Flexleasing: Det skal du være opmærksom på

SPONSORERET:

Der er i dag mange forskellige former for leasingmuligheder, når man som privat eller for sin virksomhed ønsker at anvende en alternativ finansieringsmodel i forbindelse med anskaffelse af bil. I artiklen her kigger vi ind i, hvordan man som privat skal forholde sig til flexleasing som finansieringsform. Læs med videre, og lær mere om de forhold, der gør sig gældende i forbindelse med flexleasing.

 

Du sælger bilen efter leasingperiodens udløb

Når man vælger at flexlease en bil, er en af de helt store fordele, at man helt selv kan vælge, hvilken bil man gerne vil lease – både brugt og ny. Derefter køber bilforhandleren den pågældende bil og lader den indregistrere. Men med denne fordel følger også en klar ulempe, man ikke må undervurdere, hvis man ikke er vant til at flexlease. For da man selv har mulighed for at vælge, hvilken bil man vil have, skal man også selv forestå salget af denne bil, når leasingperioden er udløbet – og det kan være svært.

 

Man beregner salgsprisen og altså den pris, man skal sælge bilen til efterfølgende, når leasingperioden er udløbet og bilen skal sælges. Og denne restværdi skal man altså kunne sælge bilen til – til en vilkårlig køber. Man kan selvfølgelig vælge selv at købe bilen, men på den måde kan man også sige, at man mister den fleksibilitet, der er ved at vælge leasing.

Der er selvfølgelig nogle generelle rettigheder, man som leaser, kan udnytte, når man vælger en leasingfinansiering, og disse kan man selvfølgelig også bruge, når der er tale om flexleasing. Den store forskel er bare, at man kan risikere, at man ikke får indskuddet for bilen tilbage, da der er denne, bilforhandleren bruger som sikkerhed for, at man overholder de aftaler, man indgår.

 

Ydelse og udbetaling er billigere med flexleasing

Vælger man flexleasing, vil man hurtigt kunne gennemskue, at både den månedlige ydelse og udbetalingen er mindre, end den ville være ved traditionel leasing. Dette er igen et resultat af, at man selv står med afskaffelse af bilen efterfølgende, og det er derfor et konkret resultat af, at man sparer bilforhandlerne for en del omkostninger i den forbindelse. Er du derfor frisk på en udfordring vedr. salg af din flexleasede nye bil, er det måske denne leasingform, du bør overveje. Du kan læse meget mere om fordele og ulemper ved flexleasing lige her. Så er du oplyst til at kunne træffe det allerbedste valg.