Vedligehold af din bils bremser

SPONSORERET:

Der er mange ting, som kan gå i stykker på en bil, men der er få dele, som har så katastrofale konsekvenser som fejl på bremserne. Kort sagt er det vigtigt at sørge for ordentligt vedligehold af din bils bremser, og vi har samlet nogen gode råd her.

I princippet kan du selv vedligeholde din bils bremser, men det er vigtigt at være opmærksom på, at bremserne er essentielle for sikkerheden i din bil. Du risikerer at sætte dit eget og andres liv i fare, hvis du laver fejl, når du piller ved din bils bremser. Med andre ord bør du altid tage din bil til mekanikeren, når det gælder reparation eller vedligehold af bremserne, hvis du føler den mindste tvivl i forhold til opgaven.

Du kan nemt opleve en situation, hvor din bils bremser skal bruges akut, og derfor er det også så vigtigt, at bremserne fungerer optimalt. Hvis du vil have velfungerende bremser, bør du følge de tre nedenstående råd.

 

Kontrol af bremser

Dine bremser bliver almindeligvis ikke serviceret, når din bil er til eftersyn. Normalt bliver der kun lavet en visuel kontrol af bremserne. Denne kontrol kan foregå på forskellige måder, men til tider vil det blot indebære, at man kigger ind gennem fælgen på bremserne.

Det er en god idé, at efterspørge, at dine bremser bliver serviceret, når din bil er til service. Som minimum bør dette involvere, at bremserne bliver adskilt og smurt, da dette modvirker, at de sætter sig fast og bliver ødelagt.

I forhold til kontrol af din bils bremser, er det også en fordel, hvis du vælger et værksted, som har et bremserullefelt. Her kan de kontrollere, at din bil bremser ensartet på alle hjul. Det er ikke alle værksteder, som har et bremserullefelt, så spørg gerne, når du henvender dig på værkstedet.

 

Skift at bremsevæske

Det er vigtigt, at der bliver skiftet bremsevæske på din bil, når bremserne bliver efterset. Det er vigtigt, at fabrikantens anbefalinger følges, så du er sikker på, at bilens bremser bliver vedligeholdt korrekt.

Almindeligvis skal der skiftes bremsevæske på en bil hver andet år. Bremsevæske har en begrænset levetid, og du kan risikere, at kogepunktet på væsken falder, hvilket kan medføre bremsesvigt.

 

Udluftning af bremser

Luft i bilens bremser er særdeles farligt, da det i værste fald kan betyde, at din bil bremser skævt, når du er tvunget til at foretage en brat opbremsning. Det er muligt selv at foretage en udluftning af dine bremser, men igen skal du være opmærksom på, at det er vigtigt, at det bliver gjort korrekt.

Heldigvis kan de fleste mekanikere hjælpe dig med en udluftning af bremser, og så er du sikker på, at det bliver gjort korrekt. Du kan dog stadig indsamle tilbud fra flere forskellige mekanikere, så det bliver gjort så billigt som muligt.

Alternativt kan du finde vejledninger til selv at lave en udluftning af bremser, men du bør kun kaste dig ud i det, hvis du har fuldstændig styr på det.