Gør den gamle bil smart igen med en iPhone

SPONSORERET:

Hvorfor nøjes med det gamle stereoanlæg i Corolla’en, når det ikke kræver voldsomt meget teknisk kunnen, at gøre bilen smart efter nutidens standarder? Her er en hurtig guide til, hvordan du fx med en af disse iPhone modeller, kan give din gamle bil et nyt præg.

Med relativt få midler kan man få sin bils anlæg til at afspille musik fra sin mobil, uanset om man streamer eller hører lagret musik. Det er overraskende let at tilslutte en adapter, som passer til ens gamle bil. Teknikken er som sådan ikke ny, og i godt et årti har smarte bilejere gjort deres biler smartere med ny teknologi. Det, der måske kan afskrække folk, som ikke har den store tekniske viden, er selve tilslutningen.

 

Teknikken bag

Ligegyldigt om man er til bluetooth- eller AUX-tilslutning, er der gode muligheder for at tilføje disse til bilens originale stereoanlæg, som ofte kun havde radio, båndafspiller og måske endda en CD-afspiller, da de kom fra fabrikken. Så længe det er muligt at komme ind bagved anlægget, kan man gøre underværker med bilen.

Tager vi fx udgangspunkt i førnævnte Toyota Corolla, og er man interesseret i at tilslutte via Bluetooth, bør man overveje fx en Dension Gateway Blue 3 til ca. 1000 kr., som passer til langt de fleste Toyota-modeller fra 1990 og fremefter. Er det fint med kablet tilslutning, kan man investere i en AUX-adapter som typisk kommer i priserne fra 500 kr. og opefter. Det er dermed muligt at opgradere bilen for en mindre opsparing. Det kræver dog også lidt teknisk snilde, da der skal rodes lidt med kabler inde bag det eksisterende stereoanlæg. Har man aldrig set virvaret af kabler deromme, kan man godt miste modet, før man kommer i gang. Heldigvis følger der installationsguider med til de fleste adaptere. Og ellers er der et hav af gode videoguides og hjælpsomme mennesker rundt omkring på nettet.

 

Ikke kun musik

Ved at bruge sin iPhone, om det så er en iPhone 8, iPhone X, eller en af de nye iPhone XR, iPhone XS eller iPhone XS Max, får man, udover musikken, også en lang række andre funktioner i sin bil.

Hvad med en ordentlig vejvisning, hvis man er typen der farer vild i en telefonboks? Med GPS’en og den indbyggede app Kort, kan du let få vist vej fra A til B – naturligvis med stemmeguide over anlægget!

Og hvorfor ikke benytte sig af iOS’ stemmestyring i form af Siri, mens man får vist vej? Så slipper man i hvert fald for at blive stoppet af politiet og få udstedt en bøde på 1.500 kr. Med Siri kan man fx foretage opkald, skrive og svare på SMS’er eller oprette nye aftaler i kalenderen. Det er typisk de ting bilister ellers foretager sig med mobilen i hånden, mens de kører.

Siden januar 2018 har der været planer om at kørsel med håndholdt mobil skulle koste et klip i kørekortet. Det kan man let spare sig selv og andre for ved at gøre bilen smart. Smart og sikker med en adapter til en overkommelig pris? Det synes vi lyder som en rigtig god ide.