Fordele ved at lease bil inden bilkøb

SPONSORERET:

Prøv bilen grundigt før køb og spar dig selv for en dårlig handel

Er du på udkig efter ny bil, uanset om du holder udkig på brugtmarkedet eller er ude efter spritnye modeller direkte fra forhandleren, så kan det i høj grad spare dig for mange fortrydelser, hvis du i en periode lejer en bil af samme model inden du underskriver slutsedlen.

Det er særligt vigtigt, når du overvejer at skifte til en helt anden type bil, fx på grund af en ændret livssituation såsom pendling til nyt arbejde eller familieforøgelse, eller hvis det er din første bil. Og tænker du, at en elbil er på tale, så kan det kraftigt tilrådes, at du prøver livet med elbil, før du investerer stort i én!

 

Hvordan finder jeg den bedste og billigste leasing-bil?

Markedet for lejebiler er voksende og den interne konkurrence mellem udlejningsselskaberne er kun en fordel for dig, der overvejer kortere eller længere periode med en lejebil. Det kan dog være lidt af en jungle selv at skulle sammenligne tilbud og lejemodeller hos de forskellige firmaer, så benyt dig derfor af den brugervenlige og uvildige side https://www.easyterra.dk/, hvor du kan sammenligne priser på billeje overalt i landet.

Længes du efter en biltype med særlige funktioner såsom automatgear, særlige brændstoftyper eller specialudstyr, kan du med en kortere periodes billeje også få syn for sagn – er disse funktioner nu alligevel så vigtige igen eller har du helt andre behov? Måske opdager du, at du faktisk har brug for helt andre funktioner for at hverdagen glider nemmere. Dette gælder særligt for den nybagte bilist, der er på udkig efter den første bil – eller for børnefamilien, der skal investere i sin første familiebil.

 

Overvej fordelene ved leasing af bil frem for bilkøb

Når man leaser bil i en periode får man også muligheden for at afprøve en ordning, der muligvis er mere økonomisk fordelagtig på sigt. Skal du primært bruge bilen i udvalgte perioder i løbet af året, kan det måske slet ikke betale sig, at du investerer i din egen bil. Der er stor frihed forbundet med det at eje bil, men også mange bekymringer og uventede udgifter: Alt fra forsikring og jævnlige bilsyn ved ældre modeller til uforudsete behov for reparation og høje parkeringsudgifter.

Ikke nok med det, så kræver en investering i en helt ny bil også at du vedligeholder bilen, så dens værdi ikke falder alt for drastisk over blot få års brug – ellers kan leasing af selvsamme nye model nemlig godt vise sig at være billigere på sigt.

I sidste ende er det et svært regnskab at gøre op – desto vigtigere er det, at du har gjort et grundigt forarbejde, inden du køber bilen. Derfor kan man ikke komme uden om, at leasing af en lignende biltype inden køb giver dig et solidt fundament for at gøre den bedste handel af en ny bil.