Er du opdateret på de nye miljøkrav for personbiler?

SPONSORERET:

Overvejer du at købe en ny bil, så er det om at være på forkant med fremtiden. Desto mere oplysning og bevidsthed vi får omkring vores påvirkning på klimaet, desto mere bliver vores politikere også involveret i det. Det er ikke længere blot op til dig som privatperson eller virksomheder at være bevidste omkring klima og miljø, der kommer også flere og flere lovmæssige krav og af god grund. Det kræver nemlig handling fra vores politikere, hvis vi skal undgå at mærke de helt forfærdelige konsekvenser, som klimaforandringer kommer med. Et af de lovmæssige krav for at passe bedre på miljøet kom i år 2018. I oktober 2018 besluttede den daværende regering, med Lars Løkke Rasmussen i førersædet, at der fra 2030 ikke skal sælges flere benzin- eller dieselbiler, som også det danske klimaråd anbefalede dem. Ydermere, så gjorde den daværende regering det billigere at købe elbiler i 2019 og 2020, ved at fjerne registreringsafgiften på disse biler er de under 400.000 kroner værd. Samtidig skal alle busser i byerne være CO2 neutrale fra 2020, og taxaer må ikke bruge diesel- eller benzinbiler fra 2030. Men hvilke muligheder er der så for en bil? Med denne artikel sammenligner vi en elbil med en hybridbil, så du bliver klogere på fremtidens biler.

 

Hybridbilen: KIA Niro

Først og fremmest er denne bil en miljøvenlig crossover. Den har altså power og stil, samtidig med at den er effektiv i brugen af brændstof og samtidig miljøvenlig og bæredygtig. KIA tog inspiration fra naturen, da de udviklede denne bil. Det at passe på naturen, og samtidig afspejle i bilen, at den er i harmoni med naturen. Du kan altså læne dig tilbage i lækre lædersæder i en sporty, komfortabel og innovativ bil. Samtidig med at du har miljøet i din bevidsthed. Når bilen er en hybridbil betyder det, at den er udviklet til at få bilen til at køre længere på literen, og samtidig omdanne energi produceret i bilen på at generere strøm til bilens batteri tilhørende bilens elmotor. Samtidig har du også mulighed for at lade bilens batteri op som en almindelig elbil. Du skal dog ikke bekymre dig om, at batteriet løber tør for strøm, for gør den dette, så kører bilen blot videre på brændsel i stedet. Priser fra 259.199 kroner.

 

Elbilen: KIA e-Niro

Denne KIA e-Niro model er 100 procent elektrisk. Altså får du den samme bil som før, dog uden brændstofmotoren. I stedet får du en bil med en rækkevidde på op til 455 kilometer med et 64 kilowatt batteri. Oveni dette lader batteriet op til 80 procent på under en time, nærmere 54 minutter. Du får altså en velfungerende elbil, som du kan køre langt på. Der er altså ingen dårlig samvittighed, ingen dårlig påvirkning på klimaet. I stedet kan du have en grøn og bæredygtig samvittighed og nyde hvad din beslutning betyder for samfundets ve og vel, både nu men også i fremtiden. Priser fra 279.999 kroner.