5 simple råd når du skal købe ny bil

SPONSORERET:

 

Når man skal ud at købe en ny bil, er der en række ting som man bør være opmærksom på – disse vil kort blive præsenteret i dette indlæg. Anvend frit rådene i forhold til de overvejelser der måtte være i den næste bilhandel.

Undersøg markedet hjemmefra

Det første og måske også det mest indlysende råd, er at undersøge bilmarkedet hjemmefra. Selvom det lyder ekstremt simpel, er der faktisk rigtig mange som tager ud at kigger på ny bil, uden at have undersøgt mulighederne hjemmefra. Dét at have kigget på markedet forinden, gør én meget mere udrustet til at kunne stille de rigtige spørgsmål, og ikke mindst være orienteret omkring priserne der er på markedet. Ydermere kan det være med til at give noget inspiration, og måske præsentere dig for nogle helt andre muligheder, end dem man først havde antaget som væsentlige.

 

Biltype – benzin, diesel eller hybrid

Tag stilling til om det er en benzin, diesel eller hybrid-bil du er ude efter. Det kan sågar også være at det er el-bil, men i hvert fald er det en essentiel i forhold til at valg af bil. Det er det nemlig fordi, at hvis det kommer til el og hybrid, er der nogle bilproducenter der er foran på den front, og hvis man vælger at gå med den løsning, vil man allerede inden man rigtig går i gang med at kigge på ny bil have afskåret en del forskellige biltyper.

Er det derimod en benzin eller dieselbil som er interessant, er det ligeledes vigtigt at vurdere hvad der er nødvendigt – både i forhold til antal kilometer på literen, men også den gældende lovgivning. Der snakkes blandt andet om det skal være ulovliggøre dieselbiler – dog vil det i første omgang være de ældre modeller, som forurener mere end de nye moderne biler.

 

Skal det være en ny eller brugt bil?

Igen et meget simpelt spørgsmål, men meget essentiel. Begge løsninger kan give mening, eftersom de fleste nok er bekendt med at en ny bil afskriver lynhurtig en stor værdi ligeså snart den forlader forhandlerens udstillingsvindue. Dette gør en brugt bil dog også, men ikke i samme omfang. Til gengæld giver man afkald på den fulde forsikring, som en ny bil vil have.

Det er ikke den bil der er billigst på kort sigt, som også er den billigste bil på lang sigt, som naturligvis også bør indtænkes i sin beslutningsproces.

 

Gennemgå brugt bil med FDM

Vælger man at gå med en brugt bil, er det altid en god idé at få bilen testet hos FDM. Det kan vise sig at blive en dyr omgang, hvis man ikke er påpasselig med sit valg, og heller ikke har forstand på biler selv.

Finansiering

Sidst men ikke mindst er det finansiering. Ligegyldig om der er tale om en ny eller brugt bil, er det sikkert noget som skal finansieres. Derfor er det også vigtigt, at man har gjort sig nogle overvejelser omkring dette. Alle forhandlere tilbyder en form for finansiering på bilen, men det er ikke sikkert at det altid er den bedste løsning. Dette bør du selv dykke dybere ned i, for at få et retvisende billede af situation. Har du et godt forhold til din bank, kan du ligeledes forhøre dig omkring mulighederne hos dem.

Held og lykke med at finde den nye bil.