Lydbog: tre fantastiske fortællinger til at gøre køreturen mere spændende
Dette er sponsoreret indhold
Der er noget fantastisk over at være alene på landevejen. Alene i bilen. Det er det perfekte sted, hvor du kan være sikker på at få noget tid for dig selv og dine tanker – midt i en kedelig og travl hverdag. Derfor er bilturen til og fra job også det perfekte tidspunkt at lytte til en bog. Det er nemlig en nem mulighed for dig, så du kan få læst – eller lyttet – til flere bøger. Bøger er den ultimative underholdning til bilen. Derfor er der her fem anbefalinger til dig, manden som mangler en god bog til den næste lange tur i bilen på landevejen. Tre bøger alle af tre forskellige mænd skrevet forskellige steder i verden fra Danmark til Japan til Frankrig. Mangler du en kilde til gode lydbøger, så tjek desuden Bookmate ud.
Michel Houellebecq: Serotonin
Han er måske en af nutidens største samfundskritikere – og en vild en af slagsen. Michel Houellebecq er absolut i topform med denne bog – Serotonin – og godt på vej til at skrive sig ind i historiebøgerne som en vaskeægte klassiker. Bogen Serotonin tager udgangspunkt i en midaldrende mand. Nemlig Florent Claude Labrouste på 46 år. Han er i en kæmpe krise. Nærmest på vej i opløsning eller forfald. Han er nemlig træt af sit liv. Han gider hverken sin kone, sit job eller noget andet. Derfor rejser han fra Paris og ud på den franske landevej – med en god håndfuld lykkepiller ved hånden. Gerne med en blanding af cigaretter og alkohol oveni. Bogen handler godt nok om et kynisk forfald både af et menneske, men også den vestlige verden, som vi kender den. Men det er en fantastisk humoristisk fortælling, der med sikkerhed vil få dig til at grine højt i bilen.
Haruki Murakami: Mordet på Kommandanten
Haruki Murakami er også ved at blive en moderne klassiker. Murakami er fra Japan, og er en fantastisk forfatter, når det gælder om at blande realisme med magi. Sammen skaber det en underlig men spændende fortælling, om en mand som også er kommet i sit livs krise uden kone og uden inspiration. Det tager ham på en rejse, hvor han møder en masse magisk mystik, men også hvor der bliver lagt enorm vægt på kunst og kærlighed. Det er en skøn rejse omkring identitet og det magiske Japan – noget du ikke vil kunne sætte på pause.
Hans Kirk: Fiskerne
I Danmark skal vi også huske at værne om vores litteraturhistorie. Det kan du blandt andet gøre ved at give Hans Kirks bog Fiskerne et lyt. Det er en fantastisk fortælling om det lidt almindelige vestlige Jylland anno 1920’erne. Den skildrer et mikrosamfund af fiskere som er stærkt troende. Det handler om mennesket, mødet med det fremmede og mødet med det stærke håb. Det handler også om kollektivisme, loyalitet og et enormt sammenhold blandt denne lille gruppe mennesker ved det jyske vesterhav. Det er en absolut dansk klassiker som alle på et eller andet tidspunkt skal igennem. Den var aktuel for 100 år siden, og den er lige så aktuel i dag, hvor vi stadig har mødet med det fremmede.