Naturskønne områder i og omkring Århus du kan komme til i bil 

SPONSORERET:

Dette indhold er sponsoreret

Århus, samt storbyens opland, byder på enorm mange forskellige naturskønne områder, med garanti for enhver smag. Mange af følgende naturoplevelser er oplagt for dig der gerne vil transportere dig fra A til B i bil, da parkeringsforholdene er mange og ikke mindst gode. 

 

Sanselige oplevelser i Botanisk Have og Væksthusene

I Århus C møder du Botanisk Have og væksthusene, som er nogle af de mest smukke og unikke oplevelser du kan få i Aarhus.  Efter at være trådt ind af dørene kan du opleve botanik fra verdens fire hjørner. Du kan opleve Afrikas savanne og Asiens regnskove, og Botanisk Have er på mange måder den perfekte oplevelse for både børn og voksne. 

Slut af med en is fra den lille fine butik og gå en skøn tur i den omkringliggende Botanisk Have. Ikke nok med det er altid gratis entre.

Tag ud af centrum og besøg Egå Engsø

Uden for Byens centrum finder du Egå Engsø. Langs stien rundt om søen kan du opleve køer, smukt, blot vand og udsigtspunkter. Læs mere om den smukke sø, samt andre oplevelser du kan gøre dig i Egå på Vores Egå. Stien omkring søen er hyppigt besøgt af både motionister til løb og vandring, til fuglekiggere, og måske mest af alt af de mange fodgængere som nyder en skøn gåtur. 

Tag en dukkert i Havnebadet

Ved Århus Ø finder du Havnebadet, som udgør et af de nyere tiltag i Aarhus Kommune. Havnebadet er et bassin for besøgende der ønsker at svømme og bade sikkert i Aarhus Havn.. Havnebadet er hyppigt besøgt af unge gennem sommermånederne, men også mange familier bruger dagen ved havnebadet. Desuden kan du også få dig en frisk dukkert på de koldere måneder.

Slentretur Riis Skov

Riis Skov er den mest fantastiske og bakkede perle der placere sig lige imellem  Trøjborg og Risskov, og som ligger med udsigt til havet. 

Riis Skov er ofte besøgt og flittigt benyttet af løbere, fodgængere og mountainbikere. Hvis du bevæger dig langt ind i skoven, finder du blandt andet fodboldbaner, samt legepladser og bålhytte. Bevæger du dig mod vandet og mod øst, finder du ned til den Permanente.

 

Skøn stranddag på Den Permanente

Den Permanente er en anlagt strand ved bunden af Risskov. Den er lille og kompakt, men utrolig populær. Badeanstalten huser ligeledes en vinterbadeklub, men benyttes i stor stil fra forår til efterår af alle byens beboere, da den udgør et skønt åndehul tæt på byens midte.

 

Fodre dyrene i Marselisborg Dyrehave

Dyrehaven er ligesom de andre naturområder en gratis attraktion, som både vil skabe glæde hos både børn og voksne. I  Dyrehaven vil i blandt andet møde de mange hjorte, som er meget menneskeglade. Hjortene kan med stor glæde fodres med gulerødder og æbler. Dyrehaven ligger i smukke omgivelser omgivet af frodig skov og  lige ned til Marselisborg Strand.