Ny bil? Husk alle dine udgifter som bilejer

SPONSORERET:

Tillykke med din nye bil! Uanset hvad den har kostet, og hvilken model det er, så er der en masse udgifter, som du skal indregne i dit budget. Det er både løbende udgifter og engangsafgifter, og det er vigtigt, at man har taget disse til overvejelse, inden man erhverver sig en bil, hvis det økonomisk skal give mening.

Vi giver dig her overblikket over, hvilke udgifter man som bilejer skal huske på, når man lægger budget.

De åbenlyse: Benzin og slid

Det giver sig selv, at jo mere man kører, jo mere benzin bruger man, og det kan godt blive en rigtig dyr post i dine månedlige budgetter, hvis man kører langt. Inden man erhverver sig en bil, skal man altså huske at tage højde for, om man kører 10 eller 150 km om dagen. Der er en verden til forskel i benzinbudgettet.

Hvis du er storforbruger af benzin, betyder det også, at du bruger din bil meget. Det vil statistisk set lede til hyppigere besøg hos autoværkstedet, og samtidig vil værdien på bilen dale meget hurtigt. Vi er rigtig mange med et behov for en bil, selvom det teknisk set er en forfærdelig investering, fordi den taber ekstremt hurtigt værdi ved brug.

Sommerdæk og vinterdæk

Bildæk er et helt felt for sig selv, fordi man relativt hyppigt skal have skiftet dæk, og det kan godt blive en dyr affære. I hvert fald hvis man kigger de forkerte steder. På Daekleader.dk kan du hurtigt og nemt finde de ideelle dæk til din situation til markedets bedste priser. Der kan være mange penge at spare ved at købe dem online, selvom din lokale forhandler måske har en anden holdning.

Husk, at du engang hvert halve år skal have skiftet dæk, da man benytter sig af vinterdæk og sommerdæk. Vinterdæk har et meget bedre grip, som holder dig på de til tider glatte veje, som vinteren byder os på.

De faste afgifter

Når du køber bil, skal den først og fremmest registreres, og det leder til en registreringsafgift. Derudover findes der en række andre faste afgifter, du skal tage højde for, når vil køre rundt i din nye bil. Der er blandt andet vægtafgift og ejerafgift, og prisen varierer alt efter, hvilken bil du har, og hvor gammel den er.

Der findes også nogle andre afgifter, som kan være relevante for dig afhængig af, hvilken bil du har. Der er specielle udgifter, hvis du har en varevogn, og hvis du eksempelvis importere bilen.

Skræmt af alle udgifterne? Måske leasing er for dig

Hvis du endnu ikke er klar til at investere i en ny bil, kan du vælge at lease din bil. Her betaler du kun for det forbrug, du har, og samtidig skal du ikke betale bilens fulde værdi, medmindre du vælger at købe bilen ved endt leasingperiode.

Udover det faktiske forbrug i form af benzin hæfter du også for det værditab, som bilen lider, mens du kører rundt i den. Dette aftales dog på forhånd, så du ikke løber ind i ubehagelige overraskelser, når du skal betale for at have leaset bilen ved periodens afslutning. Leasing giver dig mulighed for over en kortere periode, eksempelvis to år, at køre rundt i bilen uden at være tvunget til at betale fuld pris.

Leasing er egentlig bare en måde at låne en bil på. Det er mindre omkostningsfyldt end at købe en bil, men du har så også kun bilen i en begrænset periode.