Bilen til de forskellige faser i dit liv

SPONSORERET:

Hvilken bil passer til dig?

Lige så vel som du ændrer dig i løbet af livet, vil dine behov til en bil også ændre sig. Fra ungt menneske til voksen med familie og som ældre.

Når du kigger efter ny bil, er det derfor vigtigt, at du tager disse behov med i dine overvejelser. Det ville være ærgerligt at bruge mange penge på en ny bil for derefter at finde ud af, at den slet ikke passer til dine behov.

Her vil vi gennemgå de forskellige faser i dit liv og give dig gode råd til, hvad du skal overveje inden købet af bilen, samt hvordan du kan få det bedste billån.

Behov til bilen

Først og fremmest skal du have styr på, hvad dit behov er til en bil. Hvor meget plads skal der være? Hvilke krav stiller din livsstil til bilen? Hvor langt kører du? Disse spørgsmål kan være fordelagtige at stille dig selv, når du skal kortlægge dine behov.

Derudover kan det være en god idé at overveje, hvor du er i dit liv. Er du et ungt menneske i byen, har du en stor familie eller elsker du at tage på lange kør selv-ferier?

Disse forskellige livsfaser indebærer forskellige behov. Eksempelvis kan det være fordelagtigt at starte ud med en lille citybil som ung eller måske endda bruge en delebil.

Ung

Som ung er det dejligt at have friheden til at kunne køre, hvorhen man vil, men oftest er det også som ung, at økonomien er mest stram. Derfor er det heller ikke alle, der har mulighed for at låne til købet af en bil.

Hvis du er en af de heldige, der har råd til eller bare prioriterer købet af en bil højt i dit budget, skal du blandt andet overveje, hvor længe du tænker, at du skal have din bil. Hvis du ved, at du er nødt til at udskifte til en større model inden længe, kunne en god løsning være at indgå i en delebilsordning.

På den måde kan du spare mange penge, samtidig med at du har en bil til rådighed, hvis du skal en tur til IKEA eller ud og besøge venner og familie.

Voksen

Hvis du har stiftet familie, har du sandsynligvis brug for en større bil, hvor der er plads til både barnesæde og stort bagagerum. Det kunne eksempelvis være en lille eller stor mellemklassebil.

Det kan være en god idé at købe brugt. Dog skal du være opmærksom på, at du skal vælge et lån med en løbetid, der er kortere end bilens levetid. Ellers kan du se frem til at skulle betale af på et billån til en bil, som du ikke bruger mere.

Hvis du køber en ny bil, kan det være fordelagtigt for dig at undersøge billånsmarkedet grundigt. På den måde står du stærkere i en forhandling og kan dermed sikre dig en god pris. Brug lige så lang tid på at forhandle om lånet, som du bruger på at undersøge, hvilken ny bil du gerne vil have.

Ældre

Som ældre prioriterer du måske at komforten skal være i top på lange strækninger. Derudover kan du have behov for en bil med høj indstigning, da det dermed er nemmere at komme ind og ud, hvis du ikke er så mobil mere. En anden fordel er, at du får et godt udsyn til trafikken.

En SUV kunne være et god bud på en bil til ældre, da den netop har ovenstående kvaliteter. Derudover er dette en bil med komforten i fokus. Dog er dette også en bil i den lidt dyrere prisklasse.

Lån penge til ny eller brugt bil på Mikonomi.dk. På den måde sikrer du dig det bedste og billigste billån, når