Tre gode råd til hvordan du gør bilen klar til vinter

SPONSORERET:

Dette er sponsoreret indhold 

De fleste danskere er meget glade for deres biler. Vi bruger vores biler rigtig meget i Danmark, og vi vil derfor også meget gerne have, at de er i god stand. Men det er ikke alle mennesker, der er helt klar over, hvor de skal starte. Derfor kommer der her tre gode til dig, der gerne vil have lidt mere styr på, hvordan du bedst gør bilen vinterklar.

 

Køb selv reservedele til bilen 

Hvis noget er gået i stykker på din bil, kan det godt være en dyr fornøjelse at få dette ordnet hos en mekaniker. Derfor er det en rigtig god idé at finde ud af, om der er nogle reservedele, som du selv kan købe hjem, og som du derfor ikke behøver at betale ekstra for hos mekanikeren. Det kan også være, at du selv har mod på at begynde at skifte bilens reservedele ud, så er det også en god idé at finde bilens reservedele selv. Men det selvfølgelig vigtigt at man sørger for, at det er de helt rigtige reservedele man får købt. I den forbindelse kan du hos Refako, finde rigtig god hjælp til et hvert bilmærke og model. Har du eksempelvis en bmw, kan du hos Refako gå ind på bmw reservedele, og herinde kan du sikre dig, at du får lige præcis de reservedele, som du har brug for. Herinde kan du også søge på din nummerplade, hvorefter Refako kan fortælle dig, hvilke reservedele der passer til din bil. 

 

Hav styr på bilens dæk

Det første man skal gøre, hver vinter, er at få vinterdæk på bilen. Dette er for de fleste ikke ny viden, men der er faktisk mere i det end som så. Det er nemlig sådan, at der er nogle ting som, du skal være opmærksom på i forbindelsen med dine vinterdæk. Det første er, at du skal tjekke at dækkene har tilstrækkelig mønsterdybde. Det vil sige, at mønstrene i dækkene skal være dybde. I Danmark skal man have en dybde på 1,6 millimeter i vinterhalvåret, men det anbefales faktisk, at man har mindst tre millimeter dybde på sine dæk. Dette giver nemlig et meget bedre vejgreb, som gør at bilen er meget mere fast på jorden og dermed mere sikker at køre i. I forbindelse med bilens dæk er det også vigtigt, at dækkene har det rette lufttryk. Med det korrekte lufttryk, sikrer man sig nemlig, at bilen har det bedst opnåelige vejgreb. For at finde ud af hvilket lufttryk der er det rigtig for lige præcis din bil, kan du finde bilens instruktionsbog, hvor det vil være nedskrevet.

 

Skift sprinklervæsken ud 

I vintermånederne er det vigtigt at have de korrekte væsker fyldt på bilen. Et eksempel er sprinklervæsken i bilen, som skal skiftes til frostsikker væske. Hvis ikke dette gøres kan det være skadeligt for bilen, da ikke frostklar sprinklervæske udvider sig, og dermed kan forårsage, at beholderen med væsken springer nede i bilen. Derfor skal der skiftes til frostsikret sprinklervæske.