Hus, ferie, have, bil – hvad skal du vælge?

SPONSORERET:

Når du bliver voksen og får en fuldtidslån, så er der meget du kan vælge at bruge penge på. Det kan være, at du er ved at være træt af livet i storbyen, og du vil have mere plads udenfor byen i et hus. Hvor der måske er plads til et nyt familiemedlem. Hvis I køber eller lejer et hus, så skal I måske også have en bil, hvis I skal kører til jobbet hver dag.
Læs med her hvis du ønsker forskellige tips til både boligen, huset, ferien eller bilen.

Hus

Skal du have en ny bolig, så er der mange muligheder, du kan leje en bolig. Det gør du ved at betale en månedlig ydelse til den person eller det firma som ejer boligen. Du kan også vælge at købe en andelsbolig, her ejer du en andel af boligen. Det betyder, at du betaler renter af dit lån til andelen, men også en fast husleje. Du ejer derfor ikke hele lejligheden men kun en andel i boligforeningen. Derfor kan du købe en andel til 500.000, og så betale en husleje på 5.000 kr. Du kan selvfølgelig også eje en bolig, ved at betale udbetaling på boligen, ejendomsskatterne og så renterne på selve lånet.

Ferie

Når du skal på ferie, så er der mange muligheder for at tage til en ny destination. Den nye destination kan både være her i Europa, hvor der er de klassiske destinationer såsom Paris, London og Berlin. I Paris kan i spise crossianter og drikke cafe latte i de små tynde franske gader. Her kan man gå op og se Eiffeltårnet eller I kan tage en tur til Pigalle og se den farverige basketballbane.

Have

Når du skal have en have, kan du selv vælge at anlægge en have, det gør du ved at planlægge, hvordan din have skal se ud via en plantegning. Det kan du også få professionelle til at hjælpe dig med. Derefter kan du selv anlægge haven, eller du kan få en gartner til at anlægge haven. Dette vil selvfølgelig være dyrere, men så er du også sikker på at du får en rigtig flot have.

Bil

Skal du have en ny bil, så er der flere måder, man kan få denne på. Du kan købe den, eller du kan lease bilen.  Når du køber en bil, så betaler du kontant for bilen, eller også du låner til bilen. Det kan du gøre ved at få et billån hos din bank, eller hos den forhandler, hvor du vil købe bilen. Ved et billån får du en attraktiv rente, da bilen står i sikkerhed, for at udlåneren får beløbet igen. Du kan gå ind på din bank, og beregne hvad du skal betale i månedlig ydelse, og hvad dine renter kommer til at ligge på. Dog skal du mange gange kontakte din bank for at få de præcise tral for dit lån.

Du kan også vælge at lease din bil. Her giver du et førstegangsbeløb, og dernæst betaler du en månedlig ydelse for leasing af bilen, dog bliver der aftalt hvor mange kilometer, du må køre med den leasede bil. Du kan få meget mere at vide om leasing af biler på santanderconsumer.dk.

 

Tak for at du læste med. Jeg håber du blev inspireret til at få en bil, et hus eller få anlagt en have.