En a-kasse sikrer, at du har råd til at udskifte bilen, selvom du mister dit job

SPONSORERET:

 

 

A-kasser sikrer, at dit økonomiske fundament ikke forsvinder fuldstændig, hvis du en dag står uden job. Med et medlemskab i en a-kasse er du dagpengeberettiget, hvilket betyder, at du i en periode som arbejdsløs stadig har råd til at få hverdagen til at hænge sammen, og måske endda til at udskifte din bil, hvis det bliver nødvendigt. Samtidig kan en a-kasse give dig forskellige former for karriererådgivning og kurser, der kan hjælpe dig frem i dit arbejdsliv. 

Det er således også vigtigt at være med i en a-kasse, fordi de kan hjælpe dig til at komme frem i din karriere. Derudover er a-kassen dit sikkerhedsnet som sikrer dig, at du kan betale dine faste udgifter, så du hverken behøver at gå fra hus og hjem, eller skal se dig nødsaget til at sælge din elskede bil, hvis du skulle stå uden fast arbejde. 

En a-kasse er dit økonomiske sikkerhedsnet

Mange går rundt med frygten for at miste sit arbejde – og arbejdsløshed kan for alvor skabe usikkerhed og ustabilitet i dit liv. A-kassen er dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du en dag står uden job, og det er vigtigt at have meldt sig ind ind til tiden, da du skal have været medlem af en a-kasse i et år, før du er dagpengeberettiget. Pris på a-kasser ligger som regel i nogenlunde samme leje. Blandt andet derfor er det vigtigt at vælge a-kasse ud fra dennes profil – det vil sige – ud fra det fagområde eller den uddannelsestype, om de specialiserer sig i. På den måde sikrer du dig, at din a-kasse kan give dig den helt rigtige rådgivning, som passer til lige præcis dit fagområde.

Din karrierepartner, når du vil udvikle dig i dit arbejdsliv

Der er flere forskellige typer a-kasser, og de fleste specialiserer sig, som nævnt, i faggrupper eller uddannelser. For eksempel er CA en a-kasse for højtuddannede. Det betyder, at de er eksperter i at hjælpe og rådgive akademikere, der arbejder i erhvervslivet. A-kasser kan således agere karrierepartner, der ikke kun hjælper dig, når du står uden job, men også kan rådgive til, hvad det næste skridt i din karriere bør være, og hvordan du kommer derhen. Når du står overfor et nyt kapitel i din karriere, står din a-kasse således klar til at hjælpe dig med udvikling af dine faglige kompetencer, og a-kasserne tilbyder som regel gratis kurser og workshops – både til dig der er i arbejde, og dig som ikke er. 

Når du en del af en a-kasse for akademikere, vil der således være kurser, der hjælper akademikere i erhvervslivet med kompenteceafklaring. 

Du kan læse mere om, hvad en a-kasse kan tilbyde dig, og hvilke fordele et medlemskab hos en a-kasse har her.