Japanske biler. Den minde mere om de biler man så i den vestlige del af verden. Det var også et marked Toyota havde i sigte meget hurtigt.
Toyota slap ikke uden om at hjælpe den Japanske hær under 2. Verdenskrig, hvor alle Toyota’s fabrikker blev beordret til at fremstille lastbiler.
Under krigen havde den Amerikanske hær luret, hvad Toyota var gang med, og der var også snak om at bombe Toyota’s fabrikker ned til jorden, men det skete dog aldrig.
I 60’erne kom Toyota til Danmark med en luksusmodel kaldet Toyota Crown de Luxe. Det var en billig vej til en stor luksusbil, men den bil de fik størst succes med var introduktionen af den lille Corolla.
Corolla’en så lyset 1963, og blev hurtig populær herhjemme. Det var en billig bil, men fik meget bil for pengene og det var noget vi dansker var vilde med. Dog var vi ikke alene, fordi at igennem de næste 50 år, fik Toyota solgt over 44. mio. eksemplarer, hvad gjorde den til den mest solgte bil i verden.
I 80’erne havde vi dansker taget virkelig godt imod det Japanske mærke, og det var også perioden hvor Toyota småt begyndte at kravle opad tavlen for de største bilfabrikanter.
Dengang fik Toyota også et flip for at bygge sportslig biler. Toyota havde i mange år før bygget en smart model kaldet Celica. Det var dog i 80’erne, at Celica’en blev for alvor hurtig i form af Celica GT 4. Den var skabt fordi at Toyota dengang deltog med en Celica i WRC Rally-løbet, og der sagde reglerne at de skulle mindst bygge 2.500 modeller af den til gadebrug.
Udover Celica GT 4 dengang, kom der også en Sportsvogn kaldet MR2 med motoren placeret i midten og den vilde Supra, som i mange år var den hurtigste Toyota man kunne købe til den offentlige vej.
I 1997 ændre Toyota taktik med bilerne. Det med at være sportslig sluttede, og dermed ville Toyota være med til at give et grønt aftryk i verden. Det var også det år at Toyota Prius så lyset. Prius’en var den første af sin slags som man kunne købe. Den brugte en teknik man kaldte for Hybridmotor. At der var en lille elmotor som hjalp benzinmotoren, og dernædt reducer sit CO2-aftryk. Dog blev modellen først solgt i Danmark i 2009.
I 2017 sagde Toyota’s nuværende præsident, Akio Toyoda, at Toyota ikke længere ville bygge flere kedelig biler, hvor Toyota igennem de sidste 20 år havde fået sådan et ry.
Man startede allerede tilbage i 2013 med at introducer for den lille sportslig GT86, som var en hyldest til Corolla AE86 fra de glade firser.
I dag er Toyota langt fra en kedelig bil, og andet ry de også har med sig er deres holdbarhed. Det er svært at nævne om en model fra Toyota man ikke skal købe.
I dag sælges Corolla’en endnu med et frækt design og fås med nye Hybridmotorer. Designet er i øvrigt inspireret af deres kompakte Crossover C-HR med sit koncept-agtige design. Det er iøvrigt også en dansker som har designet den bil.
I 1999 blev Yaris’en introduceret for verden og 20 år efter, var den solgt i millionvis. I 2020 kom så fjerde generation så på gaden med en ny 1.5 Hybrid Motor og stærk instiningspris. En anden populær lille bil fra Toyota var Aygo’en, hvor den næsten hvert år siden den kom frem i 2005, var den mest solgte bil i Danmark.
Af store biler kan man ikke komme forbi RAV 4’eren, som i dag fås i en Hybrid med over 300 hk. RAV 4 så lyset tilbage i 1994, hvor det var den første af sin slags, og var den model som skabte den klasse vi i dag kalder for Crossoverne.
Brug for hjælp?