Få din drømmebil med flexleasing

SPONSORERET:

Flexleasing har gjort det muligt for den almindelig dansker, at anskaffe deres drømmebil til en overkommelig pris. Flexleasing er specielt velegnet til dyre biler, der har en markedspris på over 300.000 kr. inkl. dansk registreringsafgift.

I de seneste år er flexleasing eksploderet, og har aldrig været mere populært, hvilke specielt skyldes at der er kommet en række attraktive leasingkontrakter. Disse leasingkontrakter har gjort det mere lukrativt at Flex lease en bil fremfor at eje bilen selv.

Selv om flexleasing er blevet yderst populært, så er der stadig mange der ikke helt kan gennemskue hvad flexleasing enlig er for noget. I denne artikel vil vi uddybe hvad flexleasing indebære, og hvilke fordele der er ved at havde en bil på flexleasing.

 

Hvad er flexleasing?

Flexleasing minder mest af alt om at eje en bil selv, men der er dog nogle forskelle – såsom; leasingselskabet har ejendomsretten over bilen, og leasingtager har brugsretten over bilen i hele leasingperioden. Helt lav praktisk betyder det, at leasingselskabet ejer leasingbilen i hele leasingperioden, og når leasingtager underskriver leasingkontrakten, så får leasingtager lov til at bruge leasingbilen til det aftalte formål.

Leasing kan i en vis grad sammenlignes med at du lejer en bil af et leasingselskab, men når leasingperioden er slut, så skal leasingtager selv stå for at sælge bilen til en tredje part. I leasingkontrakten er der angivet en restværdi, hvilke er den pris leasingbilen skal sælges til når leasingperioden er slut.

Restværdien er den markedspris leasingselskaber forudser at, leasingbilen skal sælges til når leasingperioden er slut. Hvis denne restværdi ikke er realistisk, så risikere leasingtager en efterregning på difference fra restværdien til markedsprisen.

Den mest attraktive fordel ved flexleasing er, at leasingtager slipper for at skulle betale den fulde registreringsafgift på én gang. Med flexleasing skal du i stedet betale registreringsafgiften i små rater i hele leasingperioden, satsen er afhængig af bilens alder.

 

Satserne for punktafgift er følgende:  

  •       Er bilen over 36 mdr. beregnes ca. 0,5% af den vurderede afgift + moms
  •       Er bilen 3-36 mdr. gammel beregnes ca. 1% af den vurderede afgift + moms
  •       Er bilen 0-3 mdr. gammel beregnes ca. 2% af den vurderede afgift + moms

Fordele ved flexleasing

  •      Der skal kun betales mellem 0,5 % og 2 % af den vurderede afgift + moms i registreringsafgift hver måned.
  •      Du skal ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang.
  •      Mindre pengebinding i en bil.
  •      Mulighed for hyppig udskiftning af bil f.eks. sommer/vinter bil.
  •      Flere køber til bilen, når den skal sælge, da der ikke er betalt fuld registreringsafgift på bilen – og kan derved uden problem sælges til en køber i udlandet.
  •      Mindre værditab på bilen, da der ikke er betalt fuld dansk registreringsafgift
  •      Billigere forsikring, da bilen kun skal forsikres for dens værdi uden dansk registreringsafgift