Gode råd når du køber en brugt bil i 2019

SPONSORERET:

Hvis du i dag køber en ny bil, så vil den, på den dag hvor du kører den ud fra forhandleren, ca. miste en tredjedel af dens værdi. Du kan derfor spare mange penge, ved at købe en brugt bil i stedet for en ny. På denne side kan du læse omkring nogle af de ting som du skal huske at kigge på når du køber brugt bil, samt nogle tips til hvordan du kan få prisen på bilen ned.

De klassiske ting du skal kigge på

Du skal selvfølgelig huske at tjekke de helt basale ting, som f.eks. restgæld, kilometerantal og om sælgeren er pålidelig.

Tjek altid om der er restgæld på bilen

Der findes mange online portaler, hvorpå du kan tjekke om der er noget restgæld i bilen, inden du køber. Ved at tjekke bilen for restgæld inden du køber, så er du sikker på, at der ikke pludselig dukker nogle regninger op, som du ikke havde forventet.  

Tjek også altid om bilens kilometertal passer med årstallet på bilen

Der er desværre rigtig mange luskede personer, som snyder med kilometertallet på bilen. Dette gør de, da de ved at kilometertallet på bilerne, er en af de ting som der oftest bliver kigget på, når man skal bedømme værdien af bilen.

Du kan tjekke om kilometertallet på bilen, passer med det du kan finde på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Er sælgeren pålidelig?

Det er også vigtigt at du tjekker op på forhandleren (eller sælgeren hvis det er et privat køb). Du kan tjekke en forhandler ved at kigge på anmeldelser fra tidligere købere, samt ved at undersøge om der er nogle som har klaget over sælgeren, enten på Trustpilot eller på Forbrugerstyrelsens hjemmeside.

Lån penge til bilkøb

Hvis du gerne vil låne nogle af de penge som du skal bruge til at købe en ny bil, så kan du hos Lendme.dk sende en ansøgning på et billån og få tilbud fra hele 7 forskellige banker. På denne måde sikre du dig at du får det bedste og billigste billån.

Lyder dette interessant? Så kan du klikke her og ansøge om et billån.

3 Tips til at få sælgeren til at sænke prisen på bilen

En af fordelene ved at købe en brugt bil, er at du her også har en meget større chance for at kunne forhandle lidt på prisen. Læs herunder et par gode tips til hvordan du får sælgeren af bilen, til at sænke prisen:

Klæd dig pænt på og gør noget ud af dig selv

Det første råd er, at du skal klæde dig pænt på, barbere dig og gøre noget ud af dig selv. Hvis du gør disse ting, så vil sælgeren tage dig mere seriøst end hvis du dukker op med uldet hår og træningsbukser.

Lav en grundig research hjemmefra

Inden du skal mødes med sælgeren, så sørg altid for at have undersøgt markedet for andre biler som ligner den bil, som i skal forhandle om. Ved at gøre dette, kan du se om hans priser ligger i den billige ende eller i den dyre ende for sådan en bil. (Det kan også være, at du ved at gøre dette finder et endnu bedre tilbud)

Spørg om andre goder en et prisnedslag

Hvis du køber den brugte bil hos en forhandler, som også laver andet mekaniker arbejde, så vil de typisk være mere tilbøjelige til at give dig andre fordele og goder med, end de er til at give dig et prisnedslag i prisen.

Når du handler om goder og fordele med forhandleren, så kan du eksempelvis forhandle om ting som gratis service, ekstra vinter- eller sommerdæk, et parkerings-ur eller noget helt andet.

Du er ved at læse ovenstående forhåbentligt blevet meget klogere på hvad du skal undersøge inden du køber en brugt bil, samt hvordan du kan forhandle dig frem til en bedre pris.