Seværdigheder i og omkring ringkøbing du kan komme til med bil

SPONSORERET:

Ringkøbing og omegn er et smukt og naturskønt område i vestjylland. Byen emmer af charme, men små hyggelige gader og butikker enhver bør opleve. Hvis du holder af at være ude at lufte din bil og gerne vil have noget skøn natur og kultur med i pakke, så er Ringkøbing stedet du skal køre hen. Her kan du blandt andet opleve den skønne fjord, men også få historien om byens fortid langt ind under huden. Der er ligeledes også god mulighed for at underholde familiens mindste i Ringkøbing. Alt dette og meget mere kan du læse om i denne artikel. Hvis du vil vide mere om Ringkøbing og byens seværdigheder og aktiviteter så besøg Vores Ringkøbing .

Gåtur langs Ringkøbing fjord 

Tag bilen ud til Ringkøbing fjord og kør langs den smukke buede fjord og oplev de blå bølger på den ene side og den frodige og vilde natur på den anden side. Det vil ligeledes være oplagt at hoppe ud ad bilen og tage en lang gåtur langs fjorden. Nyd bølgernes brusen og fuglenes kvidren. Medbring eventuelt en madpakke, som kan nydes i den skønne natur. 

Det vil med garanti være en natur oplevelse du sent vil glemme. 

Historisk oplevelse på Ringkøbing-Skjern Museum 

For de mere historieinteresserede er Ringkøbing-Skjern Museum er godt sted at besøge. Det lille intime museum beretter om de to byers fortid. Du får ligeledes også indblik i byernes part under Anden Verdenskrig og om hvordan bombefly og bunkere har været en dominerende del af byernes historie. Efter besøget på museet bør du ikke snyde dig selv for ikke at gå forbi den lille fine museumsbutik, hvor du kan købe lokale lækkerier. 

Gå dernæst en tur i Ringkøbing by hvor museet er beliggende og nyd de hyggelige små gader som købstaden byder på.

 

Imponerende sandskulpturfestival i Søndervig  

Hvis du har familiens yngste med på tur, vil et besøg på sandskulpturfestivalen i Søndervig, lidt uden for Ringkøbing, være et kæmpe hit. Her kan i gå rundt imellem de mange kæmpestore, smukke og ikke mindst imponerende skulpturer, alle fremstillet i sand. En oplevelse som vil begejstre både stor og små.

Bestig Lyngvig Fyr 

I Hvide Sande, tæt på Ringkøbing, finder du Lyngvig Fyr, som er et gammelt, smukt fyr, der står placeret ud med havet. Fyret kan opleves udefra, men hvis du bevæger dig op af de mange stejle trapper inde i fyret, vil du blive belønnet med den smukkest udsigt ud over landskabet bestående af klitter og strand. Et helt vidunderligt og anbefalelsesværdigt syn. 

Efter bestigningen af fyret kan i gå en tur på den brede, hvide sandstrand og måske snuppe en dukkert, hvis vejret tillader det. 

 

Her var nogle forslag til hvad din biltur til Ringkøbing og omegn kunne indeholde. Forhåbentligt har du fået lyst til at hoppe direkte ud i din bil og tage mod den skønne købstad Ringkøbing.