Disse ting bør du overveje, før du køber VVS-arbejde

SPONSORERET:

Hvis du ejer bil, har du sikkert mange ting, du skal tage dig af i forhold til vedligeholdelse af din bil. Det kan være svært at overskue – især når du også har andre opgaver at tage dig af i forbindelse med dit hus. Du vil før eller senere komme ud for at skulle lave VVS-arbejde i dit hjem. Det kan for eksempel være, at du skal sætte et nyt toilet op, eller at du skal have lavet gulvvarme. Mange vælger at få professionel hjælp til disse opgaver. Men ved du, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du vælger en VVS-installatør?

Undersøg andre kunders anbefalinger

Hvis du lige er flyttet til det nabolag, hvor VVS-arbejdet skal udføres, kan det være en god start at høre i dit netværk, hvilke mulige installatører der findes. Du kan spørge rundt, hvilke erfaringer folk har med VVS-virksomheder i området. Du kan både spørge dit netværk ved personlig kontakt, eller du kan spørge online på eksempelvis Facebook-grupper eller på forummer. Det er klart, at de personer, som selv har fået hjælp til VVS-arbejde, er dem der kan give dig de bedste anbefalinger af de mulige installatører. Hvis de har været tilfredse med det udførte arbejde, er det sandsynligt, at du også vil være det. Samtidig bør du være opmærksom på negative anmeldelser, og du kan derved bruge dit netværk til at styre uden om de dårlige VVS-virksomheder. Du kan altså med fordel tage imod råd fra de personer, der allerede selv har stået i samme situation som dig.

Undersøg pris og leveringstid

Prisen på den specifikke VVS-opgave, du skal have løst, kan variere meget fra virksomhed til virksomhed. Det kan blandt andet skyldes, at installatørerne ofte har specialiseret sig inden for et bestemt område, og at de sætter prisen derefter. Hvis du har et budget, som ikke er særligt fleksibelt, kan det således betale sig at tjekke prisen på din specifikke VVS-opgave. Du kan også ringe og få et konkret tilbud fra den VVS-virksomhed, du har i tankerne. Mange installatører har ikke specifikke priser på deres hjemmeside, og det er derfor nødvendigt at tage direkte kontakt i disse tilfælde. Desuden kan leveringstiden variere, så er det en akut opgave, du står med, bør du undersøge, hvilke VVS-virksomheder der har den korteste leveringstid på din specifikke opgave.

Få indhentet tilbud fra flere VVS-virksomheder

Hvis du allerede har undersøgt markedet og lavet en liste med flere kvalificerede VVS-virksomheder, der kan løse netop din opgave, kan du indhente specifikke tilbud fra de forskellige installatører. Ved at kigge på pris, leveringstid og overordnet serviceniveau kan du sortere kandidater fra, så du til sidst ender med blot én installatør på din liste. Bruger du denne fremgangsmåde har du noget specifikt at forholde dig til – nemlig de forskellige VVS-virksomheders konkrete tilbud – når du skal træffe din beslutning om, hvilket firma der skal udføre dit arbejde. Efter du har fået tømt ud på din liste, og du har fundet den rette installatør, kan du endelig komme i gang med arbejdet, så du kan få et dejligt nyt hjem!